Maruichi mazesoba is truly a flavour bomb: a bowl of perfectly al-dente thick ramen, served cold in an insanely rich Hokkaido shrimp miso sauce. Each topping packs a wallop of flavour: sakura shrimps; bonito dashi powder; Japanese egg yolk; charsiu chunks; beautifully torched pork belly; seasoned bamboo shoots; nori seaweed; leeks. Stir very well & enjoy. We are big fans of Japanese potato salad- a simple, basic dish yet very delicious. Here you can enjoy an upgraded version: they put a piece of
北海道蝦醬撈麵

We are big fans of Japanese potato salad- a simple, basic dish yet very delicious. Here you can enjoy an upgraded version: they put a piece of lucky cat Monaka wafer (最中餅) on the top of the salad scoop, and the inside was stuffed with potato salad- what an ultimate surprise! There’s another lucky cat printed on our glass of tasty and thirst-quenching Yakult peach soda too. Felt like good luck might finally come to us in the upcoming year.

Yakault  peach  soda,  potato  salad
Potato  salad

Eel bento was highly properly Japanese, we ordered a half portion but it’s big enough to keep us happy and full. Eel was meaty, boneless and the sauce was cooked with quality flavours. This set came with a yummy bowl of seaweed and tofu miso soup, and a side of crunchy pickled radish.

鰻魚飯(半)
鰻魚飯(半)

Mentaiko shiso pork rolls were an authentic spicy piece of whole mentaiko wrapped and grilled with pork. This was absolutely a delight, the mentaiko tasted truly strong and flavourful. Grilled chicken wing was perfectly crispy, and well-seasoned with salt and pepper. Served extremely hot and fresh from the grill. I think we should revisit for more skewers, cos I like how smokeless & clean this izakaya is.

明太子豚卷、鹽燒雞翼
Mont  blanc  parfait

It’s Monday and we beat Monday blue with this gorgeous Mont Blanc Parfait. This is so good, Japanese quality and very reasonably priced: $48 and you have this big glass of goodies: julienned chestnut cream; vanilla icecream; sponge cake; azuki paste; mochi. It’s simply wonderful.

p.s. staff speak fluent English and there’s Spanish music playing in the background that night- what a great night filled with fusion.

明太子豚卷、鹽燒雞翼
  • Mont Blanc  Parfait
尖沙咀日式居酒屋🏮·丸一位於美麗華廣場入面 充滿日式居酒屋風味的裝潢 氣氛感滿滿😋食物款式多 除左有居酒屋必有的串燒同刺身外 仲有拉麵·鰻魚飯等等主食😚.🫧 鰻魚三文魚籽飯 $198定食有熱辣辣味噌湯同醃蘿蔔😗新鮮鰻魚外焦內嫩份量十足的三文魚籽粒粒飽滿 一咬就爆汁米飯粒粒分明 吸收了鰻魚汁的精華三文魚籽同鰻魚一齊食 口感層次好豐富❤️.🫧 月見自家製免治雞肉串 $42雞肉鮮嫩多汁 沾上月見汁同香甜醬汁 味道層次更昇華🫧 明太子煎卷蛋 $78明太子一向係我最愛 鹹香明太子同蛋味道真係好夾 正👍🏻🫧 A4和牛壽喜燒 $98A4和牛壽喜燒肉質鮮嫩 油花分布均勻 口感滑順將和牛浸入醇厚的壽喜燒醬汁中 肉質更添風味😋
尖沙咀日式居酒屋🏮·丸一

🫧 A4和牛壽喜燒 $98
A4和牛壽喜燒肉質鮮嫩 油花分布均勻 口感滑順
將和牛浸入醇厚的壽喜燒醬汁中 肉質更添風味😋

2025-01-09 186 浏览
約咗朋友去尖沙咀行街,見到呢間喺美麗華新開嘅日本嘢,就入去試吓~員工都好主動講Happy New Year🥳🔸北海道蝦醬撈麵幾有特色,麵條係偏粗嘅,非常煙靭彈牙,可以掛到滿滿嘅蝦醬👍🏻🔸鰻魚飯嗌咗半條鰻魚,都幾大條,唔算好肥,加上鰻魚汁撈飯幾好食~🔸明太子煎蛋明太子好足料,加上嫩滑嘅煎蛋,好值得嗌!🔸串燒牛舌牛舌都幾厚身,調味唔錯,如果有多一塊會更好😝🔸鹽燒雞肉咬落去差啲焫親🥹外脆內嫩,燒得好好🔸黃豆粉黑糖白玉雪糕覺得佢個雲呢拿雪糕好Creamy ,幾唔錯!

