2023-02-03 70 浏览
今晚天氣寒冷,最佳節目當然是吃火鍋,而羊腩煲更是禦寒的最佳選擇。無限時羊腩煲任食,每位另加$68。羊腩煲配料,有冬菇、冬筍,味道正宗,羊腩肥瘦均勻,炆煮得很軟淋,加些腐乳醬,味道更加正宗。可惜要吃雞煲和鴨煲,沒有追加了,下次必定再追加多一煲。嚴選安格斯牛套餐,每位$258:包安格斯牛板腱、鮮嫩鵝腸、安格斯封門柳、爽脆花枝片、美國牛胸腹、新鮮白鱔片、本地鮮滑牛、帆立貝、西班牙豬梅肉、活海蝦、紐西蘭羊卷肉、活海蜆,另加數十款自選火鍋配料。其中以安格斯牛板腱及安格斯封門柳的牛肉味道最為濃郁。另外海鮮類別也頗為新鮮,值得一試。二鍋頭惹味雞煲,濃郁的醬料味道,令到雞肉更加惹味可口。火焰鴛鴦鴨煲,侍應將煲上枱的時候,將玫瑰露酒倒在瓦煲來,之後點火,令到鴨煲的香氣四溢,原來部份兩種鴨肉,有臘鴨肉和普通鴨肉,兩種都各有特色,是要這裏的名物。飲品有汽水、蒸餾水和果汁類飲品。蔬菜和肉丸類都是自取的。飯後甜品有雪糕和雪條。

無限時羊腩煲任食,每位另加$68。

二鍋頭惹味雞煲,濃郁的醬料味道,令到雞肉更加惹味可口。

飲品有汽水、蒸餾水和果汁類飲品。

蔬菜和肉丸類都是自取的。

飯後甜品有雪糕和雪條。
2023-01-30 64 浏览
二窩頭名就聽過好多次,今晚勁凍口痕痕好想去打邊爐🥹上到去發現原來加$68有得變任食羊腩煲添呀🤩睇到雙眼發光!好抵食!!!我哋想食安格斯牛同海鮮,所以叫咗中價啲嘅套餐 $258!!再加$68食羊腩煲haha首先羊腩煲上菜先!勁大盤🤭有好多羊腩,炸枝竹,馬蹄,冬菇,蔥!食落一啲都唔腥,好香!!羊腩唔會太瘦,有啲啲肥同軟骨位,好好食好淋!!唔會有羊酥味咼👍🏼👍🏼好出色!!重點係可以無限refill!!🎉食幾多都得!!之後最令我驚喜係佢打邊爐仲有得換湯底!有藥膳,蕃茄薯仔,沙嗲湯,豬骨湯,冬陰功湯…總共有9款好多選擇!好貼心係成個鍋換㗎👍🏼👍🏼加分!除咗可以喺QR code上面叫海鮮,安格斯牛,鮫子雲吞,仲可以係外面有個凍肉櫃有好多唔同丸,菜,餃子!!佢有個餃子(菇類)勁好食,好juicy!好少係外面食到而佢啲鮮蝦雲吞,鳳城水餃都好出色👍🏼要留肚食!牛方面,我哋試過牛板健,封門柳同牛胸腔!其中封門柳係最好食,有牛味又唔會硬😚飲品櫃任你揀,好多選擇!仲有甜品櫃,全部都係雪糕呀正!仲有平時好少有嘅榴槤雪條同芋頭雪條😝

而佢啲鮮蝦雲吞,鳳城水餃都好出色👍🏼要留肚食!

飲品櫃任你揀,好多選擇!

