2008-12-30 15 浏览
我係幾個月前去的, 生同熟既食物都ok呀魚生好新鮮, 任何一種都係, 甜蝦特別好味, 所以後尾都賣晒.炸蠔又好食呀...冷面都好精美, 都算多餸服務方面, 少漏單, 上菜速度唔覺慢, 態度ok不過如果平一點當然更好...我已經食夜晚果轉架喇, 都覺得有點貴.好似係一五幾, 但仲有加一呢, 宵夜黎講唔算抵.
我係幾個月前去的, 生同熟既食物都ok呀

炸蠔又好食呀...冷面都好精美, 都算多餸

服務方面, 少漏單, 上菜速度唔覺慢, 態度ok

好似係一五幾, 但仲有加一呢, 宵夜黎講唔算抵.
2008-12-14 21 浏览
黎過哩度三次,每次都好飽好飽,不過始終唔敢亂咁點,因為好驚d份量好多會浪費了,都係點d食過既就算d枱好大張,可以放倒好多碟食物,而且感覺好整齊同乾淨,地方空間感幾好,雖然有限時段,但係我都未試過比人叫走,可能真係地方太大了,輪唔到我地走人o卦上枱速度都好快,完全無拖時間哩度d剌身都算緊緊合格,只有甜蝦剌身係可以令到我食唔停口自已燒既肉都唔錯,種類五六款啦,牛脷最好味,不過其他肉偏咸呢炸物當中,當然最正係吉列蠔啦,真係好鬼香鍋物真係唔敢叫多過一款,只會叫牛肉鍋or海鮮鍋,味道一般,菜多過肉而家哩度只會係我既第三or第四位既日式放題選擇之一,因為哩度最衰就係無得任飲,飲品又貴所謂既特價飲品又淡而無味,任食又唔係平過人,雖然而家又減價,不過已經唔夠其他店爭了

上枱速度都好快,完全無拖時間

哩度d剌身都算緊緊合格,只有甜蝦剌身係可以令到我食唔停口

炸物當中,當然最正係吉列蠔啦,真係好鬼香

• 炸吉列蠔,冷烏冬,甜蝦刺身
2008-12-06 1 浏览
原本以為有幾好食呀..仲要book位....又話要早2日前book枱呀....但真係唔值得再去食呀...d野食又唔多,熟食超'漏'食少少就唔想再食啦...而且竟然冇天婦羅炸蝦,order左d食物真係好慢..有d仲唔知去左邊呀...好多新派食物,但好似整左出來就算,原全冇唸過o岩唔o岩口味呀...如果好食$200以上係ok....可以接受...但真係好唔掂呀.
但真係唔值得再去食呀...
d野食又唔多,熟食超'漏'食少少就唔想再食啦...
如果好食$200以上係ok....可以接受...
但真係好唔掂呀.
上次係度見人介紹呢間店好似幾抵..所以總共去左兩次,第一次覺得幾好,第二次覺得唔掂..!d刺身冇咁新鮮...黎野食份量又少..某d熟食你寫個1字真係得一件..兩次都有刺身蛋糕食...!!幾好味架 !仲有蠟燭點,不過要預先打去講 .第一次去點了:甜蝦刺身+魷魚刺身 : 整體黎講幾新鮮架 !!甜蝦好正 (友人說的)小型鐵板燒 : 可以燒既料唔多,但有羊肉,雞肉,蝦等 ~我們點左黑椒雞肉黎燒,幾好味架 !!炸雞件 : 普通貨式,不過不失炸魷魚 : 幾香口又脆蔥爆豬頸肉 : 普通料可以唔試汁煮牛肉: 又係普通料...芝士薯丸 : 似一塊薯餅多d,而且入面d芝士唔香芝士魚餅 : 熱辣辣幾正,咬落去有溶左既芝士係入面!!!正炸生蠔 : 媽咪話唔差,起碼唔會腥先..炸蝦餅 : 普通野,還OK吧米紙蝦卷 : 我覺得呢個好味~前後食左6件..好脆,而且幾似食緊炸蝦 壽司既感覺 芝士肉醬焗薯皮 : 又係普通野,芝士唔夠香...可以唔好試..因為好滯 !准山條 : 幾好味~不過咸左D腩肉串 : 面層D汁甜甜地...幾好味~不過好肥..一串好了!冷烏冬 : 十分難食,成餅野咁唔知想點千島醬腐皮凍豆腐 : 一件
上次係度見人介紹呢間店好似幾抵..
所以總共去左兩次,第一次覺得幾好,第二次覺得唔掂..!
第一次去點了:
幾好味架 !!
炸雞件 : 普通貨式,不過不失
炸魷魚 : 幾香口又脆
蔥爆豬頸肉 : 普通料可以唔試
汁煮牛肉: 又係普通料...
芝士薯丸 : 似一塊薯餅多d,而且入面d芝士唔香
芝士魚餅 : 熱辣辣幾正,咬落去有溶左既芝士係入面!!!正
炸生蠔 : 媽咪話唔差,起碼唔會腥先..
炸蝦餅 : 普通野,還OK吧
准山條 : 幾好味~不過咸左D
冷烏冬 : 十分難食,成餅野咁唔知想點
千島醬腐皮凍豆腐 : 一件件豆腐,外層包住腐皮好似壽司咁,上面加左千島醬...
唔知點形容..不過陣味好不知所謂,勁難食..!難怪咁多款野食,呢個比晒6件咁多..(其他都3-4止)

