2020-01-21 2454 浏览
朋友約在旺角食飯在朗豪坊,還表示想食日本料理,心想慘了慘了,會不會貴到爆炸?行到上天梯12樓,見到一間.限定二人套餐才$688,平均一人才$300左右,在朗豪坊這種大商場,算是十分合理!.雜錦野菜沙律有白飯魚仔,不只是單週的沙律醬汁酸酸甜甜,十分開胃.豐洲特上刺身(5點)有吞拿魚拖羅!肥美!帶子及甜蝦都大大隻,其他魚生都是厚切,鮮甜大滿足!.丸十壽司組合以為壽司組合會offer 平價的魚類,但這種是十分有誠意有海膽軍艦、金箔吞拿魚(吞拿魚有漸變色)等等食完都飽飽地了.海鮮土瓶湯Very lovely 湯用茶壺盛裝入面有蝦、魚肉、魚片等,湯有海鮮的鮮甜味.鐵板燒日本地雞這是我最喜歡的dish,平時我不食皮的,但我朋友食完一塊,叫我一定要試下連皮食果然,皮煎到脆得像薯片,沒有油膩的感覺雞肉十分嫩滑,不老,又juicy,加上燒汁,是完美!.我也很喜歡餐廳的裝修,大有濃濃的日本氣氛,而且樓底高坐得十分舒服。
行到上天梯12樓,見到一間

雜錦野菜沙律
有白飯魚仔,不只是單週的沙律
醬汁酸酸甜甜,十分開胃

豐洲特上刺身(5點)
有吞拿魚拖羅!肥美!
帶子及甜蝦都大大隻,其他魚生都是厚切,鮮甜大滿足!

丸十壽司組合
以為壽司組合會offer 平價的魚類,但這種是十分有誠意
有海膽軍艦、金箔吞拿魚(吞拿魚有漸變色)等等
食完都飽飽地了

Very lovely 湯用茶壺盛裝
入面有蝦、魚肉、魚片等,湯有海鮮的鮮甜味

鐵板燒日本地雞
果然,皮煎到脆得像薯片,沒有油膩的感覺
雞肉十分嫩滑,不老,又juicy,加上燒汁,是完美!

• 海鮮土瓶湯
  • 雜錦野菜沙律
  • 鐵板燒日本地雞
  • 丸十壽司盛合
  • 二人套餐
1K
2020-01-18 51 浏览
前排食完丸十牧場, 提起左對朗豪坊丸十壽司既興趣, 之前次次經過都無入去, 今晚一於去試下見到有個限定二人set幾吸引, 既然有set就唔諗啦就叫佢啦!雜錦野菜沙律比較特別既地方係放左d魚仔落去, 因為餐牌冇寫但應該係魩仔魚, 撈埋沙律食多左咸咸香香既魚鮮味。豐洲特上刺身5點好厚切既刺身望落確係好吸引, 亮點一定係toro, 肥美魚油香都不得了, 仲有牡丹蝦同赤貝都好鮮甜。丸十壽司盛合亮點係海膽同拖羅, 海膽色澤新鮮, 超甜冇腥味, 拖羅唔洗講油脂溶化於口腔, 幸福! 仲有帆立貝幾驚喜, 好厚肉大件, 鮮鐵板燒日本地雞 雞皮有焦香味肉又幾嫩, 食落係好香鐵板燒既味, 綠色個一小堆調味酸酸辣辣, 夾住雞蛋黎食又幾夾海鮮上瓶湯打開壺入面原來有乾坤既, 都好足料喎細細既壺入面放到咁多野, 而湯倒出黎都足夠兩人份量。今晚d壽司同刺身真係新鮮好味, 會再幫襯

