2025-02-05 68 浏览
我就住附近既 。基本上都成日食嫁啦 。但唔知由幾時開始我發現吃完件衫好大陣味呢排仲愈黎愈勁我食個早餐唔洗半個鐘件衫夠我臭住成日係呢度我提提大家唔好著好吸味既衫去食 。同埋講返 。我自己都食少左
我就住附近既 。基本上都成日食嫁啦 。
但唔知由幾時開始
我發現吃完件衫好大陣味
呢排仲愈黎愈勁
我食個早餐唔洗半個鐘
件衫夠我臭住成日
係呢度我提提大家唔好著好吸味既衫去食 。

同埋講返 。我自己都食少左
畢業前已經開始食,回憶系列~下單3分鐘後有湯飲👍👍👍蒜蓉汁豬趴蛋蓋飯整體:7溫度:8佢蒜蓉汁+蛋+飯係出奇地夾(個人口味),依一兩年都有依個效果,只係豬排比我印象中簿,從而口感也比起之前的層次不足,相信是個別情況而已。冬瓜紅蘿蔔湯整體:8溫度:9典型老火例湯,幾年黎都係同一個湯同一個味,喜歡冬瓜湯就會喜歡。凍檸茶少冰整體:7溫度:7佢少冰真係做到少冰,溫度比一般檸檬茶溫一點,而且好像還有點少甜既感覺,叫番正常冰應該更好。
畢業前已經開始食,回憶系列~
下單3分鐘後有湯飲👍👍👍

溫度:7

2024-05-15
  • 豬扒蛋蓋飯
2023-07-23 984 浏览
#🔙回頭率:10/10🌈性價比:8/10做運動前,去咗朋友屋企附近既茶記食,之前去過一間(不開名了)好難食..所以想繼續試下其他茶記既奄列。*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴:出名的香煎豬扒😋大塊,夠淋,不過食得出有陣鬆肉粉乸過既味,所以如果製作時奄料重手小小會較好。🈵 7/ 10🍴:火腿奄列😋 其實越簡單嘅嘢越難做,但呢個入面保留到少少蛋汁,唔會太熟都唔會太生,好適合我呢種唔食得生嘅人。🈵 8 /10🍴:雪菜肉絲米粉😋唔知道係咪有調教過雪菜肉絲嘅味道。我覺得呢一個非常之好食。不過感覺呢個味道配米線會好啲。🈵 8 /10另外跟餐加$4 order紅豆冰,甜度適中,夏日炎炎嘅天氣真係要配杯紅豆冰!🈵 8 /10*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・🍽: 五味餐廳 (豫豐花園) (屯門)📍屯門福亨村8號豫豐花園地下J-K號舖#五味餐廳 #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食
#

香煎豬扒配火腿奄列

🍴:雪菜肉絲米粉
雪菜肉絲米粉

紅豆冰

🍽: 五味餐廳 (豫豐花園) (屯門)
📍屯門福亨村8號豫豐花園地下J-K號舖

#五味餐廳 #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食 #香港好去處 #香港美食 #香港加油 #佐敦美食 #佐敦 #異國料理 #異國風情 #印度 #印度菜 #印尼 #異國美食 #npo #非牟利機構 #支持非牟利機構 #非牟利房社企 #香港茶餐廳 #新界好去處
香煎豬扒配火腿奄列
雪菜肉絲米粉
紅豆冰
2023-06-17 734 浏览
呢間茶餐廳係虹橋,好易搵,就喺輕鐵景峰站附近。我只吃食過早餐,超人氣,通常都要搭枱,食物好味新鮮熱辣辣,啲款式係一般茶餐廳嘅。不過最正嘅係佢哋有我最鍾意嘅凍杏霜!😀
2023-06-17
2023-01-15 961 浏览
五味茶餐廳 | 虹橋之前其實幫襯過佢地既早餐一次😋😋突然之間起身好想食就早d起身去左買外賣黎試佢既早餐有小小專門為遲起身既人準備去到每日11:30 分今日叫左二個早餐😋😋馳名沙嗲牛通公仔麵🍜🐮配 火腿煎蛋多士另一份都係沙嗲牛米 之前食過個一之沙嗲味濃好多 今次食好似有小小失色不過味道都仲ok要讚一讚佢杯凍奶茶唔錯 好有茶味🍵😋😋不過提一提如果要堂食 最好預早小小到 因為每日朝早都好多人等位去試我外賣當然早小小打去😋
五味茶餐廳 | 虹橋