🔸北海道蝦醬撈麵

🔸鰻魚飯
嗌咗半條鰻魚,都幾大條,唔算好肥,加上鰻魚汁撈飯幾好食~

🔸明太子煎蛋
明太子好足料,加上嫩滑嘅煎蛋,好值得嗌!

🔸串燒牛舌
牛舌都幾厚身,調味唔錯,如果有多一塊會更好😝

🔸鹽燒雞肉
咬落去差啲焫親🥹外脆內嫩,燒得好好

🔸黃豆粉黑糖白玉雪糕
覺得佢個雲呢拿雪糕好Creamy ,幾唔錯!

尖沙咀美麗華新開左間日式餐廳《丸一》,今日一於出去試下,兩個人又想試多啲野食,唯有叫一個拉麵share啦!😏選了個🍜「特製濃厚拉麵」,湯底濃厚,麵條有嚼勁,叉燒嫩滑,仲有超靚流心蛋🥚。前菜來個「梅肉鯊魚魚骨」,口感爽脆,味道鹹鹹酸酸,份外開胃。第一次食「吉列炸池魚」,外層炸得金黃香脆,內裡肉質細嫩,一點骨都沒有,加點檸檬汁🍋,真係好食到停唔到口。🍢串燒花多眼亂,樣樣都想試,便來個串燒盛合,每一款都燒得好香,原汁原味,肉質鮮嫩多汁。「炒牛腸辛味味噌」,牛腸處理得很好,沒有異味,椰菜吸收了醬汁,十分惹味,胃口大開。最後,我們還點了很可愛的甜品🐻「小熊抹茶雪糕」,抹茶味道好濃,沒有苦澀味。另一款點的甜品是🍨「黃豆粉黑糖白玉雲呢拿雪糕」,黃豆粉配上黑糖,感覺有點像焦糖的味道,配上雲呢拿雪糕,非常好吃。喜歡飲酒既朋友,可以來試下佢地既飲之放題🍻,2小時任飲都係100元咋!😉

2025-01-08 110 浏览
尖沙咀美麗華商場開左新日本餐廳,我都係剛好同朋友shopping先見到,睇睇餐牌覺得都好多選擇,就決定入嚟食晚餐。始終係新餐廳,裝修新淨,坐得舒服,食物質素都幾好。呢晚叫咗幾樣嘢都覺得幾好食。我要左油甘魚don,都只係$123, 而且好肥美好新鮮,包埋miso soup,miso soup冇太鹹,幾暖胃。朋友就要咗特製淡麗係醬油拉麵,呢個價錢好平,只需要$88,湯底絕對唔會油膩,但係拉麵都朔得到啲醬汁,加埋個蛋都真係勁好食!串燒就要咗雞髀肉串同埋雞柳芥辣,最後就要埋牛舌。全部都燒得好入味,而且啲肉完全唔鞋。最後都叫埋一個和牛,見到隻蛋已經好心心眼!

2K
同朋友慶祝生日,😍尖沙咀美麗華新開日式居酒屋,主打刺身丼🍱同拉麵🍜簡約嘅日式裝潢,配上木系色調,加上一片白色波波燈籠,滿滿日本居酒屋嘅感覺🏮🏮⋄最驚喜莫過於招牌丼飯,入面有半條鰻魚,加上大量嘅三文魚子同生雞蛋🥚相當奢華嘅組合👍🏻鰻魚香甜肥美,邊邊嘅位置充滿炭香,口感脆中帶軟😋三文魚子份量超多,鮮甜鹹香嘅味道加上生蛋黃,滿滿幸福滋味☺️👅⋄⋄====—====—====—====—✦ 串物 ✦🐥自家製雞肉丸配醬汁($42/串)🥚新紀元卵使用⋄✦ 玉子燒 ✦🍳💕明太子煎蛋($78) ⋄✦ 壽喜燒 ✦🥩🧅𝐀𝟒和牛配壽喜燒汁($98)🥚新紀元卵使用⋄✦ 丼飯 ✦🔥🐟鰻魚三文魚籽飯($198)🥚新紀元卵使用====—====—====—====—.📌店名:丸一 (尖沙咀)’📍地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華商場1期2樓203號舖

