近排天氣凍咗,一於約埋班friend齊齊打邊爐,揀咗二鍋頭,絕對係任食火鍋嘅好選擇!一開始就嚟咗一個味「鮮鮑惹味雞」,淨係睇相都知幾咁好食,這隻鮑魚好鮮甜好美味,加埋雞煲,真係非常之正!今次仲要餐廳有個promotion,有得配清酒,黎咗枝「三芳菊 純米大吟釀 綾音」,識酒嘅朋友應該都知呢枝好嘢嚟,入口甘香,配埋雞煲,層次大有昇華,邊食邊飲非常盡興,而且知就唔會話太過勁,同雞煲好夾,兩者相輔相成,即使你唔識飲酒都可以接受到!最後發現原來呢個「SEAFOOD LOVE SAKE」-清酒配美食嘅promotion喺其他餐廳都有得試,鍾意飲下酒嘅朋友下次都可以揀呢啲餐廳!

2022-12-17 63 浏览
聖誕節就黎到, 又係搵朋友食飯嘅時侯. 朋友話想打邊爐, 於是搵間任食火鍋嘆過夠. 火鍋店位於尖沙咀嘉芙中心 – 二鍋頭二鍋頭呢期推介Seafood Sake Love 海鮮 清酒 戀活動. 每點一支 “三芳菊純米大吟釀綾音”清酒, 就送 “二鍋頭鮮鮑惹味雞煲” 一份. 可以品嚐清酒X鮮鮑嘅味道.二鍋頭鮮鮑惹味雞煲 – 真係非常惹味, 啱哂呢排凍凍地嘅天氣, 雞件大, 雞肉嫩滑, 有雞香味, 鮮鮑魚亦係大大隻, 鮑魚吸收哂雞煲香味, 更加提昇鮑魚鮮味. 鮑魚爽滑.除左鮑魚雞煲外, 重點左帆立貝, 鱔片, 2款份量都足夠, 亦都好新鮮.

2022-12-16 34 浏览
🚩 二鍋頭世界盃就到尾聲啦‼️大家撐嘅球隊仲喺唔喺度呢~決賽梗係要約埋朋友一齊出嚟食啲嘢睇決賽啦,今次介紹嘅依間餐廳啱晒聚會一齊出嚟食!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈嚴選安格斯牛 $326等我講一講餐廳流程先😆除咗打邊爐之外,佢仲有三款煲比大家任食~包括雞煲,鴛鴦鴨煲,豬手煲🤤依家冬天仲有羊腩煲比大家選擇今次就幫大家試咗羊腩煲同埋雞煲🙌🏻羊腩煲大推‼️雖然佢冇雞煲辣辣地咁惹味,但佢嘅羊炆得超級淋,一咬就輕易脫骨~裏面仲有筍同埋馬蹄,好爽甜雞煲正常發揮~最緊要係有返啲汁,唔會乾到好似油炸雞咁食曬啲煲之後就可以揀湯底打邊爐~我地簡左沙嗲,入面有超多蝦米,鹹香味十足牛肉推薦封門柳,雖然偏薄,但好淋身牛味重仲有好多海鮮比大家簡🤤甜品大家記得要食乳酪味雪糕,超濃郁酸酸甜甜🥰
🚩 二鍋頭
🌈嚴選安格斯牛 $326

