2024-07-29
兩老睇完繁花就話好想食上海菜个園⽵語 初裝修典雅有格調,而且空間大仲有多款上海菜及滬菜選擇我諗呢間應該滿足到佢哋啩🪭茶芥 $23/位 -揀咗坊間少飲到嘅《 人蔘烏龍茶 》小吃 $25 -醋雲耳、酸蘿蔔、花生、銀魚🕊️《 花雕醉乳鴿 💲168 》 花雕味香濃,乳鴿肉嫩入味~🐟《 松鼠桂花魚 💲368 》想試手工菜就一定要試吓松鼠桂花魚!原條桂花魚起骨起肉,刀工炸功,淋上以新鮮番茄、菠蘿、山西陳醋所調嘅酸甜醬,提味得嚟酸甜不嗆鼻~職員亦會幫你切好~🍲《 上海醃篤鮮 💲198 》用沙鍋上,有咸肉、腐肉、白蘿蔔,仲有腍嫩嘅豬軟骨,奶白湯底有咸香~一鍋有4碗~ 🥬 《 韭菜炒揚州螺絲頭(季節限定)💲188 》係揚州嘅家常菜,即係韭菜配上細細粒、無腥嘅螺絲頭肉~🥟《 鐵板小籠包 $85 》 🥟《 鮮肉鍋貼 $58 》 同樣包底香脆可口,而且肉餡飽滿,肉甜多汁~🍯《 圓桶黑豆腐花(需時30分鐘)💲108 》有淡淡黑芝麻味, 熱食新鮮香滑x3 ! 加啲黃糖,正~ 一桶大約有4大碗份量~ 🍮《 蘭梅桂花拉糕💲60 》第一次食,口感煙韌,有梅酸香同桂花甜~ 服務:好好,keep住換水、收碟,亦友善及上菜快
兩老睇完繁花就話好想食上海菜
仲有多款上海菜及滬菜選擇
我諗呢間應該滿足到佢哋啩🪭
小吃 $25 -醋雲耳、酸蘿蔔、花生、銀魚
🕊️《 花雕醉乳鴿 💲168 》
花雕味香濃,乳鴿肉嫩入味~
係揚州嘅家常菜,即係韭菜配上細細粒、無腥嘅螺絲頭肉~
同樣包底香脆可口,而且肉餡飽滿,肉甜多汁~
🍯《 圓桶黑豆腐花(需時30分鐘)💲108 》
🍮《 蘭梅桂花拉糕💲60 》
第一次食,口感煙韌,有梅酸香同桂花甜~
服務:好好,keep住換水、收碟,亦友善及上菜快。
環境:坐得好舒服,又唔會太暗,亦絕對唔甘嘈~