同朋友慶祝生日,😍尖沙咀美麗華新開日式居酒屋,主打刺身丼🍱

====—====—====—====—
✦ 串物 ✦

🐥自家製雞肉丸配醬汁($42/串)

✦ 玉子燒 ✦

🍳💕明太子煎蛋($78)

✦ 壽喜燒 ✦

🥩🧅𝐀𝟒和牛配壽喜燒汁($98)

✦ 丼飯 ✦

🔥🐟鰻魚三文魚籽飯($198)
====—====—====—====—
📌店名:丸一 (尖沙咀)’
📍地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華商場1期2樓203號舖
2025-01-03
今日去到美麗華商場行街買嘢,順便食埋晚飯先返屋企。上網搵定有冇新餐廳,於是搵到呢間開冇一個月嘅日式餐廳「丸一」,和風裝修設計,主要食拉麵、丼飯、刺身、串燒、炸物、日本酒。🐱Lucky Cat 🥔Potato Salad $78~招財貓薯仔沙律,有薯仔蔬菜沙律球,上面舖滿三文魚籽、放上招財貓形狀外殼如威化餅般薄脆。🐟Salmon Sashimi & Salmon Roe Bow $138~三文魚三文魚籽丼,三文魚肉質鮮嫩,油脂豐富,口感滑順,兩者加起來,味道豐富且層次分明。🐓Yakitori Set $145~ 串燒盛合,有鷄肉、鷄柳(梅•芥辣)、鷄心、雞翼、鷄皮。🍹Japanese Shine Muscat Soda $35~晴王麝香葡萄梳打,採用信州出產、醇厚香氣和優雅甜味的高級品ShineMuscat葡萄汁,製成一種感覺清爽的梳打。🍹Melon Soda $35~ 靜岡蜜瓜梳打,蜜瓜是靜岡的必食之選,香氣濃郁。🧸Monaka Bear 🍨Ice Cream $33~🍵 抹茶味道雪糕,口感軟滑,有點gelato 感覺。

🐱Lucky Cat 🥔Potato Salad $78

🐓Yakitori Set $145
~ 串燒盛合,有鷄肉、鷄柳(梅•芥辣)、鷄心、雞翼、鷄皮。

🍹Melon Soda $35
~ 靜岡蜜瓜梳打,蜜瓜是靜岡的必食之選,香氣濃郁。

🧸Monaka Bear 🍨Ice Cream $33
~🍵 抹茶味道雪糕,口感軟滑,有點gelato 感覺。

2025-01-03
2025-01-06 135 浏览
今晚去到尖沙咀,見到有間新間嘅日式餐廳都幾吸引,就入左去喇。油甘魚丼 $123丼飯鋪滿了新鮮的油甘魚,魚肉鮮嫩,帶著一點點的油脂,加上一點豉油提鮮味,滿足。特製濃厚拉麵 $98湯頭濃郁,麵條彈牙,吸收了湯底的精華,正,叉燒亦軟嫩入味。明太子煎蛋 $78煎蛋嫩滑,有整條明太子😍,咸香加上蛋香很正,食落口感滑順,讓人驚喜。炒牛腸辛味味噌  $78端上時香氣四溢,牛腸炒得恰到好處,加上滿滿嘅椰菜,味噌的香氣和微微的辛辣佐飯簡直一絕。免治雞肉 $42雞肉鮮嫩亦有軟骨口感,加上蛋液,口感更滑串燒牛舌 $38牛舌就咁鹽燒都好食。

