2007-11-27 6 浏览
幫朋友慶祝生日,看到食評也不錯, 便book位試試看. 被安排坐卡位, 幾舒服, 侍應都好禮貌.大家都覺得款式多, 又不是太貴, 食物大致ok, 海膽+帶子都新鮮.冷烏冬下次就不試了,無乜味,好淡... 侍應常加茶, 有問必答,而且叫佢\地幫忙影相都好nice.下次會再去^^

下次會再去^^
星期六700pm都唔洗等位~~~其實都唔諗住好好食~~only 過壽司引~~overall都ok, 值得推介係海膽同明太子餃子~~又多又好食~~其他就okok la~蝦同鳥貝唔夠新鮮~~同埋轉轉個d野食真係放左好耐都無人take~~個樣好衰...又少choicesuggest 全部都散叫~~

suggest 全部都散叫~~
2007-11-11 1 浏览
尋日同男友2個人去食, 8點半去到, 唔洗等位, 我地選擇坐order枱, 個位都算ok, 一坐低就攞個menu黎睇, 發覺都好多選擇, 又有熱食, 小食呀咁, 我地叫左總共10幾樣野食, 最好食既我覺得係赤貝剌身, 真係好鮮甜好好味, 同埋有個洋風牛肉卷, 個味道都好好, d飯係燒過, 脆脆地咁, 又有少少辣,口感好好, 同埋d service我覺得唔錯, 我地2個人食左300幾蚊, 整體黎講, 呢間我地下次會再去食...
2007-11-05
晚市最旺既時間到場, 都唔洗等位wo! 心諗:唔通呢間壽司唔好食既?! 所以我就無咩期望咁入左去啦.三文魚壽司$9 - 好新鮮, 賣相好靚, 食落完全滿意, 濃三文魚味, 都算夠厚身夠口感.鰻魚壽司$25 - 長長的鰻魚, 滿滿的醬汁, 價錢同size都非常合理, 可惜, 燒得唔算太香, 略凍了, 鰻魚瘦左d, 唔夠肥美, 無咩肉食.芝士炸年糕$28 - 餐牌無既! 聽到其他客人叫, 我又叫埋一份. 炸得金黃, 年糕夾住芝士, 好香, 煙煙un un , 好味.冷烏冬$28 - 全晚最喜歡呢個, 望落麵條少少透明, 食落夠彈牙, 逐條逐條食, 好夠口感!期望唔高反而感覺唔錯, 店內服務不俗, 款式都幾多, 味道又唔錯, 最好就係唔洗等位嘛.

2007-10-29 1 浏览
28/10/2007 night唔想起旺角逼~所以過左呢邊求其搵間食~心唸起得呢個商場都應該唔係好差~ 2個人叫左:三文魚壽司x2~d三文魚都ok大件~新鮮有三文魚味~都係$9一客墨魚鬚壽司~ 爽口彈牙,十分新鮮~條鬚仲撓收縮~都係$9一客甜蝦壽司x2~好大隻,不過就無咩甜味吉列豚肉卷~豚肉炸得較鞋口及乾身吉列炸蝦卷~炸蝦無左一小節~得果兩件仔雞軟骨串~同味千ga一樣~好明顯都係買番黎叮熱佢~$20就真係好唔值囉炸軟殼蟹~乾身、好油,好細隻~完全唔知自己食緊咩~牛肉煱~總知叫牛肉烏冬好過~牛肉得果少少~兩大舊燒過GA豆腐同黃芽白~咁都要$48好唔抵囉(如果加鳥冬要$20)服務同坐都一般,張檯好細~勝在小人~埋單~$195
28/10/2007 night

唔想起旺角逼~所以過左呢邊求其搵間食~
心唸起得呢個商場都應該唔係好差~

2個人叫左:
甜蝦壽司x2~好大隻,不過就無咩甜味
吉列豚肉卷~豚肉炸得較鞋口及乾身
吉列炸蝦卷~炸蝦無左一小節~得果兩件仔
炸軟殼蟹~乾身、好油,好細隻~完全唔知自己食緊咩~