不過味道都仲ok
要讚一讚佢杯凍奶茶唔錯 好有茶味🍵😋😋
我外賣當然早小小打去😋
2023-01-15
$35 (早餐)
2022-11-02 604 浏览
今日叫咗個外賣自取早餐,呢間餐廳最出名係沙嗲牛肉,就叫咗個沙嗲牛肉意粉,配奶油豬,炒蛋火腿,飲熱奶茶。沙嗲牛肉份量好足夠,好濃味,沙嗲有陣陣花生的香味,好好味,值得嘗試。

2022-10-25 347 浏览
🟠沙嗲牛肉米粉(鮮蕃茄濃湯)配餐肉蛋及牛油多士及熱飲($35)佢呢個沙嗲牛肉有一陣好特別好似花生醬既味道,同出面茶餐廳有少少唔同,配合蕃茄湯底食,又出奇地好夾,十分好食😻😻而牛肉既口感亦夠淋同無根👍🏻🟡沙嗲牛肉公仔麵配熱飲($32)朋友想食少d份量,就叫輕便早餐。朋友亦擔心沙嗲牛肉配蕃茄濃湯會伏,就無轉蕃茄濃湯。呢個花生醬味道既感覺仲濃,但唔會好奇怪,亦好味。味道既感覺仲濃,但唔會好奇怪,亦好味😸

🟡沙嗲牛肉公仔麵配熱飲($32)
2022-06-25 423 浏览
下午茶時段第一次入五味茶餐廳食飯平時食早餐多,幸好仲有午餐選擇!不過見好多人都係食下午茶抵食夾大件掛,但小弟想食飯所以叫左個A餐 葱油豬扒飯,凍奶茶!侍應好好人 仲問我要唔要例湯,我當然要啦凍奶茶一 茶味 奶味都唔差,幾好飲葱油豬扒飯 一 多葱,豬扒夠大塊 十分滿意唯獨係碗例湯...真心唔明點解會係碗仔翅其實呢碗野唔算係湯好重豉油味,好似飲梗豉油水咁 落豉油落得太重手喇,搞到我個口咸到要係咁飲凍奶茶成餐飯都幾滿意,碗豉油水送既就算啦暫時未係出面其他餐廳食飯送既例湯係碗仔翅
下午茶時段第一次入五味茶餐廳食飯
平時食早餐多,幸好仲有午餐選擇!

不過見好多人都係食下午茶
抵食夾大件掛,但小弟想食飯

所以叫左個A餐 葱油豬扒飯,凍奶茶!
侍應好好人 仲問我要唔要例湯,我當然要啦

凍奶茶一 茶味 奶味都唔差,幾好飲

葱油豬扒飯 一 多葱,豬扒夠大塊 十分滿意

唯獨係碗例湯...真心唔明點解會係碗仔翅
其實呢碗野唔算係湯
好重豉油味,好似飲梗豉油水咁
落豉油落得太重手喇,搞到我個口咸到要係咁飲凍奶茶

成餐飯都幾滿意,碗豉油水送既就算啦

暫時未係出面其他餐廳食飯送既例湯係碗仔翅

2022-06-19 292 浏览
想食個有經濟又實惠又快嘅午餐🥣。最後朋友走咗落去買咗經濟飯。雞扒通粉配奄烈仲有洋蔥汁🧅豬扒飯 。全部即叫即煮,完全唔係放咗好耐凍冰冰。外賣送到黎都係熱辣辣嘅。雞扒通粉同埋湯底,分開上相當貼心,上到嚟唔會林晒。雞扒同埋豬扒都有脆又鮮嫩多汁又咬得開。絕對值得encore。分量亦都好足夠我哋兩個人分,食完都唔覺肚餓。汁同埋肉都係分開上。有一個小缺點就係外賣嘅時候佢留咗單,結果冇咗個奄烈,傷心💔。希望舖頭可以謹慎少少🤏🏻🤏🏻。
想食個有經濟又實惠又快嘅午餐🥣。

