▪️擂沙芝麻小吐司 $28雖然享樂最有名的是Bagel,但他們的 #吐司 也很好吃😋 吐司非常軟熟,外面鋪滿了芝麻粒,切開後便能看到美麗的芝麻雲石紋,一條大約能切五、六塊,每一口都是芝麻的清香,不會太甜,很適合配杯咖啡當下午茶。▪️小山園抹茶麻糬貝果 $20▪️伯爵麻糬奶茶貝果 $20▪️黑松露芝士貝果 $20終於能夠買到他們的Bagel🥯款式真的很多,選的時候真的花多眼亂😂他們的Bagel的餡料不算多,的的骰骰,口感煙韌,用電飯煲加熱後會令香氣更突出。三款中我最喜歡松露芝士口味,入口帶淡淡的可可香氣,松露味道濃郁,甜鹹交織的口味很具創意!另外#抹茶 麻糬味也很出色,加了軟身的麻糬後口感更豐富,但略為過甜;可惜伯爵奶茶就較普通,相比之下顯得較淡味,茶香不算濃,茶控們應該會比較喜歡抹茶味😋🍵.

▪️擂沙芝麻小吐司 $28

▪️小山園抹茶麻糬貝果 $20
▪️伯爵麻糬奶茶貝果 $20
▪️黑松露芝士貝果 $20

2020-12-08 417 浏览
星期日放假嚟到新蒲崗一早嚟到搵下有咩醫肚第一次聽享樂烘焙呢個名見到入面嘅種類麵算幾好 好啦就食佢啦開頭以為工廠區嘅星期日會靜少少估唔到都幾多人買麵包 ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ 一早起身實在太肚餓 又有選擇困難症最後諗麵唔諗買左3個包(´∀`=)第一個~朱古力牛角包因為太餓 相都無影就食咗XD啲朱古力好多好濃 個包都好脆 ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ 第二個~特濃抹茶焦糖三角嘩嘩嘩 好有驚喜!外面係好脆嘅焦糖 入面個包超鬆軟!加上綠茶味超濃!但濃得嚟唔係苦果隻 可能加左焦糖令到成件事好夾 諗起都想再食( ´θ`) ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ 最後一個~台灣紫薯麻薯包個包由外至內都充滿濃濃紫薯味外面係紫薯粉 入面係成個都係紫薯好正呀~反而麻薯就唔夠多做唔到好煙韌果種感覺但整體黎講都好食(*'ω'*) ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ ▽ 另外重要一讚嘅係佢啲包好新鮮我買3個 3個都係暖笠笠有時真係好怕去麵包舖
星期日放假嚟到新蒲崗
一早嚟到搵下有咩醫肚
第一次聽享樂烘焙呢個名
見到入面嘅種類麵算幾好 好啦就食佢啦
開頭以為工廠區嘅星期日會靜少少
估唔到都幾多人買麵包

一早起身實在太肚餓 又有選擇困難症
最後諗麵唔諗買左3個包(´∀`=)
第一個~朱古力牛角包
因為太餓 相都無影就食咗XD
啲朱古力好多好濃 個包都好脆

第二個~特濃抹茶焦糖三角
嘩嘩嘩 好有驚喜!
外面係好脆嘅焦糖 入面個包超鬆軟!
加上綠茶味超濃!
但濃得嚟唔係苦果隻 可能加左焦糖
令到成件事好夾 諗起都想再食( ´θ`)

最後一個~台灣紫薯麻薯包
個包由外至內都充滿濃濃紫薯味
外面係紫薯粉 入面係成個都係紫薯好正呀~
反而麻薯就唔夠多
做唔到好煙韌果種感覺
但整體黎講都好食(*'ω'*)

另外重要一讚嘅係佢啲包好新鮮
我買3個 3個都係暖笠笠
有時真係好怕去麵包舖買啲麵包凍冰冰
好似隔夜/唔新鮮咁
新鮮嘅麵包最好食 好鬆軟 真係加晒分!
希望下次去可以再試其他口味啦~

