2009-05-16 62 浏览
愈黎愈覺得佐敦既包店水準高過屯門買左個綠豆餅試下先平時係恆香或者多多買既綠豆酥都是咸的所以我以為呢個都係但一咬..可能朝頭早d野新鮮整起個皮好鬆化好香牛油味而且是甜的綠豆蓉好細滑好粉加上暖笠笠又冇太多人工甜味可惜唔記得影相包點怪食完都對佢念念不忘睇黎下次補習我又忍唔住買喇
愈黎愈覺得佐敦既包店水準高過屯門

2009-05-16
$2.5
  • 綠豆餅
2008-12-10 38 浏览
在佐敦區都有唔少麵包店,但這裡的價錢絕對是街坊價錢,好像芝士火腿治都只是$7.5,今日我買了小西包($2.5)及半磅蛋糕仔($13) 小西飽:好耐冇食呢種包有d懷念呢種咸咸地沒有油份的包: 蛋糕仔: 又係懷念呢種兒時好鍾意食的蛋糕仔整體來說,這裡的麵包味道只是普通,但絕對抵食,而且店員也很主動

小西飽:好耐冇食呢種包有d懷念呢種咸咸地沒有油份的包

: 蛋糕仔: 又係懷念呢種兒時好鍾意食的蛋糕仔

小西飽
蛋糕仔
$15.5 (晚餐)
小西飽
蛋糕仔
每天返工經過通常買一個麵包吃, 軟綿綿, 熱辣辣, 老闆娘入包好快手, 加埋飲品唔過10蚊, 好味.推介 : Pizza, 蝴蝶酥, 蛋撻, 熱狗, 火腿芝士三文治 (白麵包好軟, 生菜和蕃茄好新鮮), 酥皮奶皇包 (不會太甜), 香腸包仔好好賣的, 紫米包(不過依家好似無了), 吞拿魚包. 不過麥包麻麻地....

不過麥包麻麻地....
小型Pizza, 料十足, 包身好柔軟, 又熱, 好味
小型Pizza, 料十足, 包身好柔軟, 又熱, 好味
2008-07-11 21 浏览
我個人返補習前行過...去買左個合桃so($2)同3角朱古力旦糕($3)....出奇地好食個合桃so好好口感...仲暖暖地的之後個3角朱古力旦糕..雖然係雪櫃law出黎..........但係好新鮮..又ng會太凍同硬...非常好~~而且飛常平...
我個人返補習前行過...
去買左個合桃so($2)同3角朱古力旦糕($3)....
出奇地好食
個合桃so好好口感...仲暖暖地的

2008-04-02 27 浏览
下午三點去九龍公園,途經寶靈街,索到出爐麵包香,即時四圍望望,找到來源,夾了熱狗和沙翁,熱狗有青瓜、番茄、椰菜絲、沙律醬、香腸,個包手掌咁大舊,咬落熱熱地,好味;沙翁大大個,不太油膩,好。
2006-08-23 30 浏览
最鍾意佢地d蝴蝶酥~平,香,脆
最鍾意佢地d蝴蝶酥~平,香,脆
2006-02-12 40 浏览
佐敦美食遊第二站,食完魚蛋過隔離食蛋撻.時為下晝五點幾,已經唔係新鮮出爐,但仍然和暖,佢喱隻係酥皮蛋撻,做得唔錯,凍左仍然好脆皮,最緊要唔窿,層皮仲非常之白,蛋亦o岩o岩好,唔會太甜,值得一試.