2023-05-30 35 浏览
大角咀一向多正野食!好多人大讚,就捉好姊妹陪我lunch break食好西😋.煙三文魚忌廉扁意粉 $78宇冶抹茶白朱古力奶 +$38百利甜酒鮮奶咖啡 $48和風油醋汁虎蝦橙肉沙律 $128三圈拼盤 $78二世祖招牌窩夫配雪糕 $108.點了一個Set lunch ,南瓜湯濃厚甜甜地用杯裝住飲落方便,主菜意粉勁好食!啖啖忌廉汁so creamy😋口感一流,意粉軟硬度剛好,仲有煙三文魚和車厘茄🤤.再點盤沙律🥗岩哂而家熱辣辣的天氣,和風油醋汁加上沙律菜、洋蔥、香橙、車厘茄,清新開胃,沙律上的大蝦好吸引咗眼球😍大大隻厚肉彈牙燒得好香👍🏻.再點三圈拼盤:炸芝士圈、洋蔥圈、魷魚圈,脆卜卜點沙律醬食好滋味,炸芝士圈好特別入面芝士流心!.兩杯飲品一樣出色,大愛杯咖啡☕️加上Bailey和 朱古力 絕對係perfect match😋抹茶樽裝好igable!回甘濃厚,凍飲透心涼行到熱辣辣一坐低即飲左一大口🤣.最後必點甜品!果然係招牌,雪糕造型好可愛😍揀左玄米茶雪糕超好食🤤擺盤都靚靚,鋪滿玫瑰花瓣同藍莓好夢幻💕 窩夫外脆口感煙韌相當出色,要特別介紹抹茶蛋黃醬和士多啤梨忌廉芝士醬超級好食👍🏻.好有誠意小店!價錢

煙三文魚忌廉扁意粉 $78
宇冶抹茶白朱古力奶 +$38
百利甜酒鮮奶咖啡 $48
和風油醋汁虎蝦橙肉沙律 $128
三圈拼盤 $78
二世祖招牌窩夫配雪糕 $108

好有誠意小店!價錢合理食物好高質!一定會再來幫襯👍🏻
2023-05-29 30 浏览
🍔 美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條牛肉熟度啱啱好都仲好juicy加上蘑菇同芝士嘅濃郁口味令呢個漢堡更加美味🍨 二世祖招牌窩夫配雪糕呢個係大推!!好少可食雪糕窩夫係做到窩夫香脆又鬆軟!雪糕揀咗玄米茶唔太甜幾清新🌸 明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉櫻花蝦同扁意粉嘅口感互相襯托再加埋青瓜絲嘅爽脆整個組合清新可口非常適合夏天食用🍵 特濃宇治抹茶白朱古力抹茶同白朱古力嘅組合恰到好處唔會太甜🍓 士多啤梨梳打加咗藍莓粒幾清新梳打氣泡又帶嚟爽口嘅感覺
🍔 美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條

牛肉熟度啱啱好
都仲好juicy
加上蘑菇同芝士嘅濃郁口味
令呢個漢堡更加美味

🍨 二世祖招牌窩夫配雪糕

呢個係大推!!
好少可食雪糕窩夫係做到窩夫香脆又鬆軟!
雪糕揀咗玄米茶唔太甜幾清新

加咗藍莓粒幾清新
梳打氣泡又帶嚟爽口嘅感覺

• 二世祖招牌窩夫配雪糕
2023-05-25 44 浏览
想試好耐嘅餐廳,今日終於試咗啦。.-白酒蜆肉扁意粉($108)意粉嘅質地啱啱好,唔會太硬又唔會淋,蜆肉放滿成碟意粉,大滿足!.-明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($138)明太子忌廉意粉就成日食,配搭埋青瓜絲食就真係第一次,食落真係好清新,口感仲好豐富。.-白酒藍青口配法包 ($88)青口大大粒,好足料,用埋啲法包去點汁一流呀!.-益力多沙冰 ($48)好重嘅乳酸味,唔會過甜啊.-二世祖特濃朱古力 ($48)好濃郁嘅朱古力🫶🏻 口感好滑溜,食到飽飽都忍唔住要飲晒佢!.
想試好耐嘅餐廳,今日終於試咗啦。

-白酒蜆肉扁意粉($108)

-明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($138)

-白酒藍青口配法包 ($88)

青口大大粒,好足料,用埋啲法包去點汁一流呀!
-益力多沙冰 ($48)

好重嘅乳酸味,唔會過甜啊
-二世祖特濃朱古力 ($48)

好濃郁嘅朱古力🫶🏻 口感好滑溜,食到飽飽都忍唔住要飲晒佢!

