Today, I went to a Japanese restaurant near Mongkok Sushi platter (ume)左壽司拼盤(梅).  The platter has 12 pieces of sushi, including salmon belly, wagyu beef, scallop, swordfish belly, sweet shrimp, northern shellfish, boiled abalone, two California rolls and two selected sushi of the day.  Good sushi and fresh 牛油果軟殼蟹卷 Soft-shell crab roll with avocado, full of avocado, eat the crispy crab meat, the taste is good 火焰胡麻蝦卷 Flame Flax Shrimp RollsThe cookedness of the shrimp is just right, and there is

The cookedness of the shrimp is just right, and there is my favorite sesame

芝士吉列蠔卷 Cheese Gillette Oyster Roll
Total 4 pieces, cheese melts in your mouth, Gillette oysters are even more delicious

火焰三色卷 Flame three-color roll-in noodles are best eaten with scallop rolls, even if they are divided into two, they will be thick, and the food will be very satisfying, with cucumber and tamagoyaki, even with leftover salad dressing  Not heavy taste, but delicious

Nice restaurant near mongkok, which is convenient as it is near to mtr Station. Recommend all of my fds to reserve it, especially those who like sushi

油尖旺一向係搵食好地方,呢次黎到旺角近朗豪坊一間樓上食店,裝修雅緻,座位舒適,出Lift即刻有員工招呼,由於時間頗早,所以可以自己揀選心儀位置,同時食物亦好快上枱,日本茶以茶包自行沖泡,茶不濃帶少少香!醬油七味燒左口魚邊壽司$18女友鍾意食左口魚,於是點左呢個一件,夾起壽司飯冇散,沾沾醬油Washabi仍然堅挺,左口魚入口充滿油脂分佈均勻,認真唔錯,佢其他壽司都價錢宜人,但女友今日冇胃口,所以冇嗌得好足槍燒三色飯$72三色飯由三文魚、左口魚及帶子組成,配合醬汁淋面,一啖飯一啖魚剌身非常之開胃鰻魚卷$58一set六件鰻魚卷,點點醬汁,Size男仔岩岩好一啖入口,細嚼之下魚同飯撈埋一齊感覺魚身清淡新鮮有咬口天婦羅手打冷烏冬$88烏冬實淨,冇一pat野chi埋一齊,凍身沾上冷麵汁後一雪入口,天婦羅出黎油份不高但保持乾脆,咬落去蝦隻仍然有彈牙感覺火炙吞拿魚沙律$58一個沙律最緊要係材料要夠鮮,呢個完全符合要求,配合上白色甜甜酸酸既沙律汁,餐前食可以開胃,餐後食可以清新口腔,我係覺得好味架!呢個值得推介,份量味道都唔錯,仲要有幾塊厚切既吞拿魚放面,佢個沙律汁會分開上,你鍾意沾食或者倒哂落去都冇問

醬油七味燒左口魚邊壽司$18

天婦羅手打冷烏冬$88
天婦羅手打冷烏冬
天婦羅手打冷烏冬
火炙吞拿魚沙律$58

一個沙律最緊要係材料要夠鮮,呢個完全符合要求,配合上白色甜甜酸酸既沙律汁,餐前食可以開胃,餐後食可以清新口腔,我係覺得好味架!呢個值得推介,份量味道都唔錯,仲要有幾塊厚切既吞拿魚放面,佢個沙律汁會分開上,你鍾意沾食或者倒哂落去都冇問題
火炙吞拿魚沙律
2023-03-30
火炙吞拿魚沙律
2023-03-29 284 浏览
價格實惠嘅日本野真係買少見少喇,而家出街食個魚生飯都百幾二百蚊。呢度啲魚生飯價錢仲停留喺十年前嘅level,真係好難得!特盛海鮮當每款魚生都一有片,有甜蝦、熟蝦、三文魚、北寄貝等等…配左少許青瓜,$75有呢個質素,真係好抵食!日本室津蠔💯💯💯💯個蠔勁鮮甜味道清甜,冇鐵鏽味,仲有啲特別嘅彈牙感,新鮮到不得了!呢個我比最高分,一定要叫!雜錦天婦羅以為佢咁平實好少啦,點知佢都算大,有3隻蝦,仲有啲南瓜、青椒、茄子等等⋯天婦羅最緊要係個炸漿,而呢碟啲漿就好薄,炸得相當脆口。蒜燒茄子最後叫左啲蔬菜類黎中和下。佢啲蒜蓉好碎,香氣更加出,茄子juicy,少少辣咁。提子梳打酸酸甜甜~總的來說,想慳荷包,但又想食日本嘢嘅可以考慮吓呢間🥰