雞煲正常發揮~最緊要係有返啲汁,唔會乾到好似油炸雞

牛肉推薦封門柳,雖然偏薄,但好淋身牛味重
仲有好多海鮮比大家簡🤤

甜品大家記得要食乳酪味雪糕,超濃郁酸酸甜甜🥰

2022-12-15 37 浏览
近排嘅天氣真係凍返好多,係時候約朋友出嚟烚下烚下!今次我哋就揀咗尖沙咀嘉芙中心 1/F 呢間「二鍋頭」。餐廳最近推出左個全港首創限定羊腩煲放題優惠,逢星期日至四惠顧指定套餐,即可以$68 優惠價,加配羊腩煲兼無限時任食火鍋放題,而且仲可以食埋其他 3 種口味嘅雞煲、鴛鴦鴨煲同豬手煲,超值!揀左個嚴選安格斯牛套餐 ($258),先嚐雞煲,選了微辣,上桌後店員會幫手將雞件炒勻至入味,食落肉質好滑溜,肉嫩鮮甜,而且醬汁嘅味道非常濃香,但又唔會太麻太辣,令人食慾大增。羊腩煲接著送上,羊肉大大件,肉質嫰滑有彈性,夠入味又唔會過腍,入口羶味不重,加上索味嘅枝竹、爽脆嘅馬蹄同厚肉嘅冬菇,份量十足,蘸腐乳來吃,滋味滿分!食完兩個煲,係時候打邊爐,揀左個香茜皮蛋鍋,芫茜驅寒解表,皮蛋清熱下火,滾起後香味樸鼻。火鍋料方面,除左四款牛之外,仲有西班牙豬梅肉、羊卷肉、鵝腸、花枝片、白鱔片、帆立貝、海蝦同活海蜆等,全部都可以任點任食。牛板腱油花密佈,肉質細嫩,食落好有咬口,油潤又不失嚼勁。封門柳肉質鬆軟,入口肉味好香濃,就算淥耐左都唔容易變韌。另外美國牛胸腹同本地牛肉,水準亦唔錯,前者肥而不膩、帶牛脂甘香;而後
另外美國牛胸腹同本地牛肉,水準亦唔錯,前者肥而不膩、帶牛脂甘香;而後者亦軟滑有牛味。
至於各式丸類、餃子、菜蔬、飲品同雪糕、雪條等,就全部都放晒喺外面嘅自助區。打完邊爐再食番杯冰凍嘅雪糕,清爽又解膩!
2022-12-11 55 浏览
🥢 原來尖沙咀有一間火鍋店提供四種唔同煲比顧客任食,有雞煲,豬手煲,鴛鴦鴨煲同埋冬天必備羊腩煲食完仲有得打邊爐,而且仲有世界盃⚽️睇添! ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 今次叫左個$258安格斯牛套餐+$68任食羊腩煲 ✨ 羊腩煲冬天必備!份量適中可以不停refill㗎!羊腩好入味好腍,唔會太鹹或者多味精,腐竹索曬d精華超惹味!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 惹味雞煲雞肉煮嘅時間啱啱好,好嫩滑同埋吸收曬麻辣味!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 沙爹湯底火鍋湯底有好多白飯魚干,令個湯多出一份魚香更豐富揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 火鍋配料安格斯牛板腱同封門柳油花分布均勻,牛味濃郁,其他配料例如海鮮,內臟,雲吞都係正常發揮,另外餐廳設有自助區比客人夾下丸類同蔬菜🥬揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

今次叫左個$258安格斯牛套餐+$68任食羊腩煲

✨ 羊腩煲
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 惹味雞煲
雞肉煮嘅時間啱啱好,好嫩滑同埋吸收曬麻辣味!
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 沙爹湯底火鍋
湯底有好多白飯魚干,令個湯多出一份魚香更豐富
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

火鍋配料
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄
尖沙咀羊腩煲,鴨煲,雞煲,豬手煲,火鍋放題任食My families and I went to a restaurant called "hotpot2f" (二鍋頭) located in 1/F, Katherine Centre, 53-55 Chatham Road South, Tsim Sha Tsui尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓There are hotpot,duck,chicken ,pork knuckle casserole all you can eat dinner set which costs HKD$218 up per adult for 120 mins.Customers can also + HKD$68 to enjoy lamb casserole on an unlimited basis in unlimited time!! (加HKD$68 無限時任食羊腩煲)The lamp casserole is tender,soft, succulent and juicy!!.with sweet, crunchy water
尖沙咀羊腩煲,鴨煲,雞煲,豬手煲,火鍋放題任食

尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓

with sweet, crunchy water chestnut

The duck casserole has rich intense flavours!!