油甘魚丼 $123

特製濃厚拉麵 $98
湯頭濃郁,麵條彈牙,吸收了湯底的精華,正,叉燒亦軟嫩入味。

明太子煎蛋 $78

炒牛腸辛味味噌  $78

免治雞肉 $42
雞肉鮮嫩亦有軟骨口感,加上蛋液,口感更滑

串燒牛舌 $38
牛舌就咁鹽燒都好食。

2024-12-29 311 浏览
美麗華新開日式餐廳,估唔到食物咁有質素,晚上好快座無虛席。嗰日阿女接我收工同佢去chill吓,有拉麵、串燒等嘢食啱晒佢~♥︎特製蟹拉麵 $128先試咗個湯先,湯底非常濃郁嘅海鮮味,有大大隻蟹鉗帶來滿滿鮮甜味~♥︎特製濃厚拉麵 $98濃厚豬骨湯底,拉麵彈牙,最欣賞個叉燒,肉質好腍,有火炙過,香氣逼人~♥︎蕃茄豚肉卷 $28烤過以後的番茄顯得更鮮甜,和豚肉的油脂形成美妙的搭配~♥︎自家製雞肉丸 $42灑上芝士添一份鹹香,蘸上日本蛋很惹味~♥︎炸豆腐 $58外皮鬆脆中帶煙韌,口感不錯~♥︎日本香菇 $24簡單而清新的美味,配上日式燒烤汁,味道立即昇華~♥︎牛舌 $38牛舌肉質鮮嫩多汁,有輕微鹽味作為調味~♥︎雞髀肉串 $38外皮燒到焦脆,入口軟腍~♥︎小熊雪糕 $33造型可愛,抹茶味香濃~

♥︎特製蟹拉麵 $128

♥︎特製濃厚拉麵 $98

♥︎蕃茄豚肉卷 $28
烤過以後的番茄顯得更鮮甜,和豚肉的油脂形成美妙的搭配~

♥︎自家製雞肉丸 $42
灑上芝士添一份鹹香,蘸上日本蛋很惹味~

♥︎炸豆腐 $58
外皮鬆脆中帶煙韌,口感不錯~

♥︎日本香菇 $24
簡單而清新的美味,配上日式燒烤汁,味道立即昇華~

♥︎牛舌 $38
牛舌肉質鮮嫩多汁,有輕微鹽味作為調味~

♥︎雞髀肉串 $38
外皮燒到焦脆,入口軟腍~

♥︎小熊雪糕 $33
造型可愛,抹茶味香濃~
2024-12-28 293 浏览
尖沙咀最近新開咗呢間日本菜,地點方便,餐牌上食物款式又多😝約埋朋友行完街、影完燈飾就去食吓啦🤗1. 招財貓薯仔沙律($78)俾招財貓吸引咗,打卡一流😝薯仔好綿滑,仲有我最愛三文魚籽🤩2. 雞肉大蔥串 ($35/醬油味)雞肉加大蔥真係好夾😝串燒燒到焦香,好啱送酒😎3. 牛舌 ($38)牛舌厚度適中,有啲咬口又唔會過鞋👍🏻夠juicy😋4. 廣島縣產炸蠔 ($58)炸蠔超肥美鮮甜,外層炸粉鬆脆🤤好推薦😬5. 油甘魚三文魚蛋黃丼 ($138)啱哂我呢啲貪心嘅人,一次食幾款魚🤗油甘魚同三文魚都好新鮮厚肉😋6. 三文魚三文魚籽丼 ($138)鍾意食三文魚籽必叫呢個飯,好足料😍港🐷評分:9/10

1. 招財貓薯仔沙律($78)
俾招財貓吸引咗,打卡一流😝薯仔好綿滑,仲有我最愛三文魚籽🤩

2. 雞肉大蔥串 ($35/醬油味)
雞肉加大蔥真係好夾😝串燒燒到焦香,好啱送酒😎

3. 牛舌 ($38)
牛舌厚度適中,有啲咬口又唔會過鞋👍🏻夠juicy😋

4. 廣島縣產炸蠔 ($58)
炸蠔超肥美鮮甜,外層炸粉鬆脆🤤好推薦😬

5. 油甘魚三文魚蛋黃丼 ($138)

6. 三文魚三文魚籽丼 ($138)
鍾意食三文魚籽必叫呢個飯,好足料😍

港🐷評分:9/10
2024-12-17
早排去開美麗華見到新開嘅居酒屋🏮呢日終於有機會去試下佢嘅刺身丼🍚同拉麵🍜簡約嘅日式裝潢, 木系色調再配上一片白色嘅波波燈籠🫧好有日本居酒屋嘅感覺🏮🐟油甘魚三文魚蛋黃丼刺身厚切好足料肥美, 油甘魚同三文魚都好新鮮👍🏻 鋪滿三文魚籽同蟹籽, 再配搭濃香嘅蛋黃, 令到呢個魚生丼味道更多一個層次🆙🍜特製淡麗系醬油拉麵除左丼, 仲有各款嘅拉麵選擇🍜 拉麵湯底唔會太濃烈太咸, 燒豬腩肉、叉燒、雞肉, 仲有大大粒流心蛋🥚份量都唔少🥔薯仔沙律日式薯仔沙律味道好清新🌱最特別係呢個沙律嘅造形, 顏值非常高!✨薯仔沙律上面, 有一隻好可愛嘅招財貓🐱 其實招財貓係一個薄脆嘅餅, 原來入面都塞滿左薯仔沙律~🍢串燒盛合居酒屋當然唔少得串燒🏮🍢串燒水準都好唔錯~ 叫左個串燒盛合, 包括雞翼、雞柳、雞皮、雞心等雞唔同嘅部位🐥 雞皮同雞翼都燒得好香脆~ 當中嘅雞柳可以揀配梅醬或者芥辣~ 梅醬味道好特別, 非常開胃✨
早排去開美麗華見到新開嘅居酒屋🏮
呢日終於有機會去試下佢嘅刺身丼🍚同拉麵🍜
簡約嘅日式裝潢, 木系色調
再配上一片白色嘅波波燈籠🫧
好有日本居酒屋嘅感覺🏮

