講到 #串燒🍢真係百吃不厭呀‼️尤其屋企附近有間 🌸 串皇 🌸提供多款串燒、燒煲仔飯♨️ 等,全部惹味、抵食、回味無窮,今日就去咗食個串燒Lunch~佢地座位唔多,經常滿座,提供串燒超過60款,可選不同辣度🔥:麻、大、中、小、不海鮮可加芝士🧀:+$6🦪 生蠔 $31/3生蠔大大隻,上面鋪滿蒜蓉同蔥,肥美鮮甜。🐷 豬頸肉 $15肉質嫩滑,爽口彈牙,口感超正!🐮 牛柳 $20肉嫩多汁,灑上孜然粉,倍感惹味~🐏  羊肉 $20肉質軟嫩、無羶味,加埋孜然粉,少少辣,份外惹味!🐷 叉燒 $15同一般燒味店嘅叉燒好唔同,外層焦焦的,入口煙韌鬆化、有層次。🐷 豬腩肉 $15豬腩肉脂肪同肉質交錯,肉汁豐富,燒出滿滿香氣,入口嫩滑、肥美。🐔 雞肉腸 $10外層燒得微焦香,口感柔軟鮮美。🍗 雞肶 $24雞肶抵食夾大件,外層香脆,內層肉質細嫩彈牙、啖啖肉。想增添惹味度🔥不妨加D #辣菜脯,爆汗之選💦老闆仲好好人,送咗碗是日靚湯俾我地,#金銀菜煲豬肺湯 超足料,有家嘅感覺,超窩心☺️
講到 #串燒🍢真係百吃不厭呀‼️
尤其屋企附近有間 🌸 串皇 🌸
提供多款串燒、燒煲仔飯♨️ 等,
全部惹味、抵食、回味無窮,
今日就去咗食個串燒Lunch~

佢地座位唔多,經常滿座,
提供串燒超過60款,
可選不同辣度🔥:麻、大、中、小、不
海鮮可加芝士🧀:+$6

🦪 生蠔 $31/3
生蠔大大隻,上面鋪滿蒜蓉同蔥,肥美鮮甜。

🐷 豬頸肉 $15
肉質嫩滑,爽口彈牙,口感超正!

🐮 牛柳 $20
肉嫩多汁,灑上孜然粉,倍感惹味~

🐏  羊肉 $20
肉質軟嫩、無羶味,加埋孜然粉,
少少辣,份外惹味!

🐷 叉燒 $15
同一般燒味店嘅叉燒好唔同,
外層焦焦的,入口煙韌鬆化、有層次。

🐷 豬腩肉 $15
豬腩肉脂肪同肉質交錯,肉汁豐富,
燒出滿滿香氣,入口嫩滑、肥美。

🐔 雞肉腸 $10
外層燒得微焦香,口感柔軟鮮美。

🍗 雞肶 $24
雞肶抵食夾大件,外層香脆,
內層肉質細嫩彈牙、啖啖肉。

想增添惹味度🔥不妨加D #辣菜脯,爆汗之選💦

老闆仲好好人,送咗碗是日靚湯俾我地,
#金銀菜煲豬肺湯 超足料,有家嘅感覺,
超窩心☺️
2024-05-19
  • 雞肶
  • 豬腩肉
  • 羊肉
  • 豬頸肉
  • 生蠔
2024-09-13 0 浏览
最近發現,原來長沙灣那麼多平民小店,價錢便宜,味道也不錯,今天來到了在美居中心的串燒店,店面坐位不多,但食材應有盡有,10多元起就有串燒吃,而且還有我喜歡的車仔麵,蒸飯,煲仔飯,可以滿足我們中餐晚餐夜宵的需要。❤️煲仔飯 (臘腸,肉餅,咸蛋)吃之前焗5分鐘,一打開,想不到那麼大份量,我一個女生來說,有點多。肉餅超大塊,肉質彈牙 配上我最愛的咸蛋和油香滿滿的臘腸,很不錯,而且超多飯焦,喜歡吃飯焦的一定要試。串燒:❤️原隻茄子❤️西蘭花我沒有要辣椒,也相當惹味,茄子上面滿滿的蔥蒜,味道可口。想不道燒西蘭花也可以那麼好吃,一點也不乾,還充滿油香,非常美味。串皇地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖#長沙灣 #長沙灣美食 #串燒 #美食推薦 #香港小店 #香港美食 #香港旅行 #香港餐廳 #香港美食推薦

❤️煲仔飯 (臘腸,肉餅,咸蛋)

