2019-09-07 91 浏览
近排收到信用卡既推廣,有呢間丸十壽司,記得朋友之前有話過想試,今次見到優惠就帶佢食啦。丸十春日二人套餐 折左$630 分別有5道菜。雜錦野菜沙律Assorted Green Salad沙律用左醋汁,酸酸甜甜幾清新,仲有白飯魚係面,幾特別呢!豊洲特上刺身(5點)Deluxe Toyosu Sashimi Platter最深印象係金目鯛同拖羅,2種都係屬於貴價魚,朋友話通常呢d只會係omakase出現,今次係信用卡優惠餐食到,意想不到呢。鐵板燒日本地雞Japanese Free Range Chicken on Hotplate真係用左日本雞既雞肉,咬落去係甜既,唔似外國急凍雞柳白saisai冇味。丸十寿司盛合Maruju Assorted Sushi Platter海膽鮮甜,creamy,好味道,係用左日本海膽,高質!海鮮土瓶湯Seafood Soup in Tea Pot用茶壺上,幾特別,入面都有大量海鮮,好飲。

丸十春日二人套餐 折左$630 分別有5道菜。

雜錦野菜沙律Assorted Green Salad
沙律用左醋汁,酸酸甜甜幾清新,仲有白飯魚係面,幾特別呢!

海膽鮮甜,creamy,好味道,係用左日本海膽,高質!

海鮮土瓶湯Seafood Soup in Tea Pot
用茶壺上,幾特別,入面都有大量海鮮,好飲。
2019-08-26
2019-09-04 47 浏览
朋友鍾意食日本野,佢但佢都幾嘴刁,特別鍾意食正宗日本米,唔講唔知,日本米都有分好多糭,我朋友話精米係最好味,咩係精米?精磨后的精白大米,去掉了糠皮和糊粉層。精米含糠更少,含其他雜質也更少,(高精度大米)的外觀亮度更高,制成的米飯更白,口感一般好過普通大米。今次佢帶我去到旺角朗豪坊,佢話呢間有精米,咁我又去試吓有咩唔同先。一入到去其實個環境好靚,樓底好高,而且我哋坐窗口位外觀開陽,見到仲有一間小型嘅間房,呢期做緊恒生卡套餐,價錢都好優惠,有沙律、刺身、壽司、主食、湯。先上咗個沙律,沙律醬真係和風汁,沙律再算新鮮,正常。之後輪到刺身,牡丹蝦咁大隻,好新鮮,壽司嘅飯係用剩咪早會,咬落去好有米味,而且粒粒晶瑩,可以同普通白米好唔同,牡丹蝦咁大隻,好新鮮,估唔到恒生卡套餐壽司材料名貴,有海膽,鯛魚等等,壽司嘅飯係用精米,咬落去好有米味,而且粒粒晶瑩,同普通白米好唔同。壽司賣相好靚,而且有金薄,好名貴!煮食係燒雞,有少少炸口,根皮好香脆,雞肉亂畫,好想蜜糖汁甜甜地好好食。最好係茶壺海鮮湯,一邊有一大隻蝦、雞肉,唔湯好清甜,用茶杯仔飲好得意。 餐廳人流好多,平日去我哋都等咗半個鐘頭前有位,我覺得價錢

一入到去其實個環境好靚,樓底好高,而且我哋坐窗口位外觀開陽,見到仲有一間小型嘅間房,呢期做緊恒生卡套餐,價錢都好優惠,有沙律、刺身壽司、主食、湯。

先上咗個沙律,沙律醬真係和風汁,沙律再算新鮮,正常。

餐廳人流好多,平日去我哋都等咗半個鐘頭前有位,我覺得價錢好合理,精米真係好友飯香味,會再encore! !

