2013-06-19 721 浏览
今晚無著落,搵食時行行下比個餐牌吸引,唔駛等位就有得食喇可能因為個陣已經8點啦~唔理喇我地坐吧台一坐低就急不及待拎輸送帶啲壽司喇!!!XD蛋壽司$10,,甜度岩岩好,而且好厚!必食!uploadImgId8三文魚壽司$13,,唔算太厚唔算太薄,但又OK長同夠哂新鮮好有三文魚味!必食!芝士炸蝦卷$29,,芝士好正!有3件都幾抵!!吞拿魚沙律壽司$10,,普通啦,但係件壽司比平時大舊啲^^火灸蟹棒壽司$9件,,好抵食!!有啲蛋黃醬係上面加埋燒過既味道好正牙!!必食!蒲燒鰻魚壽司$29,,都幾貴!不過真係好食係平時個啲鰻魚飯既鰻魚尼!!!火灸三文魚壽司+明太子玉子$9/件,,好食又好抵!!!而且好特別!香芒腐皮卷$9/件,,芒果粒好香甜唔似罐頭野,加埋腐皮一齊食好夾!!必食!!食到好飽喇一個人都係$100左右,下次一定再去!
今晚無著落,搵食時行行下比個餐牌吸引,
唔駛等位就有得食喇可能因為個陣已經8點啦~
唔理喇我地坐吧台一坐低就急不及待拎輸送帶啲壽司喇!!!XD

芝士炸蝦卷$29,,芝士好正!有3件都幾抵!!
吞拿魚沙律壽司$10,,普通啦,但係件壽司比平時大舊啲^^
火灸三文魚壽司+明太子玉子
香芒腐皮卷
食到好飽喇一個人都係$100左右,下次一定再去!
2013-06-15
火灸三文魚壽司+明太子玉子
香芒腐皮卷
2013-06-09 254 浏览
到新光戲院看《康州驅魔實錄2》前先吃午餐,本來想到七姊妹道吃西餐或印度菜,但下雨令我卻步,還是在附近的上壽司草草了事吧。星期六的正午,顧客約有五成,我們坐在近入口的位置,沒想到有意外收穫。一隻飛蛾不知何時飛進店內,先降落在鄰桌食客的肩膀上,他毫不猶豫,一手把牠掃落,竟然就落在我們的桌上。馬上舉手找侍應來處理,他不慌不忙地問:「咁我殺左佢喇?」雖則我相信飛蛾有靈性,但實在沒辦法,點點頭後,侍應快速為我解決問題,服務態度認真。我們不想吃壽司,所以只留意那九款午市優惠套餐,五十元有前菜、飯、湯和甜品,價錢合理。前菜是三粒炸薯仔粒,令我意想不到,可惜薯粒是凍的,完全不脆,看來是早已炸好,放了一段時間。至於麵豉湯,也是普通貨色,不熱和不香濃。朋友的網燒牛扒飯($52)賣相不錯,牛肉多,飯大碗,牛肉不是全熟,算嫩滑,加上醬汁,味道不錯。可惜我點的焗芝士漢堡飯($45)姍姍來遲,等了超過十分鐘,製作果然需時呀!慶幸鐵鍋熱騰騰,賣相與餐牌上的照片一致,漢堡上有一層芝士和蕃茄醬,味道尚可。漢堡則略嫌太乾,只屬著通。珍珠飯份量多,肯定吃得飽飽。最後,甜品有一粒泡芙,面層有少許朱古力醬,味道普通。整體而言,

前菜
至於麵豉湯,也是普通貨色,不熱和不香濃。
麵豉湯
網燒牛扒飯
焗芝士漢堡飯
最後,甜品有一粒泡芙,面層有少許朱古力醬,味道普通。
甜品
整體而言,定食的主菜為失色的前菜、湯和甜品挽回失分,我認為上壽司可以偶一為之。
2013-05-25
網燒牛扒飯
2012-02-29 129 浏览
因為本來想食個間日本料理今日無開,友人表示想吃壽司於是走過來試雖然開左幾年但係無食過,於是抱住一試無妨的心態進去因為時間尚早,唔駛點等位就入到去坐低一睇,D menu上的食物好吸引,喜歡三文魚既我地當然一點就點三文魚另外還有油甘魚、劍魚和兩客卷物三文魚一到,哇…個飯淡無醋味,魚生食落去都無味,極為失望油甘魚和劍魚都好差,既無口感又無味卷物都唔好味極為後悔進去,快快食完第一輪order就走人,去附近壽司舖買返去都好過佢多多聲講真呢個價錢同食板前差唔多,我寧靜食後者我和朋友都係第一次食得咁頹…本身又唔係好高要求o者……
雖然開左幾年但係無食過,於是抱住一試無妨的心態進去
因為時間尚早,唔駛點等位就入到去