不過食食下有人拉鈴鈴,話有優惠比大家,
第一次有
雪長蟹,我們兩個人叫了兩碟~不過份量唔多~
但蟹肉幾大件同鮮甜,好味 !!

第二次有
紅鱒魚刺身,媽咪話十分鮮甜,兩客=4片

而且出面有個自助拎沙律同湯,d沙律幾ok架

刺身壽司蛋糕
紅鱒魚刺身
刺身兩款
小型鐵板燒
2008-10-01 6 浏览
我上來openrice 看食評,見超過75個人讚,所以昨晚上去試試。每個人 $228 加 一,但食品極差,牛肉鍋的牛肉差過快餐店吉野家!八抓魚刺身竟然是細小的原隻八抓魚,好難吃!大吉收 $158 仲好吃!埋單兩人五百幾,真的好不划算!難吃死!不是 ok,是難吃!早知去盛八吃燒肉!大家不要再去了!

大吉收 $158 仲好吃!

埋單兩人五百幾,真的好不划算!難吃死!不是 ok,是難吃!
早知去盛八吃燒肉!

大家不要再去了!
2008-09-28
我開頭睇到所有評語都真係好似好正咁,咁我就立即同老公去食點知去到一見到張order 紙,好得失望點解冇天婦羅0既同埋唔係太多野選擇,食物品質唔太好,係唯一好小小就係魚生比較多小小款,不過你如果用呢個價錢黎食呢d魚生我就覺得唔底食,因為出面食和食放題都係唔使200蚊仲有野飲喎,而呢餐我地食左成500百蚊其實如果好食我地都冇所謂,但真係唔係好得呀,仲有講埋佢地d服務就真係麻麻,我都唔知之前個d食評係咪佢地自己寫上去,講到咁好service原因係我地2人去左出面攞野食,之後返黎發覺成張櫈都係我地野食d汁最嬲0既係冇人幫我抹,又冇職員話我知,咁如果我唔知而又坐左落去咁咪慘,同埋咁大張order紙,只係可以點6樣食,好似小左d啦,不過你比我可以叫10樣野我都諗唔到食乜,因為唔係咁野食,好後悔食左呢餐因為都幾唔底食我仲要去到咁遠,我住係荃灣架,唔會再去
我開頭睇到所有評語都真係好似好正咁,咁我就立即同老公去食
太多野選擇,食物品質唔太好,係唯一好小小就係魚生比較多小小
因為都幾唔底食我仲要去到咁遠,我住係荃灣架,唔會再去
(非会员)
所謂色香味俱全, 咁食物賣相就緊係行先ga la, 但係一生o既魚生全部個樣都皺皮脫水 (excluding 三文魚), 食物o既器皿又用茶餐廳貨色而且欠缺統一, 真係見到都唔多想食. 至於食物, 魚生都講明係皺皮脫水就當然係雪藏千年o既魚生形蛋白質啦~ 反而熟食比較穩陣, 炸蠔, 焗薯皮, etc. 都係推介之選.
  • 炸蠔
  • 焗薯皮
2008-09-23 6 浏览
I went there with my sister and brother in law for buffet dinner couple Sundays ago.. the food is very bad... nothing taste good... the only eatable stuff was the salad from the salad buffet.. a big disapointment!! And it was so expensive for the quality of food... I will never go there again!!
2008-09-23 11 浏览
之前都系睇 openrice 呢個網睇到呢間餐廳 , BF生日前夕同左男朋友去食*開頭同BF去果度搵路搵左好耐,不過上左餐廳入座後,D服務員好好 ,過黎你張台度好詳細咁介紹點選食物既單點寫同埋有咩優惠。仲有食食下既時侯,吾小心倒瀉左D豉油系台度,服務員睇到我地台D少少豉油,就即刻幫我地台清番倒瀉既野 , 我俾服務員態度 4粒星 至於餐廳既食物,出去拎既食物就OK.. 但任點任叫果D就好好食!!至於餐廳GE環境, 暗暗地既燈光,好浪漫!! 岩曬情侶約會食飯既地方
過黎你張台度好詳細咁介紹點選食物既單點寫同埋有咩優惠。
就即刻幫我地台清番倒瀉既野
, 我俾服務員態度 4粒星

