厚彈石鍋烏冬,香醇濃湯配足料配菜,冬日穩陣好食之選🔥・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐷 三味豚手打烏冬 配香菌濃湯 HK$95> 厚切豚肉、薄切豚肉、豚大腸・味道:除咗薄切豚肉係普通豬腩片外,厚切豚肉肥友相間咁幾香豬油味,唔羶。豬大腸洗晒入面啲肥膏,食落可以呃自己冇呢嚿嘢冇咁邪惡XD。個湯幾香黑松露味,仲滲咗少少蘑菇香,但唔鹹,飲完湯都唔會好渴,加分!btw完來入面有隻原粒溏心蛋,讚欸!・口感:豚肉入口好淋,啲肥膏融咗好正!烏冬係厚身彈口嘅,不錯。🦐 Daily Catch海鮮手打烏冬 配魚介豚骨 HK$109> 活蜆、海蝦、帆立貝、蟹柳・味道:海鮮整體幾新鮮,湯底都有滲到海鮮鮮甜。而且海鮮份量都幾多~・口感:同上XD🍳 木魚豚肉玉子燒 HK$58・味道:好多餡嘅玉子燒,肉粒同粟米好多好滿足XD,蛋香味幾重。少啲沙律醬更好!・口感:口感好豐富呀,軟熟嘅玉子配脹卜卜嘅粟米同木魚,配搭幾新鮮同時幾夾。🧋本格香滑奶茶 HK$22 👍🏻・味道:呢支奶茶好飲喎,係好好飲嘅程度,完全surprise咗我!3分甜左右好香醇嘅奶同茶香。茶奶平衡,香而不澀嘅茶底,係會想買多支飲嘅程度。・口感:飲
厚彈石鍋烏冬,香醇濃湯配足料配菜,冬日穩陣好食之選🔥

🐷 三味豚手打烏冬 配香菌濃湯 HK$95
> 厚切豚肉、薄切豚肉、豚大腸
三味豚手打烏冬

> 活蜆、海蝦、帆立貝、蟹柳
・口感:同上XD
Daily Catch海鮮手打烏冬

🍳 木魚豚肉玉子燒 HK$58

🧋本格香滑奶茶 HK$22 👍🏻
・口感:飲完唔會漿口,入口好順喉細滑。

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:睇openrice見到評價好壞不一,我呢次去食嘅體驗幾好😗不過希望店家可以穩定質素啦~

2024-01-13
用餐时段
三味豚手打烏冬
Daily Catch海鮮手打烏冬
2024-04-09 0 浏览
服務態度惡劣,冷氣出風位打風咁強,吹正係客人個頭度,就係為左等你個石鍋快啲凍,快啲食完快啲走,味道譚仔好過佢,有興趣食譚仔三倍價錢貴但味道差過佢既野可以一試,保證一試難忘。其實咁多人中伏都係因為香港少石鍋之類既日式餐廳,收得呢啲價位真係認真做好難?只怪自己無上OpenRice 睇吓所以跌錢買難受,超過100個既100%唔會係有好結果是常識吧,大家唔好中伏,100個笑你食完未必識笑,但有100個你食完都仲識笑我真係弓喜你呀
你食完都仲識笑我真係弓喜你呀
2024-02-08 322 浏览
一踏入萬豚屋,我點咗三味豚手打烏冬。食落,厚切豚肉彈牙得嚟又咁juicy,薄切豚肉呀,真係輕輕一咬就化咗喺口中,豚大腸啲香味,咬落去又脆又有勁,真係正!湯底那個菇菌的香味掂晒,令成碗烏冬湯飲落令人暖笠笠!凍嘅選擇,我就試咗豪快活蜆鰹魚湯稻庭烏冬。啲烏冬絲爽滑得黎都唔會過於軟熟,隨住那碗清甜的活蜆鰹魚湯一曬,嗰種清新感覺,簡直夏天嘅最佳搭檔!至於小食,墨魚炸彈同串燒一口牛,墨魚果然係一啖爆汁,而串燒牛肉咁香口,燒得啱啱好,入口即化。飲品方面,本格香滑奶茶飲落去,係甘香滑嘅好味道,而嗰杯完熟水蜜桃梳打汽水,清新嘅口感,仲可以清新下味蕾,準備再戰第二輪!落完口,我只能講決定不負此行,食物質素一流,份量足,價錢相宜,下回定必再光顧!🍜😋🐷

