2024-12-24 593 浏览
Indian curry with naan 🥘🫓 南洋咖喱配薄餅 $36呢一個南洋咖喱配薄餅性價比好高,咖喱嘅份量好多,少少辣夠晒惹味,裏面仲有煮得好腍又入味嘅薯仔🥔,點埋香牛油🧈味又唔會太油膩嘅印度薄餅一齊食,薄薄地口感香脆鬆化,係一款高質嘅小食😋,適合同朋友share食,值得推介👍🏻Pig stomach with pepper and chicken pot set 胡椒豬肚雞煲套餐 🍗 $198好受歡迎嘅胡椒豬肚雞煲🍲確實唔錯,適合而家天寒地凍嘅天氣食,雞煲確實好足料,好似有大量口感彈牙嘅豬肚、大量口感軟滑嘅雞肉🐔、養生嘅杞子、補血嘅紅棗、驅寒嘅薑、香噴噴嘅芫荽🌿等,胡椒味好重,煮得夠晒入味,套餐另外有兩碗白飯🍚、一碟生菜🥬,仲有一大碟有燻蹄、港式生腸、豬肚同埋鳳爪嘅例牌滷水拼盤,超級豐富,最後有甜甜哋番薯糖水做甜品,確實幾正!
Indian curry with naan 🥘🫓
南洋咖喱配薄餅 $36

胡椒豬肚雞煲套餐 🍗 $198
好受歡迎嘅胡椒豬肚雞煲🍲確實唔錯,適合而家天寒地凍嘅天氣食,雞煲確實好足料,好似有大量口感彈牙嘅豬肚、大量口感軟滑嘅雞肉🐔、養生嘅杞子、補血嘅紅棗、驅寒嘅薑、香噴噴嘅芫荽🌿等,胡椒味好重,煮得夠晒入味,套餐另外有兩碗白飯🍚、一碟生菜🥬,仲有一大碟有燻蹄、港式生腸、豬肚同埋鳳爪嘅例牌滷水拼盤,超級豐富,最後有甜甜哋番薯糖水甜品,確實幾正!
2024-12-19 801 浏览
每個月總會到太子開會三幾次,例牌食個下午茶,同事一齊行經界限街見到間新餐廳,一於去試吓,餐廳名叫一食鍾情,標榜白滷水專家,大玻璃透視滷水檔食物整潔整齊,我地叫咗兩個下午茶餐,再叫一個滷水拼盤。鮮油豬仔包,麵包幾實淨, 並非空氣包,底面都烘底得好脆熱熱地,夾住厚厚一塊鮮牛油,係最邪惡嘅美味下午茶,配熱奶茶茶味香而滑。古法沙嗲配薄餅,薄餅外層酥脆有油香,個沙嗲的確與衆不同,味道好特別有啲咸鮮香味,配薄餅超好食,配白飯更加美味。鍾情滷六拼,有墨魚、金錢腱、豬生腸、燻蹄、水晶鳳爪、鵝掌翼,個滷水的確係招牌,好香濃滷水味道唔會過鹹,墨魚彈牙,金錢腱燻蹄夠腍,生腸鳳爪掌翼好爽口,而且全部都好入味。餐廳地方整潔出品有誠意,主打平民價錢,有好多套餐可以選擇,而且我們食呢個拼盤份量很多,以呢個價錢食到高質素白滷水,性價比高,值得一再光顧。
  • 古法沙嗲配薄餅
  • 鍾情滷六拼
嘩!😱😱😱 呢間餐廳真係離晒大譜!🤬 樓面伙記態度極差,我本身叫外賣之後轉堂食,收銀帶紅色頭箍個阿嬸錢鬧我兩蚊都慳😡 ,咁不如你唔好做外賣生意啦😤 份量方面又少到得三舊叉燒嘅叉燒飯,我身為一個專業嘅foodie,絕對唔會推薦俾任何人!🙅‍♀️🙅‍♂️ 永不幫襯!🚫🚫🚫 唔好意思,我真係好嬲,因為我覺得做飲食除咗食物之外,服務態度亦都好重要。呢個紅頭箍阿嬸嘅行為,簡直就係趕客,不能夠接受囉