2020-12-06
外卖自取
$15 (早餐)
  • 特濃抹茶焦糖三角
  • 台灣紫薯QQ
2020-11-28 454 浏览
呢間麵包舖已經比我收藏左好耐,奈何對我黎講真係太遠,今次就專登揸車出黎新蒲崗分店店舖為於當眼位,一打開門就所有麵包盡收眼簾,眼中只有包。為左bagel而黎既我即刻走到店舖中間位置,放住唔同口味既bagel~正值兩點幾三點呢段時間,每個口味既bagel已經所剩無己⋯今次就揀左湯種大甲芋泥貝果、湯種野生藍莓乳酪貝果、湯種朱古力紅莓貝果同埋湯種擂沙黑芝麻貝果。湯種大甲芋泥貝果 - 四款口味之中呢一款係最深得我心!個餡好香甜,食得到有奶味,湯種bagel口感會比起出面既較為軟熟,冇咁煙韌。所以我都冇話專登去翻熱黎食都好好食湯種野生藍莓乳酪貝果 - 肉眼可見係有滿滿既藍莓,咬開係cream cheese,不過不失。湯種朱古力紅莓貝果 - 唔太甜,夾埋紅莓酸酸甜甜,唔錯

店舖為於當眼位,一打開門就所有麵包盡收眼簾,眼中只有包。

湯種大甲芋泥貝果 - 四款口味之中呢一款係最深得我心!

所以我都冇話專登去翻熱黎食都好好食

湯種朱古力紅莓貝果 - 唔太甜,夾埋紅莓酸酸甜甜,唔錯
  • 湯種大甲芋泥貝果
都係同一日同朋友食完午餐,聽過呢間面包舖都幾出名,就買番個包諗住聽日當早餐。但最後都係一番到屋企就食鬼左佢。lol但個期望落差都好大!其實我覺得個包偏普普通通。不過個包吾會乾身太難入口。個包既質感吾太似麻糬,似一嚿扁身D既包。個包係食到明太子味,但無其他味,例如咸味。成個包本身都偏向無咩味,所以食落口似食明太子加嚿白包,而且明太子無調味咁濟。而且可能放左落袋,攞出黎果時成個袋入面都係油。可能其他面包會好食D。
但最後都係一番到屋企就食鬼左佢。lol

但個期望落差都好大!

其實我覺得個包偏普普通通。不過個包吾會乾身太難入口。
個包既質感吾太似麻糬,似一嚿扁身D既包。
個包係食到明太子味,但無其他味,例如咸味。
而且可能放左落袋,攞出黎果時成個袋入面都係油。
可能其他面包會好食D。

2020-11-22
5 分钟 (外卖自取)
2020-11-15 392 浏览
越來越多人關注自身的健康,對食品的要求也是以健康為主,當然好味道也是很重要的。享樂烘培是家純手工的麵包店。這次購買兩款好吃又健康的麵包台灣紫薯麻薯包:軟軟的麵包體加有紫薯揉合而成,整個成紫色,又不是韌性。內餡是健康的紫薯和軟儒的麻薯,且量很多。麵包很Q且口感細膩,味道適中,是健康食品。台灣大甲芋泥麻薯酥:軟糯Q彈的麻糬包入芋頭酥中,外層香酥圓潤,有著紫色玫瑰花造型,鬆軟飽滿的大甲香芋內餡入口即化、搭配著Q彈麻糬、甜而不膩,入口後散發著濃郁的甜芋香氣,讓人口齒留香愛不釋手
🥯冰心麵包$18🥯呢個完全係我多年前ideal嘅麵包概念😍入面係勁幼滑嘅vanilla custard 微微稠密食幾多都唔膩🥳出面麵包又鬆軟但唔空氣🍞所以每啖都好滿足🥰🥰·❤️明太子法包$20❤️就咁搽明太子醬係法包上勝在好多明太子 內外都有☺️明太子醬咸甜剛好 唔會過咸 但個法包實在太堅硬😂😂建議翻熱再食🔥.💛三重芝士$10💛性價比幾高😚芝士都好香 仲有甜甜地嘅芝士醬呢個法包就烘得夠香脆同薄所以唔會有明太子包嗰個好難咬嘅困難🤣
🥯冰心麵包$18🥯

芝士都好香 仲有甜甜地嘅芝士醬
呢個法包就烘得夠香脆同薄
所以唔會有明太子包嗰個好難咬嘅困難🤣
2020-11-12 322 浏览
💛💛💛💛💛💛💛💛🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡聽過呢間嘅包包好耐,但好少去新蒲崗,所以從來都冇試過。第一次食都冇令我失望!******************************明太子法包好好食,明太子嘅味同法包好match,因為太肚餓都忍唔住去附近球場,襯冇咩人除低口罩食😛😛不過食完,有少少口渴同feel到少少熱氣😂😂🤭******************************芋泥Bagel 不過不失,雖然我放過咗夜,但口感依然好好,我先噴灑咗少少水係面先去微波爐度叮,包包依然軟熟👍🏿,餡料亦算多,但芋泥味不太出。******************************總括值得一試,價錢雖然略貴,但質素頗好,如果住附近就更加好😀😀😀
💛💛💛💛💛💛💛💛🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
聽過呢間嘅包包好耐,但好少去新蒲崗,所以從來都冇試過。
第一次食都冇令我失望!
明太子法包
不過食完,有少少口渴同feel到少少熱氣😂😂🤭
芋泥Bagel
芋泥bagel