2023-12-16 478 浏览
食物份量不多,勉強夠食,女仔份量。豚肉數量唔算多但主要以肥膏為主,肉質軟腍但欠肉味,因為主要味道被過量醬汁蓋過。以為這個價錢會有相應質素,可惜沒有。如果$68還可以,這個價錢無飲品太貴了。整個飯嘅味道很單一,因為醬汁實在太多,肉香油香根本吃不出來。比較同類型的豚肉飯,這間可以說性價比接近零。佢主打是石鍋烏冬,同檯朋友有點,試了一口魚介湯,也是單一沒層次。整體就是定價過高,不值一試。地方太窄,座位安排差,要食客起身才讓到鄰座離開。
比較同類型的豚肉飯,這間可以說性價比接近零。
整體就是定價過高,不值一試。

地方太窄,座位安排差,要食客起身才讓到鄰座離開。
厚燒十勝豚肉丼
2023-12-16
等候时间
2 分钟 (堂食)
2023-11-24 465 浏览
同朋友去尖沙咀食野,行行下突然諗到原來好耐都無食過萬豚屋,不如去食下啦,不竟係那些年嘅回憶。。。。由於係平日夜晚,所以餐廳可以直入任坐😆今次點返香菌湯底,吉列豬排好鬆軟,湯底仍然好香❤️❤️朋友點嘅蛤肉香辣都很不錯❤️❤️係回憶嘅味道

由於係平日夜晚,所以餐廳可以直入任坐😆
今次點返香菌湯底,吉列豬排好鬆軟,湯底仍然好香❤️❤️

朋友點嘅蛤肉香辣都很不錯❤️❤️

係回憶嘅味道
2023-11-16 406 浏览
之前聽朋友講好味,終於經過可以一試,胡椒蜆好味,烏東滾熱辣上枱,最啱天冷,食完暖粒粒,吉列豬扒外脆肉嫩,好正,重試埋個蟹肉牛油果沙律,份量大,都係98元好抵食,正體價錢响尖沙咀尼講,都唔算太貴,值得一試
  • 蟹肉沙律
  • 石鍋豚肉烏冬
  • 黑胡椒煮活花甲
2023-11-08 378 浏览
試左兩款烏冬,一個係上級牛肉配黑蒜油豚骨,一個係豬軟骨配魚介軟骨,個人覺得兩款都唔錯,感覺似真係自己熬出黎,而唔係味精。餐廳飲品就唔推介奶茶,感覺要少少伏。整體係尖沙咀黎講價格都算實惠!值得一試!
上級厚切牛肉
上級厚切牛肉
2023-09-17 577 浏览
見到呢個餐廳用石鍋上烏冬 幾有gimmick 係OpenRice又有400幾個like 滿心歡喜嚟試吓點知佢個烏冬仲難食過759阿信屋自己煮嗰啲個waitress仲要係我面前剪指甲 啲指甲彈到周圍都係 😨係客人面前都咁污糟 可想而知客人見唔到嘅地方衛生程度有幾好😥我當晚嗌咗厚切豚肉烏冬(4件)魚介湯個石鍋烏冬被充滿草青嘅豆苗覆蓋住豆苗加烏冬呢個配搭 本人真係唔識欣賞 好臭青🤢我只好問店員拎個碗仔夾晒出嚟烏冬好淋 一啲口感都無 無牙阿婆都岩食可能石鍋本身熱 個烏冬基本上唔洗煮就咁擺係到都淋晒厚切豚肉唔好食 似煲完湯既豬肉咁肥瘦不均 成舊肥豬肉都夠膽拎俾客食魚介湯底唔特出 唔講都唔知自己食緊咩味問店員有無水 原來餐廳不提供免費飲用水要飲水就俾錢買我最後嗌咗杯熱茶 $5好彩另外嗌咗個牛肉飯 味道算正常起碼無個烏冬咁伏總括嚟講呢間餐廳係難食 自己煮一定仲好味
見到呢個餐廳用石鍋上烏冬 幾有gimmick