另外還有油甘魚、劍魚和兩客卷物

三文魚一到,哇…個飯淡無醋味,魚生食落去都無味,極為失望
油甘魚和劍魚都好差,既無口感又無味
卷物都唔好味

講真呢個價錢同食板前差唔多,我寧靜食後者

我和朋友都係第一次食得咁頹…本身又唔係好高要求o者……
2012-02-28
2012-01-02 90 浏览
放工最喜歡黎食, 佢每月會員優惠我都啱.玻璃虾$50, 珍寶帶子$25, 火灸油甘魚$8, 海膽汁尤魚$25, 吞拿魚忽花手卷$18赤具壽司$10, 我仲食左個明太子煎豆腐$25, 好好味炸廣島蠔$35得3隻少左D, 今次影的相唔見左, 一張希望大家睇清楚~值得去試~
放工最喜歡黎食, 佢每月會員優惠我都啱.
赤具壽司$10, 我仲食左個明太子煎豆腐$25, 好好味

值得去試~
2011-12-27
2011-07-31 81 浏览
因為很久沒有吃壽司...今天經過北角時心癢癢就入了去這間壽司店...6時還未到所以沒有擠迫情況...但壽司師傅們已經在努力中...坐了迴轉台更能看清楚... 這店其他絕非單純壽司店...因為還有其他熟食如拉麵...飯和炸物串燒等...但本次行動以壽司為主打所以沒有叫其他東西...見到新推出虎蝦壽司當然一試...果真大隻的蝦而且新鮮可口...20$可試...但是否虎蝦就不得而知...芝士炸蝦卷就平平無奇多了塊芝士 但蝦炸得很乾身...,不太好...火灸帆立貝跟三文魚跟其他店的差不多...但帆立貝就比較細粒...再來是馬刀貝...爽口帶甜不錯的選擇...還有其他但沒有照相...不過最後要提的當然有相片...那就是軟殼蟹手卷...竟然是凍的...要知道炸物冷身入口很油...很難吃...跟師傅反應再炸...但再吃新炸起的還是不行...因為炸漿太厚身而且炸到很硬 入口硬脆身而不好吃...令到整手卷失色...不過算了下午茶心態的我只是為了聊天而已...

不過算了下午茶心態的我只是為了聊天而已...
2011-07-30
2011-06-07 13 浏览
天氣熱,老闆唔想煮飯,於是三個人一齊出街食兼慶祝父親節! 呢間上壽司食過3次,第1次覺得幾OK,等位時間唔耐,所以再去!點知第2次去已出現"錯order同埋漏order"嘅情況,同埋佢地D三文魚係唔凍的、只有碟蛋壽司比較好味。。。唔知今次又會點呢?我地7:30左右去到,雖然係公眾假期但都冇乜人等位,店內客人亦唔太多,侍應禮貌地示意我地坐卡位。第一round點左6款壽司:三文魚,海膽,蛋,甜蝦,櫻花魷魚,帆立貝;仲有一碗豬軟骨拉麵!一如上次那樣,各款食材都唔太鮮味,上菜時間也挺耐!兩件海膽壽司:一件暗橙色,一件瘀黃色,我雖然唔識分邊D顏色先係正宗和靚料,但單憑味覺就食到佢真係唔太得!另外,三文魚和帆立貝都係暖暖的,而且有好大陣烤燶味,唔知係咪整壽司位哥哥之前整完炙壽司呢。。。有關方面請注意注意!第二round再黎幾款:炸蠔,螺肉,墨魚仔,鯖魚,三文魚腩同埋芝士焗青口!炸蠔好似番炸咁,厚厚油益味,一D蠔味都冇,好似食緊一舊炸物咁!其餘的味道尚算可以!至於個芝士焗青口真係幾得!一碟有5隻,上面D芝士好香口,仲食得出佢有蒜容+牛油,仲有沙律醬添,真係香農惹味!總括今次呢餐,感覺都係一般,略嫌食
天氣熱,老闆唔想煮飯,於是三個人一齊出街食兼慶祝父親節!

