❤️薯蓉黑松露菇薄餅黑松露配菇入口香上加香!😻加上口感粉粉的薯蓉,十分滋味~😋❤️和風蟹棒粟米千島醬薄餅在每一份預先切好的薄餅上均放了一條條蟹棒~蟹棒大大條,配甜粟米🌽粒,很有口感。嗌左一款新推出嘅小食:❤️檸檬牛油蜆蜆浸在用檸檬🍋和牛油🧈調配而成的汁裏,和切成粒的洋蔥🧅同吃,檸檬的酸和牛油的香令我不禁食完一隻又一隻,食到舔舔脷~😋❤️小山園抹茶心太軟配雪糕雪糕揀咗玄米茶味我最鍾意茶!抹茶味的心太軟配玄米茶味雪糕,茶味double up,真係太幸福啦!😻😻😻切開心太軟,看著抹茶緩緩流出~十分治癒~🥰剛剛烘起的心太軟暖暖的,配上凍雪糕同吃🍦,冰火交融,幸福感爆燈!😻 抹茶十分濃郁😋,我十分喜歡💕。相比抹茶,雪糕的玄米茶味就較淡,入口有玄米茶的幽香~碟上還有粒粒藍莓🫐和玫瑰花瓣🌹,擺盤十分美。藍莓唔止用黎擺盤重食得👍🏻。❤️山楂玫瑰梳打好大杯!😍面舖滿玫瑰花瓣🌹,十分美麗~杯底有山楂粒,真材實料👍🏻。入口有玫瑰香~🥰亦嚐到山楂的酸甜味,清新又開胃👍🏻。
❤️薯蓉黑松露菇薄餅
黑松露配菇入口香上加香!😻加上口感粉粉的薯蓉,十分滋味~😋

❤️和風蟹棒粟米千島醬薄餅

嗌左一款新推出嘅小食:
❤️檸檬牛油蜆

❤️小山園抹茶心太軟配雪糕
雪糕揀咗玄米茶味

❤️山楂玫瑰梳打
好大杯!😍
面舖滿玫瑰花瓣🌹,十分美麗~

店名充滿玩味, 牆上亦有富藝術感嘅壁畫, 裝修幾特別呢!🍵小山園抹茶心太軟 推介👍🏻 心太軟上有對眼仔👀, 好搞鬼😝~ 一切開即刻有抹茶醬湧出嚟, 流心度高, 非常澎湃!心太軟外層焗至微脆, 蛋糕鬆軟, 抹茶醬夠濃稠, 口感順滑, 抹茶味濃郁又甘香🍵~ 另外可以揀配豆腐/玄米茶雪糕, 我哋揀咗豆腐雪糕, 有淡淡豆腐香味🤍🍳EASYJOE 全日早餐 有黑松露炒蛋、煙三文魚、煙肉🥓、英式腸、炒什菌、牛油粟米🌽、烤蕃茄、法包🥖、沙律菜🥗, 另外會配上自家製士多啤梨忌廉芝士醬。炒蛋好嫩滑, 充滿蛋香同黑松露味, 放上香脆法包上食, 好滋味!🍚NEW* 大蒜絲自家烤乳豬意大利飯烤乳豬皮脆肉嫩, 肉質juicy, 意大利飯粒軟硬度適中, 口感creamy又有咬口, 有奶油味, 整體唔會太膩
店名充滿玩味, 牆上亦有富藝術感嘅壁畫, 裝修幾特別呢!