好彩另外嗌咗個牛肉飯 味道算正常
起碼無個烏冬咁伏

總括嚟講呢間餐廳係難食 自己煮一定仲好味
2023-08-13 544 浏览
🥢🍥🍲熱辣辣石鍋烏冬▫️冇水提供的,要飲野就要叫飲品☑️ 吉列豬扒手打烏冬/香濃菌湯🍲-$92個吉列豬扒會另上的,真係幾好食,外皮超脆口,而肉都鬆軟吾會難咬,配蛋黃醬好食。這款湯底選了香濃菌湯,有一小匙黑松露醬係面,而配料會切好嘅菇,有鮮味而且索完湯好味,另外仲有菜苗、粟米粒同一隻雞蛋,口感都豐富,但烏冬未算彈牙。🆗 厚切豚肉手打烏冬(4件豚肉)/黑蒜油豚骨湯 🐷-$92豚肉的確好厚身,吾會好肥,但會痴牙,黑蒜油豚骨湯個人覺得一般,蒜味太重會有少量苦澀味。除左冇左菇,其他配料都是一樣的。🆗木魚豚肉玉子燒 🍳-$58呢個玉子燒好似蛋包飯甘,只係飯換左做豚肉碎、椰菜粒、粟米粒、同埋蟹柳絲,上面仲有蛋黃醬同埋有木魚絲及紫菜絲飄下飄下,配料口感都十分豐富,食完好滯。
🥢🍥🍲
熱辣辣石鍋烏冬

▫️冇水提供的,要飲野就要叫飲品

☑️ 吉列豬扒手打烏冬/香濃菌湯🍲-$92

🆗 厚切豚肉手打烏冬(4件豚肉)/黑蒜油豚骨湯 🐷-$92

厚切豚肉

🆗木魚豚肉玉子燒 🍳-$58

2023-08-12
2023-07-29 458 浏览
難得係尖沙咀搵食但滿街都係人,突然諗起久違咗多年嘅萬豚屋便行嚟睇吓,幸好此店捱得過疫情又唔使等位,立即坐低開餐。凍奶茶幾大樽,茶味可以,不過甜咗啲。清酒係店員推介,酒唔啱我,朋友就話好飲。上枱時烏冬窩仍滾緊,厚切豚肉炆得好正,有油香又唔柴,好彩揀咗4件版本,烏冬就一般,加$10轉稻庭烏冬會好啲,湯底算係香濃嘅。玉子燒份量幾大,上面有好多沙律醬,入面又有好多好甜的豬肉絲,最啱鍾意甜口味的食客。一口牛係煎炸唔係燒,一啲炭香味都無,嚡口又無牛味,下次唔會再叫。日式炒雜菜帶甜,算是正常發揮。
本格香滑奶茶