There are seafood also provided on an unlimited basis such as shrimp, white eel...etc.

The white eel is flaky with luscious grease!
There are shrimp dumplings and shrimp wontons.
Bouncy and springy shrimp are wrapped inside the dumplings with crispy shredded bamboo shoot.Yummmmm

Mushroom pork dumplings(菇菌三鮮餃)are also very delish,the filling is juicy,moist and sweet!!

Dozens of hotpot ingredient are put on self serving bar

various flavours of ice cream are provided,drink is free flow

• shrimp dumplings 鳳城水餃
  • white eel 白鱔片
  • Mushroom pork dumplings(菇菌三鮮餃)
2022-12-09 46 浏览
冬風起,除左食臘味,當然唔少得就緊係打邊爐啦😋屬於打邊爐喜好者既我同R先生,當然唔放過天氣凍既機會,去打邊爐喇喂👻今日我地去左尖沙咀既二鍋頭,貪佢happy hours完即刻下場 (呢鋪fat fat😝),睇完佢個餐牌都唔駛諗,叫左嚴選安格斯牛任食邊爐再加錢要埋羊腩煲任食 (加$68超抵😝)今日我地食左咩:- 嚴選安格斯牛任食邊爐- 火焰鴛鴦鴨煲- 任食羊腩煲放題首先食左羊腩煲先,湯底夠曬鹹,羊腩好入味,重有就係唔靭,老人家都食到,枝竹勁入味,配菜亦冇偷工減料👍食完1轉不禁再黎第2轉,爽😋食夠羊腩,轉煲食鴨喇,鴨亦都唔輸切,炒得好好食,重會即場點火燒燒佢,好有風味,呢個煲,正👍最後我地揀咗胡椒豬肚湯做湯底打邊爐,我地當然把握時間,叫左牛板腱、封門柳、本地鮮滑牛🤗牛板腱同封門柳係薄切,但非常好食,完全唔老,海鮮亦都算係新鮮,唔錯😋除左野食之外,亦都有好多飲品🥤同甜品🍮可以選擇,想飲啤酒亦都有藍冰任飲,所有野都好滿足👻總結:任食黎講都算幾多選擇,加錢任食羊腩煲真係好吸引,如果大家唔鍾意食鴨,重有雞煲同豬手煲俾你揀,真係正宗飽到上心口,咁食都係$300幾/1個人,絕對推介大家去試😋

今日我地食左咩:

- 嚴選安格斯牛任食邊爐
- 火焰鴛鴦鴨煲
- 任食羊腩煲放題

2022-12-04
1K
2022-12-07 39 浏览
約埋班FRIEND去嘉芙飲酒+世界盃! 開始之前係樓下打個邊爐墊一墊底先, 最正係佢打邊爐之外仲有得UPGRADE要個羊腩煲, 岩岩入冬勁想食羊腩煲, 岩哂!頭炮食個雞煲先, 最緊要雞煲醬夠惹味, 雞件都幾多, 食落好似唔止半隻份量。加左冇後悔, 因為好足料, 羊腩腍香大件, 仲有比足枝竹馬蹄荀同冬菇依D配料, 生菜自己係自助區任拎!打邊爐我地想用番羊腩湯底, 精華黎架麻, 叫左D肉, 我地食個餐係有安格斯封門柳同牛板腱, 佢OK的唔姑寒片片都大大塊。另外仲叫左D火鍋料, 豬潤, 鮮牛肉, 鱔片同蜆, 蜆好鮮甜, 其他不過不失, 自助區其實仲有好多丸呀麵呀咁, 仲有雪條, 不過個肚冇位了。埋單$3XX/人, 又羊腩又雞煲又火鍋咁, 仲想點!!

