2017-05-19
公司唐生一開心就會請飲下午茶的了,琴日收到傳單,今日終於可以試新野了:三多。我地都係抱住試既心態去叫,點知。。。。 $21 既西多,好細心咁切左4份咁炸,即係16邊都有被炸過,炸得勁金黃好香口,唔太油。 食西多要咩啫,都係要炸既感覺同埋甜甜地,方間既外賣西多,都係得幾滴糖漿或一包仔糖漿,唔夠喉,今次就夠多(唔會過多). 內裏花生醬就唔算多,唔會搶左出面既味。 西多士仲有多條香腸,出面邊度揾吖!?! 瑞士汁雞腿加沙律薯條,勁大份,沙律用上新鮮蘋果哈蜜瓜一啲都唔流,薯條唔淋。 同事叫的雪菜肉絲午餐肉麵,爆多雪菜,佢話啖啖雪菜,湯底唔會淡,公仔麵都唔淋,爽吖! 有得食下午茶已經好幸福,因為這不是必然的, 有咁好咁豐富既下午茶廳就更幸福,生活要好好過,亦要要學懂細味😍