🐟油甘魚三文魚蛋黃丼

🍜特製淡麗系醬油拉麵
除左丼, 仲有各款嘅拉麵選擇🍜

🥔薯仔沙律
日式薯仔沙律味道好清新🌱
最特別係呢個沙律嘅造形, 顏值非常高!✨

🍢串燒盛合
居酒屋當然唔少得串燒🏮🍢
  • 油甘魚三文魚蛋黃丼
早排見到麵屋一平安結業嘅消息,真係覺得好惋惜。不過原來佢哋只係開設一個新嘅品牌,「丸一」嘅「一」致敬咗「麵屋一平安」;「丸」字就源於創辦人島田逸子母親娘家姓氏「丸山」。呢個新品牌除咗保留一平安拉麵嘅傳統,亦都加入咗其他元素係魚生、丼飯、串燒等等。鰻魚三文魚子飯 $198呢個係佢哋其中一個招牌丼飯,半條嘅鰻魚,加上大量嘅三文魚子同生雞蛋,係一個相當奢華嘅組合。鰻魚香甜肥美,而且邊邊嘅位置充滿炭香味,口感脆中帶軟。三文魚子俾得相當慷慨,鮮甜鹹香嘅味道加上生蛋黃,非常之好送飯。味道:8.3/10吞拿魚丼 $178新品牌特別邀請擁有多年日本料理經驗,尤其精於刺身丼製作嘅全新行政總廚Satosan加入團隊。吞拿魚大概係中拖嘅位置,肉質軟嫩冇筋,帶油香但又唔會過於肥膩。搭配埋三文魚子同飛魚子有三重嘅口感。不過小編當然希望呢個價錢,會有多啲吞拿魚!味道:8/10串燒1.串燒牛舌 $382.大蔥雞肉 $353.免治雞肉棒 $42呢個都係新品牌新加入嘅元素,推出經典的居酒屋料理—燒鳥。餐廳仲特別邀請擁有多年燒鳥製作經驗嘅副主廚 Takahashi san 加入團隊。先講牛舌,牛舌偏厚切,口感偏爽,牛味濃

鰻魚三文魚子飯 $198

味道:8.3/10

吞拿魚丼 $178

串燒
1.串燒牛舌 $38
2.大蔥雞肉 $35
3.免治雞肉棒 $42

呢個都係新品牌新加入嘅元素,推出經典的居酒屋料理—燒鳥。餐廳仲特別邀請擁有多年燒鳥製作經驗嘅副主廚 Takahashi san 加入團隊。先講牛舌,牛舌偏厚切,口感偏爽,牛味濃郁,調味料只有鹽同黑椒,但都幾夠味,但感覺唔算好香口。