優惠*贈送秋都魚一客(1件) 2客(2件)
優惠*贈送秋都魚一客(1件) 2客(2件)
2008-09-19 9 浏览
睇左呢度既食評走左去試一上到去見到地方好大唔迫 ... 幾好食物方面刺身大致上都OK ...但吞拿魚就麻麻地 ... 反而甜蝦就唔錯致於其他既炸物好似炸蠔咁都幾好食唔似其他個D咁乾同埋有得自己燒肉食爐仔細細幾好玩最好味既就係燒牛舌講到成晚最差既就係個個白汁田螺 可以唔試大部份食物都幾好味同埋待應做野都好快手好有禮貌會再幫襯 ...
睇左呢度既食評走左去試
一上到去見到地方好大唔迫 ... 幾好
食物方面刺身大致上都OK ...
但吞拿魚就麻麻地 ...
反而甜蝦就唔錯
講到成晚最差既就係個個白汁田螺
可以唔試
大部份食物都幾好味
同埋待應做野都好快手好有禮貌
會再幫襯 ...

2008-09-17 8 浏览
食過3次, 一定都會再幫襯刺身夠新鮮, 食物款式選擇又多, 而且寫幾多就比幾多, 好少有漏單漏單一同佢講就馬上補返服務態度一流一坐低就馬上端出一大盤刺身比我地食住先, 食食下會有一些限定食品推出, 次次都唔同, 每臺輪住舉手ORDER, 氣氛很好!值得推介!
食過3次, 一定都會再幫襯

刺身夠新鮮,
食物款式選擇又多,
而且寫幾多就比幾多, 好少有漏單
漏單一同佢講就馬上補返
服務態度一流

一坐低就馬上端出一大盤刺身比我地食住先,

值得推介!
2008-09-17
見到有不少好評, 所以去試.我媽生日, 有個魚生做的CAKE, 這個不錯, 但可以說, 整間餐廳除了魚生ABOVE MEAN之外, 其它都BELOW MEAN...熟食那些...吃完不會想再吃這晚的特別食物是秋刀魚SUSHI, 腥到吃不下...9月21日開始有蟹, 那吸引多了. 服務很快手, 但服務員的動作有點粗魯...一個月前在中要光顧了一間日式放題, 價錢比這間便宜, 而且所有食物都比這裡好, 只是不出名, 所以生意麻麻...名字就不清楚, 大概是叫"吉X", 鏞記對上少少...唯一比這間差的是環境迫吧這間, 不會光顧第二次了...
見到有不少好評, 所以去試.

服務很快手, 但服務員的動作有點粗魯...