2019-09-01 66 浏览
朗豪坊呢間日本餐廳經常大排長龍,今晚難得早收工經過見到唔洗排隊,即刻拉埋男朋友一齊試下。餐廳樓底好高空間感十足,環境舒適。另外一邊有面向落地玻璃嘅座位,燈光較暗,想食得有情調可以選擇坐呢度。店員向我地推薦呢個二人套餐,恆生信用卡做緊7折優惠,男友咁岩有恆生卡所以諗都冇諗就揀左呢個抵食嘅套餐。首先來一客雜錦野菜沙律🥗。爽口新鮮嘅沙律菜,配上白飯魚干同埋日本柚子醋,健康清新又開胃。鐵板燒日本地雞醬汁香濃帶甜,雞扒外脆內帶焦香,肉質鮮嫩多汁。壽司盛合有有海膽軍艦、赤蝦、帶子、油甘魚同大腩拖羅,拖羅上面帶有金箔。海膽超鮮甜,色澤金黃。呢度嘅壽司係用精磨白米制作,富有黏較飽滿嘅質感,食落充滿細膩嘅米香。豐洲特上刺身,由豐洲市場直送的五款刺。有拖羅、油甘魚、赤貝、牡丹蝦同埋深海池魚。刺身新鮮,赤貝爽口、大拖羅肥美。另外點了日式玉子燒,鬆軟的口感,入口微微蛋香。海鮮土瓶湯用了大蝦、、雞肉、魚和蟹柳等海鮮去煮,充滿左海鮮嘅濃縮版精華。整體來講食物質素中上,唔怪之得咁多食客捧場。香港人真識食!😆

另外點了日式玉子燒,鬆軟的口感,入口微微蛋香。

2019-08-29
2019-08-31 80 浏览
呢間壽司店我之前已經食過兩次,印象中味道不錯,間唔中捻起想食壽司都會想再黎。今日同閨蜜慶祝生日,我就提議到•丸十壽司•嚐鮮😋餐廳以精米作為賣點,精米比普通大米嘅含糠量和其他雜質量更少,口感更佳。壽司飯採用赤醋混合而成,突出魚鮮味。餐廳位於旺角朗豪坊12樓朗豪坊連接港鐵,除左有各式各樣的服裝店仲有埋戲院。食完飯可以行下街或者睇場戲做下場都唔錯。餐廳樓底好高,光線充足。我地安排左坐角落,可以自成一角就感覺私隱度高啲。中間四張枱連埋一齊就好易聽到隔離左右講乜。由左至右起 ✨炙燒三文魚腩、炙燒池魚、炙燒左口魚邊、甜蝦•三文魚腩賣相好吸引,但食落油脂唔夠。•左口魚邊油脂足夠,入口溶化,可惜有啲筋。•甜蝦好大隻,有手指尾咁粗,入口好鮮甜。✨丸十壽司盛 $298•海膽係日本海膽,入口鮮甜,一啲腥味都冇•牡丹蝦肉質爽甜,略嫌細隻左少少,好似赤蝦咁嘅size •帆立貝亦非常鮮甜•大鮪魚腩,油脂尚可,入口甘香。由於本人唔太喜愛池魚,所以冇食到🙈✨丸十究極之卷 $288視覺嘅震撼,差唔多有我成個拳頭咁大😱但真係太大件,搞到好咬,一咬就散晒。寧願佢價錢平啲份量細翻啲,可以一啖食晒。吞拿魚蓉好

今日同閨蜜慶祝生日,我就提議到•丸十壽司•嚐鮮😋

餐廳位於旺角朗豪坊12樓
朗豪坊連接港鐵,除左有各式各樣的服裝店仲有埋戲院。
食完飯可以行下街或者睇場戲做下場都唔錯。

由左至右起
✨炙燒三文魚腩、炙燒池魚、炙燒左口魚邊、甜蝦

•三文魚腩賣相好吸引,但食落油脂唔夠。
•左口魚邊油脂足夠,入口溶化,可惜有啲筋。
•甜蝦好大隻,有手指尾咁粗,入口好鮮甜。

✨丸十壽司盛 $298

•海膽係日本海膽,入口鮮甜,一啲腥味都冇
•牡丹蝦肉質爽甜,略嫌細隻左少少,好似赤蝦咁嘅size
•帆立貝亦非常鮮甜
•大鮪魚腩,油脂尚可,入口甘香。

由於本人唔太喜愛池魚,所以冇食到🙈

✨丸十究極之卷 $288
視覺嘅震撼,差唔多有我成個拳頭咁大😱
但真係太大件,搞到好咬,一咬就散晒。寧願佢價錢平啲份量細翻啲,可以一啖食晒。吞拿魚蓉好多,但冇乜味道。海膽、帆立貝依舊鮮甜,三文魚子唔會太鹹。