2023-01-21 1256 浏览
[ 二鍋頭 ]呢幾日凍左咁多,想食羊腩煲呀🔥聽到有得任食又有得打邊爐,決定黎試下先😋✿ 無限時任飲任食放題 嚴選安格斯牛 (二鍋頭惹味雞煲&火焰鴛鴦鴨煲&黑椒豬手煲) $258/位羊腩煲 +$68/位二鍋頭惹味雞煲🐔雞肉整得入味,香辣得嚟又有刺激感,將花椒香味嘅麻同辣椒嘅辛辣結合,越食越想食,仲可無限添加🌶😋😋羊腩煲🐏重點推介任食足料羊腩煲 ,煲內有筍、冬菇、馬蹄、枝竹。羊件食落去好淋,非常入味,連皮&筋位都炆得軟腍,都係可無限添加,食到你飽呀🙈🙈懷舊沙嗲湯底火鍋配料有安格斯牛板腱、安格斯封門柳、牛柏葉&鮮蝦雲吞等,食完雞煲同羊腩煲意猶未盡既話可換個湯底繼續打邊爐,基本配料都齊,仲有9款湯底比你選擇。總結🫦店鋪本身係120分鐘放題,逢星期日至四,只要簡左「嚴選安格斯牛」或「特級極上和牛」套餐,就可以$68加配「羊腩煲」,可以無限時任食,啱哂約一大班fd喪飲喪食🥘🍺 一個價錢食哂咁多野好滿足😍✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿二鍋頭地址:旺角西洋菜南街138號福苑2樓電話:38417178✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 二鍋頭 ]

地址:旺角西洋菜南街138號福苑2樓
電話:38417178
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 二鍋頭惹味雞煲
我喜歡任食打邊爐,因為唔使就住個荷包,可以放心食。我搵到一間超抵食叫二鍋頭,佢提供三個價錢嘅火鍋套餐⭐1.精選牛肉套餐$218 ⭐2.安格斯牛套餐$258(我選呢個)⭐3.極上和牛套餐$318以上皆附送惹味🐔雞煲、火焰鴛鴦🦆鴨煲或者黑椒🐖任食,食完再換新湯底打邊爐。湯底選擇眾多, 有9️⃣款任選。最特別佢有胡椒豬肚雞湯、泰式冬陰功湯底。而家由星期日至四惠顧安格斯牛套餐或極上和牛套餐加$68就可以無限時任食羊腩煲放題。係羊腩煲放題呀!食完個 羊腩煲,仲都係任食咖。嗱!係咪好鬼抵呢!坐低首先食羊腩煲,舊舊都係羊腩, 羊腩炆得好入味,又淋又滑冇羊騷味。 冬筍有夠爽脆。我哋叫左兩次🤣🤣🤣 因為食得羊腩太多我哋就冇再叫雞煲啦🌝直接入主題安格斯牛打邊爐。呢度用手機落單,方便快捷。我選擇左 💠胡椒豬肚雞鍋湯底💠, 胡椒味超濃超香,烚完啲蔬菜,每啖菜充滿咗胡椒嘅香味。🌞🌞🌞出肉速度快,一啲都唔孤寒👍封門柳、牛板腱、牛胸腹肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,美味。而本地滑牛名不虛傳,又滑又彈牙,我食左幾轉。😃😃😃海蝦大隻,肉質彈牙 。海蜆新鮮無沙 👍帆立貝洗得乾淨新鮮 。出面仲有自助區提供不同種類蔬菜、餃子、以供自取。
⭐1.精選牛肉套餐$218
⭐2.安格斯牛套餐$258(我選呢個)
⭐3.極上和牛套餐$318
出面仲有自助區提供不同種類蔬菜、餃子、以供自取。 佢提供韓式餃子自取,認真落血本😋飲品櫃、甜品櫃嘅食品琳瑯滿目任君選擇。
寒冬入面可以喺呢度食一餐又飽又抵嘅任食邊爐真係好滿足呀!記得book位呀!
無敵滿足隨便食放題!冬天到了要食羊腩煲暖身體呀同朋友都好鍾意打邊爐🍲火鍋放題,唔洗諗有啲咩唔食呢度賠了選在有多可以試唔同食物環境闊落又舒服~食完羊腩煲仲可以任食鴨煲鍋,無限加!😚揀咗個胡椒豬肚雞火鍋湯底海鮮蔬菜🥬可以出去自己去取,都多選擇超級推介呢度嘅白鱔,同埋活海蜆好大隻呀牛肉一定要食手切封門柳同埋美國安格斯牛肉因為真係有質素同埋好滿足!飲品同雪糕都有齊呀,可以自己出去攞😍仲有呢度嘢食都黎得好快,唔洗等好耐
無敵滿足隨便食放題
冬天到了要食羊腩煲暖身體呀

同朋友都好鍾意打邊爐🍲
火鍋放題,唔洗諗有啲咩唔食
呢度賠了選在有多可以試唔同食物
環境闊落又舒服~

食完羊腩煲仲可以任食鴨煲鍋,無限加!😚
揀咗個胡椒豬肚雞火鍋湯底
海鮮蔬菜🥬可以出去自己去取,都多選擇

超級推介呢度嘅白鱔,同埋活海蜆好大隻呀
牛肉一定要食手切封門柳同埋美國安格斯牛肉
因為真係有質素同埋好滿足!