特盛海鮮當

日本室津蠔💯💯💯💯

雜錦天婦羅

蒜燒茄子

提子梳打
酸酸甜甜~

總的來說,想慳荷包,但又想食日本嘢嘅可以考慮吓呢間🥰
2023-03-27 327 浏览
旺角38廣場講名可能唔知係邊講朗豪坊隔離果間KFC應該會多人知啲😂事關當日同個friend 搵咗一輪先搵到佢個入口🤣🤣🤣就係KFC過少少一出lift就會見到大大個牌入面好大好寬敞,最啱三五知己邊食邊吹水下次可以試下佢個日替午餐,好似幾抵食😋胡麻醬豆腐沙律,清爽開胃👍🏻👍🏻炸墨魚嘴👍🏻份量大,同朋友share就啱啱好炸雞軟骨餃子🥟👍🏻👍🏻香脆有口感牛肉壽喜燒👍🏻壽喜燒汁清甜好味蟹籽海膽炒飯👍🏻👍🏻足料有鑊氣兩個人食到抱住個肚走都係$300,真係好抵食啊~~~~~
旺角38廣場講名可能唔知係邊
講朗豪坊隔離果間KFC應該會多人知啲😂

一出lift就會見到大大個牌

入面好大好寬敞,最啱三五知己邊食邊吹水

下次可以試下佢個日替午餐,好似幾抵食😋

胡麻醬豆腐沙律,清爽開胃👍🏻👍🏻

炸墨魚嘴👍🏻份量大,同朋友share就啱啱好

炸雞軟骨餃子🥟👍🏻👍🏻香脆有口感

牛肉壽喜燒👍🏻壽喜燒汁清甜好味

蟹籽海膽炒飯👍🏻👍🏻足料有鑊氣

兩個人食到抱住個肚走都係$300,真係好抵食啊~~~~~

餐廳位於旺角站,係E1出口行3分鐘就到,就係朗豪坊同雅蘭中心附近,位置十分方便👍一休其實我已經同朋友已經食過好多次😋價錢抵食,環境闊落舒適,今日黎開旺角,一定要再黎食啦~今日係下午三點左右到餐廳,因為過左食飯時間,所以人唔算多,可以同朋友慢慢食坐下傾下計🤩🤩餐廳用QR code自助落單,亦有好多食物種類比客人選擇😋🍣🍜🍛⭐️5星為最推薦⭐️鯛魚腩蒲燒飯 $65 ⭐️⭐️⭐️鯛魚腩有三件,件件都好厚食落口充滿油脂👍充滿魚味,送飯一流👍食落好有滿足感😋旁邊重有幾片醃蘿蔔可以解膩🤩落埋蒲燒汁唔知點解好有鰻魚飯Feel😆槍燒三色飯 $72 ⭐️⭐️⭐️三色分別係指帶子、三文魚同左口魚,件件都好厚好新鮮,用火槍燒至半熟,特別係左口魚有入口即融嘅感覺🤩加埋醬汁好好食😋大阪燒 $48 ⭐️⭐️⭐️上枱時熱辣辣,主要都係八爪魚粒同菜絲係入面,上面有勁多醬汁同埋木魚,口感好軟熟,食大阪燒簡直係唔會厭😆軟骨餃子 $42 ⭐️⭐️⭐️⭐️一碟有5隻🥟,通常去到日本餐廳先有軟骨餃子食🤩煎到脆卜卜,軟骨增加左餃子嘅口感,推薦😆蟹柳卷 $18 (有6件)⭐️⭐️⭐️芝麻八爪魚軍艦壽司 $20 (有2件)⭐️⭐️⭐️因為已經叫左好多嘢,所以都係叫少少壽司食
⭐️5星為最推薦⭐️
鯛魚腩蒲燒飯 $65 ⭐️⭐️⭐️
槍燒三色飯 $72 ⭐️⭐️⭐️
大阪燒 $48 ⭐️⭐️⭐️
軟骨餃子 $42 ⭐️⭐️⭐️⭐️
蟹柳卷 $18 (有6件)⭐️⭐️⭐️
芝麻八爪魚軍艦壽司 $20 (有2件)⭐️⭐️⭐️
因為已經叫左好多嘢,所以都係叫少少壽司食下🍣估唔到軍艦壽司都幾大件,壽司飯有醋味,紫菜係脆卜卜,新鮮製作👍