最後朋友走咗落去買咗經濟飯。
雞扒通粉配奄烈仲有洋蔥汁🧅豬扒飯 。

2021-11-29 461 浏览
行山回程見到有幾間餐廳,之前試過佢隔離間餐廳食午餐,說實話真的吾會再去。今之再嚟見這間新開的看似座得舒服,再之前一間又排長龍,就試吓呢間(五味)啦!早餐-蒜蓉多士麵包新鮮,不是隔夜乾爭爭又硬麵包,炒蛋鬆軟,午餐肉有煎香,通常配麵這幾款小食餐廳都好求其,👍🏻沙嗲牛肉有風味,蕃茄湯底也不錯👍🏻下次再到時會再試其他食物,餐廳環境乾淨(重要),座位相隔鬆動舒服。希望繼keep住品質,用心製作,自然客似雲來。
下次再到時會再試其他食物,
餐廳環境乾淨(重要),座位相隔鬆動舒服。
希望繼keep住品質,用心製作,自然客似雲來。
2021-10-16 328 浏览
簡單一個常餐,都得好有heart。沙嗲牛肉麵有花生醬味,煎蛋火腿配厚切多士,杯咖啡有咖啡味,唔係普通茶餐廳苦澀死甜,埋單都係$38。藍地大街里計,依間茶餐廳超水準。
常餐
2021-10-16
$38 (早餐)
常餐
2020-12-27 810 浏览
聽聞五味轉左老闆之後都冇幫襯上星期老婆突然間話想試呢間……我又想試試既情況下,誤打誤撞就試左好野先講沙嗲牛肉麵套餐,佢可以免費轉蕃茄湯底誠意推介各位沙嗲牛配蕃茄湯底佢既沙嗲牛其實冇乜沙嗲味,反而好奇怪食到一大陣喇沙味……再配合個蕃茄湯底,簡直一絕!牛肉冇根唔再講…麵底煮得唔硬唔軟岩哂我胃口所以我食左幾日都係鍾情於呢碗麵😊再講老婆碗野, 老婆食左幾日,雞扒,五香肉丁烏冬都配蕃茄湯,雖然烏冬要另加4蚊,老婆亦讚不絕口配菜太陽蛋。火腿。香腸,餐肉等等就一般餐廳水準蒜蓉包亦係我兩公婆最愛之一整體黎講 約70蚊食到兩份早餐,我會誠意推薦比各位! (小弟絕對唔係打手)
聽聞五味轉左老闆之後都冇幫襯

上星期老婆突然間話想試呢間……
我又想試試既情況下,誤打誤撞就試左好野

先講沙嗲牛肉麵套餐,佢可以免費轉蕃茄湯底
誠意推介各位沙嗲牛配蕃茄湯底
佢既沙嗲牛其實冇乜沙嗲味,
反而好奇怪食到一大陣喇沙味……
再配合個蕃茄湯底,簡直一絕!
牛肉冇根唔再講…麵底煮得唔硬唔軟岩哂我胃口

所以我食左幾日都係鍾情於呢碗麵😊

再講老婆碗野, 老婆食左幾日,雞扒,五香肉丁烏冬
都配蕃茄湯,雖然烏冬要另加4蚊,老婆亦讚不絕口

配菜太陽蛋。火腿。香腸,餐肉等等就一般餐廳水準

蒜蓉包亦係我兩公婆最愛之一

2020-05-11 739 浏览
工作限制關係,好耐冇食過下午茶。今日咁岩得閒,叫返個豬扒包拼薯角同沙嗲牛肉麵拼奄烈奶油豬豬扒夠軟熟,薯角味道夠但唔係好夠熱沙嗲牛肉個味道夠,中意沙嗲牛肉用多花生醬就唔好錯過。奶油豬燶左少少,但仍然脆口
工作限制關係,好耐冇食過下午茶。
今日咁岩得閒,叫返個豬扒包拼薯角同沙嗲牛肉麵拼奄烈奶油豬

豬扒夠軟熟,薯角味道夠但唔係好夠熱

沙嗲牛肉個味道夠,中意沙嗲牛肉用多花生醬就唔好錯過。

奶油豬燶左少少,但仍然脆口
2020-02-03 634 浏览
呢間茶餐廳的雞脾係生炸,好熱好脆勁好味,我喜歡加少許鹽同胡椒係上面,好惹味,加上有奄列加杯熱飲,價錢33蚊真係好平,出面食唔到咁平,如果識簡雞脾加西多士呢個價錢出面一定唔止33蚊,加5蚊有牛肉粉食,之前食過份量多過大家樂個牛肉粉,相當唔錯。值得一提係杯熱奶茶都好好飲,奶味較重,好順滑。下午茶好多人去食,附近呢黎平靚正冇得輸,餐廳裝修一般,一個人要搭抬,位置比較迫,因坐得比較出,俾員工撞到幾下。下次再黎食。呢間中午正餐就唔太建議食,份量大但味道唔太好食。
2020-02-03
  • 下午茶
2019-12-21 376 浏览
暫時只係食過早餐,早餐好好味,大大份之餘,可以㨂牛扒/魚柳都唔過38蚊,好抵食,好好食,無諗過今時今日仲有呢啲價錢!夠良心唔係用萬年油,但人很多,要等位,預早少少出門較理想。
夠良心唔係用萬年油,但人很多,要等位,預早少少出門較理想。