2020-10-31
2020-11-09 418 浏览
好好食既麵包店,收工去得返好少包,好快比人買晒,我買咋個明太子芝士麻薯,香芋泥貝果明太子芝士麻薯口感好好,好煙韌,第一次試新包,好少地方會有呢種包買,另外香芋泥貝果,好難先揾到黎買,好正下次要早啲黎買埋其他包
另外香芋泥貝果,好難先揾到黎買,好正
下次要早啲黎買埋其他包
2020-10-31 372 浏览
《廢物女孩👭食の覺醒》#新蒲崗篇👧🏿向左碌碌◀️◀️-🍴湯種伯爵麻糬奶茶貝果 HKD 18又係伯爵茶啦 又係麻糬啦 喜好呢D野真係好難變🙂貝果唔會好韌 但係又唔會發酵太耐變到好軟 對👧🏿來講係啱啱好嘅口感💜因為個Bagel係琴日買嘅 所以👧🏿食之前都焗左一陣🥯剛剛焗起 外脆內軟 正‼️貝果有淡淡嘅伯爵茶香 中間包住奶茶味麻糬🙈麻糬煙煙韌韌 成個飽唔會太甜又會有淡淡嘅茶香😌整體來講係中曬👧🏿嘅喜好嘅Bagel💜🍴短法包 HKD 18比其他市面上嘅法包也鬆軟太多了吧🤪通常👧🏿對法包嘅印象就係硬同韌 唔好講話已經放左一日🌚但係呢個法包軟到👧🏿切個時嚇左一嚇 放左一日都仲咁軟係咩事🤯放入焗爐 焗返脆個外皮 中心保持香軟 加埋👧🏿愛嘅芝麻醬 又係美好嘅一餐🥰✾味道覺醒指數: 5/5 抵食指數: 3.5/5服務指數: -/5.
《廢物女孩👭食の覺醒》
#新蒲崗篇
👧🏿
向左碌碌◀️◀️

🍴湯種伯爵麻糬奶茶貝果 HKD 18

🍴短法包 HKD 18

味道覺醒指數: 5/5
抵食指數: 3.5/5
服務指數: -/5.
雖然呢間小店嘅比高係出名d, 但係吸引力我嘅始終係傳統麵包,今日想試冰心同埋紫薯每個麵包都有袋裝住,很衛生。抹茶冰心$22我切開咗一件件甘食,抹茶味夠濃,而且個cream好light, 個麵包好夠軟熟, 啲cream一啲都唔甜!!! (本身唔係咁鍾意食甜)所以食多幾啖。甚至成個拍落去都冇問題!一個20幾蚊唔算平,但你食完之後會覺得滿足,同埋物有所值!紫薯麻糬包$13本人超級鍾意食紫薯麻薯,呢個包即買唔使諗!食落去,哇!超有驚喜!紫薯味好重,而且唔會死甜,係紫薯本身嘅甜味(好重要),覺得啲紫薯應該係用靚野!個麻薯就唔夠煙銀,但都好好食,因為成個口感非常好,而最令我欣賞嘅地方,係佢嘅餡多少啱啱好!!而且散佈喺每一啖入面,唔會好似坊間只放在麵包中間,而周圍邊邊冇餡,剩係得中間有餡!我覺得佢哋淨係擺餡喺麵包入面果份心思都好加分,真係務求令到消費者每一啖都食到餡!v good!!!!有咩事都係唔會入新蒲崗😟😟所以希望佢喺香港多啲分店,可以喺市區搵到佢!!

每個麵包都有袋裝住,很衛生。

抹茶冰心$22

冰心抹茶麵包

一個20幾蚊唔算平,但你食完之後會覺得滿足,同埋物有所值!

紫薯麻糬包$13
麻糬紫薯包

本人超級鍾意食紫薯麻薯,呢個包即買唔使諗!

