2025-05-02
朋友推介,話呢間餐廳係自家農場養殖十勝產和牛使用,同時亦都係香港首間手打和牛漢堡專門店,咁仲等咩?鋪頭12點開,呢個時間來差唔多,唔會太多人。有两個圓型台,席前即燒,人人可睇到師傅的手勢,但見件件好均匀,據說都係100g。聞得到日本和牛油香及肉味,每個座位設獨立鐵板供席前即燒,厚身漢堡扒燒得微焦香口,內裡依然有豐富肉汁,這就是魅力所在。叫咗套餐D,有原味、三重芝士汁、香辣蕃茄汁3份漢堡扒,又有好大碗的麵豉湯,前菜和日本生雞蛋一隻,仲有日本珍珠米飯一碗,最驚喜係米飯唔够可以添加,不過講真咁大碗飯女仔實够嘅,男仔就有機會需要添飯。原味嗰份漢堡食咗先,可以感受到和牛嘅原汁原味,至於芝士份漢堡芝士味濃郁,仲有面上的芝士碎觀感也不唔錯,香辣蕃茄汁則酸酸甜甜小小辣,幾惹味。另一份係套餐C,有黑松露忌廉汁和甜洋蔥燒汁2份漢堡扒,同様哋有前菜、麵豉湯、蛋同埋飯,黑松露味道濃郁,好似嘆緊西餐咁,而洋蔥燒汁和牛漢堡係我最喜歡的味道,久久回味著😋😋而可以回味的還有明太子雞翼和清酒煮蜆😋😋😋