🍵小山園抹茶心太軟

🍳EASYJOE 全日早餐

🍚NEW* 大蒜絲自家烤乳豬意大利飯
2023-11-11
  • 抹茶心太軟配雪糕
2023-11-09 1435 浏览
終於食到呢間bookark左2-3年嘅餐廳~ 幾年前已經聽過佢出名朱古力同靚靚擺盤,今次終於食到!🍋檸檬牛油蜆 $98好大粒嘅蜆同埋肉質新鮮兼無沙😋 啲蜆其實好重牛油味,如果檸檬味可以突出少少會更加好😚🦐自家製冬蔭功虎蝦闊條麵 $158所有野都好有冬蔭功味😍 係嗰種好惹味又唔會太辣嘅冬蔭功~基本上每條麵麵都好入味,然後嗰兩隻虎蝦都係一樣,肉質結實又唔腥,真係幾好食🥰🐣自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148呢個超級超級大份!芥末洋蔥醬加炸雞真係超match! 啲炸雞係超級大舊而且係炸到好脆同無油~而waffle就係比較軟身,同炸雞一齊食就係一硬一軟,一鹹一甜咁,都幾特別!然後最鍾意係佢有好多花生,成個dish即刻勁香,所有野即刻勁match!🍫二世祖特濃朱古力 $48身為一個朱古力控,我終於試到呢個朱古力啦!呢杯朱古力真係完全唔會覺得甜,又係feel like 70%-80%濃嘅朱古力~ 質地比較稠身~😍💚特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48質地同上面個朱古力差唔多,都濃抹茶味,雖然唔會死甜,但都會比特濃朱古力多咗一份甜味,應該係因為佢用白朱古力整,所以相比二世祖特濃朱古力,抹茶呢個會膩少少🤏🏻自

🍋檸檬牛油蜆 $98

🦐自家製冬蔭功虎蝦闊條麵 $158

🐣自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

🍫二世祖特濃朱古力 $48

💚特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48

自己覺得CP值都幾高,因為全部都好大份,真係會食到超級飽🙈 然後樣樣野食都好高質好好食~其實真係可以encore下!
2023-11-07 64 浏览
二世祖唔係人人愛,不過呢間二世祖就好得人喜歡喇。事關野食真係好吸引,仲有樽特濃朱古力要試呢~一間有心小店,每款食物都整得好靚,全部都好繽紛。餐廳牆上壁畫都好靚🫶🏼避風塘魷魚鬚 HKD78炸得好酥脆,唔厚粉又好惹味。估唔到西餐都有得食呢個避風塘魷魚鬚,仲炸得好香口。自家製冬蔭功虎蝦闊麵 HKD158呢個闊麵好好食,冬蔭功好惹味但唔係嗆喉果種,酸度辣度剛剛好,仲有好多香茅🤩每條闊麵都有掛上汁👍🏻仲有兩大隻虎蝦,好吸晴。Fusion 得好成功!自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 HKD148份量超大,一上枱就嘩左出聲,擺盤擺得好靚呀。窩夫好鬆軟,炸雞唔老仲好juicy🤩咸咸甜甜好match 二世祖特濃朱古力 HKD48簡直係招牌,因為基本上每一張枱都會叫。真係好好飲,極濃朱古力味但唔會太甜,質地好厚身又夠滑。

避風塘魷魚鬚 HKD78

自家製冬蔭功虎蝦闊麵 HKD158

自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 HKD148

二世祖特濃朱古力 HKD48

2023-11-05
2023-11-07 38 浏览
❣︎ 西式工業風cafe☕️環境大座位闊落🥰主打西餐 除左意粉仲有沙律🥗·漢堡🍔小食等等食物同環境都好有特色✨雖然地點唔近地鐵話 但一到食飯時間都滿座♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.6/5 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓💖和風油醋汁虎蝦橙肉沙律 $128沙律菜爽脆新鮮配搭微酸的油醋汁味道清爽虎蝦好大隻🦐🩷秘製蜜糖雞翼 $78好香蜜糖香雞翼烤至表皮脆脆的味道唔會過甜𝑴𝒂𝒊𝒏🩷白酒蜆肉扁意粉 $128蜆肉好大隻😮大隻得黎肉質唔會靭意粉🍝乾爽彈牙 入口有酒香 正👍🏻𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🩷特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48以日本宇治抹茶粉及明治4.3鮮奶每日自家沖製質地好濃郁 抹茶味濃🩷 牛油果奶昔 $52滿滿的牛油果香🥑健康養選之選😬
❣︎ 西式工業風cafe☕️