埋單$3XX/人, 又羊腩又雞煲火鍋咁, 仲想點!!
2022-12-05 66 浏览
係我期待已久嘅冬天啊~咁凍要食咩?當然係羊腩煲啦😉比我搵到呢間有羊腩煲食嘅火鍋放題仲要環境骨子企理真係要比個叻自己本身點咗個$258套餐一場嚟到當然要加埋個羊腩煲啦羊腩炆到好入味陣羊味一上檯已經飄出來仲有枝竹、冬菇~真係超滿足三部曲~食完羊腩煲第二部就係簡要鴨煲/雞煲/豬手煲鴨煲冇咩興趣雞煲又成日食就要豬手啦黑椒豬手煲有8大件件件都有濃郁嘅黑椒香配埋大量芫荽超惹味最後終於開始打邊爐喇以為冇湯底簡咩?原來係有九款湯底選擇穩陣啲點個胡椒豬肚雞煲胡椒味勁出用嚟淥菜一流我呢個係安格斯牛套餐可以點安格斯牛板腱同封門柳兩種都係老闆嚴選封門柳較重牛味帶少少筋有咬口牛板腱就肥瘦分怖均勻另外仲有活海蝦同活海蜆跟個人推介呢度嘅水餃好好味除咗套餐包嘅指定十二款食品出面嘅凍肉櫃仲有大量蔬菜、丸類、水魷、腐竹等等嘅配料飲品選擇都好多唔鍾意飲甜嘢甜嘅我對於有樽裝水供應好感動記住預留時間食雪糕啊如果想飲酒嘅話呢度都有供應可以搵老闆介紹啊
係我期待已久嘅冬天啊~
咁凍要食咩?

本身點咗個$258套餐
一場嚟到當然要加埋個羊腩煲啦

羊腩炆到好入味
陣羊味一上檯已經飄出來
仲有枝竹、冬菇~真係超滿足

三部曲~食完羊腩煲
第二部就係簡要鴨煲/雞煲/豬手煲
鴨煲冇咩興趣雞煲又成日食就要豬手啦
黑椒豬手煲有8大件
件件都有濃郁嘅黑椒香
配埋大量芫荽超惹味

最後終於開始打邊爐喇

以為冇湯底簡咩?
原來係有九款湯底選擇

牛板腱就肥瘦分怖均勻
另外仲有活海蝦同活海蜆跟
個人推介呢度嘅水餃好好味

除咗套餐包嘅指定十二款食品
出面嘅凍肉櫃仲有大量蔬菜、丸類、水魷、腐竹等等嘅配料

飲品選擇都好多
唔鍾意飲甜嘢甜嘅我對於有樽裝水供應好感動

記住預留時間食雪糕啊

如果想飲酒嘅話
呢度都有供應
可以搵老闆介紹啊
2022-12-02 56 浏览
天氣開始凍,放工一於去打打邊爐,打邊爐我都係仲意任食先最爽!二鍋頭有得任食雞煲、火鍋、羊腩煲,真係食得好盡興!嚴選安格斯牛120分鐘火鍋放題 $258/位(羊腩煲火鍋放題 +$68/位)坐低先揀左個二鍋頭惹味雞煲食先,真係炒得好香口,見到有優惠寫逢星期日至四惠顧指定任食套餐加購就可以任食無限時羊腩煲放題所以我就加左$68任食羊腩煲,真係超抵羊腩煲好香,羊腩好足料又炆得夠入味夠淋,之後可以揀用番羊腩煲湯底或者再開另一湯底打邊爐我就揀左芫荽皮蛋湯底用自助app點左d牛肉、海鮮出面自助區仲有多款菜、丸、甜品、飲品可以選擇,款式好多,打邊爐就係要咁先happy!

二鍋頭有得任食雞煲火鍋、羊腩煲,真係食得好盡興!