串燒:
❤️原隻茄子
❤️西蘭花

串皇
地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

2024-09-12
2024-08-12 172 浏览
老闆由舊舖土瓜灣搬過嚟深水埗,食物質素依然keep到高水準👍🏻雖然舖頭細,細座位唔多,但真係要試一試😎除咗主打串燒仲有煲仔飯食,價錢合理🙌🏻 老闆仲送咗碗老火湯俾我飲,真材實料,飲到屋企味道🫶🏻💕黃花 $62老闆親自煎😆金黃香脆,黃花魚肉質細嫩鮮美,營養價值很高😍油脂豐富配上肉質厚身富有彈性,非常美味😋配搭上酸辣醬汁能,味道更上一層!扇貝 $42/2肉質鮮美多汁,加了好多蒜頭粒,口感非常惹味又彈牙😌原隻茄子 $25每次必點✅外皮脆薄,原條茄子肉爽汁甜,茄肉口感一樣軟稔,加上蔥粒和蒜頭粒做調味,最適合不過👅雞軟骨 $16燒到剛剛好👍🏻細細粒,口感脆嫩彈牙,非常開胃翠肉瓜 $11每一嚿都切得好厚,好抵食😍口感爽脆,可以中和返串燒口感📍串皇地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

黃花 $62

扇貝 $42/2
肉質鮮美多汁,加了好多蒜頭粒,口感非常惹味又彈牙😌

原隻茄子 $25

雞軟骨 $16
燒到剛剛好👍🏻細細粒,口感脆嫩彈牙,非常開胃

翠肉瓜 $11
每一嚿都切得好厚,好抵食😍口感爽脆,可以中和返串燒口感

📍串皇
地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
2024-08-10 87 浏览
店舖雖小,位置可能會有少少坐得唔太舒服,但這就是香港小食店舖的特色☺️,但店舖一應俱全,食物款色很多,如街頭小食、煲仔飯、串燒等。但可惜去的當天臘味賣哂🥘,就冇揀到一直想試的煲仔飯食😢😢。串燒🍢款色好多,即叫即整,拿上枱仲熱辣辣🔥。其中個人認為豬大腸🐷、雞皮🐣和牛脷🐄嚟到要必食。豬大腸燒到卜卜脆,沾上特別醬料,味道酸酸甜甜,美味可口😋,必食👍。雞皮上面加了層蜂蜜芥末醬,挺有特色。

串燒🍢

2024-08-01 146 浏览
上完PLAYGROUP,周圍搵食,見到呢間串燒店好多人,仲有得堂食,睇完Menu仲有咁多野食揀,最緊要有野啱Lisboy食😍一入去已經同其他串燒店唔同,即俾兩碗火喉靚湯俾我哋,真係平靚正!🍽️ 煲仔飯呢間串燒店有好多小食揀,竟然仲有煲仔飯😍💓即刻叫咗個滑雞煲仔飯俾Lisboy,一上檯話要焗多5mins,一打開香噴噴😍雞有雞味,未落豉油就俾咗Lisboy食咗先,雞油味重😋食到舔舔脷!跟住就落煲仔飯豉油,撈一撈,呢個煲仔飯仲有勁多飯焦,正到不得了!🍽️ 燒羊架呢度又係好特別咁有燒羊架食,好正呀,又係好滋味,燒到啱啱好啲肉唔硬😋🍽️ 燒豬腩肉嚟食串燒店當然要叫返啲串燒肉試吓,又係見到其他串燒店無見過嘅燒豬腩肉,真係好特別😍特別脆添嘛,仲有啲芥辣,脆爆燒腩仔😋🍽️ 燒茄子Lisba最愛燒茄子🍆所以一定要試蒜蓉燒茄子,夠晒算熱辣辣好滋味😋🍽️ 魚肉碗仔翅好耐無食過碗仔翅😋即刻叫咗個魚肉碗仔翅,因為夠晒火喉😍yummy~