總括今次呢餐,感覺都係一般,略嫌食材暖熱的,唔夠鮮味!同埋,侍應要留意一下就係"錯order"的情況,以及"放客人入去座位前"要留心一下wasabi和豉油係咪差唔多冇晒!因為我地入到去,檯上的wasabi和豉油都係我番個直樽,還要叫了2次先有穿黑色suit的店員幫我地添加!

兩件海膽壽司:一件暗橙色,一件瘀黃色,又食唔到海膽應有的鮮味!
三文魚和帆立貝都係暖暖的,而且有好大陣烤燶味!
只有油益味而冇蠔鮮
芝士焗青口一碟有5隻,上面D芝士+蒜容+牛油好香口!
2011-06-06
庆祝纪念
父亲节
芝士焗青口一碟有5隻,上面D芝士+蒜容+牛油好香口!
  • 芝士焗青口
2011-05-09 18 浏览
今日同honey打算試上壽司,,因為honey之前系巴士到睇到推介話有個海膽魚生飯好似好正;;咪諗住今日去試下;本來滿心期待應該會好好味,話晒都有海膽喎,,應該吾會差得好邊喇;甘我地6點幾入去食;都無咩人,又吾洗等位;;甘我地就簡左吉列蠔卷,,海膽三文魚魚生飯,,雜綿魚生飯,,北海道花魚燒;;睇落好少野.旦其實好鬼飽甘先講下各樣野既味道先 ;;吉列蠔卷 ($15);; 外型幾特別,的的式式甘,旦可惜入面舊吉列蠔"林"左同凍左,不過整體泥講都好好味海膽三文魚魚生飯 ($58) ;; 海膽吾新鮮,食落去好似有陣膠味,,最大問題系太多蔥花,,影響左成碗魚生飯既味道雜綿魚生飯 ($58) ;; 呢一個反而好好味,,多魚生,不過就系乜野刀多,所以1碗已經好飽 ><北海道花魚燒 ($38) ;; 成晚最好食就系呢個,,加埋d檸檬汁,,味道一流我諗我應該都吾會再去食,雖然價錢真系好平;2個人食刀系 $180;;旦味道真系麻麻喇
今日同honey打算試上壽司,,
咪諗住今日去試下;
本來滿心期待應該會好好味,
話晒都有海膽喎,,應該吾會差得好邊喇;

甘我地6點幾入去食;
都無咩人,又吾洗等位;;
睇落好少野.
旦其實好鬼飽

甘先講下各樣野既味道先 ;;

我諗我應該都吾會再去食,
雖然價錢真系好平;
2個人食刀系 $180;;
旦味道真系麻麻喇
吉列蠔,,可惜"林"左
海膽有陣膠味,,好難食 :(
蔥花勁多 :(
吾新鮮,,好大陣膠味
雜綿魚生飯好好味
北海道花魚燒
2011-05-09
吉列蠔,,可惜"林"左
雜綿魚生飯好好味
北海道花魚燒
2011-03-22 13 浏览
早上打開電郵,收到Open Rice的領獎通知,今次的獎品係Harbour Grand Cafe的自助午餐劵兩張,多謝Open Rice. 反正囡囡未放學,便叫家姐陪我去北角領獎,離開時,已經中午十二點幾,沿著英皇道行,見到呢間"一壽司",好似幾好咁噃,便拉家姐入去食Lunch. 想叫我的至愛炸蝦天婦羅,他們說冇貨,最後叫了兩個定食及兩客三文魚壽司,咖哩豬扒定食 $35蚊 ,再加$ 6蚊便可以附罐裝飲品-->家姐叫我試一啖,咖哩夠濃,但..沒辛,而豬扒太厚,嚡烚烚的.鰻魚定食 $39蚊,再加 $6蚊叫罐裝飲品 -->>鰻魚雖不甚肥美,但...還可以的,只是師傅落汁落得太孤寒,汁太少,唔夠撈飯食.至於三文魚壽司($10蚊2件,叫了兩客) -->三文魚沒鮮味可言,不過,賣咁平,都唔敢再祈望的了.總括: 埋單才$106蚊,只可以用抵食及飽肚形容,所以......試過便算了,不會再有下一次.(P.S: 這兒的店員的服務態度一流,很有禮貌)

的自助午餐劵兩張,多謝Open Rice.

而豬扒太厚,嚡烚烚的.

只是師傅落汁落得太孤寒,汁太少,唔夠撈飯食.