大涌雞肉係醬燒嘅方式味道甜甜地雞肉結實多汁,配上京蔥嘅香味,味道唔錯。

免治雞肉棒係小編嘅愛好之一,佢嘅醬油鹹鹹甜甜配淮山,蛋黃非常夠味。雞肉棒有唔少軟骨嘅細粒,口感豐富。

明太子雞肉卷 $68

作為明太子控嘅小編覺得呢個真係相當吸引因為見到佢有原條嘅明太子用豬肉包住,明太子鹹鹹香香大少少辣味,夾埋紫蘇葉一齊食味道啱啱好。不過豬肉嘅存在感就偏低。

抵食:7.8/10
環境:8/10
服務:8.1/10

丸一 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華商場1期2樓203號舖

#hk #hongkong #hkig #hkfoodie #hkfood #hkeat #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #香港必食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #tsimshatsui #日本 #日本菜 #刺身 #海鮮 #shashimi #丼 #鰻魚飯 #鰻丼 #串燒 #燒鳥 #焼き鳥 #yakitori #丼飯 #tst #tsimshatsuifood
2024-12-22 219 浏览
《新開日式居酒屋🏮》———————————————-#丸一 🇯🇵-呢間新開嘅丸一質素意外咁高,居酒屋好有日式感覺,好啱放工後嚟chill下~-🎣 原魚三文魚丼擺盤好靚,魚生鮮嫩滑口,味道鮮甜,搭配香濃嘅蛋香同三文魚籽,層次豐富🧡滿滿嘅三文魚鋪滿成個丼,差唔多有成十片,口感肥美😊米飯都做得唔錯,每粒都好圓滑🍚-🍜 特製蟹拉麵拉麵湯底濃郁,配合爽口彈牙嘅幼身拉麵,非常唔錯🤤仲有隻蟹鉗都幾正🦀-🍳 明太子煎蛋好厚好大份,蛋香濃郁,每層蛋卷上面幾舊明太子,令蛋卷味道更有層次~-另外仲嗌咗牛舌同免治雞肉串都好唔錯,最後甜品嘅小熊雪糕非常之cute🍧-⭐ 參考價錢︰油甘三文魚丼:$138特製蟹拉麵:$128明太子煎蛋:$78串燒牛舌:$38免治雞肉:$42小熊雪糕:$28🍌 抵deal 指數:7/10
《新開日式居酒屋🏮》
小熊雪糕:$28
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-12-22
2024-12-22 220 浏览
Weekday Dinner 尖沙咀新開張的日本餐廳,有滿滿的和風裝潢,食物有水準,晚上座無虛席。🐟 三文魚三文魚籽丼 $138鮮味肥美的三文魚配三文魚籽,口感豐富,再配上麵豉湯及醃蘿蔔,是不錯的選擇。🍜 特製濃厚拉麵 $88湯底濃厚溫順,是啖啖豬骨長時間熬煮的風味,配上掛湯彈牙的幼麵很美味。配料豐富,有充滿炙燒風味的肥美豬腩肉、慢煮雞肉、豚肉叉燒薄片、京蔥絲、完美的流心溏生蛋,很滿足🤤🤤🐥 炸雞柚子胡椒漬 $68唐揚炸雞份量大,金黃酥脆,咬開有很多肉汁,加上清新的柚子胡椒香氣,很香口,大推😍😍🐮串燒牛舌 $38牛舌厚身,牛味濃,很惹味。🐔 鹽燒雞翼 $25/隻每次見到也想點的項目,雞翼外層酥脆,很滋味💕🧸 抹茶小熊雪糕 $33抹茶雪糕上有可愛又脆身的小熊最中餅,小熊中間也有雪糕💖是快樂的飯後甜品💖💖
Weekday Dinner

🐟 三文魚三文魚籽丼 $138

🍜 特製濃厚拉麵 $88

🐥 炸雞柚子胡椒漬 $68

🐮串燒牛舌 $38
牛舌厚身,牛味濃,很惹味。

🐔 鹽燒雞翼 $25/隻
每次見到也想點的項目,雞翼外層酥脆,很滋味💕

🧸 抹茶小熊雪糕 $33
2024-12-22 185 浏览
見到美麗華商場新開左一間日本餐廳,叫左丸一。入到去即刻感受到一種地道嘅日本氛圍,周圍都有唔少日本人,真係知道呢度食物一定唔錯!我仲有聽到老闆用日文同廚師交代菜色,感覺到佢地對食物嘅要求好高。我試咗佢哋嘅炸雞,外脆內嫰,Juicy到不得了,每一口都令人好滿足。而且如果你有選擇恐懼症,都唔使擔心,佢哋有拼盤可以選擇,包括有雞肉、豬肉、牛肉、內臟。飲品方面,不同嘅酒精飲品(例如hi-ball),一口氣就可以滿足不同口味。今晚就試左菠蘿chu-hi同生啤🍺最特別嘅係,佢哋有牛腸炒雜菜,呢個喺香港真係相當少見,牛腸夠肥,仲要用鐵板咁上,好香,對於鍾意食呢類嘢嘅人嚟講,真係會愛不釋手。再加上燒明太子豬肉卷,成餐食落去真係好滿足,彷彿置身於日本居酒屋,令人想再來一次!
見到美麗華商場新開左一間日本餐廳,叫左丸一。

日式炸雞

菠蘿chu-hi