🩷 牛油果奶昔 $52
滿滿的牛油果香🥑
健康養選之選😬
2023-11-06 39 浏览
呢間餐廳唔止價錢公道,仲有好高質嘅菜式,絕對係一個令人滿意嘅食肆選擇。我哋叫咗以下食物一齊share 😎避風塘魷魚鬚🦑$78白酒蜆肉扁意粉🍝$128二世祖招牌窩夫配雪糕🧇🍦$108二世祖特濃朱古力$48山楂玫瑰烏龍茶$48我好推薦佢哋嘅招牌避風塘魷魚鬚,魷魚鬚炸得香脆,味道香辣得嚟好又惹味😋仲有佢哋嘅白酒蜆肉扁意粉🍝意粉煮得啱啱好,有彈牙感,加埋白酒蜆肉嘅香味,味道濃郁又美味。店員話啲蜆係每日新鮮去街市買嘅,所以好新鮮。如果你鍾意甜品,一定要試佢哋嘅招牌窩夫配雪糕。窩夫外脆內軟嘅口感,再加上滑順嘅雪糕、忌廉及藍莓🫐,絕對令人滿足。飲品叫咗特濃朱古力同山楂玫瑰烏龍茶。特濃朱古力香甜濃郁,而山楂玫瑰烏龍茶有淡淡嘅花香同山楂嘅酸甜味,好開胃。

我哋叫咗以下食物一齊share 😎

避風塘魷魚鬚🦑$78
白酒蜆肉扁意粉🍝$128
二世祖招牌窩夫配雪糕🧇🍦$108
二世祖特濃朱古力$48
山楂玫瑰烏龍茶$48

2023-11-04 67 浏览
朋友話同我食生日飯,梗係搵良心小店💛我同朋友點咗2個主食+1個小食和風蟹捧粟米千島醬薄餅Pizza 底薄而脆口,蟹捧都幾大條,pizza 面有唔少木魚絲,同千島醬十分之夾自家製冬陰功虎蝦闊麵一上枱都聞到冬陰功味,不過我和朋友掛住傾計,加上薄餅先上枱,變相闊麵擺得比較耐先食,麵條就痴埋一齊😂冬陰功酸酸而不辣,十分開胃,仲有兩隻大虎蝦,蝦肉亦十分爽口二世祖特色雞翼有兩款口味,我哋揀咗秘製蜜糖,一份雞翼有5隻,而雞翼好Juicy 好入味,唔係一早整定果啲
朋友話同我食生日飯,梗係搵良心小店💛

我同朋友點咗2個主食+1個小食

和風蟹捧粟米千島醬薄餅

和風蟹捧粟米千島醬薄餅

自家製冬陰功虎蝦闊麵

二世祖特色雞翼(秘製蜜糖)

二世祖特色雞翼

2023-10-11
2023-11-02 33 浏览
大角咀有好多隱蔽小店,今次韻兒泥到福全街「Easy Joe」搵食啦😊餐廳主打創意料理🥰裝潢行工業,灰色為主調🫰芥末洋蔥醬炸雞窩夫:系一款非常特色既食物。結合了炸雞和窩夫兩種料理,加上洋蔥醬獨特風味,更加豐富同有趣。講下味道先🤭炸雞外皮酥脆金黃,內部肉質鮮嫩多汁。炸雞的調味料令其具有濃郁既香氣及口感。而窩夫則成為味菜品既載體,窩夫既鬆軟口感同香甜的味道與炸雞鹹香相襯。窩夫外皮脆硬,內部柔軟ga組合,加上炸雞下餅層次感,讓口感更豐富和有趣。大蒜絲烤乳豬意大利飯:結合了豬肉同意大利飯既美味,並添加了大蒜香氣。烤乳豬具有酥脆外皮及嫩軟內部,大蒜更添加整道菜增添唔少濃郁風味,同乳豬肉汁相融合。提拉米蘇鮮奶咖啡:提拉米蘇本身就以其濃郁既口感同咖啡香味而聞名。2者味道是一種結合咖啡、甜點和奶香體驗。餐廳座位有限,不過寬敞😉空間感十足好適合朋友仔傾下偈、食下野😊二世祖大角咀福全街18號地舖