飲品同雪糕都有齊呀,可以自己出去攞😍
仲有呢度嘢食都黎得好快,唔洗等好耐
冬天最愛食火鍋,今晚食的是旺角西洋菜南街的二鍋頭。餐廳裝修新潮,坐得舒適,每張枱都裝了電磁爐,方便食火鍋。餐廳正做三款套餐選擇,可以雞煲、鴨煲、豬手煲、火鍋,餐廳還因應 客人冬天熱愛羊腩煲,每位加$68 無限時放題任食。餐廳有網上點配料,也有可以自行選擇喜好的自助配料,有肉類、炸魚皮、 丸類、餃子、 粉麵、菇類、蔬菜、甜品及飲品……等,自助任取任食~~我今晚選擇了嚴選安格斯牛套餐$258,每位加$68 羊腩煲無限時放題。羊腩煲很快就上枱,面的冬菇、枝竹、鮮筍都好入味,羊腩切得大大件,最喜愛有皮的羊腩,口感軟淋,又滑又入味 ,不知不覺一大煲的羊腩都食曬,不過提自己要留肚食火鍋及雞煲、鴨煲、豬手煲……,但太多選擇,食不了太多,最後選擇了食火鍋。火鍋湯底都有頗多選擇,今晚想試嚇泰皇冬陰功鍋,味道酸酸辣辣帶甜, 是平時食火鍋食不到的泰式風味。多款牛肉任點任食,嚴選安格斯牛、安格斯牛板腱,好牛肉味又不會鞋,頗高質,所以點完再點。本地鮮滑牛腍滑入味,也是點完再點。牛柏葉帶爽口,還有青口……海鮮都很新鮮要了鮮甜的帆立貝爽口鮮味的活海蝦 魚皮餃、鮮蝦雲吞……,好滋味。紐西蘭羊卷肉切得大片及很薄,羊肉
冬天最愛食火鍋,今晚食的是旺角西洋菜南街的二鍋頭。

餐廳裝修新潮,坐得舒適,每張枱都裝了電磁爐,方便食火鍋

羊腩煲很快就上枱,面的冬菇、枝竹、鮮筍都好入味,羊腩切得大大件,最喜愛有皮的羊腩,口感軟淋,又滑又入味 ,不知不覺一大煲的羊腩都食曬,不過提自己要留肚食火鍋雞煲、鴨煲、豬手煲……,但太多選擇,食不了太多,最後選擇了食火鍋