2023-05-25
2023-05-25 41 浏览
因為男朋友叫Joe,所以特意預訂了這間叫EasyJoe的cafe和他好好食一餐。這家cafe在大角咀很有人氣,因為食物好味而且價錢實惠。亦因為多人幫襯,所以一定要預先訂枱!宇治抹茶白朱古力奶店裏的招牌飲品的確令人驚喜!抹茶味好濃郁,混入白朱古力,質地夠濃郁,而且甜度剛剛好,出色。白酒藍青口配法包白酒汁好creamy,洋葱粒多了份香氣,青口雖然不是大大隻的那種,但很鮮味。白酒蜆肉扁意粉對白酒的確有偏愛當然要點,意粉質地軟硬適中,鋪面的大蜆肥美無沙,入口又酒香又蒜香,好食!自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫又是招牌之一,賣相好靚,份量亦多。2大件炸雞2大件窩夫。雞炸得皮脆肉嫩,再淋上蜜糖,香口又惹味!太陽蛋煎得好靚,撈埋一齊食為窩夫帶來了濕潤口感,整體好出色!原粒青蘋果沙冰因為餐點的份量都大,所以食完要點返杯消滯一下。青蘋果新鮮即切即榨汁磨成沙冰。香甜帶點䣬,大大一杯開胃又解暑!最後甜品都無食,Joe哥都已經話好飽。呢餐佢食得好開心,大讚不停!
宇治抹茶白朱古力奶

白酒藍青口配法包

白酒蜆肉扁意粉

原粒青蘋果沙冰
2023-05-14
  • 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫
  • 白酒藍青口配法包
2023-05-22 38 浏览
【大角咀•二世祖】🐝————————————————————————高尚門面 格調裝修 今日黎到大角咀一間好出名嘅意大利菜餐廳 平時booking好滿 建議訂位 食物質素同埋價格相符值得推介😍❤️🍯|菠菜忌廉芝士雲吞配露筍|HKD 118濃郁嘅芝士香味撲鼻而來 精緻嘅餐碟喺呢間餐廳嘅特色之一 滿滿的儀式感 菠菜芝士雲吞咬落煙韌入口軟綿好味 週邊嘅蔬菜吸收曬所有忌廉芝士嘅香味😍💦👅🍯|墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅|HKD 158十分足料 巨型軟殼蟹鋪咗喺簿餅嘅面層 週邊有新鮮嘅煙三文魚片包圍住 高貴又大芳 塊塊薄餅都鋪滿曬墨汁 咬落軟淋淋十分之意大利feel🍕🧀🐟🍹|抹茶奶昔|HKD 46飲品嘅杯好有特色 型到爆 面層抹茶粉爆滿 飲落有香濃嘅奶味 淡淡嘅綠茶味🍵。🍹|二世祖特濃熱朱古力|HKD 48拉花精緻又美麗 純白色嘅杯碟襯託之下 顯得特別高貴 滿滿濃郁既朱古力味 好幸福牙🥰
【大角咀•二世祖】🐝

🍹|二世祖特濃熱朱古力|HKD 48
  • 墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅
  • 菠菜忌廉芝士雲吞配露筍
2023-05-21 46 浏览
Bookmark想試好耐嘅餐廳 @easyjoe_hk 😍一直都好鍾意食呢種港式fusion西餐 carbonara同蟹肉係我最鍾意嘅dishes 一見到menu已經決定一定要試下!二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108EASYJOE Special Carbonara Linguine 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198Soft shell crab, Carb meat, Lobster sauce , Risotto炸魷魚鬚鬚鬚鬚 $78Deep Fried Squid 朱古力香蕉奶昔CHOCOLATE 🍫BANANA 🍌 MILK SHAKE 牛油果香蕉奶昔 AVOCADO 🥑 BANANA MILK SHAKE🥤我同男朋友都大推佢地嘅carbonara 醬汁非常creamy味道濃郁 驟眼睇雖然份量唔多 但係因為好多忌廉嘅原因都幾滯🥹另外軟殼蟹risotto 飯粒好煙韌 略嫌有少少硬 但係啖啖蟹肉加返哂分🥰本身仲想試埋個甜品tiramisu 不過已經好飽 下次回訪再試先😚