這間, 不會光顧第二次了...
  • 魚生
2008-09-07 9 浏览
上星期六,同朋友補祝生日,又有機會食食食啦~~哈~~ 一個星期前book定位,當日亦有服務員打黎cnfm booking~刺身都有好幾款,有我幾鍾意食嘅喜靈魚,不過曾經有友人話過,喜靈魚係醃魚,唔值得食...但唔理佢值唔值,我鍾意食呀~~ 響螺肉幾爽,三文魚好多件都有d邊位/魚皮,有點兒......炸物:試左蠔,可能之前食過"吉列專門店",所以覺得呢到果d好一般,不過一分錢,一分貨呀~~蕃薯好硬,南瓜幾粉,ok~可惜無蝦天婦羅呀~~燒物:燒鰻魚好食,夠熱~燒雞翼中間係生架~~燒雞骨腸好油呀~燒雞軟骨串好鬼硬呀~~自己用鐵板燒:牛脷,ok,但黑椒太勁喇~~燒蝦同埋帶子都ok~~d雞片好鬼鹹呀~~自助沙律吧,面豉湯一般,佢d咖哩汁唔錯,加落d飯(好似有紅米o係入面)到,都幾好食嘅~~熟食嘅牛筋唔錯,芝士山芋餅凍左唔好食~炸薯蓉點解咁似炸年糕嘅??送嘅蟹腳都ok~一人一杯乳酸飲,各人意見都話ok~~係有漏單情況呀~~9點幾我地就埋單喇~因為佢地有第二場呀~~我地坐o係為d房仔入面,時不時都要揮手先搵到d服務員呀~~不過佢地都有主動入黎加水同收碟嘅~~
上星期六,同朋友補祝生日,又有機會食食食啦~~哈~~

送嘅蟹腳都ok~

一人一杯乳酸飲,各人意見都話ok~~

係有漏單情況呀~~

9點幾我地就埋單喇~因為佢地有第二場呀~~

我地坐o係為d房仔入面,時不時都要揮手先搵到d服務員呀~~
不過佢地都有主動入黎加水同收碟嘅~~
2008-09-02 16 浏览
早幾天和另一位也是很忙的朋友約了出來吃飯,此君喜歡放題,於是在下就著手去選一些放題的餐廳。酒店晚餐自助餐太貴,宵夜自助餐又太夜,結果在下選了這一間方便的「一生任食創作和食」。有看在下的BLOG也知道在下肯寫的都是有特色或值得推介的食肆,而這一間也的確引起了在下寫的興趣。這一間食店位於銅鑼灣,看來也很有名,早上打電話去訂位,晚市已經全滿,結果要食宵夜時段,9:30開始。和朋友匯合,上到去已經有幾十人在等,看來是要等上一輪的人埋單執台。可能是銅鑼灣加和食,等位的絕大部分都是後生仔女,當中也不乏打扮入時的青春少女,作為等位時的餘興節目。然而,突然發現在下和朋友兩個大男人這組合很奇怪。不過在下自從經過東京一行的洗禮,就算全店都是女生得在下一個男生,也完全沒有感覺了,哈哈!看現場環境,很像等特價時段的稻香,而在稻香的話大概要等一小時,而這裡就只需要等15分鐘就可以入座,效率不錯。和其他日式放題一樣,是在紙上剔食物,每一張最多剔六份,看似不太環保,但防止浪費時物方面卻是比較有效。去過很多類似的餐廳,最大的問題都是服務水準低,叫極沒人理會,上菜慢又漏單之類。然而這一家店卻讓在下感到驚喜,侍應的數目足