嚴選安格斯牛120分鐘火鍋放題 $258/位
(羊腩煲火鍋放題 +$68/位)

所以我就加左$68任食羊腩煲,真係超抵

我就揀左芫荽皮蛋湯底

用自助app點左d牛肉、海鮮

2022-11-29
2022-12-02 1818 浏览
又來到四年一屆嘅世界盃,咁當然要book定枱再同大班足球愛好者一齊嚟大吃大喝再大飽眼福,成大班人嘅話,當然放題打邊爐食雞煲呢一啲絕對係指定動作,🤭而最近就搵到一間係又可以食到各式各樣嘅煲同時又可以盡情享受足球狂歡,呢間就係二鍋頭。 當然裏面唔係同酒有關。😤但就絕對係同煲息息相關,如果種淨係食雞煲嘅話就顯得太單調,所以呢一度亦都搞咗另外一啲新意。😳只需一個價錢就可以食勻晒各式各樣嘅煲,絕對係令人意猶未盡。特別係佢而家仲無冇限時羊腩煲放題,選擇又多咗!呢個天氣食羊腩煲,真係非常之適合!😎黑椒豬手煲— 🐷首先就要介紹呢一度幾個煲裏面嘅其中一款,如果係平時出去食嘅話收費亦都唔平,🐷但呢一度所有煲都係任叫任食,所以鍾意食邊款就盡情嗌。🐷但每一個報道絕對唔馬虎,好似呢一個豬手煲咁樣用了充足,🐷而且見到每一個豬手嘅分量都係相當大,隻隻都新鮮,🐷而且充滿彈性同膠質,再落埋黑椒醬就令到豬手更加容易上味,🐷豬手嘅皮彈性充足,保留彈性先至會嚼得過癮。🐷火焰鴛鴦鴨煲— 🦆食完豬手之後就決定叫一個唔常見嘅火焰鴛鴦鴨煲,🦆亦都係呢一度嘅招牌作。🦆鴨煲份量,同樣都係適中,咁就啱晒返到每人足夠嘅份量,🦆喺啱啱擺上台嗰

黑椒豬手煲

火焰鴛鴦鴨煲— 🦆食完豬手之後就決定叫一個唔常見嘅火焰鴛鴦鴨煲,🦆亦都係呢一度嘅招牌作。🦆鴨煲份量,同樣都係適中,咁就啱晒返到每人足夠嘅份量,🦆喺啱啱擺上台嗰一刻職員亦都會非常貼心再翻兜幾下,🦆至於個火焰兩個字就喺倒入玫瑰路走之後再點火就有個效果,🦆加咗玫瑰露酒,除咗令到香味更加香之外,就有一種中和一下濃味嘅作用。🦆至於呢個煲除咗有一件件嘅鴨之外,另外亦都有支竹。🦆用嚟配合煮食亦都係一流。🦆
火焰鴛鴦鴨煲

二鍋頭惹味雞煲— 🐥另外當然就係要食埋人氣爆燈嘅雞煲,辣可以係自己選擇,當然如果想味道夠晒平衡嘅話就可以叫小辣甚至BB辣,🐥每一件雞都係原隻新鮮切,所以就每一舊都夠晒份量,仲要加埋佢哋濃郁嘅招牌雞煲醬,香味十足,🐥而且辣度又帶有後勁,最緊要都係肉質唔乾唔柴,呢個先係食雞煲最緊要嘅重點。🐥當然亦都要配合埋有氣飲品,咁就真係非常之爽。🐥
二鍋頭野味雞煲

羊腩煲火鍋放題— 🐏而家都就嚟嚟到冬天所以又係時候都羊腩煲出場時間,只需要每位加$68就可以實行無限時羊腩煲放題,🐏咁多個煲一齊上絕對係啱晒無肉不歡而且配合晒唔同需求嘅食客。🐖羊腩煲最緊要嘅當然就係枝竹同埋羊腩,知竹就嗦晒羊腩湯嘅味道就變得格外有豆香同肉香,🐏就咁食都已經感受到溫暖。🐏