本地鮮滑牛腍滑入味,也是點完再點。
牛柏葉帶爽口,還有青口……

海鮮都很新鮮
要了鮮甜的帆立貝
爽口鮮味的活海蝦
魚皮餃、鮮蝦雲吞……,好滋味。

紐西蘭羊卷肉切得大片及很薄,羊肉少少羊騷味,香香辣辣的冬陰功湯,令羊肉多了一種泰式味道。

放題任飲任食, 食得好味之餘也食得非常盡興。
2023-01-05 89 浏览
想一次過食唔同種類嘅火鍋放題🤔「二鍋頭」絕對滿足到你,有齊雞煲🐔鴨煲🦆豬手煲🐖我就去咗食特級極上和牛120分鐘火鍋放題😉.二鍋頭惹味雞煲🐓雞件大小適中,肉質頗嫩😌少少麻辣🌶️煮到好入味🔥.蕃茄薯仔濃湯鍋🍲有少少蕃茄粒同薯仔粒🍅🥔但略嫌唔夠濃味🥺.肉類🥩澳洲M6和牛2客🇦🇺一入口就知同其他肉無得比🤭充滿肉香,入口即溶😋頂級安格斯牛油花分布均勻,帶有油香🤤美國SRF極黑和牛口感細滑👍🏻安格斯牛小排同黑安格斯牛頸脊亦唔錯😗.海鮮🌊活海蝦爽彈鮮甜🦐活海蜆新鮮脹卜卜🐚帆立貝細細粒但ok😬.火鍋配料🍢有唔少丸類、蔬菜🥬流心芝士丸相對特別🧀另外有韓國即食麵同出前一丁🍜.甜品🍮有Cocoberry杯裝雪糕🍨同埋雪條.飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵竹蔗茅根🎋水、啤酒等🍻
蕃茄薯仔濃湯鍋🍲有少少蕃茄粒同薯仔粒🍅🥔但略嫌唔夠濃味🥺
甜品🍮有Cocoberry杯裝雪糕🍨同埋雪條
飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵竹蔗茅根🎋水、啤酒等🍻
  • 二鍋頭惹味雞煲
  • 雞煲
  • 任食火鍋
2022-12-23 89 浏览
原本諗緊旺角究竟有邊間雞煲好食,之後就比我搵到呢間二窩堂。😍我早一日就訂座準備和朋友去品嘗這間雞煲。😌😌我哋叫咗雞煲,雞的味道十分好,醃得非常入味,而且雞仲可以無限增加。對我呢種咁鍾意食雞的人根本是享受😎食完雞煲之後,我哋叫咗個冬陰公湯打邊爐。湯底味濃沃,令人垂涎欲滴吃不停口,食材品質優良,海鮮都新鮮,而且服務員的態度和服務周到,為我哋提供熱水並會詢問我哋有冇啲咩特別需要埋單每人$300 有找。十分推薦一班朋友嚟食。

2022-12-19 132 浏览
今晚去咗二鍋頭試吓佢嘅羊腩煲放題間舖頭位置都相當方便,旺角地鐵站出口行三兩分鐘就到上到去店員好有禮貌,耐心介紹唔同嘅煲比我地選擇都好多元化,就算你唔食羊,都有雞煲鴨煲同豬手煲,而我地一心想嚟食羊當然揀羊腩煲套餐啦煲羊腩嚟到時,份量大到嚇咗我一跳,唔好以為份量多就一定質素差,羊腩軟淋得嚟香而不騷,骨位羊味濃郁,腩位啖啖肉食落好爽,配料例如支竹馬蹄等等都非常入味,一個字,正!其實食完煲羊腩已經有啲飽,呢個時候店員仲好殷勤咁問我仲需唔需要加羊腩,真係絕無欺場㗎!但我都想留肚食任食邊爐所以冇再加羊lu任食方面都好多湯底選擇,同行友人唔食辣所以我簡單揀咗豬骨湯肉類係掃QR code落單,其他蔬菜丸類就自己出去攞,食物種類都係啲大路嘢,要讚嘅係擺放食材同飲品嘅雪櫃好乾淨企理甜品方面,除咗啲泰式風味嘅雪條,最估唔到係啲香港製造嘅雪糕已經有聖誕限定口味,有心思!我覺得真係物超所值,出去散叫一煲大羊腩煲都唔止呢個價啦,呢間我必定會翻啅!
今晚去咗二鍋頭試吓佢嘅羊腩煲放題

間舖頭位置都相當方便,旺角地鐵站出口行三兩分鐘就到
上到去店員好有禮貌,耐心介紹唔同嘅煲比我地

任食方面都好多湯底選擇,同行友人唔食辣所以我簡單揀咗豬骨湯

2022-12-15
2022-12-15 129 浏览
💡一個價錢幾種享受一個價錢可以任食羊腩煲、雞煲、鴨煲、豬手煲、火鍋,二鍋頭可以一次過滿足你五個願望。🍽 暖笠笠羊腩煲冬天凍凍地最岩食羊腩煲,羊腩煲一黎到已經聞到香噴噴既羊肉味,羊肉一d都唔會羶,怕羶既人都唔洗怕,而且炆到又腍又入味,食完成個人暖哂。枝竹係羊腩煲既另一個主角,都相當出色。🍽 任食安格斯牛火鍋湯底都有唔少選擇,麻辣鍋、藥膳鍋、冬陰公鍋等等。今次揀左任食安格斯牛既套餐,尼個套餐既牛肉都相當高質,牛肉肉味香濃,肉質鮮嫩,肥瘦均勻。🍽新鮮既海鮮及自助區海蝦爽口彈牙,蜆相當鮮甜,忍唔住不停落單。自助區仲有好多食物選擇,食材都好新鮮,仲有各類汽水同茶選擇。Ps/羊腩煲、雞煲、鴨煲、豬手煲份量都唔少,今次我地食完羊腩煲就唔夠胃食其他煲,想試哂但個胃又唔夠大,落單個陣就要記得講聲份量減半。而且仲要無限時羊腩煲放題,正。
💡一個價錢幾種享受