唯一敗筆之處係差唔多全部壽司嘅飯都係一夾就散😐,感覺水準同質素都好似有啲退步。希望下次食可以食翻之前嘅感覺。

2019-08-30 77 浏览
今日lunch走左嚟旺角陪朋友食lunch依間丸十我想試好耐咖啦,今日終於有機會嚟入面樓底好高,好有空間感,好舒服唔想用腦諗咩,就食二人餐啦有恆生卡仲有7折$630有壽司又有刺身雜錦野菜沙律🥗個汁好酸好開胃如果係胡麻醬或者沙律醬就好啦🥺豐州特上刺身有5款,仲要係厚切5樣入面,我最鐘意隻蝦好鮮甜鐵板燒日本地雞🐣雞好滑,汁好濃,又煎得夠香用嚟撈飯就真係一流丸十壽司盛合拖羅同海膽都新鮮海膽好甜海鮮土平湯 🥣 超!級!鮮!甜!!!好少會飲晒啲湯🤫依個真係飲上癮,好鮮好好飲估唔到依個2人餐除左刺身同壽司好食之外,其他嘢都正特別係個湯,真係令人回味
今日lunch走左嚟旺角陪朋友食lunch
依間丸十我想試好耐咖啦,今日終於有機會嚟

入面樓底好高,好有空間感,好舒服

唔想用腦諗咩,就食二人餐啦
有恆生卡仲有7折

有5款,仲要係厚切

5樣入面,我最鐘意隻蝦
好鮮甜

鐵板燒日本地雞🐣

雞好滑,汁好濃,又煎得夠香
用嚟撈飯就真係一流

拖羅同海膽都新鮮
海膽好甜
海鮮土平湯 🥣

超!級!鮮!甜!!!

好少會飲晒啲湯🤫依個真係飲上癮,好鮮好好飲

估唔到依個2人餐除左刺身壽司好食之外,其他嘢都正
特別係個湯,真係令人回味
2019-08-19
2019-08-30 59 浏览
前排聽fd講叫左個丸十春日二人套餐 (原價:$630)有ENJOY卡有7折好抵食就黎試。【雜錦野菜沙律】有好多白飯魚仔,無咩味,不過蕃茄仔勁甜,加埋清新既柚子味醋,勁開胃。【豐洲特上刺身】拖羅花紋細緻,放入口油香四溢,超正! 甜蝦都係肉質彈牙,甜中回甘。【丸十壽司盛合】海膽壽司係我既最愛,鮮橙色感覺新鮮,入口即溶又鮮甜,壽司飯米米地色,口感煙韌帶有米香。【海鮮火瓶湯】細細個茶壺內有好豐富既材料: 魚肉、冬菇、蟹柳等等,麵豉湯清澈得黎又濃郁,用細細個茶杯飲又幾特別。【鐵板燒日本地雞】一上枱D香味勁吸引,雞肉夠嫩又juicy!

【雜錦野菜沙律】

【豐洲特上刺身

【丸十壽司盛合】

【海鮮火瓶湯】

【鐵板燒日本地雞】
一上枱D香味勁吸引,雞肉夠嫩又juicy!
2019-08-30 54 浏览
呢排喺太子、旺角出沒,今日來到朗豪坊,原來呢邊又有丸十,不過唔係食牛,係食刺身、壽司🍣依舊係日式風格,高樓底加紙燈籠,原木色調為主,簡約大氣😍呢期某某信用卡有七折推廣,馬上睇下自己有無帶係身先,Yeah,有呀🤗先來雜錦野菜沙律🥗,酸酸甜甜,配上特製醬汁,醒神開胃,而且份量十足!豊州特上刺身(5點),牡丹蝦、深海拖羅、鯛魚、秋刀魚和𩶘魚,鮮甜美味,尤其是拖羅,肥美肉厚,極品😋丸十壽司🍣盛合,五款十件,也不需多介紹,有圖有真相,最正係金箔呑拿,份外名貴💕海鮮土瓶湯,用茶壼盛載,與別不同,真材實料,而且份量足夠兩人分享,一時分不清是茶是湯😬鐵板燒日本地雞,鐵板保持着餘溫,表面沾上了蜜汁,皮脆肉嫩,這個熱食在水準之上,正👍🏻估唔到呢間餐廳品牌,無論食材,服務,都維持著高水平,難怪常常高朋滿座👍🏻
呢排喺太子、旺角出沒,今日來到朗豪坊,原來呢邊又有丸十,不過唔係食牛,係食刺身壽司🍣
依舊係日式風格,高樓底加紙燈籠,原木色調為主,簡約大氣😍
2019-08-29 44 浏览
6點半左右去到 都係坐左2-3成左右一行兩人就坐左吧台果面樓底比較高 唔會有壓迫感 而且燈光好猛 但座位就比較逼少少 台下面都有位置放隨身物品我地就叫左廚師發辦12件壽司 $398壽司飯整得岩岩好 唔會太實 又唔會一夾就鬆基本上十二款刺身各有各特色 怕魚腥既朋友都唔洗怕你只會食到又甜又鮮既魚海膽質素亦非常高 所以呢個價絕對對得住佢個價值另外見到有個雞之盛宴 $88有5串雞串燒 用唔同部位整成個人覺得味道一般 唔算特別吸引就不多作介紹另外就有6款味道廣島蠔左起係吉列蠔/天婦羅蠔/黑松露蠔/炸蒜蠔/海膽汁蠔/焗蠔味道不過不失 個人認為黑松露蠔較特別 係其他地方未必食到海膽汁蠔就會少腥 麻麻地另外亦叫左個牛肉壽喜燒 不過唔記得影相食得太多炸燒物, 用黎中和番油膩感整體黎講建議食 海鮮類 感覺較新鮮
6點半左右去到 都係坐左2-3成左右一行兩人就坐左吧台果面