餐廳主打創意料理🥰裝潢行工業,灰色為主調🫰

芥末洋蔥醬炸雞窩夫:

大蒜絲烤乳豬意大利飯:

結合了豬肉同意大利飯既美味,並添加了大蒜香氣。

提拉米蘇鮮奶咖啡:

餐廳座位有限,不過寬敞😉空間感十足
好適合朋友仔傾下偈、食下野😊

二世祖
大角咀福全街18號地舖
返工返得咁辛苦真係想FF下做二世祖🤡 暫時做唔到都可以嚟呢間Cafe Chill下🤣 市場上嘅壁畫同擺設好有玩味🎨 一直都好想嚟試吓好出名嘅抹茶朱古力😛 估唔到除咗招牌名乜之外推出了唔少新既Item 質素都幾有水準🩷 係一間別有心思既Cafe☕️⭐️ 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 🧇Chicken Waffle係我最鍾意食嘅Comfort Food 不誇張❤️ 雞肉充滿香料同花生嘅調味好香脆🍗 配上鬆軟既窩夫同Maple Syrup甜鹹嘅配搭好美式🍁 配上流心蛋黃好有層次🍳⭐️ 大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 🍖烤乳豬皮脆而不油膩好有葡國菜的影子🇵🇹意大利飯飯粒偏硬接近傳統做法👍🏻 唔會太膩太多Cream蒜香比較濃郁🧄⭐️ 特濃宇治抹茶白朱古力奶 🍵濃郁嘅宇治抹茶💚帶回甘配上明治鮮奶好幼滑好Smooth🤍 本身擔心朱古力會太甜🍫但係份量好平衡絕對無搶抹茶的風頭⭐️ 牛油果香蕉奶昔 🥑幼滑但係依稀食到牛油果嘅果粒用料真才實料😋 口感濃稠但係配上香蕉就中和左草青味甜度更加溫和🍌

⭐️ 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 🧇

⭐️ 牛油果香蕉奶昔 🥑
大蒜絲自家烤乳豬意大利飯
特濃宇治抹茶白朱古力奶
牛油果香蕉奶昔
呢排都係喺屋企附近覓食,一來懶唔想郩,二來都想趁搬屋前食多d大角咀美食! 久違地重訪Easy Joe,人氣依舊,食物依然高質!原條鰻魚蛋包飯($158)鰻魚足足有成隻碟咁長,肉質厚實嫩滑,蛋包飯都好岀色,滑蛋炒得恰到好處,炒得滑溜,用上日本無菌蛋,蛋香十足!面頭再灑上大量木魚絲,更添風味!大蒜絲自家烤乳豬意大利飯($198)乳豬皮脆肉嫩,甚有水準!面頭嘅大蒜絲完全係畫龍點睛,食嘅時候將佢撈勻去意大利飯,令飯粒增添蒜香之餘,仲多咗香脆嘅口感!呢度服務都非常貼心,知有d香港人可能唔習慣意大利飯太硬,所以都有主動問使唔使煮淋d。我自己就鍾意較有咬口,呢個意大利飯嘅生熟度掌握得好好,口感creamy!檸檬牛油蜆($98)將蜆拼砌成玫瑰花型,賣相好靚!蜆好新鮮,所以簡單用檸檬牛油調味已經帶出鮮味。