🍽 暖笠笠羊腩煲

🍽 任食安格斯牛火鍋

🍽新鮮既海鮮及自助區

2022-12-14 85 浏览
天氣凍,梗係最啱食煲㗎啦。我就想食煲,朋友就想打邊爐,終於搵到一間店係可以符合我哋兩個嘅。最開心係呢度嘅羊腩煲.雞煲.鴨煲.豬手煲都係任食。,之後仲可以轉唔同湯底打邊爐真係好多選擇。我梗係先嚟過羊腩煲先啦,雖然係任食,但係個羊腩煲一啲都冇呢個揸流攤,羊腩大大嚿,而且個汁非常濃稠,自己不停加生菜配埋個腐乳醬,食到暖笠笠。好少何見到有鴨煲,所以第二煲我哋就叫做鴨煲啦。店員特登喺我哋面前炒,炒到咁上下,仲要加埋特製嘅酒,應該就係二鍋頭啦,加左酒勁香咁樣升上嚟。呢個酒簡直係畫龍點睛,加咗之後個鴨煲真係好香,每個鴨肉都有多酒味,我就食得好和味。食完兩個煲,終於到朋友嘅打邊爐啦。呢度出面已經有好多俾你自已攞既食料同樣有牛肉豬肉海鮮,例如蝦任你點而且啲肉類同埋海鮮都好新鮮菜類好多元化呢度真係一個冬天嚟嘅好地方大家都食得好滿足好開心
天氣凍,梗係最啱食煲㗎啦。
我就想食煲,朋友就想打邊爐,
終於搵到一間店係可以符合我哋兩個嘅。

最開心係
呢度嘅羊腩煲.雞煲.鴨煲.豬手煲都係任食。,
之後仲可以轉唔同湯底打邊爐
真係好多選擇。

我梗係先嚟過羊腩煲先啦,

雖然係任食,
但係個羊腩煲一啲都冇呢個揸流攤,
羊腩大大嚿,
而且個汁非常濃稠,
自己不停加生菜配埋個腐乳醬,
食到暖笠笠。

好少何見到有鴨煲,

所以第二煲我哋就叫做鴨煲啦。
店員特登喺我哋面前炒,
炒到咁上下,
仲要加埋特製嘅酒,
應該就係二鍋頭啦,
加左酒勁香咁樣升上嚟。
呢個酒簡直係畫龍點睛,
加咗之後個鴨煲真係好香,

每個鴨肉都有多酒味,
我就食得好和味。

食完兩個煲,終於到朋友嘅打邊爐啦。
呢度出面已經有好多俾你自已攞既食料

同樣有牛肉豬肉海鮮,例如蝦任你點
而且啲肉類同埋海鮮都好新鮮

菜類好多元化
呢度真係一個冬天嚟嘅好地方
大家都食得好滿足好開心

1K
最近天氣開始凍,就心郁郁想食羊腩煲暖下身,見到而家二鍋頭做緊「嚴選安格斯牛」同「特級極上牛」套餐,加$68就可以升級無限時任食羊腩煲,同時仲可以任食埋雞煲、鴨煲、豬手煲同埋打邊爐,超多選擇,可以一次過滿足3個願望,就即刻黎試下。暖笠笠羊腩煲份量非常大份,羊腩好多塊,連皮帶肉,食落肉質嫩滑,中間夾著肥膏,香口得黎又唔會太膩,非常可口,配料方面有竹筍、冬菇同腐皮,如果兩個人食唔曬,可以同店家講上半份。二鍋頭惹味雞煲食完羊腩煲已經有啲飽,於是就嗌半份雞煲黎過下癮,但半份雞煲都已經好足料,香辣惹味嘅雞煲啖啖肉,食得好滿足。嚴選安格斯牛火鍋放題前面唔敢放開食,就係為左留肚打邊爐,湯底有好多款,我地嗌左泰皇冬陰功鍋,淥海鮮同肉類一流。海鮮類都唔錯,食得出幾新鮮,活海蝦、活海蜆同水土魷都好出色。海蝦鮮甜彈牙,海蜆雖然比較細粒,但係食得出好新鮮,同冬陰功湯底更加係絕配,我地翻嗌左好多次,至於土魷表現更加出乎意料,口感超爽彈,味道鮮美。而安格斯牛水準都唔錯,睇落雪花都幾靚,油脂分佈均勻,肥瘦適中,食落肉香四溢,火鍋放題黎講真係幾唔錯。飲品選擇都唔少,有茶類、碳酸飲料、啤酒、涼茶等等可以揀,亦有雪糕雪條做