左起係吉列蠔/天婦羅蠔/黑松露蠔/炸蒜蠔/海膽汁蠔/焗蠔
味道不過不失 個人認為黑松露蠔較特別 係其他地方未必食到
海膽汁蠔就會少腥 麻麻地
另外亦叫左個牛肉壽喜燒 不過唔記得影相
食得太多炸燒物, 用黎中和番油膩感
整體黎講建議食 海鮮類 感覺較新鮮
2019-08-19
2019-08-29 42 浏览
丸十在朗豪坊開左一段時間,終於有機會同男友過黎晚餐。餐廳以木色為主。餐牌除左日式餐廳一定有刺身、壽司,較特別有米飯漢堡。因為男友有enjoy卡就決定叫呢個二人餐$630最化算。雜綿野菜沙律柚子調味酸酸甜甜,加入海量白飯魚增加口感。鐵板日本地雞 外皮燒得香脆,雞肉嫩滑塗上蜜糖更滋味。丸十壽司盛合赤身吞拿魚油味香,海膽甘甜鮮味、赤蝦黏黏非常鮮甜。豐州特上刺身 (5點)整體刺身都比常新鮮。比較少見金目鯛:魚質較煙韌,魚味濃郁。拖羅達至入口即溶,油脂感滿分。空瓶蒸係充滿海鮮鮮味的清湯,入面有蝦、魚肉、蟹柳、冬菇、雞肉,加入青檸更提鮮。丸十春日二人餐$630
丸十在朗豪坊開左一段時間,終於有機會同男友過黎晚餐。

餐廳以木色為主。

餐牌除左日式餐廳一定有刺身壽司,較特別有米飯漢堡。

因為男友有enjoy卡就決定叫呢個二人餐$630最化算。

雜綿野菜沙律
柚子調味酸酸甜甜,加入海量白飯魚增加口感。

鐵板日本地雞
外皮燒得香脆,雞肉嫩滑塗上蜜糖更滋味。

丸十壽司盛合

赤身吞拿魚油味香,海膽甘甜鮮味、赤蝦黏黏非常鮮甜。

豐州特上刺身 (5點)
整體刺身都比常新鮮。

比較少見金目鯛:魚質較煙韌,魚味濃郁。

拖羅達至入口即溶,油脂感滿分。

丸十春日二人餐$630
2019-08-18
  • 丸十壽司盛合
2019-08-27 104 浏览
日本食物是非常吸引,今日跟朋友到旺角一行,發現有一個新開之店子,而門口又有一個銀行的晚餐優惠。因此,今天就決定到這個地方吃晚餐,一起來個滿滿日本感的晚上~二人前有5個驚喜之食物:日本料理- 海鮮土瓶湯店員擺著一壺海鮮土瓶湯,著細心的一吃~鮮蝦,魚肉,香菇,有點香香之柴魚片味道。一個土瓶蒸正確之吃法是,先檸檬壓汁放入湯內,把高湯倒在小碗裡用吸的方式喝湯,然後再吃土瓶蒸裡的材料。土瓶是一種陶制的壺,非常有日本傳統的感覺,茶壺~有豎直的提把,以藤為材料製成。壽司盛盒數個不一樣及外貌很吸引的壽司盒,HAPPY! 帶子壽司,吞拿魚壽司, 刺身蝦壽司,都是吸引人的。另外,這店的壽司米可以買回家的,我也買了一包回去慢慢一試,口感棒鐵板燒日本地雞非常棒的地雞,即是走地雞,這店醬汁味很重,肉質結實,精選大腿部分口感很好喔~豐洲刺身東京想食最新鮮的魚生刺身,朋友要到「新築地」去豐洲市場,而這個店的刺身新鮮得猶如置身當地,很吸引!野菜沙律爽口而清潔的沙律菜,令人想多吃多回, 為以上的美食來一個美好開始~HAPPY*主打日式特色高級餐廳,食物水準很高,且看著師傅的精心炮製,感覺很窩心。