服務同坐都一般,張檯好細~勝在小人~
埋單~$195
2007-10-21 5 浏览
三文魚刺身: 從未見過gum細件, 呢碟真係$35 o既刺身? 一擺入口, 凍冰冰....咁又係0既, 話明急凍貨又點會解凍先比客食, 當然要比d 客試下d 雪味啦; 咩三文魚味諗都唔駛諗...食百佳果0的都好過佢海膽軍艦: 睇個樣巳經唔新鮮, 果然無錯, 食落口超腥, 我地食完無幾耐仲要嘔左兩次, 懷疑呢件野唔知擺左幾耐(我地巳經係落order,唔係迴轉果0的)牡丹蝦刺身:上果陣巳經斷開兩截, 未見過賣相gum差既刺身law!!!gum都比客人食!放入口, 又係凍到爆....咩鬼刺身都係急凍貨燒三文魚壽司: 三文魚無味, 燒熟左無凍既感覺, 舊飯竟然係燒到炭gum....總括來講, 一個字"差", 係我食過最難食既一間, 唔會再幫襯....最氣憤既係0的野唔新鮮都比人食, 草菅人命!服務比兩分係佢趕客抵食比一分係用錢買左0的垃圾食, 食元氣好過

服務比兩分係佢趕客

抵食比一分係用錢買左0的垃圾食, 食元氣好過
燒到炭gum既壽司
OK!
2007-10-11 1 浏览
環境不錯,無須等位,光猛舒適,算是寧靜。不過座位及枱面略細,如果可以坐卡位會好些。兩個人叫了十多碟壽司及一客刺身,來了六七碟已經放滿了枱面,要密密口咁食。味道不錯,魚及飯的比例適中。芒果三文魚配搭得好。可供選擇的壽司種類算多,且有新意。不過飯握得略為鬆散,刺身不夠新鮮。總括來說,可以再光顧!
2007-09-30 4 浏览
和另一朋友食飯, 他竟不約而同地選擇了這裡, 而又巧合地被安排坐和上次同一張枱.食了什麼而不能全部記得…三文魚刺身竟然不錯, 油香鮮味.燒冬菇串不會太乾, 但咸左些.芥辣八爪魚也算新鮮料足.香芒三文魚卷也不錯, 芒果不酸但又不算很香.多謝你啊!

食了什麼而不能全部記得…

三文魚刺身竟然不錯, 油香鮮味.

燒冬菇串不會太乾, 但咸左些.

芥辣八爪魚也算新鮮料足.

香芒三文魚卷也不錯, 芒果不酸但又不算很香.

多謝你啊!
2007-09-26 9 浏览
中秋節晚一輪happy hour後,同好友到上寿司食飯,當是做節吧!寿司即叫即做,所以十分新鮮。除咗寿司之後,該店仲有其他熟食,我地點咗炸豆腐、牛肉湯烏冬、小菇麵豉湯,全部OK,不過我覺得炸軟殼蟹仲有改善空間。

寿司即叫即做,所以十分新鮮。

2007-09-25
很肚餓, 但出奇地覺得食了不多便飽.三文魚壽司- 三文魚唔夠肥美.墨魚鬚壽司–ok, 爽口.帶子壽司–帶子細隻唔夠鮮甜.章紅魚壽司–不過不失吧!左口魚鮨壽司–左口魚鮨油脂很重, 似食肥膏, 也算甘香, 如有sake相伴就更好.軟殼蟹卷–普通, 軟殼蟹分量很小, 不太食得出.魚甜蝦吞拿魚蓉卷–賣相幾靚, 入口口感豐富, 唔錯喎.雞軟骨串–點整都不太難食吧!賴尿蝦天婦羅–脆漿厚了點, 肉質偏實唔夠嫩.萬分多謝.
很肚餓, 但出奇地覺得食了不多便飽.

三文魚壽司- 三文魚唔夠肥美.

墨魚鬚壽司–ok, 爽口.

帶子壽司–帶子細隻唔夠鮮甜.

章紅魚壽司–不過不失吧!

軟殼蟹卷–普通, 軟殼蟹分量很小, 不太食得出.

魚甜蝦吞拿魚蓉卷–賣相幾靚, 入口口感豐富, 唔錯喎.

雞軟骨串–點整都不太難食吧!

賴尿蝦天婦羅–脆漿厚了點, 肉質偏實唔夠嫩.

萬分多謝.