豐洲特上刺身5點

海鮮上瓶湯

今晚d壽司刺身真係新鮮好味, 會再幫襯
2020-01-18 1634 浏览
這晚放工來了這家位於朗豪坊的「丸十寿司日本食堂」,店內裝修簡約,超高樓底空間感極強,環境整潔舒服,但略嫌座位較逼,出入不太方便。餐廳食物選擇非常多,有前菜、刺身、壽司、軍艦、卷物、揚物、燒物、丼等等,很多元化。而我和友人當晚選了一份二人套餐 ($688),套餐包括有雜錦野菜沙律、丸十壽司盛合、豊洲特上刺身(5點)、鐵板燒日本地雞、海鮮土瓶湯。都足夠兩人享用。雜錦野菜沙律 沙律菜口感爽脆和新鮮,醋汁酸甜開胃,醋汁帶柚子香,清新怡人。而沙律面頭鋪滿了白飯魚,味道鮮美,口感和味道更豐富。豐洲特上刺身(5點)豊州特上刺身由五點時令刺身組成,當中包括有中拖羅、牡丹蝦、鯛魚、活赤貝、金目鯛。而牡丹蝦晶瑩剔透,肉質彈牙爽口,膠質非常重。中拖羅肥美,入口魚脂香濃,甘香肥美,魚肉柔嫩,融化在嘴間。鐵板燒日本地雞 鐵板燒雞肉質非常彈牙嫩滑,雞皮很薄,所以煎得特別香脆,雞味亦夠濃,脂肪不算多,吃起上來不肥膩。另外還配了山椒蓉,味道帶少辣,提昇整個鐵板燒雞的味道。丸十壽司盛合壽司盛合亦相當豐富,一共有 5 款,當中包括有拖羅、海膽、帆立貝、牡丹蝦同池魚。海膽味道甘甜軟綿,入口即化,口感細膩,回味無窮。金箔的拖
餐廳食物選擇非常多,有前菜、刺身壽司、軍艦、卷物、揚物、燒物、丼等等,很多元化。而我和友人當晚選了一份二人套餐 ($688),套餐包括有雜錦野菜沙律、丸十壽司盛合、豊洲特上刺身(5點)、鐵板燒日本地雞、海鮮土瓶湯。都足夠兩人享用。

丸十壽司盛合
海膽味道甘甜軟綿,入口即化,口感細膩,回味無窮。
金箔的拖羅豪華矜貴且美味,拖羅脂肪紋理分明,在口中慢慢咀嚼,入口軟滑脂香,細緻滑溜,油脂在口腔中融化。
帆立貝鮮甜美味,厚肉飽滿,口感嫩滑,入口鮮甜甘香。

海鮮土瓶湯
土瓶湯用茶壺裝住,湯料十足,裡面有魚肉、雞肉、大蝦、蟹柳等熬煮。
湯頭鮮甜,湯底清澈,帶有淡淡的柴魚昆布味,令人回味無窮。
海鮮土瓶湯

「丸十寿司日本食堂」整體很不錯,價錢方面雖然不是很平民,但日式料理的質素拍得住廚師發辦,每一道菜都用上新鮮的食材,令人十分回味,可以再encore!
2020-01-02
  • 丸十壽司盛合
  • 豐洲特上刺身
2020-01-18 51 浏览
聽聞丸十已久~今日在旺角逛街順路,帶著朋友過來試他們新的$688二人套餐餐廳環境光猛,帶有日本式的裝修,有室外和室內,我選擇坐在吧台位置。二人套餐雜錦野菜沙律,豐洲特上刺身(5點),丸十壽司盛合鐵板燒日本地雞,海鮮土瓶湯雜錦野菜沙律上面鋪了很多銀魚還是白飯魚之類的小魚肉質很細嫩鮮沙律菜口感也很爽脆新鮮,不錯五款刺身有中拖羅,牡丹蝦,活赤貝,油金魚和金目鯛各兩件,中拖羅肥美入口即溶,牡丹蝦超大只肉質彈牙,活赤貝爽口鮮甜,油金魚和金目鯛兩款各有口感,鮮甜美味。丸十壽司盛合壽司同樣有5款,每款2件,選用時令的海鮮,魚香十分濃郁甘甜同樣是大推介這裡的赤身面層鋪上少許金箔作點綴,賣相更加精美鐵板燒日本地雞~採用日本走地雞,雞肉肥瘦適中,用鐵板上可以保持溫度,外脆鮮嫩的口感,配上秘制醬汁,非常好味。土瓶雖小,但其實裡面湯料十足,有蝦、魚蟹柳等,湯頭吸收海鮮精華很鮮味~
雜錦野菜沙律,
豐洲特上刺身(5點),
鐵板燒日本地雞,