都唔敢再祈望的了.

(P.S: 這兒的店員的服務態度一流,很有禮貌
三文魚好似好肥,但..好薄及沒味可言
咖哩豬扒定食
衰在唔夠汁
2011-03-21
$53.00 (午餐)
2011-02-25 12 浏览
行經北角,下午茶時間見到呢間料理門面幾靚,環境都舒適!一看餐牌, 見D壽司賣相咁靚,就點了好幾款, 味道雖然一般,但真係十分欣賞佢地呢份同創意同認真,炸蝦一般,拉麵就麻麻了!
2010-11-13 15 浏览
補完習 肚餓 就入左去「上壽司」我媽話上次尼食軍航 味道幾好得尼又便 所以一直想再食但係.....先講我叫既饅魚飯先,至上次放題食過一次饅魚之後就對佢念念不忘明顯碗饅魚飯既饅魚 以5x元尼計 極為重份量但惡夢就開始了..饅魚肉身非常'肥' 但唔美好聽D 好有骨膠原口感 難聽D..食緊膠....如果尼塊饅魚係我人生第一塊食既饅魚 我相信我尼世唔會再食其次..飯方面係普通米 唔係珍珠米..飯質方面都真係麻麻地..汁料都唔夠..5x元既饅魚飯價錢係OK..但尼碗饅魚飯值唔值 就唔清楚了..對尼種日本料理店既拉麵 一早就唔抱期望..湯底方面 我唔講..尼個做得唔'精'係正常 因為佢主要賣壽司嘛..但講到叉燒方面...點解個樣令我諗起牛展或者熏蹄尼D....叉燒凍身 拉麵不驚嚇..除主食外 再叫左鯖魚同明太子芝士豆腐(忘了影相)鯖魚我一向食開SOGO的 所以對於末能達到完全去骨既..不能滿意..鯖魚有魚既甘香 但唔算重味.冇鯖魚應有既美味明太子芝士豆腐 尼個好食!豆腐有豆香 又夠滑最後用左尼個芝士豆腐尼餸飯 成功解决左碗饅魚飯但明太子唔見左...定明太子係豆腐既另外稱呼呢...?整體尼講 尼度係
補完習 肚餓 就入左去「上壽司
我媽話上次尼食軍航 味道幾好得尼又便 所以一直想再食
但係.....

明顯碗饅魚飯既饅魚 以5x元尼計 極為重份量

但惡夢就開始了..

饅魚肉身非常'肥' 但唔美
好聽D 好有骨膠原口感 難聽D..食緊膠....
如果尼塊饅魚係我人生第一塊食既饅魚 我相信我尼世唔會再食

其次..飯方面係普通米 唔係珍珠米..
飯質方面都真係麻麻地..汁料都唔夠..

老媽叫既叉燒拉麵

對尼種日本料理店既拉麵 一早就唔抱期望..
叉燒凍身 拉麵不驚嚇..

除主食外 再叫左鯖魚同明太子芝士豆腐(忘了影相)

鯖魚有魚既甘香 但唔算重味.冇鯖魚應有既美味

明太子芝士豆腐 尼個好食!豆腐有豆香 又夠滑
最後用左尼個芝士豆腐尼餸飯 成功解决左碗饅魚飯

但明太子唔見左...定明太子係豆腐既另外稱呼呢...?

整體尼講 尼度係主要食壽司既..所以壽司都可能OK的 但要係度食主食.好好考慮吧!!

而抵讚既係 此店服務態度良好 待應有禮 有笑容
所以比「喊樣」 我又幾衰架喎..
2010-11-12
知道呢間壽司店已開張數月, 但由於一向幫襯開元氣壽司, 板長壽司...等等連所店, 有優惠就會有少少情意結, 但總要試試新野, 好啦, 見佢唔駛等位, 就即管試試啦~食評如下 ~三文魚壽司 ~ 超超超薄! 三文魚唔單止乾, 凍冰冰, 而且超薄, 壽司飯比一般壽司店既體積細好多, 而且好多醋成舊飯幾酸, 朋友夾起塊三文魚, 響燈光下係半透明, 不禁讚嘆一句 : "師傅好刀法!" 玉子壽司 ~ 冰硬的玉子蛋, 酸到死既壽司飯, 一咬落口, 眼淚水都流埋, 差 !海膽壽司 ~ 好少海膽, 海膽下舖滿青瓜絲, 無甚特別.燒八瓜魚丸 ~ 唯一好食之選! 八爪魚丸頗大粒, 熱辣辣! 咬落原來每粒丸內都有 2 粒八爪魚肉, 係本人食過既八爪魚丸中最好味既!其他壽司亦不願置評, 總之壽司全部好細 size, 壽司上既材料好透薄好少, 而且壽司飯係幾酸既, 唔係人人接受到.服務方面, 客人埋單時不斷問人有無會員卡, 但問佢點樣成為會員又答 "未知", 真係令人廢解.衛生方面, 雖然係新裝修, 但微細地方可見衛生欠佳, 抹枱布好臭, 侍應比較懶喜歡將枱上唔覺眼東西抹落地下, 製作壽司既地方, 天花冷氣機響