原條鰻魚蛋包飯($158)

大蒜絲自家烤乳豬意大利飯($198)

檸檬牛油蜆($98)

這間地點不算很方便,但想不到人流量真的挺高的,星期六晚上都全場滿座,而且沒訂座隨時沒有位置,所以還是要有特色才可以做到的!芥末洋蔥醬炸雞窩夫(148元)來到比想像中的要大份和豐富,兩大塊炸得外脆內嫩的雞腿肉,配上焗得濃濃牛油香又外脆內軟的窩夫,再加上大量的芥末洋蔥醬和花生碎,令整體的口感非常豐富,亦可以加上蜜糖來吃,吃起來鹹鹹甜甜的,又帶點辣味!二世祖特色雞翼(78元)我們選了秒製蜜糖味,吃起來不是只有蜜糖的香甜,還有一份清香,雞翼外脆內嫩的!避風塘魷魚鬚(78元)大量炸蒜加上椒鹽粉,配上炸得外脆內爽滑的魷魚鬚,挺有大排檔風味!凍二世祖特濃朱古力(48元)一樽的份量比想像中要多,而且喝起來朱古力味真的非常濃郁,微甜!喝的時候最好搖勻!提拉米祖(108元)每檯必點之一!份量真的超大個,吃起來非常奶滑,又有濃濃的咖啡香和朱古力香,酒味不會很突出,是我比較喜歡的味道!

芥末洋蔥醬炸雞窩夫(148元)

二世祖特色雞翼(78元)

避風塘魷魚鬚(78元)

凍二世祖特濃朱古力(48元)

提拉米祖(108元)

2023-10-28
2023-10-30 32 浏览
🍚二世祖呢排做野比較忙 趁今日放假做個二世祖 去cafe食好野🍚原隻軟殼蟹龍蝦汁海鮮意大利飯賣相幾吸引👍🏻軟殼蟹幾大隻但龍蝦汁唔太夾個飯🍚二世祖特濃朱古力(75%)見推介就叫左佢幾精緻但朱古力味太濃覺得一般🍚 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫賣相比risotto更好但食落炸雞好鞋好在窩夫ok 炸雞加埋窩夫個醬,蜜糖一齊食就好啲👌🏻🍚二世祖大角咀福全街18號地舖
🍚二世祖
呢排做野比較忙 趁今日放假做個二世祖 去cafe食好野

🍚原隻軟殼蟹龍蝦汁海鮮意大利飯
賣相幾吸引👍🏻
軟殼蟹幾大隻
但龍蝦汁唔太夾個飯

🍚二世祖特濃朱古力(75%)
見推介就叫左佢
幾精緻
但朱古力味太濃
覺得一般

🍚 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫
賣相比risotto更好
但食落炸雞好鞋
好在窩夫ok
炸雞加埋窩夫個醬,蜜糖一齊食就好啲👌🏻

🍚二世祖
大角咀福全街18號地舖
這家一直看到好多人推薦朱古力,這次終於帶朋友去試試看味道到底如何!自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫這個深深俘虜了我的,就喜歡又咸又甜的窩夫🥹!窩夫口感有點煙韌,2片炸雞超大超厚,上面的煎蛋還有蛋汁,再加上楓糖醬… 超超超好吃!冬陰功虎蝦寬麵能吃出冬陰功味,但味道不會很酸。雖然麵條不算很寬,也比較薄身,不過就會容易入味。這個愈吃冬陰功味愈重,所以也不容易膩。避風塘魷魚鬚純粹想叫個小食,不過味道很不錯!炸得是比較鬆化的,魷魚很容易咬開,是我喜歡的口感。二世祖特濃朱古力這個大家一定要試!真的真的很好喝!朱古力超濃超滑,又不會很甜🥹,下次來要試試熱的。試想想,冷冰冰的冬天能暍上這麼一杯濃濃的朱古力,一定很正!最後當然要來個甜品,不過這個提拉米蘇實在太大份了,還是建議4個人分會比較好。