上面鋪了很多銀魚還是白飯魚之類的小魚肉質很細嫩鮮
沙律菜口感也很爽脆新鮮,不錯

五款刺身有中拖羅,牡丹蝦,活赤貝,油金魚和金目鯛各兩件,

壽司同樣有5款,每款2件,
選用時令的海鮮,魚香十分濃郁甘甜
同樣是大推介這裡的赤身面層鋪上少許金箔作點綴,賣相更加精美

鐵板燒日本地雞~採用日本走地雞,雞肉肥瘦適中,

土瓶雖小,但其實裡面湯料十足,有蝦、魚
蟹柳等,湯頭吸收海鮮精華很鮮味~
餐廳既樓底高 環境舒適 座位好闊落,感覺空間感十足。店員態度十分友善😄我哋有四個人共餐,選擇咗兩個二人套餐 價錢$688。而二人套餐有沙律、刺身、湯、鐵板燒、壽司盛盒,非常豐富。雜錦野菜沙律🥗加上沙律柚子醋所以酸酸甜甜,令人覺得更驚喜的是沙律加上銀魚,感覺好嶄新,而且蛋白質豐富。海鮮土瓶湯容器是特別嘅茶壺仔裝住,嗰個仲可以用來做碗,盛戴着入面嘅海鮮加上熱湯🍲,而且入面嘅海鮮仲好足料添。豐州特上刺身(五點)有牡丹蝦金木雕油甘魚赤背同埋拖羅,個湯我真係非常之有誠意,又新鮮又肥美,入口即溶,果種滿足嘅感覺,呢個價錢真係超越我所想!非常推薦!不得不提這餐廳的豉油是用建宇豉油,特點是不會太鹹,味道夠先,可以帶出魚生的鮮味。鐵板燒日本地雞雞味濃濃,肉質鮮嫩,正呀。丸十壽司盛盒值得一題是這間餐廳的日本米經過特別處理,的確香港少見。用了是七星米再用精細方式琢磨,每日都會有兩次在店內蒸米時間,可以留意一下。經過精米的處理手法,這裏的壽司的確比較甜🥰呢個價錢有呢個質素刺身同日本人既細心真係唔錯。

我哋有四個人共餐,選擇咗兩個二人套餐 價錢$688。
而二人套餐有沙律、刺身、湯、鐵板燒、壽司盛盒,非常豐富。

海鮮土瓶湯

豐州特上刺身(五點)

鐵板燒日本地雞
雞味濃濃,肉質鮮嫩,正呀。

丸十壽司盛盒

呢個價錢有呢個質素刺身同日本人既細心真係唔錯。
2020-01-06
  • 丸十壽司盛盒
  • 豐州特上刺身
2020-01-15 60 浏览
喺朗豪坊行完街朋友話想食日本野於是就到丸十試下晚餐時段都尚算多人不過大概等左10分鐘到就可以入座餐廳裝修十分日式 不過由於滿座所以冇得坐卡位有選擇困難症嘅我揀左丸十壽司盛盒咩都可以食啲🤣丸十壽司盛盒入面有牡丹蝦 海膽 拖羅 同帆立貝等等拖羅同帆立貝都好新鮮不過海膽就麻麻哋 牡丹蝦就正常 不過不失如果想喺旺角食有質素嘅日本野呢間都係唔錯嘅選擇