另外當然仲有一系列嘅打邊爐配料任君選擇,🥳蔬菜類丸類同埋餃子類都適合湯底嘅配搭,飲品更加係一應俱全,😳同埋一系列嘅雪糕雪條亦都係令人大飽口福😍

二鍋頭 (嘉芙中心) (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓
2022-11-27
黑椒豬手煲
火焰鴛鴦鴨煲
二鍋頭野味雞煲
2022-11-28 72 浏览
踏入冬天,除咗打邊爐就會諗起羊腩煲,呢間二鍋頭本身做開任食雞煲+邊爐,宜家仲有埋羊腩煲就決定試一試佢。只要叫安格斯牛放題以上套票餐+$68就可以任食羊腩煲喇。除咗羊腩煲,仲可以任食雞煲、火焰鴛鴦鴨煲或者黑椒豬手煲,或者加$58食埋酸菜魚都得。飲品已經包咗但唔包酒精飲品今就先食個豬手煲試吓先。我叫佢地俾半份,因為留肚食羊。豬手炆到仲有彈性,黑椒味好出,食唔到辣記得叫少辣。之後主角出場,羊腩夠入味。我就鍾意用響鈴或者炸魚皮去點啲汁食。你可以用呢個煲打邊爐或者又轉一個湯底去打。我就轉左蕃茄薯仔,試真下佢哋啲牛肉。有安格斯牛板腱同封門柳,兩隻肉味都好濃。其他材料都可以喺出邊凍櫃有得攞,最後記得食返兩杯雪糕下一下火。

• 黑椒豬手煲
依間餐廳主打有唔同煲可以選擇😍包括有二鍋頭惹味雞煲、火焰鴛鴦鴨煲、黑椒豬手煲,另外仲有個火鍋放題添😋依一排餐廳仲做緊價惠😆星期日至四做指定任食套餐加錢可無限時任食羊腩煲放題!我地咁為食,一次過試咗幾個煲😎包括有雞煲,羊腩煲同埋火鍋🤩 先講羊腩煲,羊腩食落無羶味,而且肉質肥美,啖啖肉🤓而佢嘅羊腩汁同埋羊腩醬都好出色☺️好正🤪我地仲食咗雞煲,真係無改錯名!真係好惹味,啲雞塊仲好嫩滑🥰雞煲醬好濃味,但唔會太咸,辣醬加埋啲配菜一齊食,真係好正呀!食咗兩個煲終於到打邊爐啦😋出面有自助區,有好多唔同種類嘅食材🤓我地揀咗豬骨湯底,有好大舊豬骨,個湯底濃而不咸😋我地叫咗個安格斯牛肉餐🤪好香牛味,肉質仲好嫩滑🤩依間餐廳真係無去錯🤫多食物種類不特之,食物質素仲唔差🤩而家仲有埋優惠☺️十分推介大家去食🥰

2022-11-25 109 浏览
三人行,一早訂枱都無安排靠角落枱坐,我哋張枱基本上放咗個煲之後都無乜位放食物;後來發現角落稍為大少少枱原來都只係俾四個人坐,略嫌枱面面積太細;而家普遍都用手機下單,發現除咗於一坐低揀咗嘅set餐入面提供嘅有限肉類外,其他都需付費;另外除咗肉類,其餘一概需要客人自行到自助區取食物;飲品種類尚可;到尾聲時有職員聲稱鑒於週五晚比較多客人訂枱所以需限時兩小時,其實我覺得限時無問題,但係樓下海報同宣傳就唔好特登提及有“無限時“呢樣嘢,太取巧反而令人討厭!基本上市面咁多呢種類火鍋餐廳,呢間餐廳並無吸引之處會令客人再去第二次。
2022-11-24 63 浏览
天氣開始轉涼約埋老朋友任食辣雞煲開始🐣再嚟黑椒豬手煲🐷再再羊腩煲🐑已經7分飽點知仲有無限時火鍋♨️生日仲有牛肉蛋糕🎂送飯後甜品不可少😋😋但真係食唔落唯有下次留肚以為任食一定服務態度差😜殊不知有⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次因為大家太奈無見傾計傾到忘記影相📸
點知仲有無限時火鍋♨️生日仲有牛肉蛋糕🎂送
飯後甜品不可少😋😋但真係食唔落唯有下次留肚