食評如下 ~

海膽壽司 ~ 好少海膽, 海膽下舖滿青瓜絲, 無甚特別.

衛生方面, 雖然係新裝修, 但微細地方可見衛生欠佳, 抹枱布好臭, 侍應比較懶喜歡將枱上唔覺眼東西抹落地下, 製作壽司既地方, 天花冷氣機響度滴水, 令本人食欲大減.

總括而言, 應該唔會再惠顧, 除非並無其他選擇.
店舖門面
店內環境
黃碟系列壽司選擇不多
吞拿魚壽司
燒八爪魚丸 (每粒丸內有 2 粒八爪魚肉)
海膽壽司
新款的龍卷壽司
2010-07-27
店舖門面
店內環境
燒八爪魚丸 (每粒丸內有 2 粒八爪魚肉)
2010-07-25 11 浏览
今天我和家人到這兒去吃午飯,我們點了三文魚壽司和八爪魚。三文魚呈現深橙色,吃下去便知道是不新鮮。至於八爪魚,就鹹到無法吃下。相比西灣河分店,這間分店的食物質數真是非常差。

相比西灣河分店,這間分店的食物質數真是非常差。
八爪魚鹹到無法吃下
2010-07-25
2010-06-09 21 浏览
假日兩女將各有節目,家中祇剩兩仔爺、笑騎騎,唔知食乜好,不如走到街外逛逛。小伙子不喜吃中菜,而日本菜是其至愛,就順順他意吧!來到這間上壽司,差不多已坐滿人,我們被安排在迴轉壽司帶前的座位,可看見師傅的手勢,唯近大門口,每次有人進出,都有街外熱氣湧入,較為不舒服。坐在迴轉壽司帶前,看著團團轉的壽司,小伙子已立刻拿了碟三文魚壽司吃,味道是可以的。壽司分多種價錢,分別是九元,十二元,十五元,十八元,二十元,二十五元等等,不算貴,午市又有特價套餐供應,小伙子想吃鰻魚飯,又想吃滑蛋豬排飯,不知怎取捨,我建議一人叫一個,再分吃便成,每個都是三十五元,此外點套餐的,若點軍艦壽司可多一件,即一碟兩件送多件,我們點了蔥花三文魚軍艦壽司和芝士蟹籽軍艦壽司。鰻魚飯套餐包括前菜,味噌湯和日式甜品,前菜祇是幾條芽菜,味噌湯的味道我不喜歡,而碗鰻魚飯幾大碗,有兩件鰻魚,份量幾足,我夾一件給小伙子,他覺得鰻魚汁太濃太稠,味道其實不差;滑蛋豬排飯同樣是套餐,豬排上了漿粉炸,唯外層厚了點,豬排過得去,可能無「豚組」咁好食,但價錢差一大截,而飯方面,餐牌所寫是珍珠米,但眼見是珍珠米和普通米兩溝,珍珠米是肥短身的,亦同時見

鰻魚飯套餐包括前菜,味噌湯和日式甜品,前菜祇是幾條芽菜,味噌湯的味道我不喜歡,而碗鰻魚飯幾大碗,有兩件鰻魚,份量幾足,我夾一件給小伙子,他覺得鰻魚汁太濃太稠,味道其實不差;滑蛋豬排飯同樣是套餐,豬排上了漿粉炸,唯外層厚了點,豬排過得去,可能無「豚組」咁好食,但價錢差一大截,而飯方面,餐牌所寫是珍珠米,但眼見是珍珠米和普通米兩溝,珍珠米是肥短身的,亦同時見有瘦長的泰國或中國米,飯變得不會太黏,甜品是一個細小的忌廉泡芙加了朱古力汁,忌廉味道不錯;蔥花三文魚軍艦壽司是碎三文魚,無特別驚喜,味道可以,而芝士蟹籽軍艦壽司的味道的確很芝士,也收貨。