冬陰功虎蝦寬麵

避風塘魷魚鬚
口感。

二世祖特濃朱古力

今次要同大家分享下最近食過嘅一間好特別既餐廳 佢個名字帶有食字同音字文化,好有特色。𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ All Day Breakfast真係超級豐富!有黑松露炒蛋,煙三文魚,煙肉,英式腸,炒什菌、牛油粟米,烤蕃茄,沙律菜,仲有法包配自家製士多啤梨忌廉芝士醬!好多款式嘅食物一齊食,絕對係一個完美既開始。✨自家製冬陰功虎蝦闊麵我地仲試咗佢地最新菜色。冬陰功湯底香辣開胃,仲有兩隻大虎蝦。麵條彈牙有嚼勁,真係一絕!✨ 宇冶抹茶白朱古力奶呢杯飲品最特別,好甜既抹茶白朱古力奶,仲用玻璃樽裝住,個樣好靚,真係好適合打卡啊!✨ 青蘋果沙冰真係好解渴!冰同青蘋果粒打得好溶好綿密,味道清甜,好適合夏天食。EASY JOE 二世祖📍大角咀福全街18號地舖
今次要同大家分享下最近食過嘅一間好特別既餐廳 [Easy Joe,二世祖] 佢個名字帶有食字同音字文化,好有特色。

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ All Day Breakfast

✨自家製冬陰功虎蝦闊麵

我地仲試咗佢地最新菜色。
冬陰功湯底香辣開胃,仲有兩隻大虎蝦。
麵條彈牙有嚼勁,真係一絕!

✨ 宇冶抹茶白朱古力奶

✨ 青蘋果沙冰

EASY JOE 二世祖

📍大角咀福全街18號地舖

2023-10-23 36 浏览
嘅招牌朱古力有幾出名相信大家都唔會陌生!無嚟一排,餐牌多咗唔少新菜式有新鮮感又好味呀👍🏻-🦑避風塘魷魚鬚($78)新品推介怕辣嘅朋友仔都可以一齊食呀!魷魚鬚外層金黃香脆辣勁好微咬落口感幾爽一啲都唔韌💕🍝自家製冬陰功虎蝦闊條麵($158)闊條麵份量麵唔少冬陰醬汁酸酸辣辣調味得唔錯👍🏻滿有泰式風味喔!主角虎蝦有兩隻大大隻,肉質爽彈呀!🍕和風蟹棒粟米千島醬薄餅($128)批邊薄脆可口每塊pizza都有大大條蟹棒非常足料呀❤️☕️二世祖特濃朱古力($48)質感濃稠朱古力味濃郁🍫唔會好甜💕🍹洛神花柚子梳打($42)柚子味好突出入口梳打氣泡口感好密🫧清爽解渴!-
嘅招牌朱古力有幾出名
相信大家都唔會陌生!
無嚟一排,餐牌多咗唔少新菜式
有新鮮感又好味呀👍🏻

🦑避風塘魷魚鬚($78)
新品推介
怕辣嘅朋友仔都可以一齊食呀!
魷魚鬚外層金黃香脆
辣勁好微
咬落口感幾爽
一啲都唔韌💕

🍝自家製冬陰功虎蝦闊條麵($158)
闊條麵份量麵唔少
冬陰醬汁酸酸辣辣
調味得唔錯👍🏻
滿有泰式風味喔!
主角虎蝦有兩隻
大大隻,肉質爽彈呀!
🍕和風蟹棒粟米千島醬薄餅($128)
批邊薄脆可口
每塊pizza都有大大條蟹棒
非常足料呀❤️

☕️二世祖特濃朱古力($48)
質感濃稠
朱古力味濃郁🍫
唔會好甜💕

🍹洛神花柚子梳打($42)
柚子味好突出
入口梳打氣泡口感好密🫧