喺朗豪坊行完街朋友話想食日本野
不過海膽就麻麻哋 牡丹蝦就正常 不過不失
如果想喺旺角食有質素嘅日本野
呢間都係唔錯嘅選擇
2020-01-14 59 浏览
朗豪坊高質壽司店🍣😍無論壽司刺身定熟食都好高水準❗️二人餐$688有齊頭盤刺身壽司主食同湯真係好滿足🥳-雜錦野菜沙律沙律用左醋整酸酸甜甜好開胃😋最驚喜係沙律面有白飯魚仔好特別第一次見白飯魚配刺身🤣-豐洲特上刺身(五點)刺身新鮮呢個基本野啦😉個拖羅入口即溶其他刺身鮮甜食肉質有彈力-丸十壽司盛盒海膽軍艦真係推介十次❗️海膽個鮮甜味一直留係口腔😋帶子亦都好鮮甜一D雪味都冇又唔腥👍中拖羅雖然望落唔肥美但一樣入口即溶😋-鐵板燒日本地雞聽到日本地雞即刻感覺好食D🤣但好食係真既燒出黎有碳香味雞肉唔老加埋燒汁正❗️-海鮮土瓶湯用海鮮煮既湯有蝦魚蟹柳冬菇仲用茶壺上夠哂精緻😍海鮮湯一D都唔腥飲落係全部都海鮮陣味🍲店員話但如果怕既可以滴少少青檸落去😉

雜錦野菜沙律

豐洲特上刺身(五點)

2020-01-12
  • 海鮮土瓶湯
  • 雜錦野菜沙律
2020-01-13 59 浏览
😍😋😍😋😍假日來到朗豪坊, 看看新年展覽, 擺咗好多唔同造型的lego公仔😀😀 ,實在令人非常興奮。 預早 book了喺12樓嘅丸十日本刺身食堂😃😃, 好好享受一個假日。選擇了“丸十 2人套餐”😍😍😘雜錦野菜沙律🥗新鮮沙律菜🥗+ 車厘茄🍅+ 吻魚仔豐洲特上刺身 (5點)每日廚師發辦, 精選新鮮五款日本刺身。 當中有我最喜歡吃的牡丹蝦🦐、 吞拿魚腩、 赤貝。 新鮮爽口, 鮮甜味美, 吞拿魚腩完全冇渣。丸十壽司盛合🍣這個真的是我的最愛, 海膽入口即溶 紫菜鬆脆。牡丹蝦爽口鮮甜 ,肉質彈牙。 吞拿魚腩肉質細膩 ,油分充足入口即溶。鐵板燒日本地雞🍳雞肉肉質彈牙, 外皮煎得香脆, 但仍然保持肉汁, 而且雞肉醃得入味, 再加埋柚子胡椒 ,令人回味無窮。海鮮土瓶湯🦐土瓶湯 外貌精緻, 材料豐富 有大蝦+ 鮮菇 還有其他配料。 感覺上係煮好配料之後再把湯倒入去, 但可以有更好的做法, 可以 原壺 蒸燉會更美味。二人套餐性價比高,正價特上刺身+ 丸十壽司盛合已經600元, 這個餐還附上三款食物,也只是688元。 實在是抵吃, 而且質素不錯。
😍😋😍😋😍

選擇了“丸十 2人套餐”😍😍😘

新鮮沙律菜🥗+ 車厘茄🍅+ 吻魚仔

豐洲特上刺身 (5點)

丸十壽司盛合🍣

鐵板燒日本地雞🍳

海鮮土瓶湯🦐

• 燒日本地雞飯
2020-01-12 229 浏览
丸十呢間日本料理,除了出名用料新鮮,所選用既飯粒都係經過精挑細選,採用北海道既七星米,因此壽司飯粒粒粒分明,唔易散且黏度剛剛好;而壽司醋既酸度調校亦剛好,整體很不錯!1️⃣雜錦野菜沙律沙律菜夠新鮮,配埋酸酸地既柚子醬,味道開胃又清新,非常適合作前菜!2️⃣豐州特上刺身(5點)刺身包括:拖羅丶牡丹蝦丶油甘魚丶赤貝同鯛魚,整體刺身質素高,解雪技巧好,完全食唔出任何雪藏味~而個人最愛當然是拖羅,油脂分佈十分平均,食落入口即溶,感覺好幸福!3️⃣鐵板燒日本地雞日本走地雞肉質好嫩滑,配埋照燒汁,以鐵板熱辣辣咁呈上,香氣四溢!4️⃣丸十壽司盛合包括:海膽壽司、拖羅壽司、鯛魚壽司、帶子壽司同蝦刺身壽司~呢度除左拖羅高質,海膽亦出乎意料地高質,口感極creamy,一點都唔腥;紫菜仍然好脆身,好味!💕💕5️⃣海鮮土瓶湯湯底似味增湯,但無咁鹹;而且加入左好多唔同海鮮,包括蝦、蟹肉同魚肉等,令成個湯底鮮味十足!店員建議可以搾少少青檸汁,令鮮味再提升,正!飲完唔夠喉!