價錢公道,出品過得去,在北角區,此店應不愁寂寞。下次又祇剩兩仔爺,我們會再來。

三文魚壽司
滑蛋豬排飯
鰻魚飯
忌廉泡芙
2010-05-16 6 浏览
琴晚同舊友聚餐, 3條友仔住埋同一區, 想食吓日本嘢la, 友人有"上壽司"會員卡, 生日月份有discount wor, 有著數梗係要用吓先安樂, 嘻嘻…放工過到嚟, 唔使等就有位(5人卡位), 唔會餓親個肚仔^O^ 間舖好就腳, 面向英皇道, 地鐵站一出過條馬路就搵到。環境舒適, 靜靜地, 適合几個朋友聚舊/一家大細/情侶食飯等, 卡位好濶落, 不過d迴轉位就好早已full哂…我地share食, 點左一個海膽生文魚生飯 (雖然d海膽少d, 但係好新鮮同好味!),一個蟹籽沙律(几大碗, 好多蟹籽係入面), 一個豆腐窩(呢個就清清地), 一客串燒鷄軟骨(個賣相唔多似係鷄軟骨但食落就似), 一碟海膽軍艦(好鮮味), 一碟花之戀(好食但size細左d), 一碟帆立貝壽司(件帶子几大件,好厚身), 一碟鰻魚壽司(ok), 一碟鱆紅魚壽司(ok), 一碟油甘魚壽司(ok), 6件生文魚腩壽司(好肥美好正), 6件赤貝壽司(無腥味,唔錯!我係其他壽司店食過係好腥)等…最後點少得唔叫既雪糕甜品: 芝麻, 綠茶, 豆腐 ~ 三球。(d雪糕几滑ga)好食又抵, 比起我平時食開既元氣、元祿、板前丶板長

最後點少得唔叫既雪糕甜品
: 芝麻, 綠茶, 豆腐 ~ 三球。(d雪糕几滑ga)

好食又抵
, 比起我平時食開既元氣、元祿、板前丶板長、峰、北海道活壽司店等, 真係經濟好多, 食物質數差唔多, service几好, d侍應仲成日埋嚟添茶呢!!!

2010-05-13
2010-05-11 7 浏览
得知北角開左間迴轉壽司店﹐ 一定要試上網 check 過 "上壽司" 夠經係乜東東?原來係有一間係 西灣河﹐ review 都okay初初開好多人排隊﹐ 我個晚係過左10點去有一枱人﹐ 食食下走埋一入去冷清清有一侵味﹐ 諗主一定唔好食前兩天食過 cwb mI-NE sushi﹐ 諗主一定差過去點知﹐ 我估錯晒又好多張紙﹐ 好鬼麻煩叫左三文魚 cream cheese Roll個覺得好食cream cheese 好 味﹐ 配埋三文魚 - 正﹗加州手卷都好味﹐ 紫菜唔係"諗"晒蟹子好新鮮﹐ 多叫左幾舊雜綿炸物- 我無食但友人有食﹐ okay 禍三文魚壽司﹐ 就無 mi-ne sushi 咁好食但係平﹐ 底豆腐皮+蟹子壽司一本﹐ 唔係難食 不過無再叫多碟吞拿魚$12 係好食﹐ 夠 mayonnaise曼魚壽司 第一碟係超正﹐ 再來多兩碟就差啦難食添咁平係底食。 唔算WOW﹐ 但如過無錢﹐ 又想食壽司﹐咁就要試下啦PS- WASABI 唔夠辣
得知北角開左間迴轉壽司店﹐ 一定要試
上網 check 過 "上壽司" 夠經係乜東東?
原來係有一間係 西灣河﹐ review 都okay

豆腐皮+蟹子壽司一本﹐ 唔係難食 不過無再叫多碟

吞拿魚$12 係好食﹐ 夠 mayonnaise
曼魚壽司 第一碟係超正﹐ 再來多兩碟就差啦
難食添

咁平係底食。 唔算WOW﹐ 但如過無錢﹐ 又想食壽司
咁就要試下啦

蟹子壽司 + 吞拿魚壽司
再來 2 個 加州手卷
清晒
2010-04-04
$110 (宵夜)
三文魚 cream cheese Roll
加州手卷