二人前有5個驚喜之食物:
日本料理- 海鮮土瓶湯

壽司盛盒
數個不一樣及外貌很吸引的壽司盒,HAPPY! 帶子壽司,吞拿魚壽司刺身壽司,都是吸引人的。另外,這店的壽司米可以買回家的,我也買了一包回去慢慢一試,口感棒

鐵板燒日本地雞

豐洲刺身

野菜沙律

呢個星期都落雨,只可以去商場行下依間壽司店行過幾次都無試過而朗豪坊商場印象中只得兩間壽司店一於同男友去食下店內係好摩登既日式裝修,樓底什高,空間感大咁岩有恆生信用卡計過呢個餐都幾抵雜錦野菜沙律加左白飯魚,好少沙律會加不過本身白飯魚係無咩味既,但口感就幾好同撈左酸酸地既沙律汁,幾開胃豐上特盛刺身有赤身、拖羅、油甘魚、鲷魚同牡丹蝦吞拿魚拖羅,油甘味美,唯有小小筋赤身爽口油甘魚,魚油脂香牡丹蝦,蝦肉肥碩,極富彈性,鮮爽無比,甘甜濃郁鐡板燒日本地雞加左甜甜地既醬汁燒,雞肉挺嫩滑丸十壽司組合有海膽軍艦、赤蝦、帶子、油甘魚同拖羅拖羅上面仲帶金箔呀海膽係鮮甜,色澤金黃海鮮土瓶湯個湯底入面有原隻海蝦、香菇等等材料煮成所以個湯特別鮮甜同清甜👍🏻而且夠熱呀
呢個星期都落雨,只可以去商場行下
依間壽司店行過幾次都無試過
而朗豪坊商場印象中只得兩間壽司
一於同男友去食下

店內係好摩登既日式裝修,樓底什高,空間感大

咁岩有恆生信用卡
計過呢個餐都幾抵

雜錦野菜沙律
加左白飯魚,好少沙律會加
不過本身白飯魚係無咩味既,但口感就幾好
同撈左酸酸地既沙律汁,幾開胃

豐上特盛刺身
有赤身、拖羅、油甘魚、鲷魚同牡丹蝦
吞拿魚拖羅,油甘味美,唯有小小筋
赤身爽口
油甘魚,魚油脂香
牡丹蝦,蝦肉肥碩,極富彈性,鮮爽無比,甘甜濃郁

鐡板燒日本地雞
加左甜甜地既醬汁燒,雞肉挺嫩滑

丸十壽司組合
有海膽軍艦、赤蝦、帶子、油甘魚同拖羅
拖羅上面仲帶金箔呀
海膽係鮮甜,色澤金黃

海鮮土瓶湯
個湯底入面有原隻海蝦、香菇等等材料煮成
所以個湯特別鮮甜同清甜👍🏻而且夠熱呀

2019-08-25 52 浏览
餐廳樓底夠高,裝修又很有日本風情信用卡做緊的優惠二人餐💸雜錦野菜沙律: 沙律菜很新鮮,配上日式白魚仔和柚子汁很開胃豐洲特上刺身: 由豐洲市場直送的五款刺身~ 大拖羅、赤貝、牡丹蝦、金目鯛和深海池魚。刺身新鮮,赤貝爽口、大拖羅肥美,不過有少許筋。丸十壽司盛合: 全部都是特上壽司,特別是海膽滑溜、帆立貝頗為鮮甜、拖羅入口即溶。鐵板燒日本地雞: 鐵板一上枱已經熱騰騰, 醬汁非常入味,肉質都嫩滑,而且雞皮煎得香脆,沾上醬汁和山椒蓉更惹味。海鮮土瓶湯: 材料非常豐富,內裏有蝦、魚、蟹柳和豆腐,鮮甜的海鮮味非常可口。
餐廳樓底夠高,裝修又很有日本風情