1️⃣雜錦野菜沙律
雜錦野菜沙律

2️⃣豐州特上刺身(5點)
豐州特上刺身

豐州特上刺身
鐵板日本地雞
海膽壽司
  • 丸十寿司盛合
  • 豐州特上刺身(5點)
2020-01-12 103 浏览
平日很少來旺角吃飯,朋友在附近上班,為了方便她放工過來,便選擇在旺角吃飯。餐廳光潔明亮,坐得舒適。茶杯上介紹了不少壽司名稱,覺得很有趣,所以拍下來。⭐️二人套餐$688前菜有雜錦野菜沙律沙律好新鮮,配上特製的醬汁,入口清爽,特別開胃。⭐️豐洲特上刺身(5點)所有刺身都好新鮮,有油甘魚、赤貝、蝦刺身、吞拿魚。刺身口感細嫩,而吞拿魚刺身就比較厚身,上面還有金箔點綴,口感肥美細膩。⭐️鐵板燒日本地雞雞排上碟時熱辣辣香噴噴,而且皮脆肉嫩,咬落去肉汁豐腴。⭐️九十寿司盛合壽司共五款,有帶子壽司、蝦壽司、吞拿魚壽司等,我最鍾意是海膽軍艦,口感滑溜而且鮮甜。⭐️海鮮土瓶湯湯入面有蝦、雞肉、魚片等,用料好足!入口暖笠笠,且有海鮮的清甜。