二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108
原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198
炸魷魚鬚鬚鬚鬚 $78
Deep Fried Squid

• 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
  • 二世祖特濃卡邦尼扁意粉
2023-05-21 66 浏览
女兒去咗大角咀做義工,晚上佢叫咗我過去陪佢食晚餐,EASY JOE是一間人氣多國菜餐廳,店舖裝潢簡約時尚。原條鰻魚蛋包飯(日本無菌蛋):選用超大條日本海鰻,份量十足!鰻魚除了夠長,也有厚度,肉質軟冧,上面的滑蛋也用了日本無菌雞蛋製造,蛋香味濃,口感滑溜。還有木魚舖滿整碟飯,伴Q彈珍珠米和蒲燒鰻魚的醬汁食,甚惹味!二世祖特濃卡邦尼扁意粉:濃稠的醬汁充滿濃濃芝士香和蛋香,還有很多煙肉、火腿及洋蔥,沾滿醬汁的意粉彈牙又惹味!自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫: 窩夫選用日本的雞蛋及鮮奶製造,所以蛋香味較濃,沾楓糖漿食,更美味,炸雞酥脆中帶香甜,上面加咗隻煎蛋,配自家製芥末洋蔥醬,口感味道層次感豐富,配搭真係一流。檸檬茶沙冰:沙冰加咗檸檬皮,味道特別有檸檬香味,冰涼消暑!

檸檬茶沙冰:沙冰加咗檸檬皮,味道特別有檸檬香味,冰涼消暑!
2023-05-10
2023-05-20 231 浏览
🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 (含花生) $148係香港比較少有既美式美食,兩塊窩夫同炸雞,一咸一甜味道好夾😋雞扒外脆內軟,肉質鮮嫩多肉汁,配上洋蔥醬,maple syrup同花生粒,衝擊味蕾之餘,好有口感👍🏼同之前係外國食可以媲美😍-🦀原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198軟殼蟹好大隻,炸得非常酥脆,入面蟹膏滿滿,非常滿足。令我地更加驚喜既係意大利飯既部分,首先意大利飯係比較有咬口,處理得岩岩好,再加上佢啖啖都食到好多既蟹肉,味道冇得彈🤤-🍫二世祖特濃朱古力 $48超濃郁朱古力味既朱古力奶,飲緊既同時就好似將朱古力放左入口咁,對於鐘意食朱古力既我地黎講,非常喜歡😍-🍋檸檬茶沙冰 $48顧名思義係將檸檬茶造成一個沙冰,呢杯飲品都有驚喜位,在於沙冰裏面混入左一d檸檬皮既碎,飲每一啖都好refreshing😌-🍗二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78雞翼味道醃得唔錯,個人認為本身都夠味,但加埋佢秘製既芥末洋蔥醬,就更加出色😎-好想食佢既甜品 - 提拉米祖,我地平日8pm去到即刻叫已經sold out,希望下次食到啦💪🏻
🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 (含花生) $148

🍗二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78
原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
檸檬茶沙冰
2023-05-20 41 浏览
早幾日放工唔想煮嘢食就睇吓附近有咩好食,就嚟到呢一間位於大角咀同旺角之間叫二世祖嘅cafe。餐廳雖然環境唔算大,但係裝修得好有風格,同埋啲服務都好貼心,見到你有小朋友會主動俾多一set餐具你。我哋點咗個明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉,店員上菜嘅時候都有提一提,記得將啲青瓜絲撈埋先食,咁樣就唔會太鹹。青瓜絲撈埋明太子口感一流,意粉軟硬適中🤤唔錯唔錯。另外嗌咗個美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條,除咗份量幾多下,啲牛肉好新鮮juicy,配搭埋芝士,蘑菇一啖咬落去,肉汁標晒出嚟,食嘅時候要小心啲😂另外再加多左個小食招牌雞翼配芥末醬,雞翼新鮮炸起,陪埋佢特製嘅芥末醬都幾好味❤️另外,黎到Cafe點可以唔叫嘢飲,我哋嗌咗杯士多啤梨奶昔,賣相已經好好睇,都幾好味。同埋嗌咗杯洛神花柚子梳打,花味同柚子味好夾😘😘