暖笠笠羊腩煲

二鍋頭惹味雞煲

嚴選安格斯牛火鍋放題

飲品選擇都唔少,有茶類、碳酸飲料、啤酒、涼茶等等可以揀,亦有雪糕雪條做飯後甜品

除左可以QR code落單,仲有自助區拎蔬菜、炸魚皮、丸類同面類。
2022-12-01
2022-12-14 79 浏览
今日係入冬以來最凍嘅一日🥶咁小編當然就要帶埋太太去食返啲暖身嘅嘢啦😋我哋收工就去左位於旺角嘅「二鍋頭」嚴選安格斯牛套餐$258/位 + $68/位 羊腩煲😋食完個羊腩煲就轉一轉試吓個雞煲先😬最後就叫左個滋補藥膳鍋黎打邊爐☺️岩哂想食唔同鍋嘅朋友😝除左羊腩煲 同 雞煲之外,仲有豬手煲同 鴨煲任君選擇🤤講完煲底,當然要講下啲配料啦😬除左牛同豬肉之外,仲有好多唔同嘅海鮮類😋係雪櫃仲有好多蔬菜類同丸類,嘢飲亦係無限任拎,所以一定會令你飲飽食醉😂

嚴選安格斯牛套餐$258/位 + $68/位 羊腩煲😋

2022-12-12 75 浏览
喺網上好評如潮的「二鍋頭」出名在於可以任食雞煲,鴨煲同豬手煲留意到佢哋最近有埋羊腩煲,逢星期日至四惠顧「嚴選安格斯牛」或「特級極上和牛」套餐加$6️⃣8️⃣,可以任食而且無限時添平日晚上帶鍾意食羊腩煲的爸爸👨🏻‍🦱嚟暖一暖身🥹餐廳位置鄰近旺角地鐵站,交通方便店內座位舒適,企理乾淨,設有自助飲品區及蔬菜丸類區飲品選擇豐富,有打邊爐必飲的竹蔗茅根,汽水,茶,水同啤酒另外仲有飯後甜品雪糕同雪條蔬菜選擇同樣豐富,瓜菜類接近🔟款,多款丸類,腸類等QR Code📱點選火鍋配料我哋揀左「嚴選安格斯牛」餐,加$6️⃣8️⃣升級羊腩煲任食,用餐時間1️⃣2️⃣0️⃣分鐘==========🔹羊腩煲材料有羊腩,竹蔗,冬菇,馬蹄,枝竹,筍,大蔥,芹菜,非常足料選取羊腩最嫩滑部分,羊味重而不帶騷,肥瘦適中,皮厚Q彈,羊肉中間仲帶一層腩的薄膜,調味恰到好處,個人認為不需蘸上腐乳已夠味道冬菇爽滑,其他配料皆新鮮==========🔹香茜皮蛋鍋因為要留肚食火鍋靚料,所以放棄咗雞煲/鴨煲/豬手煲,留待下次再訪先試海量的芫荽滾起時已經聞到很重芫茜香皮蛋甘香而冇尿臭味==========🔹火鍋配料▶️牛板腱:帶淡淡牛香,油脂感不重,口感軟嫩▶️封門柳:
平日晚上帶鍾意食羊腩煲的爸爸👨🏻‍🦱嚟暖一暖身🥹
餐廳位置鄰近旺角地鐵站,交通方便
店內座位舒適,企理乾淨,設有自助飲品區及蔬菜丸類區
飲品選擇豐富,有打邊爐必飲的竹蔗茅根,汽水,茶,水同啤酒
另外仲有飯後甜品雪糕同雪條
蔬菜選擇同樣豐富,瓜菜類接近🔟款,多款丸類,腸類等