餐廳光潔明亮,坐得舒適。

茶杯上介紹了不少壽司名稱,覺得很有趣,所以拍下來。

⭐️二人套餐$688

前菜有雜錦野菜沙律
沙律好新鮮,配上特製的醬汁,入口清爽,特別開胃。

豐洲特上刺身

⭐️豐洲特上刺身(5點)
所有刺身都好新鮮,有油甘魚、赤貝、蝦刺身、吞拿魚。

⭐️鐵板燒日本地雞
鐵板燒日本地雞

雞排上碟時熱辣辣香噴噴,而且皮脆肉嫩,咬落去肉汁豐腴。

⭐️九十寿司盛合
九十寿司盛合

⭐️海鮮土瓶湯

2020-01-09 56 浏览
朗豪坊逛街突然見到一間好似好唔錯嘅日本餐廳見佢裝修佈置 全部都用 暖色 感覺很舒服, 看似一間中高價的壽司店竟然要用app點餐係有點意外, 總之想叫的東西全都不在 app所以都係搵人幫手, 叫咗一個二人餐及一個壽司件, 先講啦壽司拼盤 那件拖羅上邊有金箔感覺很高貴 油脂 滿滿的, 雖然還有一些 根在上邊未去到入口即溶的情況但是也很滿意, 至於海膽部分 就比較失望啦, 質數唔高的海膽, 其他魚類及貝類都係很滿意的 始終冬天食壽司就有呢個優勢, 十分肥美, 全個餐最有驚喜反而係個雞 外層香脆脆 味道很不錯, 總括而言 這個食物質素都算對得住這個價錢的, 但服務質素方便需加強因為有一個 情況係我哋叫 店員加水時 他沒有表達任何反應 當我哋再追問時他用一個不客氣的聲線 回答 正在安排, 如果改善到呢一點 這一餐的整體分數會有所提高。
2020-01-09 152 浏览
每次經過朗豪坊的丸十壽司日本食堂都好有興趣, 在openrice搜尋這裏的食評, 看見很多人都讚口不絕, 昨晚一於一試。 餐廳環境光猛, 帶有日本式的裝修,有室外和室內, 我選擇坐在吧檯位置 。餐牌上有不同的日本菜式, 壽司,刺身,丼, 燒物和炸物種類很多, 而我就點了一個二人套餐$688~ 雜錦野菜沙律, 豐洲特上刺身(5點), 鐵板燒日本地雞, 丸十壽司盛合, 海鮮土瓶湯。雜錦野菜沙律~ 爽脆的沙律菜, 顏色鮮豔感覺非常新鮮, 最特別是配上白色小魚兒, 增加蛋白質和口感。豐洲特上刺身(5點)~ 五款刺身有中拖羅,牡丹蝦,活赤貝,鯛魚和金目鯛各兩件, 中拖羅肥美入口即溶, 牡丹蝦超大隻肉質彈牙, 活赤貝爽口鮮甜, 鯛魚和金目鯛兩款各有口感, 鮮甜美味。丸十壽司盛合~ 壽司有海膽, 拖羅,帆立貝,池魚和牡丹蝦, 壽司飯糰札實, 海膽味道甜美,拖羅油脂分佈平均, 配上金箔做裝飾特別高貴, 入口油香濃郁, 帆立貝新鮮鮮甜,池魚口感豐富, 牡丹蝦厚肉爽甜, 每一款都令人回味無窮。鐵板燒日本地雞~ 採用日本走地雞, 雞肉肥瘦適中,用鐵板上可以保持溫度, 外脆鮮嫩的口感, 配上秘製醬汁, 非常好
餐牌上有不同的日本菜式, 壽司刺身,丼, 燒物和炸物種類很多, 而我就點了一個二人套餐$688~ 雜錦野菜沙律, 豐洲特上刺身(5點), 鐵板燒日本地雞, 丸十壽司盛合, 海鮮土瓶湯。

拖羅壽司

牡丹蝦壽司

鐵板燒日本地雞
~ 採用日本走地雞, 雞肉肥瘦適中,用鐵板上可以保持溫度, 外脆鮮嫩的口感, 配上秘製醬汁, 非常好味。

海鮮土瓶湯
~ 精緻而又有特色的土瓶湯, 看來雖小,但份量已足夠兩人飲用, 材料有鮮蝦,魚,蟹柳,白果和雞肉等等, 湯的海鮮味非常濃郁。

海鮮土瓶湯

今次第一次到丸十壽司日本食堂,性價比高的二人套餐, 親切友善的店員和舒適的用餐環境, 絕對需要推介給喜歡吃日本菜的朋友。

2020-01-08
拖羅壽司
牡丹蝦壽司
2020-01-08 35 浏览
今日放工約咗個好耐冇見嘅閨蜜一齊去朗豪坊行街街,我哋兩個女仔都好想食日本嘢,就去咗呢間丸十食壽司!呢度有一個二人套餐,我哋唔想諗咁多就嗌咗佢啦!🔥雜錦野菜沙律呢個沙律啲菜全部都好新鮮,沙律上仲有一啲白飯魚仔,食起上嚟加咗少少口感,個沙律係另外配上柚子醋,任得你自己加幾多!🔥豐州特上刺身(五點)刺身方面有赤蝦、赤貝、油甘魚、鯛魚、拖羅!樣樣都好新鮮,唔會係雪到好冰凍嗰種感覺,係室溫放入口岩岩好!個人最鍾意油甘魚同拖羅,入口個油脂感好重好rich!🔥鐵板燒日本地雞呢個鐵板燒上枱嘅時候仲係滋滋聲咁燒野,即叫即整!佢嘅燒雞皮燒得好脆,雞肉嫰滑!另外有個綠綠地色嘅醬點黎食,辣辣地有d似wasabi味,點黎食好刺激!🔥丸十壽司盛合壽司方面有拖羅、海膽、帶子、油甘魚、蝦,每一舊都好好味!同埋呢個配搭係就算散叫我都會咁叫,其中我最鍾意食拖羅,雖然唔係日本嗰啲大拖羅,但係都已經好好味!🔥海鮮土瓶湯餐廳好特別地用一個茶壺去載住d湯!海鮮湯好清甜,用茶壺倒湯出黎別有一番風味!