🍽️ 煲仔飯

🍽️ 燒羊架

🍽️ 燒豬腩肉

🍽️ 燒茄子

🍽️ 魚肉碗仔翅
串皇 @ 深水埗串燒真係可以成日食😌😌 今次經過美居中心…唔小心見到唔只有串燒仲要有得點埋煲仔飯。唔係唔食嘛bakbak餓鬼上身…點左串燒再加多個煲仔飯…呢度仲會有老火湯請你飲🤩🤩串燒點左雞翼…豆卜…豆腐皮…韭菜…四季豆同…茄子…雞軟骨同豬腩肉。串燒都燒得好惹味…中辣比想象中無咁辣…食材都唔錯…韭菜有揀過唔會有渣…茄子燒得夠時間…一夾就可以一絲夾起…味道都唔錯煲仔飯點左土魷肉餅…個煲仔黎到時出哂煙…店員都會提醒下你要焗多陣先開蓋…我當然係邊邊位加入醬油再焗多陣。一打開蓋土魷味加上焦焦既醬油味好香…份量都幾慷慨…食到中段飯焦形成…好脆口。個煲仔飯算唔錯…如果飯再乾身少少就好呢度見到好多街坊客…事頭婆同店員服務同街坊都好好傾。感覺好有人情味👍🏻#相機先食 #cameraeatfirst #foodporn #foodlover #yum #eating #instagood #foodgram #foods #foodstagram #foodies #foodphotography #fooddiary #food #foodblogger #hkfoodie #香港好去處 #深水埗 #
串皇 @ 深水埗

串燒真係可以成日食😌😌

茄子燒得夠時間…一夾就可以一絲夾起…味道都唔錯

#相機先食 #cameraeatfirst #foodporn #foodlover #yum #eating #instagood #foodgram #foods #foodstagram #foodies #foodphotography #fooddiary #food #foodblogger #hkfoodie #香港好去處 #深水埗 #串燒 #煲仔飯 #土魷肉餅 #小店
2024-07-22 137 浏览
經過長沙灣一定要試吓呢間串皇,主打串燒小食。地點就腳,由地鐵站出,行幾分鐘就到。員工服務有禮,我同朋友一坐低就送上兩碗是日例湯。雞類雞全翼雞軟骨雞腎雞全翼燒得夠透,骨肉分離嘅程度十分之好,但雞皮唔會太燶,可見係火喉控制得宜。雞軟骨就燒得夠脆口,食落卜卜脆。雞腎口感爽脆。牛類牛柳,牛舌,肥牛金菇卷牛柳食落juicy, 肉汁豐富。口感一啲都唔韌。牛舌食落牛味更加濃。口感亦都爽口彈牙。肥牛金菇卷包得十分之厚。金菇吸收晒肥牛嘅油脂,識落係超級滿足。豬類豬頸肉豬頸肉油脂豐富,但食落一啲都冇臊味,配合較重嘅調味,適合油脂重嘅豬頸肉。最後仲嗌埋晚餐嘅牛柳絲上海粗炒,鑊氣同用料都足料。唔夠飽嘅朋友都可以嗌晚餐呢幾款嘅炒粉麵。

雞類
雞全翼雞軟骨雞腎

牛類
牛柳,牛舌,肥牛金菇卷

豬類
豬頸肉

作為深水埗地膽嘅我最鍾意捐窿捐罅搵人情味小店。朝長沙灣方向一帶 近美居中心就有超多大街小巷低調高手嘅小店。呢間串皇簡直臥虎藏龍!你以為食串燒?唔止~除咗茶餐廳雙拼麵 足料靚湯之外,最屈機嘅係竟然有煲仔飯!仲有蔥爆田雞或者招牌白鱔呢d選擇 真係唔係度度有得食!咁難得梗係整返個白鱔煲仔飯,再加啲串燒過下口癮。煲仔飯上枱後焗3分鐘再打開已經聞到陣陣芹菜芫荽香🤤豉油唔算太多 所以飯粒仲保持乾身 仲有煲仔飯必有嘅飯焦😳🤤白鱔爽口彈牙 非常新鮮。$70嚟講 超高水準👍串燒我哋叫咗秋葵 豆卜翠玉瓜 雞翼 雞軟骨等等。調味剛剛好 不會過鹹 燒得非常惹味。食到一半店員奉上兩碗是日例湯 超足料!係節瓜章魚煲瘦肉 竟然小店仲有人例湯送 真係超有heart,下次經過會回頭。👍👍📍串皇 (深水埗)深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

📍串皇 (深水埗)
深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
2024-05-29 89 浏览
✨豉汁白鱔煲仔飯✨店員將煲仔飯放上枱,叫我哋焗兩分鐘後才打開蓋。一打開超級香,非常足料,白鱔肉厚又爽口,食得出好新鮮。底部飯焦配埋豉油食好正✨生蠔✨生蠔新鮮多汁,一啲腥味都無,加上勁多蒜蓉好惹味!✨原隻茄子✨終於俾我搵到性價比極高嘅原隻燒茄子,調味好好👍🏻蒜蓉和蔥粒都鋪滿茄子,仲可以揀辣定唔辣,燒得好香又入味。✨燒雞皮✨燒到脆卜卜嘅雞皮,簿簿一皮 唔會帶有多餘脂肪,食完都無咁大罪惡感😆開🍚地址:串皇 (深水埗)深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

✨豉汁白鱔煲仔飯✨

✨生蠔✨
生蠔新鮮多汁,一啲腥味都無,加上勁多蒜蓉好惹味!