有咩事都係唔會入新蒲崗😟😟

所以希望佢喺香港多啲分店,可以喺市區搵到佢!!
冰心抹茶麵包
麻糬紫薯包
2020-10-12 607 浏览
今日特等去新蒲崗呢間烘焙店買包,事原曾經見到新假期有介紹,平時行過見有人排隊但都冇入去,試過係九龍灣工業區果間買過一次明太子牛角包,原來係分店,果時都覺得唔平。呢幾日朋友又講起呢間店,於是我又去光顧下,九十後創業,老闆曾經到日本學師,兩間店都開於工業區原因租金較平。見到介紹出名係多種口味的冰心包和bagel,冰心包係凍食包,里面餡料加左法國忌廉同北海道牛乳,雪凍食有點似食雪糕感覺,好特別。但原於今日太遲去,呢兩款包都沽清😅,於是試下其他包,黑白米包係其中一款係由日本經典鹽可頌不斷演變而且的黑芝麻係表面,白芝麻係底,再配上一層焦糖,甜甜的,非常好味😋,另外明太子牛角包多了一層鹹香味,其他類型包都非常鬆軟,芝士法包心起統法包多一個層次。
2020-10-09 777 浏览
Pleasantly surprised by how good these bagels tasted! 🥯Appreciate their effort in making the bagels look extra attractive. The flavours were pretty pronounced and chewiness level was just right (not so chewy that leaves you exhausted from chewing)好有驚喜的貝果 煙韌度適中雖然不是屬於爆餡型 但味道很突出最特別是松露貝果表面有虎紋和刷了一層像金箔的塗料單看芋泥貝果的表面很容易誤以為是紫薯味🍠芋泥微甜不會覺得太人工伯爵茶很香 麻薯的比例可以再多一點

好有驚喜的貝果 煙韌度適中
雖然不是屬於爆餡型 但味道很突出

最特別是松露貝果表面有虎紋和刷了一層像金箔的塗料

單看芋泥貝果的表面很容易誤以為是紫薯味🍠
芋泥微甜不會覺得太人工

伯爵茶很香 麻薯的比例可以再多一點
2020-10-06 479 浏览
尋晚去新蒲崗食飯途中,終於經過我一直都好想食嘅麵包店了!不過由於將近收舖,所以剩低麵包嘅選擇已經唔多了!好在仲有呢個黑眼豆豆朱古力包!麵包本身只賣HK$16/3個已經唔貴,但原來夜晚買包仲有8.5折添!即係HK$14/3個,真係好鬼死抵呀!個包食落好軟身同好有朱古力味,中間仲有朱古力流心,但又唔會太甜,真係唔錯唔錯!感恩比我遇上!如果屋企附近有分店就好了!下次早少少再去要試埋其他麵包先!希望到時仲有抹茶麵包!
黑眼豆豆

黑眼豆豆
2020-10-02 505 浏览
爸爸試過此店的麵包後便愛上,但由於店子離家遠,所以每次我經過都特別買幾個包給他,之前行到其九龍灣分店,客人都車輪轉般。我亦試過其麵包,確係軟熟,可是價錢確實有點貴。今年中秋訂了一盒帝皇蘇試吓,之前我在台中試過帝皇蘇後十分喜歡,所以見他們有此出品就想試吓。酥皮面有點脱落,每次移動酥餅總會脫落幾片,咬入口豆蓉味道淡,只食到肉鬆味,麻薯比例偏少,反而蛋王油潤。食後感;未如想像般味道,口感亦欠層次。我仍然想念台灣的帝皇蘇。
2020-10-01
$138 (其他)
2020-09-24 503 浏览
相信惜包之人都有聽過哩間麵包店😂 知道佢既bagel同冰心包好出名 但係放工時間去己經一掃而空😢 今次就冇得試 試另一人氣選擇-紫薯麻薯包 $12我係紫薯既知音😆 吾好睇少哩個包 細細地其實好有內涵 有好多紫薯餡🤤🍠我食之前稍稍用氣炸鍋炸左1-2分鐘 外皮熱辣辣 少脆 內餡室温 加上凍凍地既麻薯 味道同口感都冇可挑剔 我真係覺得一個吾夠食😂 CP:🥯🥯🥯🥯😋: 🥯🥯🥯🥯🥯回購: 🥯🥯🥯🥯明太子麻薯包 $15同場見哩個麵包外表幾吸引 同埋都幾多人夾佢 有明太子又有麻薯既麵包幾特別 好有興趣會係咩味就買左😂佢明太子好足料! 配埋麻薯同麵包啱啱好 吾怕太鹹 不過哩個麵包就冇紫薯包咁驚喜🤭 拎上手有少少油利申: 個人喜好甜麵包多啲😉 CP:🥯🥯🥯😋: 🥯🥯🥯🥯回購: 🥯🥯🥯
紫薯麻薯包

試另一人氣選擇-紫薯麻薯包 $12