凍奶茶幾大樽,茶味可以,不過甜咗啲。
宮乃雪清酒

清酒係店員推介,酒唔啱我,朋友就話好飲。
厚切豚肉4件手打烏冬

串燒一口牛

日式炒雜菜

日式炒雜菜帶甜,算是正常發揮。

2023-07-21
宮乃雪清酒
厚切豚肉4件手打烏冬
第一次食,話明萬豚屋,當然要試吓佢哋嘅豚肉,所以我叫咗厚切豚肉石鍋烏冬,吉列芝士豬扒同埋木魚豚肉玉子燒📝呢度嘅落單模式係自己喺餐牌上面填完再俾職員~🍲豚肉石鍋烏冬滾住咁上枱~個鍋咁熱都辛苦啲員工有四款湯底 我揀咗魚介豚骨作為湯底烏冬煙靭,厚切豚肉肥瘦適中,帶有少少油脂嘅香味,本身我唔鍾意食肥豬肉都覺得呢個唔錯!食食吓發現原來入邊有一隻雞蛋,係生打落去個湯底度等佢自己熟,不過貌相唔討好,我寧願佢整隻糖心蛋或流心蛋。🧀🐖吉列芝士豬扒粉漿夠薄,芝士仲溶緊,豬扒軟硬度適中,整個配合都幾有驚喜!不過要趁佢熱辣辣就好食晒佢~🍳木魚豚肉玉子燒初頭以為玉子燒係長方形個種,最後原來係蛋包飯嗰種,只係食到好多木魚,冇咩豚肉,所以整體上似食緊蛋包木魚。如果本身係好鍾意食蛋同埋木魚嘅話,呢個絕對係你嘅選擇。環境方面,在位置都比較狹窄,而且冷氣溫度唔夠高,本身食湯麵都已經容易熱,一路流着汗咁食💧不過值得一讚豚肉方面佢做得幾出色👍🏻❇️會再去指數:3/5
📝呢度嘅落單模式係自己喺餐牌上面填完再俾職員~

🍲豚肉石鍋烏冬

❇️會再去指數:3/5
吉列芝士豬扒
  • 厚切豚肉手打烏冬
2023-06-24 616 浏览
夜晚八點幾行過呢條巷見到萬豚屋竟然冇人排隊喎,見10幾年冇食過,一個人都入去試吓啦。餐牌推介,所以就點咗上級美國牛肉石燒烏冬香菇濃湯底。嗰一大Pat嘅香菌真係好香好吸引,一如以往加埋啲蛋花同豆苗,配襯個湯底勁熱辣辣真係好好味。可惜佢哋推介嘅上級美國牛肉就好嚡唔好食。入邊有幾舊切件嘅大啡菇,聞起上嚟就香,但係食起上嚟就有啲苦味。仲有烏冬麵偏淋身,未有彈牙煙靭嘅感覺。枱上放咗幾種唔同嘅醬料,本來諗住想試吓,但係咁啱店員就喺我面前收晒所有嘅醬樽,放晒喺一個大膠箱入邊,可能想準備添加醬料。可惜到我食晒碗烏冬,佢哋都未放返嚟😮‍💨🥲。都係夜晚八點幾啫,今早準備收工😅😅😅

2023-06-22
2023-06-18 358 浏览
好鍾意食烏冬 呢間仲要用石鍋上烏冬 完全滾住咁上枱比你食 天氣咁熱都要去食啊 🍽️厚切豚肉手打烏冬(2件豚肉)$86揀左香濃菌湯 用大啡菇整個湯底 面頭再加左黑松露醬 菇味香而濃郁 飲落仲帶少少creamy口感 另外加左粟米粒係湯底 粒粒都好香甜厚切豚肉方面 肥瘦適中 厚度夠厚 烏冬夠滑身無酸味上面落左啲豆苗 口感爽脆 連埋烏冬一齊食豐富左口感