✨原隻茄子✨

✨燒雞皮✨

開🍚地址:串皇 (深水埗)
深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

2024-05-26 95 浏览
肥牛娃娃卷 $21 肥牛配搭娃娃菜串燒好特別,灑上孜然粉第一口好惹味,中間娃娃菜好平衡到肥牛油膩感。雞肶菇 $12燒得不錯唔太乾,仲保持有菇水份。韮菜 $11串得好整齊,無燶尾好味好食。羊肉$21無咩羶味唔太乾,加埋孜然粉惹味!豬頸肉$16燒得好惹味嘅豬頸肉串燒,中意食要點。仲有燒煲仔飯,選了窩蛋同土魷肉餅$62上枱要再焗5分鐘就可以食,有飯焦有風味。多配料選擇。單拼$52隨後每款加$10小店所有串燒都有辣度可以選擇,串燒款式多達六十多款,有選擇困難症嘅真係會諗好耐,餐廳門口有拍車位。

肥牛娃娃卷 $21

雞肶菇 $12
燒得不錯唔太乾,仲保持有菇水份。

韮菜 $11
串得好整齊,無燶尾好味好食。

羊肉$21
無咩羶味唔太乾,加埋孜然粉惹味!

豬頸肉$16
燒得好惹味嘅豬頸肉串燒,中意食要點。

仲有燒煲仔飯,選了窩蛋同土魷肉餅$62
上枱要再焗5分鐘就可以食,有飯焦有風味。多配料選擇。

單拼$52
隨後每款加$10

2024-05-09 86 浏览
我心目中香港最好味嘅燒烤之前間鋪係土瓜灣嘅時候已經成日幫親,依家間鋪搬咗去深水埗,燒烤一路都keep住甘好食,同埋依家又多咗生滾粥,煲仔飯同蒸飯,非常多選擇!又可以坐住食,出邊又多錶位,希望老闆一路可以keep住呢個水準👍🏻👍🏻👍🏻大家一定要試下燒雞全翼,燒燒麥,涼拌海蜇非常好味
我心目中香港最好味嘅燒烤
大家一定要試下燒雞全翼,燒燒麥,涼拌海蜇非常好味

2024-05-09
  • 燒雞全翼
  • 燒燒麥
  • 涼拌海蜇
  • 煲仔飯
2024-04-21 89 浏览
今日有事去左長沙灣做野. 當然做完野就搵下呢區有咩小店去試下啦. 要支持下小店. 問左個住喺長沙灣嘅朋友仔地膽有咩好食小店啦. 佢推介左串皇, 都近地鐵站方便, 咁午餐就去試下啦.到埗真心係小店. 只有5-6個位.  老闆自己一腳踢. 超高效率. 喺我地一路圈紙仔時已經有3個客叫炸雞脾. 老闆直接一句要等家, 係即叫即整. 用心制作. 雖然叫串皇, 但除左串燒之外仲有飯麵,同小食, 煲仔飯. 我地咩類型都叫D試下. 足料碗仔翅  $15 - 好足料大碗好食 , 真心抵食好食,性價比超高!生炸雞髀 $20 -  即叫即整,火喉精準, 皮脆肉嫩多汁又大隻, 呢個真係抵食到傻左,唔叫真係對唔住自己. 原隻茄子 $24  - 食串燒必點的, 大隻茄子勁多蒜蓉同蔥, 正 ! 肥牛金菇卷 $20 -   一口一啖剛好,口感爽嫩. 牛仔骨  $20 ,  牛柳  $20    都好食辣辣地 。 韮王黃鱔煲仔飯  $68   打終極大佬.  老闆上菜 , 提示焗兩分鐘再打開蓋先加豉油。黃鱔多到你唔信, 爽口肉嫩又夠厚,飯焦非常香脆焦香.  有例湯跟-  蓮藕煲豬骨湯,  真材實料,無味精 好飲. 真係
問左個住喺長沙灣嘅朋友仔地膽有咩好食小店啦.
佢推介左串皇, 都近地鐵站方便, 咁午餐就去試下啦.
老闆直接一句要等家, 係即叫即整. 用心制作.
肥牛金菇卷 $20 -   一口一啖剛好,口感爽嫩.
有例湯跟-  蓮藕煲豬骨湯,  真材實料,無味精 好飲.
真係要俾個讚. 價廉物美, 必定番食. 下次夜晚黎食, 可以食多D串燒.
佢地餐廳門口仲可以泊車.
餐廳:串皇
地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
電話:8494 6694
2024-04-17
2024-04-18 57 浏览
🍱餐廳:串皇(深水埗)🏫地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖☎️電話:84946694今日行開呢頭,見到呢間串燒店霓虹燈上「豉汁蒸白鱔」的字閃吓閃吓,就俾佢吸引咗入嚟食啦🤣我見到可以加$10就可以選擇多一個餸,非常抵食,於是就叫咗豉汁蒸白鱔拼排骨,有兩款餸感覺更加豐富 ☺️這碟餸真係住家feel,鱔片肉質鮮嫩,蒸熟後更爽口彈牙,就係我好鍾意嘅質感,另外配搭豉汁的香氣和鮮味,相當不錯😋排骨也感覺新鮮,調味適中,配些少白飯來吃很匹配👍整個套餐$78包埋白飯及是日例湯,今晚有粉葛鯪魚湯,係冇味精嗰款,所以性價比相當高😁另外點了羊架,燒得好香口,又唔會太乾,大大件的,外皮燒烤得好香脆 ,有炭香味,內裡肉質嫩滑,充滿着羊的獨特香味,非常好味!今日已經喺深水埗吃了很多下午茶,真係比較飽,最後只加叫了烤生蠔,一客有三隻,加了很多蒜蓉,也香口惹味,值得一試!順帶一提,餐廳門口可拍車,即係如果去食,搭地鐵同揸車都幾方便😊
🍱餐廳:串皇(深水埗)
🏫地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
☎️電話:84946694