整體黎講,餐廳環境闊落,位置重要勁近地鐵站,好方便👍落單後好快就已經上曬食物,食物新鮮,值得一試😊
2023-03-23 156 浏览
朋友推薦左呢間抵食嘅日式居酒屋比我試下今次試完之後又覺得幾唔錯魚生/生食方面 我地嗌左個海膽三文魚飯海膽望落色澤好好 食落都好鮮甜 三文魚入口即溶 濃濃魚油香味 真係好吸引估唔到呢個價錢都可以有呢個質素!另外 仲想叫多兩個室津蠔試試佢海水味唔太濃 好creamy嘅感覺size都好足夠!大滿足!食完啲凍野之後想食熱野當然唔少得壽喜燒鍋雖然價錢唔係和牛鍋嘅價錢但係啲牛都有番咁上下質素湯底好飲~小食仲叫左雞軟骨餃子、牛油煎帶子、雜錦天婦羅雞軟骨餃子香而不膩 滿滿雞肉香味 一定要趁熱食天婦羅黎講 私心蕃薯天婦羅 炸皮香脆 外脆內軟仲有和牛壽司卷 內有牛油果 和牛 雖然只有4個卷 但係每個卷份量都好足夠一人兩卷都夠曬飽我地臨走時 全場已經滿座 真係遲少少都入唔到餐廳 總算明點解佢咁多人黎食
朋友推薦左呢間抵食嘅日式居酒屋比我試下
今次試完之後又覺得幾唔錯

魚生/生食方面 我地嗌左個海膽三文魚飯
海膽望落色澤好好 食落都好鮮甜
三文魚入口即溶 濃濃魚油香味 真係好吸引
估唔到呢個價錢都可以有呢個質素!

另外 仲想叫多兩個室津蠔試試佢
海水味唔太濃 好creamy嘅感覺
size都好足夠!大滿足!

食完啲凍野之後想食熱野
當然唔少得壽喜燒鍋
雖然價錢唔係和牛鍋嘅價錢
但係啲牛都有番咁上下質素
湯底好飲~

小食仲叫左雞軟骨餃子、牛油煎帶子、雜錦天婦羅
雞軟骨餃子香而不膩 滿滿雞肉香味
一定要趁熱食
天婦羅黎講 私心蕃薯天婦羅 炸皮香脆 外脆內軟
仲有和牛壽司卷 內有牛油果 和牛
雖然只有4個卷 但係每個卷份量都好足夠
一人兩卷都夠曬飽

2023-03-21 191 浏览
📍一休居食屋山東街38號廣場1樓牛肉壽喜燒 $65抵食之選,鍾意壽喜燒汁嘅推薦order呢個,份量適中,就算一個人食曬都仲有胃容量裝其他食物。餐廳另外有一個和牛壽喜燒應該仲正,不過我想食多幾款食物所以無叫到。帶子牛油燒 $68鐵板燒鐵板上,5-6粒大大粒嘅帶子,煎到好香,好適合第一道菜就食呢個開開胃。極上和牛卷 $78牛油果夾和牛,油脂感十足。日本室津蠔+赤貝刺身 $68+46兩粒大大粒又juicy嘅生蠔,另外有一個香甜果味豐富嘅赤貝。雜錦天婦羅 $68最正係呢個天婦羅,全種類蔬菜加炸蝦。南瓜係最正嘅選擇。三文魚海膽飯 $98主食,三文魚刺身配海膽絕配。小結抵食,日式餐廳,菜色種類應有盡有。
📍一休居食屋
山東街38號廣場1樓