然而這一家店卻讓在下感到驚喜,侍應的數目足夠,落Order時也很快有人跟進。

而我們由頭到尾遞了五六張紙,八成的食物都是於在下期待的時間內送上,兩成就比較慢,而沒有出現漏單的情況,完全是在下想像以上的服務水準。

侍應偶然也會加加茶,也會因為我們台上的空間有限,而主動為我們收碟或安排兩碟食物合一,看他們都是後生仔女,有這樣的水準著實不錯,本來香港的侍應水準就很參差。

回歸食物本身,食物款式頗豐富,而且也有自助的前菜、湯、小食,喜歡和食的朋友應該會覺得和一般自助餐分別不大。

而水準方面,刺身都算新鮮,以放題來說是水準以上。炸物都不錯,新鮮炸起,那炸生蠔特別好,另外炸雞也很好吃。而燒物就一般般。

其他的煮物也未見出色,但圖中那個芝士焗雲吞也有驚喜。

另外白色一塊的芝士魚餅,口感特別,雖然不是極好吃也值得一試。而圖中的牛肉鍋就一般,鍋內的湯不夠濃不夠甜。

小小的桌上,有一個小小的爐讓顧客自己燒肉來吃。只是生肉的上菜速度比較慢,我們連火都熄掉之後,還有生肉來到。不過喜歡自己弄食物的會覺得不錯,一邊燒又可以一邊聊天。

此外在下Order了另加$8一杯的菠蘿乳酸,味道還好。

到了十點左右,經理會敲鑼,用咪宣佈當晚的特色食品。那晚是松葉蟹腳,經理會逐張台去問要幾多客,同時就用咪高呼「41號台要兩客」,感覺像做Show,但也為平淡的放題帶來一些色彩。而蟹腳本身很快就到,質素一般啦...

基本上,絕大部分日式食品都可以品嚐得到,當中燒肉及鍋是在下意料之外的,其他的日式放題很少會有這樣的東西供應。

我們是幫趁宵夜時段,$158再加一,以這個價錢及地區來說,這裡的食物種類是超水準,食物的質素是水準,服務質素是水準以上,再外加顧客中有不少青春少艾,絕對是值得再去之選。

平日晚飯時段要$188,而星期五六日就要貴三十至四十,故此想覺得超值,還是星期一至四去吃。
 刺身OK新鮮
 燒肉OK
 芝士焗雲吞有驚喜
 松葉蟹腳有Gimmick
$180 (宵夜)
 刺身OK新鮮
 燒肉OK
 芝士焗雲吞有驚喜
 松葉蟹腳有Gimmick
2008-08-20 3 浏览
星期六晚同屋企人去完美食博覽,佢地話想試下一生任食!星期六晚9:30後$188,價錢比起同區的日本任食算貴,但最衰係唔包飲品..得熱茶飲!環境:星期六晚唔太多人,都沒坐滿.全餐廳都以木為主,坐位舒適!外面設有自助沙律吧,有沙律,前菜,飯,面屎湯,忌廉湯,炒烏冬提供..佢的炒烏冬好好味,是手打烏冬!用特別的汁加上黑胡椒,十分之野味道!刺身 :有大約9種提供..都很新鮮!特別地佢有鐵板燒提供..給你一個小型的鐵板仔慢慢玩樂!雞軟骨串 米子皮蝦卷...屋企人話好油..食左之後好膩!天婦羅..天婦羅比較小選擇..沒有蝦天婦羅! 炸餃子..普通..炸到好硬..一食就知係一大包個d..唔係自己整炸魚餅.我以為係細細件個D..等我仲選左2件..原來咁大件的..食完都飽曬白酒煮青口芝士山芋魚餅...特別的一個...白汁煮田螺 牛油炒雜菇外面還有一個小型counter,每期會有唔同的野做推介..今期係 < 瀨尿蝦壽司 >..有師父即時整,侍應還會在攪氣氛送上,好好笑!唯一不好是十分不環保,比一大張A4紙你但每次只可選6種,之後成張紙就唔要..睇就睇的方便啦但好浪費呀 !
星期六晚同屋企人去完美食博覽,佢地話想試下一生任食!

刺身 :有大約9種提供..都很新鮮!

特別地佢有鐵板燒提供..給你一個小型的鐵板仔慢慢玩樂!

雞軟骨串

米子皮蝦卷...屋企人話好油..食左之後好膩!

天婦羅..天婦羅比較小選擇..沒有蝦天婦羅!

白酒煮青口

芝士山芋魚餅...特別的一個...

白汁煮田螺

牛油炒雜菇

$188 (宵夜)