If you're craving a late-night snack, head to Skewer King (Sham Shui Po). They offer a wide variety of delicious skewers and stay open until midnight. I recently tried their flavorful scallop skewers with garlic infusion, and they were excellent. The grilled meats were perfectly cooked, and adding a spicy sauce gives them an extra kick. The rice served with the skewers is crispy and has a tasty combination of pork fat and rice, providing a satisfying bite.如果你夜晚肚仔餓,去深水埗嘅Skewer King就啱晒!呢間串燒舖唔止有好多款

如果你夜晚肚仔餓,去深水埗嘅Skewer King就啱晒!呢間串燒舖唔止有好多款鮮味十足嘅選擇,仲營業到凌晨。我最近試咗佢哋嘅串燒,真係幾好食!特別係佢哋嘅蒜香扇貝,仲有啲肉類串燒燒得恰到好處,如果想加辣都得。佢哋一齊上嚟嘅臘味煲仔飯都不錯,好有脆口,仲有豬油同飯嘅組合,一口咬落真係好滿足!
朋友超級推介呢一間的雞髀,佢話由士瓜環食到出嚟深水埗,既然講到咁好食,咁緊係要試吓啦雞肶 $24推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟難怪個老闆會同我講,個雞肶係佢哋嘅招牌菜,真係超正‼️雞肉超嫩,一啲都唔柴,而且外皮燒到有少少焦香,再加埋調味,我一個人KO一隻完全冇難度燒賣 $11推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食燒賣主要都係蒸,好容易就蒸到過淋,但佢哋依個燒賣食落外脆內軟,好特別,再加埋少許調味,即刻變得好惹味芝士波 $15推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟見佢個名幾特別就叫嚟試吓🤣一定要放涼咗先可以食,唔係好容易辣親嘴,咬落去芝士會爆出來,不過芝士味唔係好濃,不過個外表都幾脆芝士茄子 $30推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食燒茄子好少加芝士,因為怕俾得太少,呢度俾的份量就超多,多到第一啖食落口的全部都係芝士,而且冇因為加左芝士,調味就少咗,同樣都係超惹味娃娃菜 $10推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食落唔會好乾柴柴,而且調味做得好好,好惹味臘腸滑雞煲仔飯 $60推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟一上枱老闆就同我哋講要2分鐘之後先可以開蓋加豉油,所以飯焦脆度剛剛好,唔好太乾;而滑雞肉都好嫩滑,唔柴,臘腸又係煲仔飯絕配,冇得輸✨整體來講,價錢唔貴,而且開到

雞肶 $24
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

燒賣 $11

芝士波 $15

芝士茄子 $30

娃娃菜 $10
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

食落唔會好乾柴柴,而且調味做得好好,好惹味

臘腸滑雞煲仔飯 $60
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

✨整體來講,價錢唔貴,而且開到凌晨三點,就算收工去食宵夜都可以,不過位置偏細,強力推介佢個雞肶!