牛肉壽喜燒 $65

帶子牛油燒 $68

極上和牛卷 $78
牛油果夾和牛,油脂感十足。

日本室津蠔+赤貝刺身 $68+46

雜錦天婦羅 $68
最正係呢個天婦羅,全種類蔬菜加炸蝦。南瓜係最正嘅選擇。

三文魚海膽飯 $98
主食,三文魚刺身配海膽絕配。

小結
抵食,日式餐廳,菜色種類應有盡有。
2023-03-18 205 浏览
忙碌左一個星期,幾經辛苦終於happy Friday啦,約咗朋友嚟到旺角唔知食咩好,就嚟返呢間幫襯左幾次嘅舖頭食餐好嘅!.今日早咗嚟,嚟到嘅時候仲好多位,不過走嘅時候就開始食飯時間,都坐得7788,晏啲嚟可能仲要排隊添。.唔講咁多,一嚟就嗌左佢嘅超抵食三文魚刺身,$68有10片,雖然就唔係厚切,不過都新鮮好食。仲叫咗個角切魚生飯,叫完朋友先同我講佢唔食三文魚,所以自己食晒咁多三文魚有少少膩😂.跟住食返個蟹籽沙律解解膩,但原來佢下面鋪咗啲生菜墊高,有少少失望。熟食方面就叫咗牛油帆立貝同埋炸雞,前者就都嫩滑嘅,不過就唔太重牛油味,後者就炸得好香脆,可以一叫。.埋單就唔知幾錢啦,因為朋友請食飯🤤 不過過往經驗就應該唔太貴嘅,我諗$300-$400都落到樓~
2023-03-16
喺旺角行完街,到中午時候緊係去搵下好野食,咁啱經過山東街38號廣場,俾一休和尚同埋個menu吸到住,就上咗去一樓食lunch了。店內佈置充滿日本🇯🇵色彩,座位寬闊舒適,唔會覺得迫夾。🌟🌟Order食物用最方便的QR code, 可以慢慢揀👍🏻🤩食物選擇非常之多,有拉麵、咖喱飯、烏冬、魚生飯、天婦羅、燒物,應有盡有。我同friend 最後揀咗牛肉辛辣湯底拉麵,角切魚生飯、牛油果軟殼蟹卷、鐵板牛油什菇、餐飲有熱黑糖薑母茶,凍京都抹茶鮮奶。🍜牛肉拉麵揀咗辛辣湯底(🌶️大辣),麵量分量十足,辣味十足。🌟🌟角切魚生新鮮,角切的size 頗大粒😍🌟🌟肥美軟殼蟹外脆內軟,配上牛油果軟滑的口感,非常好味。🌟🌟牛油什菇香口爽脆,都係大大份。
店內佈置充滿日本🇯🇵色彩,座位寬闊舒適,唔會覺得迫夾。

牛肉辛辣拉麵

角切魚生飯

🌟🌟角切魚生新鮮,角切的size 頗大粒😍

牛油果軟殼蟹卷

🌟🌟肥美軟殼蟹外脆內軟,配上牛油果軟滑的口感,非常好味。

鐵板牛油什菇

🌟🌟牛油什菇香口爽脆,都係大大份。

京都抹茶鮮奶
2023-03-15
午餐
牛肉辛辣拉麵
鐵板牛油什菇
京都抹茶鮮奶
  • 牛肉拉麵
今日約咗兩位人妻姊妹一齊食飯,Miss We👩🏻仲帶埋女女👧🏻出黎,第一次咁樣組合食飯都幾有趣!😄😄今次係Miss C👩🏻提議食呢間,佢就話食過幾次唔錯同埋唔係好貴😄😄我哋就自己叫自己嘅,Miss We👩🏻囡囡👧🏻叫嘅雞扒拉麵🍜係分開上,但佢話雞肉比較 ‘鞋 ’ 同埋乾冇食晒😂😂我說叫左:~~~岩石燒牛肉粒鍋飯~~~牛肉粒有5粒都幾大嚿😀😀,牛肉質地幾香有牛脂,亦都唔會好靭有咬口☺️☺️!可惜個飯好乾冇乜汁,我要另外自己溝豉油先有個味出嚟,但我蠢咗唔記得問佢攞汁😅😅咪得囉!
雞扒拉麵