2007-09-16
的確,跟單是有些問題,但撇除這些, 這間店還不錯。今次是我第三次幫襯, 是自己一個人去,有張85折coupon.星期六下午,雖然TST多人,但呢間店可能因位置問題一半滿, 我選擇坐吧, 既然有特價券便想點貴,點知無海膽,因為日本夏天海膽量較少。點了鵝肝果卷- 一定要有果才好吃,否則鵝肝較"so"炙燒魚群邊- 今餐最有驚喜的sushi加州卷 - 保持水準當然還點了較便宜飽肚的salmon及一個貴價特式卷(這個沒甚麼特別,連名字也忘了)播著平井堅的歌,當天環境也清幽,享受一個人的世界也不錯

點了鵝肝果卷- 一定要有果才好吃,否則鵝肝較"so"
炙燒魚群邊- 今餐最有驚喜的sushi
加州卷 - 保持水準

播著平井堅的歌,當天環境也清幽,享受一個人的世界也不錯
2007-09-02 0 浏览
兩個禮拜我來呢到食左三次野第一次一行三人坐卡位去到覺得環境好舒服點左好多壽司質數唔算差唔講唔知原來佢\\\地有多多唔同價錢既刺身食與其叫人講不如整張大poster 加埋個樣落去唔洗煩壽司多左幾樣新野都幾好食至於侍應服務方面女侍應都幾照顧客人早幾晚我同女朋友再落去食野我覺得幾有好個個靚女侍應企左出門口佢\\\話我知有宵夜時間9 點半可以入得見仲有時間咪等下佢\\\真係幾有禮貌, 又有耐性態度同笑容比人感覺印象好原來宵夜時間同一寺司差唔多雖然野食唔係半價不過一樣最低消費60好左好多好飽個人推介一些活魚刺身與其食來食去都係成日食既魚生食下些唔同口味價錢唔算貴, 合理最緊要係保証新鮮因為即時生劏仲有卷物炸天蝦卷好味熱食方面好食大多數野食唔洗好耐就有意見呢間壽司比之前好左又食唔出唔新鮮唔係想像中咁差野食好左好似之前食個北海之最咁賣相好味道好食日本野來講好在既就算係食迴轉感覺都唔係太迫
兩個禮拜我來呢到食左三次野

我覺得幾有好個個靚女侍應企左出門口
佢\\\話我知有宵夜時間
9 點半可以入得
見仲有時間咪等下
佢\\\真係幾有禮貌, 又有耐性
態度同笑容比人感覺印象好

食日本野來講
好在既就算係食迴轉
感覺都唔係太迫
2007-09-01 0 浏览
因為聽說左我個FD個家姐講美麗華開左間好好食既回轉壽司店於是我地又走左去試下.點之~~~~~~~~~~~~~又中招~~~一星期連環中招壽司吾生鮮不特止.仲要做得好求其。壽司帶有上既壽司亂七八漕D蓋個個都蓋左落件壽司度.仲要有D壽司反轉左好耐都無人理加上我地order左燒果種壽司吹左好耐都無來.當我地吹到第N次.ꅃ見佢為左乎顯我地就求其響壽司帶上攞左碟擺左N年涷冰冰既燒壽司比我地,過份我地愈食愈不安.愈食愈見得多恐佈野....呢間'上壽司'.black list forever lah..
因為聽說左我個FD個家姐講美麗華開左間好好食既回轉壽司
於是我地又走左去試下.點之~~~~~~~~~~~~~
又中招~~~一星期連環中招
壽司吾生鮮不特止.仲要做得好求其。
壽司帶有上既壽司亂七八漕
D蓋個個都蓋左落件壽司度.仲要有D壽司反轉左好耐都無人理
就求其響壽司帶上攞左碟擺左N年涷冰冰既燒壽司比我地,過份
2007-08-11
今日兩口子去咗美麗華商場一樓嘅"上寿司"食下午茶,呢間迴轉壽司店我經過過好多次,不過未有機會試,今日終於去咗,果然無令我失望。三文魚壽司只係九蚊碟,絕無偷工減料,三文魚又肥美可口,海膽壽司二十五蚊碟,比其他壽司店大件同多料,海膽非常新鮮,除咗壽司之外,佢地仲有沙律同烏冬;最值得一提係呢間迴轉壽司唔洗排餐死先有位,呢個係我誠意推介!

2007-08-09 0 浏览
一行3人,8點幾唔使等位入到去都坐5滿人~以為落雨打風無人黎啦蟹子沙拉仲少過元6果d~~~太少~~蝦天婦羅刺身炸蠔每碟3隻,唔夠喉整體份量好少服務ok,,佢\\\會同我地keep 傘,好細心~價錢不如去板前了
一行3人,8點幾唔使等位入到去

都坐5滿人~
以為落雨打風無人黎啦

蟹子沙拉仲少過元6果d~~~太少~~
蝦天婦羅
刺身
炸蠔
每碟3隻,唔夠喉

整體份量好少

服務ok,,佢\\\會同我地keep 傘,好細心~
價錢不如去板前了