2023-05-19 33 浏览
相信大家對🧡 𝔼𝔸𝕊𝕐 𝕁𝕆𝔼 都並不陌生,在ɪɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ和ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ上都好有名呀 🥳! 雖然餐廳不太鄰近地鐵站,但人氣絕對沒影響😳,每次到訪都超多客人,超級誇張的~ 「 二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝$108 」 不愧為特濃卡邦尼,芝士味和忌廉味都好濃呀🤣! 意粉被濃濃的卡邦尼醬裏滿,相當邪惡。 「 美國牛肉蘑菇芝士漢堡🍔$148 」 首次品嚐餐廳的芝士漢堡,賣相很不錯呢~漢堡又大又厚,牛肉漢堡扒軟腍多汁,芝士鹹香,如果沒有青瓜🥒就更合我胃口😏!!! 「 二世祖雞翼配芥末洋蔥醬🍗$78 」 炸雞翼有5隻,隻隻飽滿又有肉汁,蘸醬會更惹味。 「 二世祖招牌窩夫配雪糕🍦$108 」 招牌窩夫🧇可配玄米茶雪糕,好特別呀。如果窩夫可以脆一點就更好了🥰。
 「 二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝$108 」

「 美國牛肉蘑菇芝士漢堡🍔$148 」

「 二世祖雞翼配芥末洋蔥醬🍗$78 」

炸雞翼有5隻,隻隻飽滿又有肉汁,蘸醬會更惹味。
「 二世祖招牌窩夫配雪糕🍦$108 」

2023-05-13
2023-05-18 44 浏览
店內環境比我想像中大, 坐得都舒服唔會太逼😌玩味工業風裝修, 店內環境好特別有好多打卡位🤩平時食窩夫都係食甜嘅, 一於試下呢度嘅咸窩夫先😋自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫(含花生) $148 炸雞有兩大塊, size都好巨大下, 炸到好香脆超欣賞佢嘅窩夫, 鬆軟煙韌而且蛋味香濃, 再切開燶邊大陽蛋, 流心蛋汁撈炸雞, 最後淋上楓糖漿同大量花生碎一齊食, 鹹鹹甜甜, 口感豐富特別二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108 火腿煙肉焦香酥脆淡淡忌廉香 加大量芝士 個汁比一般較濃稠 岩曬鍾意重口味嘅你呀🔥二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78雞翼煎得好香脆 配埋佢個自家芥末醬一齊食幾惹味二世祖招牌窩夫配雪糕$108原來冇諗住叫甜品, 但因為個炸雞窩夫, 決定要叫埋個甜嘅!!!窩夫真係呢間餐廳嘅signature, 真係好好食!!! 即叫即製, 外脆內軟, 煙煙韌韌, 感覺好似食緊麻糬咁 抹茶醬再配一啖豆腐雪糕, 口感甜而不膩淨係個擺盤已經100分💯特濃宇治抹茶白朱古力奶$48 (只限堂食)以明治4.3鮮奶+宇治抹茶粉沖製而成飲落質感好幼滑, 抹茶味極濃,係一款令人愛不釋手嘅特飲!!!💚二世祖特濃朱古力(H) $48朱
店內環境比我想像中大, 坐得都舒服唔會太逼😌
玩味工業風裝修, 店內環境好特別有好多打卡位🤩
平時食窩夫都係食甜嘅, 一於試下呢度嘅咸窩夫先😋
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫(含花生) $148
炸雞有兩大塊, size都好巨大下, 炸到好香脆
二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108
火腿煙肉焦香酥脆
二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78
雞翼煎得好香脆 配埋佢個自家芥末醬一齊食幾惹味
二世祖招牌窩夫配雪糕$108
窩夫真係呢間餐廳嘅signature, 真係好好食!!!
即叫即製, 外脆內軟, 煙煙韌韌, 感覺好似食緊麻糬咁
抹茶醬再配一啖豆腐雪糕, 口感甜而不膩
淨係個擺盤已經100分💯
特濃宇治抹茶白朱古力奶$48 (只限堂食)
以明治4.3鮮奶+宇治抹茶粉沖製而成
飲落質感好幼滑, 抹茶味極濃,
係一款令人愛不釋手嘅特飲!!!💚
二世祖特濃朱古力(H) $48
朱古力味好重, 唔會好甜, 質感濃稠幼滑, 下次試下凍飲應該會更正🥰
2023-05-07
  • 二世祖招牌窩夫配雪糕
  • 特濃宇治抹茶白朱古力奶
2023-05-18 37 浏览
✅三級風暴薯條這款薯條配搭黑松露、明太子和青瓜醬☺️一次過試三種風味😍黑松露的香味和明太子的鮮味和薯條的惹味完美結合,青瓜的清爽就好refreshing,中和薯條的油膩感🤪✅蒜香牛油日本帶子扁意粉味道非常濃郁,牛油和蒜的味道夠突出,而帶子的鮮味也很好的融入了意粉之中。意粉的口感也很好,非常有嚼勁😋✅慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬是我這次用餐的驚喜之一。豬肉非常嫩,口感非常好。酸梅蛋黃醬的味道也非常特別,很好的平衡了豬肉的油膩感😛✅百利甜酒朱古力和二世祖特濃朱古力這兩款飲品都非常美味,但我更喜歡「二世祖特濃朱古力」,熱辣辣的一杯,口感香滑,朱古力味也有夠濃郁😚
✅三級風暴薯條