我說叫左:
~~~岩石燒牛肉粒鍋飯~~~

豚肉泡菜鍋
2023-03-06
$95.5 (晚餐)
2023-03-11 197 浏览
今日同朋友喺旺角做完嘢,聽佢介紹附近有間日本嘢唔錯,所以即刻同佢去試吓!餐廳位於雅蘭中心隔離的3 8廣場1樓,可能係樓上舖的關係,平時有經過但冇留意到此店,其實位置非常方便易找!餐廳非常有日本居酒屋風格,木系裝修,牆上擺放好多各式各樣的酒瓶,店內非常寬敞,而且非常多卡位!卡位椅背夠高,私隱度非常好,同朋友一路傾偈一路食嘢, 十分舒服!我哋叫咗以下幾款食物:香芒乳酪松葉蟹卷 $58松葉蟹配上芒果,味道好夾,芒果上面仲有新鮮蟹籽,非常fresh,賣相亦非常漂亮!鰻魚卷 $58鰻魚微熱,是即燒的,好惹味!鐵板帶子牛油燒$68帶子好新鮮又夠大隻,配上牛油冇得輸啦大蝦天婦羅$68呢個又係新鮮熱辣辣即炸,上枱時還有點燙手,大煆炸到外脆內軟,大愛!牛肉壽喜燒$65除咗和牛外,煱裏面仲有好多配料,豆腐、娃娃菜、菇類丶蛋等,湯汁非常惹味鮮甜,味道非常好!蒲燒鰻魚飯$88鰻魚新鮮即煎,香脆可口,配上勁多鰻魚汁,大愛!明太子雞翼$48 明太子微辣,雞翼已經去骨,入面滿滿的明太子,咬落去啖啖肉,非常滿足!煎餃子$48餃子外皮煎到脆脆,入邊好多肉汁,味道都唔錯!整體來說,餐廳性價比非常高,相對便宜的價錢就已經吃

我哋叫咗以下幾款食物:
香芒乳酪松葉蟹卷 $58

鰻魚卷 $58

鰻魚微熱,是即燒的,好惹味!

鐵板帶子牛油燒$68

帶子好新鮮又夠大隻,配上牛油冇得輸啦

大蝦天婦羅$68

牛肉壽喜燒$65

蒲燒鰻魚飯$88

鰻魚新鮮即煎,香脆可口,配上勁多鰻魚汁,大愛!

明太子雞翼$48

煎餃子$48

餃子外皮煎到脆脆,入邊好多肉汁,味道都唔錯!

整體來說,餐廳性價比非常高,相對便宜的價錢就已經吃到用料新鮮的食物,我和朋友都非常滿意,下次會再來幫襯!
2023-03-07 192 浏览
今日同係旺角返工既朋友食飯,佢推介左呢間旺角既打工仔之選:一休居食屋見到好多著住Sales制服既人都黎,做到打工仔飯堂,都估到應該性價比好高啦!👍🏽今次試左四樣野:蒜片牛柳粒 ($88)冇諗過係日式餐廳食到咁中式而又好味既牛柳粒牛柳粒勁軟熟,配埋蒜片超香口🥳雜錦天婦羅 ($68)種類好多,份量都好多,連炸蝦都有三隻仲有番薯,茄子,冬菇,幾乾身,唔錯😋大阪燒 ($48)熱騰騰,配上勁多醬汁同木魚,好食勁多生菜,麵糊唔會太多,食落軟嫩有彈性😋牛油果軟殼蟹卷 ($68)軟殼蟹係鮮炸,好香脆,而店員落沙律醬係毫不手軟,不過就會遮蓋左牛油果既味了大家如果想,可以試下叫少醬😝果然係性價比高,兩個人食到捧全個肚走,都係$300 有找開心的一餐午餐呢🥳
今日同係旺角返工既朋友食飯,
佢推介左呢間旺角既打工仔之選:一休居食屋

見到好多著住Sales制服既人都黎,做到打工仔飯堂,
都估到應該性價比好高啦!👍🏽

今次試左四樣野:
蒜片牛柳粒 ($88)

冇諗過係日式餐廳食到咁中式而又好味既牛柳粒
牛柳粒勁軟熟,配埋蒜片超香口🥳

雜錦天婦羅 ($68)

種類好多,份量都好多,連炸蝦都有三隻
仲有番薯,茄子,冬菇,
幾乾身,唔錯😋

大阪燒 ($48)

熱騰騰,配上勁多醬汁同木魚,好食
勁多生菜,麵糊唔會太多,食落軟嫩有彈性😋

牛油果軟殼蟹卷 ($68)

軟殼蟹係鮮炸,好香脆,
而店員落沙律醬係毫不手軟,不過就會遮蓋左牛油果既味了