信用卡做緊的優惠二人餐💸

雜錦野菜沙律: 沙律菜很新鮮,配上日式白魚仔和柚子汁很開胃

2019-08-25 64 浏览
新進駐朗豪坊的日本餐廳,門面相當華麗,樓底非常的高,很有日本餐廳的味道。於是我朋友前往嘗試午餐,有午餐的餐牌,食lunch set。午餐來說,價錢屬於中上,我點的是最平的壽司組合,午餐以一個餐盒的形式送上。附有烏冬和麵豉湯。特上壽司定食$138有10件壽司,分別有三文魚,吞拿魚,甜蝦,松葉蟹等。壽司飯和肉會散開,希望餐廳會改善,另外壽司的質素一般,並不是非常新鮮,但都不算很差,不過不失。整體而言,沒有太大的希望,所以沒有失望,不過不失的一間餐廳,但勝在環境美麗,和朋友聚會都是一個不錯的選擇。

特上壽司定食$138

旺角食店林立,由其日本菜的更多,總有一間係附近,最近同朋友去左位於朗豪坊12樓既丸十壽司。 朋友與我也十分喜歡食日本菜,平日放假經常行過已經有留意,難得有機會,一於入去食番個dinner! 入到去燈光光猛,空間寬敞,裝潢都別有特色 ,好在朋友事前有打電話訂位,唔係要係外面等。 入到入面樓面都好好招呼,帶我地坐好之後又好熱心介紹佢地既menu 除左手握壽司、串燒之外,仲有個好特別既壽司漢堡,非常值得一試。不過我地選擇左食套餐,只要你有恆生既信用卡就可以7折$630食到佢個丸十春日套餐,分別有照燒土雞、雜菜沙律、特上刺身五點 、丸十壽司盛合同埋海鮮土瓶湯 , 都係一個唔錯既選擇。 雜菜沙律 🥗有柚醋汁,食落酸酸甜甜,作為開胃菜十分適合。照燒土雞肉甘香又嫩滑,雞皮更燒得好香脆,而刺身有我最喜歡既大拖羅,油脂甘香,同埋大大隻牡丹蝦,所有刺身都好新鮮同埋厚身,而壽司🍣盛更有海膽、日本和牛入口即溶既口感,而米飯係日本珍珠米更加有米香味,味道不錯 👍 海鮮土瓶湯係盛載左所有海鮮濃縮版既精華,好鮮甜細細杯好好味!😌 所有野食都好滿意 ,有
所有野食都好滿意 ,有機會下次再黎食佢其他菜先!😊😊

+++++++++++++++
丸十系列永遠都唔會令人失望! 每次都唔會後悔咁岩Heng Seng Credit card 做緊套餐推廣,價錢好吸引,只要$630就有食到佢地既沙津, 刺身,壽司, 走地燒雞同海鮮湯雜錦野菜沙律🥗豊洲特上刺身(5點)刺身保持一貫極高水準,而且鮮甜。當中既拖羅最出色,油香四溢! 雪花和牛更加係口感香濃。丸十壽司盛合壽司盛每款壽司上既刺身都選用時令,保證新鮮。最令人難忘係海膽,拖羅,甜蝦,好味到令人想食多幾件。米飯亦都有好香既米味,而且壽司糟既混口比倒岩岩好。鐵板燒日本地雞地雞姐係走地雞,丸十就用在來自日本既走地雞,佢地既肉質好彈牙,冇咩多餘油脂,雞皮燒得好香脆。再配上佢地獨特醬汁,簡直係錦上添花海鮮土瓶湯一來頭個時仲如為佢係茶碗蒸。唔好睇佢個瓶細細,湯既份量都好足夠。個湯用左好多海鮮,但落好少水,將海鮮鮮味完全濃縮係呢個杯仔入面。鮮甜到極點呀!總結就係:丸十出品必屬佳品,超高質日本餐廳!
丸十系列永遠都唔會令人失望! 每次都唔會後悔

雜錦野菜沙律🥗

豊洲特上刺身(5點)

鐵板燒日本地雞

海鮮土瓶湯

總結就係:丸十出品必屬佳品,超高質日本餐廳!
2019-08-13
庆祝纪念