✅蒜香牛油日本帶子扁意粉

✅慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬

✅百利甜酒朱古力和二世祖特濃朱古力

2023-05-17 55 浏览
放假日唔想煮飯就落樓下揾食老公揀左屋企附近呢間人氣小店 Easy Joe平時周末經過都見到高朋滿座的呢晚等左10幾分鐘就有位啦😆原條鰻魚蛋包飯(日本無菌蛋)出面嘅蛋包飯通常都係蕃茄炒飯底呢度配上紫菜麻油白飯 清清地蛋香更突出 原條鰻魚夠厚身 份量十足嘅一個飯三級風暴薯條係粗薯條配上三款醬汁 隔油隔得好 食到最尾唔會好油膩個人幾喜歡青瓜醬 清清地 明太子同黑松露就正常發揮吧二世祖雞翼配芥末洋蔥醬一客有4隻雞翼 炸得香脆 配搭芥末醬幾惹味二世祖特濃朱古力難得堂食 當然要點只供堂食嘅Special Drink_特濃朱古力吧 老公揀左熱飲 配搭3.7牛乳 口感順滑 熱飲還有美美的拉花🤤提拉米祖好好彩食到當晚最後一個Tiramisu😆估唔到有成6吋直徑咁大 上面有對眼仔好Cute 手指餅吸曬咖啡嘅味道 食落有淡淡嘅酒味 加上選用無菌蛋食得更放心建議可以當蛋糕 3-4人Share比較好呢
放假日唔想煮飯就落樓下揾食
老公揀左屋企附近呢間人氣小店 Easy Joe
平時周末經過都見到高朋滿座的
呢晚等左10幾分鐘就有位啦😆