🍽️厚切豚肉手打烏冬(2件豚肉)$86
厚切豚肉方面 肥瘦適中 厚度夠厚 烏冬夠滑身無酸味
上面落左啲豆苗 口感爽脆 連埋烏冬一齊食豐富左口感

2023-06-18
用餐时段
下午茶
2023-06-11 271 浏览
店舖位置好易搵👍🏻,石鍋烏冬啲湯每次都係滾住上枱,好彩佢嘅冷氣都好夠🌬️,所以完全唔會因為熱辣辣而食唔到😙🔸香菌濃湯上級薄切豚肉手打烏冬💲95評分(5星滿分): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次都必揀香菌濃湯,佢有一大羮嘅黑松露醬,撈勻後,個湯真係好香好濃郁好好飲😋 喺條片度,你會見到佢嘅料一啲都唔少,有蛋、冬菇、溫室豆苗、粟米,同埋上級薄切豚肉,全部都吸晒湯嘅精華,非常惹味😚🔸香辣麵豉吉列豬扒手打烏冬💲89評分(5星滿分): ⭐️⭐️⭐️⭐️(有3分係因為吉列豬扒👍🏻)🤭第一次試香辣麵豉湯,如果鍾意食辣嘅,就請留意佢係香辣麵豉湯,而唔係香辣湯,所以一啲都唔辣 係鹹鹹地😂。而吉列豬扒超大塊,外脆內嫩,炸粉算薄,肉質有汁😍。佢哋嘅芝士吉列豬扒係限量供應,之前試過一次,真係有拉絲效果,有好濃郁嘅芝士味🧀️服務質素: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌕

🔸香菌濃湯上級薄切豚肉手打烏冬💲95
評分(5星滿分): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🔸香辣麵豉吉列豬扒手打烏冬💲89

服務質素: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌕
  • 香菌濃湯上級薄切豚肉手打烏冬
2023-05-26 370 浏览
萬豚屋是一家值得讚賞的餐廳,他們的招牌菜品之一——厚切豚肉手打烏冬,以其獨特的風味和精湛的手藝贏得了食客的一致好評❤️❤️。以下是對厚切豚肉手打烏冬的食評:🐷厚切豚肉手打烏冬:厚切豚肉手打烏冬是萬豚屋的招牌菜品之一,以其精心烹製的豚肉和手工製作的烏冬引領了一場味覺盛宴👍👍。這道菜品將新鮮的豚肉切成厚片,搭配入口即化的手打烏冬,令人難以抗拒的美味令人回味無窮❤️❤️。豚肉的切割十分獨特,每一片都肥瘦適中,肉質鮮嫩多汁,帶有微妙的油脂香氣😊。它經過適當的調理,軟嫩的口感和豐富的豚肉風味令人愉悅。手打烏冬的韌性和彈性使得整道菜品更加有層次感,搭配豚肉的鮮香,讓人陶醉其中😊。萬豚屋的厨師們注重每個細節,他們在烹調過程中精心調配調味料,使得每一口都帶來濃郁的味道😊😊。無論是豚肉的鮮美、烏冬的口感還是湯汁的滋味,都完美地展現了豚肉手打烏冬的獨特魅力。👍。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕🧀️  約1300-1400 kcal 卡路里/份🍜烏冬在香港:烏冬是一種源於日本的麵條,由小麥粉和水製成,形狀平直而寬闊,與其他麵條有所區別👍👍。烏冬在日本料理中佔有重要地位,常被用來搭配各種湯料或炒菜👍。它的獨特口感和能夠吸附湯汁

🐷厚切豚肉手打烏冬:
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
🧀️  約1300-1400 kcal 卡路里/份

🍜烏冬在香港:
烏冬是一種源於日本的麵條,由小麥粉和水製成,形狀平直而寬闊,與其他麵條有所區別👍👍。烏冬在日本料理中佔有重要地位,常被用來搭配各種湯料或炒菜👍。它的獨特口感和能夠吸附湯汁的特性使其成為人們喜愛的食材之一。隨著時間的推移,烏冬也是香港人最愛的美食,厚切豚肉手打烏冬可以說是當中代表, 萬豚屋以其出色的厚切豚肉手打烏冬而聞名,這道菜品結合了新鮮的豚肉、手工製作的烏冬麵條和濃郁的湯汁,為食客們帶來了一場味覺盛宴😊。如果您對豬肉和烏冬感興趣,不妨前往萬豚屋,一嚐這道令人難以抗拒的美食,體驗日本料理的精髓😊😊😊😊。
厚切豚肉手打烏冬
📍萬豚屋 - 尖沙咀赫德道19-23號地舖