2023-04-22
好耐無去大角咀搵食,呢間西餐bookmark左一陣子,終於有機會食啦😍餐廳位置方便,由旺角站行去只需10分鐘!餐廳座位不算太多,如果唔想等位建議book枱😌 當晚餐廳安排咗窗口的位置,面對着街景食飯,好chill 好寫意!! 當晚的主菜,我們點了慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬!話明慢煮,豬鞍一啲都唔係鞋,肉身嫩滑,而且大大舊,份量十足!豬鞍下面有薯蓉,薯蓉好creamy,可以伴住豬鞍一齊食😜呢碟主菜最有驚喜係個醬汁,我本身鍾意食酸酸的口味,呢個醬汁係用真酸梅整出嚟,識嘅時候小心有核😜😜醬汁的恰到好處,可以中和肉類的肥滯感,同豬鞍好夾!我們還點了自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫!成碟菜擺盤好靚有心思!雖然是炸雞,但食落一啲都唔油膩,皮脆肉嫩,而且入味,好好食!太陽蛋煎得好靚,係流心的蛋黃!不過略嫌窩夫比較淋身,如果唔係放喺炸雞,下面可能會比較好😝 有誠意有好多花生,好夾窩夫,兩重味覺享受😎甜品方面,我們點了提拉米祖!賣相特別,上面有兩隻眼作裝飾,好似望住你甘😜😜😜 甜品有香濃的咖啡味,蛋白脆餅和cream層層分明,亦都唔會太甜,有一驚喜之作😋飲品方面,分別點了牛油果奶昔和朱古力😗牛油果味罕有地突出
飲品方面,分別點了牛油果奶昔和朱古力😗牛油果味罕有地突出,而朱古力就十分濃郁口感順滑,大滿足!好欣賞用玻璃樽裝住,賣相好靚,不過提一提玻璃樽是不可以帶走的😜 所以要影嘅影多幾張相打卡😝