原條鰻魚蛋包飯(日本無菌蛋)
出面嘅蛋包飯通常都係蕃茄炒飯底

好好彩食到當晚最後一個Tiramisu😆
建議可以當蛋糕 3-4人Share比較好呢

• 提拉米祖
2023-05-17 40 浏览
番工己經好攰,收工就要食好野,安慰下自己~無意中發現到間叫 @easyjob 既餐廳🍴個名吸引左我🤭入到去竟然有額外驚喜❣️無論食物定飲品,都真心岀色,CP值都幾高‼️#旺角美食#香港美食#852food#hkfoodblogger #hkfoodig #hkfood #相機食先#吃貨#旺角#西餐#意粉#foodlove #igfoodie #hongkong #ighk#easyjob#二世祖#大角咀二世祖特濃卡邦尼扁意粉特濃,真心勁特濃😍濃厚既芝士加忌廉汁,口感好creamy,醬汁掛滿每條意粉,加入煙肉粒做配料,獨舌會小膩,最好share 🍴原條鰻魚蛋包飯(日本無菌蛋)好耐冇見過原條既鰻魚包住整個蛋包飯,大條到連蛋都睇唔到🤭而且仲要勁厚身既魚肉,又多鰻魚汁!雞蛋用了日本無菌蛋🐣加入牛奶炒蛋,令雞蛋更嫩滑,勁重雞蛋🥚味,半熟既雞蛋沾滿每啖飯😋三圈拼盤(炸芝士圈+洋蔥圈+魷魚圈)三種不同既炸圈圈⭕️炸到外脆內軟,不油膩,温度剛好,最欣賞係芝士圈,一咬落去,芝士係口中爆開,沾滿成個口腔👍洋蔥圈,同魷魚圈都用上最新鮮既材料👏🏻特濃宇治抹茶白朱古力奶第一啖超級驚喜,感覺好似日本🇯🇵既飲品,真心特

二世祖特濃卡邦尼扁意粉

原條鰻魚蛋包飯(日本無菌蛋)

三圈拼盤(炸芝士圈+洋蔥圈+魷魚圈)
洋蔥圈,同魷魚圈都用上最新鮮既材料👏🏻

特濃宇治抹茶白朱古力奶
第一啖超級驚喜,感覺好似日本🇯🇵既飲品,真心特濃抹茶味🍵鐘意抺茶既您,一定不可以錯過👍加入白朱古力,令整個感覺好濃縮,口感好豐富~

二世祖招牌窩夫🧇配豆腐雪糕
賣相己經好吸引,上枱時,都嘩一聲,真心靚👏🏻雪糕勁濃稠既豆乳味,愈食愈好食😋唔會愈食愈甜👍
暖暖既窩夫🧇有蛋香味,更可以配搭兩種不同既cream ,草莓味,抹茶味🍵乳酪醬,酸酸甜甜嘅感覺,刺激味蕾👍
超人氣二世祖cafe🫶🏻朱古力世一💕呢間位於大角咀,終於嚟試到啦!裝修呈水泥風,牆身仲有唔同插畫打卡🤤芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇呢個好推呀!創意十足🤩🤩炸雞外皮超香脆,肉質都嫩滑!仲有陣陣香草味,食落唔會好油膩~窩夫仲配有果仁碎同楓糖醬,甜甜的☺️二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝必定要趁熱食!勁creamy超多碎碎煙肉🥓食落好惹味!但食太多都會好漏🤣三級風暴薯條🍟薯條係粗薯,食落外脆內軟~即叫即整,熱辣辣,仲配有3個醬汁招牌雞翼配芥末醬🐥呢個就稍為正常發揮~如果再juicy d會更好🤤🤤凍二世祖特濃朱古力🍫必叫朱古力,勁濃郁🥰#朱古力控 口感超順滑,超邪惡呀🤪抹茶奶昔🍵個人覺得似matcha latte建議試佢最新個款抹茶白朱古力!📍 二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖#大角咀美食 #旺角美食 #奧運美食 #抹茶控 #世一cafe #香港甜品
超人氣二世祖cafe🫶🏻朱古力世一💕
呢間位於大角咀,終於嚟試到啦!
裝修呈水泥風,牆身仲有唔同插畫打卡🤤

芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇
呢個好推呀!創意十足🤩🤩
炸雞外皮超香脆,肉質都嫩滑!
仲有陣陣香草味,食落唔會好油膩~
窩夫仲配有果仁碎同楓糖醬,甜甜的☺️

二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝
必定要趁熱食!勁creamy
超多碎碎煙肉🥓食落好惹味!
但食太多都會好漏🤣

三級風暴薯條🍟
薯條係粗薯,食落外脆內軟~
即叫即整,熱辣辣,仲配有3個醬汁

招牌雞翼配芥末醬🐥
呢個就稍為正常發揮~
如果再juicy d會更好🤤🤤

凍二世祖特濃朱古力🍫
必叫朱古力,勁濃郁🥰#朱古力控
口感超順滑,超邪惡呀🤪

抹茶奶昔🍵
個人覺得似matcha latte
建議試佢最新個款抹茶白朱古力!

📍 二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖

• 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