大家如果想,可以試下叫少醬😝

果然係性價比高,兩個人食到捧全個肚走,都係$300 有找
開心的一餐午餐呢🥳
2023-03-06 186 浏览
這一天放工在旺角行街,想起好耐都冇食過日本嘢😊 結果我哋揀咗一休食晚餐我哋大約六點嚟到容易有位,再遲啲就越來越多人呢間日本菜的確係性價比好高,好多嘢好抵食。而且服務唔錯,效率好高。佢哋都有好多唔同嘅優惠😊我哋兩個人點咗幾樣嘢,好快就上菜😊玉子燒幾夠蛋香,甜甜地鹹鹹地嘅醬汁更帶出蛋味雜菜鍋內菜同埋菇嘅份量好多,湯底都好配合蔬菜,帶出蔬菜嘅清甜。仲有豆腐好滑,加埋湯底一齊食好好味。軟殼蟹炸得香脆,配合埋牛油果感覺清新,加上沙律醬同埋蟹籽,食落去增加口感同埋鮮味。三文魚粒炒飯味道配合得好好,魚肉配合炒飯真係一啖接一啖停唔到口😊 仲有唔同嘅蔬菜粒以及洋蔥粒,有口感紅豆蓉非常之香甜,牛奶同埋綠茶味道都好濃郁,呢一杯真係好好飲😊 亦都可以作為一個美味嘅飯後甜品

我哋大約六點嚟到容易有位,再遲啲就越來越多人

佢哋都有好多唔同嘅優惠😊
我哋兩個人點咗幾樣嘢,好快就上菜😊
厚燒玉子

玉子燒幾夠蛋香,甜甜地鹹鹹地嘅醬汁更帶出蛋味
野菜鍋

三文魚炒飯

熱  紅豆抹茶鮮奶

厚燒玉子
野菜鍋
三文魚炒飯
熱  紅豆抹茶鮮奶
2023-03-03 184 浏览
我和朋友大家都比較喜歡吃日本菜🍣🍥🍙🍢🍱🍤🥟,是日收工後上網找了這間在旺角的樓上日本菜試一試。入到店舖裝飾很有日本風味,環境闊落,店員安排我們坐卡位,牆上有很多支酒🍾和日本鯉魚旗🎏做裝飾,擺設都幾靚。餐牌選擇多,細看餐牌每一樣嘢我都好想食,用QR code落單方便簡單,基本上落單後5至10分鐘已經上菜。壽司拼盤(梅)唔同款式壽司有12件🍣,即叫即做,上碟時還是有些暖,食落都新鮮,珍珠米粒粒分明,就個人口味就略欠壽司醋唔夠酸。汁燒原隻魷魚筒🦑燒魷魚🦑一隻分量好多,切到好幼身,好爽口彈牙,鮮嫩一啲都唔老唔靭。雞泡魚干比起街坊嘅雞泡魚再厚身少少,唔乾身唔靭,調味偏鹹,但配上沙律醬少少酸甜又幾好食。😋雜錦天婦羅天婦羅炸得香脆,而且不油膩總括來說:價錢不是太貴親民,食物質素ok

壽司拼盤(梅)

汁燒原隻魷魚筒🦑

雞泡魚干

雜錦天婦羅

天婦羅炸得香脆,而且不油膩

總括來說:價錢不是太貴親民,食物質素ok

2023-02-28
  • 汁燒原隻魷魚筒
  • 雞泡魚干
2023-03-02 144 浏览
📍一休位於雅蘭附近嘅樓上舖,旺角地鐵站行三分鐘左右就到,38廣場旺中一點靜,而且已經做咗好多年。一休(居食屋)日本料理(38廣場)地址:旺角山東街38號38廣場1樓🔻店內環境好闊落,卡位嘅座位佈局望落有個人空間,又乾淨。🔻1. 三文魚海膽飯海膽唔算煋,三文魚亦新鮮,完全冇雪味海膽亦唔算煋。你睇呢件咁肥美都知啦!以呢個價錢嚟講冇得輸😎🔻2. 岩石燒牛肉粒鍋飯石鍋飯嘅精華係飯焦,而呢度真係俾到我🥳牛肉大大粒,配埋窩蛋一瞬間變得綿好多。🔻3. 岩石燒魷魚燒汁嘅調味帶點甜,而魷魚厚而不實,好彈牙冇咬口,送酒一流!唯一少少美中不足嘅係佢略為偏鹹。🔻今次真係個好體驗,好啱喺呢個環境約埋三五知己、同事盡訴心中情🤩唔怪之得一休可以多年坐擁其城!

一休(居食屋)日本料理(38廣場)
地址:旺角山東街38號38廣場1樓

🔻

店內環境好闊落,卡位嘅座位佈局望落有個人空間,又乾淨。

1. 三文魚海膽飯

2. 岩石燒牛肉粒鍋飯