🔥雜錦野菜沙律

🔥豐州特上刺身(五點)

🔥鐵板燒日本地雞

🔥丸十壽司盛合

🔥海鮮土瓶湯
2020-01-07 56 浏览
心血來潮想食日本壽司,難得與好朋友相聚, 今晚就食豪少少,去「丸十寿司日本食堂 」, 餐廳位於旺角朗豪坊12樓,食完仲可以慢慢行街同睇戲,開心。因為套餐比較抵食啲,所以我哋四個人點了兩個二人餐。丸十春日二人套餐 $688雜錦野菜沙律🥗蔬菜食得出新鮮口感爽脆,配上甜甜酸酸的柚子醋,非常開胃,面頭仲有好多白飯魚仔。海鮮土瓶湯熱湯用個茶壺仔,好得意,又可以保暖。 個湯好鮮甜,裏面有蝦,魚肉,蟹柳,同菇, 細細煲,都好足料。豐州特上刺身(五點)賣相非常豐富,有肥美拖羅, 赤貝, 油甘魚,金木雕,牡丹蝦。當中拖羅非常出色,入口溶化,魚油甘香,喺香港好少餐廳可以食到咁高質素的拖羅。赤貝新鮮,口感爽彈。牡丹蝦好大隻,但可惜唔算新鮮。丸十壽司盛盒壽司有拖羅,帆立貝,海膽,牡丹蝦,同深海池魚。先食海膽,推介!!有築地嘅感覺。 甘香清甜,好新鮮。帆立貝肥美清甜。拖羅冇得彈,入口溶化。鐵板燒日本地雞鐵板上 keep住熱度,來到時仲咋咋聲, 雞皮燒到有少少香脆,肉質嫩滑,唔錯。整體來講,以呢個質素來說算是性價比高的。餐廳門口放左部精米機,每日有兩次現場精米,將由日本入口的玄米打磨至精米,用來做壽司、丼飯、米漢

因為套餐比較抵食啲,所以我哋四個人點了兩個二人餐。
丸十春日二人套餐 $688

海鮮土瓶湯

豐州特上刺身(五點)
赤貝新鮮,口感爽彈。
牡丹蝦好大隻,但可惜唔算新鮮。

丸十壽司盛盒
壽司有拖羅,帆立貝,海膽,牡丹蝦,同深海池魚。
先食海膽,推介!!有築地嘅感覺。 甘香清甜,好新鮮。
帆立貝肥美清甜。
拖羅冇得彈,入口溶化。

鐵板燒日本地雞

整體來講,以呢個質素來說算是性價比高的。
餐廳門口放左部精米機,每日有兩次現場精米,將由日本入口的玄米打磨至精米,用來做壽司、丼飯、米漢堡等。

2019-12-27 65 浏览
行過朗豪坊就入來丸十牧場壽司 咁啱個陣系做緊蛋黃哥裝修 所以啲佈置都好靚😚 同行三個人叫左個壽司拼盤 一碟有八舊 魚生都新鮮 尚算鮮甜 但厚薄一般😋 其中最鍾意甜蝦 因為夠大隻😆 見佢蝦的水準吾錯所以再另外叫多兩隻牡丹蝦 蝦肉鮮甜彈牙 都幾大隻🤤 個蝦頭仲有啲膏!我地仲叫左個刺身沙律 水準正正常常 有啲三文魚 吞拿魚 帶子片 蟹子 白飯魚咁 個汁就用左柚子醋所以酸酸甜甜☺️ 刺身片都幾多所以足料👍🏻 以熱食方面就叫左個燒海鮮拼盤🤔 整體都好大舊 但就吾系好夠熱 同燒味都吾系好重🤧 最中意燒帆立貝同三文魚 因為兩樣都好大粒 用小小鹽 胡椒粉醃過 面頭仲有啲燒汁🥳 最失望的就一定系三文魚牛油果飯堡🤢 啲餡系冇問題但個飯堡就好似系成個飯焦咁 好硬仲會痴牙🤧 同埋佢好似塊餅咁 所以夾吾實d餡 一路食一路跌🤭 食晒成個真系會覺得好難消化😣 但整體呢間d嘢吾差除左個飯堡😀
  • 海鮮刺身沙律