QR Code📱點選火鍋配料
🔹羊腩煲
冬菇爽滑,其他配料皆新鮮
🔹香茜皮蛋鍋
海量的芫荽滾起時已經聞到很重芫茜香
皮蛋甘香而冇尿臭味
🔹火鍋配料
▶️牛板腱:帶淡淡牛香,油脂感不重,口感軟嫩
▶️封門柳:牛味較牛板腱遜色,油脂感同樣不重,口感細滑
▶️活海蝦:為大Size的新鮮海蝦,肉質爽彈帶鮮,蝦頭帶點蝦膏甘香
▶️青口:新鮮肉嫩
▶️脆鯇魚片:新鮮爽脆,符合其名
▶️白鱔片:油脂感豐富,鱔味突出
▶️墨魚滑:帶不錯的墨魚味,口感輕彈
▶️鮮蝦雲吞:蝦肉爽彈鮮甜
▶️鵝腸:清理功夫做得唔錯,只帶少量鵝膏,只要淥的時間恰當,鵝腸夠爽口
==========
整體用餐體驗很滿意,食材新鮮上乘,可媲美單點的火鍋餐廳
店員勤力幫客人收起吉碟,態度積極
最重要係令爸爸食得滿意🥹
2022-12-12
  • 羊腩煲
入冬❄️又係食🐑羊腩煲🍲嘅時候🤤呢間二鍋頭 @hotpot2f 價錢實惠💰之餘最近仲推出咗🐑羊腩煲🍲任食,現只要惠顧「嚴選安格斯牛$258」或「特級極上和牛$318」套餐,加$68就有羊腩煲任食,兼享有「無限時」任食優惠!呢度地方都幾大🤩又寬躺舒適🥰。呢度嘅飲品🧃款式都幾多,主要係罐裝🥤飲品,亦都有啤酒🍺,爽呀!自助區乾淨👍企理,火鍋🍲配料都幾齊全🤩。🐑羊腩煲🍲十分之出色,而且入邊配料十足,唔會因為任食而降低水準,🍖羊腩軟腍入味,點埋腐乳醬味道層次更加豐富。呢度除咗招牌麻辣🐓雞煲之外仲有出面少有嘅黑椒🐖豬手煲同埋🔥火焰鴛鴦🦆鴨煲任食添!黑椒🐖豬手煲好重黑椒味,人少驚食😋唔晒嘅呢度啲煲可以點半份,幾貼心🥰。食完煲就可以揀個🥣湯底打邊爐🍲啦,我哋就揀咗正宗🐖豬骨鍋,入面有好大舊🦴豬骨同埋🐓雞腳好足料。嚴選🐂安格斯牛$258💰餐主打封門柳同埋牛板腱呢兩個部位🥰,肉質各有特色😍,但都一樣咁肥美雪花均勻😋。另外佢哋有🇭🇰本地鮮滑牛🐂同埋美國🇺🇸牛胸腹係出邊放題🤤比較少見嘅。除咗🐮牛肉之外,鮮嫩🦆鵝腸、爽脆🦑花枝片同埋各式丸類都好❤️啱我口味。呢度嘅🐟海鮮🦑款式亦都唔少,新鮮白鱔🐟片鮮甜美味,活海蝦🦐

呢度地方都幾大🤩又寬躺舒適🥰。

自助區乾淨👍企理,火鍋🍲配料都幾齊全🤩。

呢度嘅🐟海鮮🦑款式亦都唔少,新鮮白鱔🐟片鮮甜美味,活海蝦🦐好爽口,墨魚仔🦑細細隻一口一隻幾過癮,脆肉鯇🐟爽脆鮮味,大家唔好錯過呀!

自助區嘅菜🥬同埋菇🍄都幾新鮮🤩,而且仲有響鈴🔔同炸魚皮🐟添。

甜品方面佢哋有多款🍨雪糕同埋雪條,有Coco Berry,仲有😍榴槤雪條😋,正呀!
  • 羊腩煲