2021-10-13
今次又嚟到油麻地呢個充滿美食嘅地方試下cafe,聽人講呢間文青cafe都幾出名👍🏻,啲野食又好食😋,而且cafe環境啱哂大家打卡、影靚相添📸!🍜龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)影咗張靚相就即刻開動啦🍽!烏冬配上大蝦同牛油果,感覺好似平平無奇😗,但係原來龍蝦湯先係精粹!因為龍蝦湯嘅鮮甜🦞,忍唔住飲哂啲湯添,不過大蝦🦐同牛油果都好足料🥑,又新鮮又大隻,值得推薦👍🏻!🍝味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉($128)嘩~好好食😋!蟹味好濃好鮮甜🦀!意粉入口同啲醬好creamy好夾,仲食得出有蟹膏添😋,雖然好好味,不過食得太多會食到好滯,所以最啱兩個人一齊share啊!鍾意食蟹嘅人,一定要叫呢個意粉💯,強烈推介!🍗 海鹽焦糖雞翼 ($68)雞翼係骨雞翼,方便食!雞翼炸得好香口,面頭有薄薄一層焦糖,再加上海鹽,幾特別!🍹柚子蜜梳打($38)飲落唔會好甜,感覺清新,幫手消滯添!🍵MATCHA LATTE ($45)抹茶味好濃,不過都係唔會好甜,所以會偏苦~
🍜龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)
🍝味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉($128)
🍗 海鹽焦糖雞翼 ($68)
🍹柚子蜜梳打($38)
飲落唔會好甜,感覺清新,幫手消滯添!
🍵MATCHA LATTE ($45)
抹茶味好濃,不過都係唔會好甜,所以會偏苦~