2025-05-12
由深水埗開到嚟港島區,就知呢間小店有啲料到😼。新店走深色木系Tone🤎,文青得嚟又有啲書卷氣,求其影都已經好有feel!🧇 All Day Breakfast 特盛全日早餐 │ $138呢個冇講錯真係特盛😌!6款嘢食都好正路,樣樣都係飽肚嘢,大大份。拚楓糖窩夫真係好加分🌟,唔係好多餐廳都有呢個配搭,所以呢個ADB係要bookmark低佢,賣相同味道都Okay🫶🏻!🩷 北海道帶子明太子扁意粉 │$138我見好幾枱都嗌佢,就知呢個唔會伏!味道都掌握得幾好,唔會太鹹,略帶微微辛口感,幾香濃Creamy✨,啲醬超掛麵!兩隻北海道帶子都大大隻,幾新鮮,呢個好味👍🏻!🍮 日式焦糖布丁 │ $48好Cute喎個布丁😍!口感好滑溜,唔太甜,自己一個都可以輕鬆食晒唔會好漏。🤎 Tiramisu │ $68都好大杯😳!咖啡味重嘅,略嫌實感可以再濕潤啲,味道就唔算太有驚喜。🤎 Iced Mocha │ $51💚 Iced Matcha Latte │ $57 價錢係有啲偏貴,不過望到佢哋連咖啡粉嘅份量都用咗電子磅秤過先開始沖⚖️,就知道佢哋對咖啡質素嘅執著🫡。同埋好鍾意個杯身好簡單咁印咗buff,影出嚟有種日
呢個冇講錯真係特盛😌!
6款嘢食都好正路,樣樣都係飽肚嘢,大大份。
🩷 北海道帶子明太子扁意粉 │$138
我見好幾枱都嗌佢,就知呢個唔會伏!
🍮 日式焦糖布丁 │ $48
好Cute喎個布丁😍!
口感好滑溜,唔太甜,自己一個都可以輕鬆食晒唔會好漏。
🤎 Tiramisu │ $68
🤎 Iced Mocha │ $51
💚 Iced Matcha Latte │ $57
價錢係有啲偏貴,不過望到佢哋連咖啡粉嘅份量都用咗電子磅秤過先開始沖⚖️,就知道佢哋對咖啡質素嘅執著🫡。同埋好鍾意個杯身好簡單咁印咗buff,影出嚟有種日系雜誌感,好有feel☕️!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
唔睇Menu,都唔知原來有咁多款甜品揀😳,除咗今次嗌嘅布丁同Tiramisu,仲有幾款芝士蛋糕同窩夫等等,又係一間被咖啡耽誤嘅甜品Cafe呀🤣!
Tea time過嚟嘆件Cake加杯咖啡,輕輕鬆鬆過返個漫活嘅下午都幾舒服🤍。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