2021-08-04 400 浏览
之前買咗優惠卷見就快到期,即刻去食咗先~呢到主打日本直送雞蛋,連裝修都主要用白,黃,橙色,襯返雞蛋。Menu內有各式蛋料理,連日式淨白飯加雞蛋都有。不過個人覺得太素,都係有醬汁嘅岩我🤣🌟低温慢煮雞肉沙律 $78🥗慢煮雞胸有驚喜!以為會比較乾,一啖咬落去好juicy! 🥗雖然望落份量唔算多,但食材款式唔少🥗醬汁係柚子醋,酸酸地夏天食夠開胃🌟燉牛肉黑咖喱蛋包飯🥘好少見黑咖喱,望落似墨汁😂🥘可惜個汁淋到蛋,破壞咗個賣相🥘其實食落同普通咖喱冇分別,只係食完成咀黑色🤭🥘黑到牛肉都唔係好見到,牛肉有啲韌🥘雞蛋炒得半生熟,夠滑嫩🌟Tamagotchi-EN 原味疏乎厘班戟 $78🍰嚟到一定要試的疏乎厘pancake💕🍰因為即叫即整,要等15-25分鐘🍰一啖咬落去,好鬆軟💕脹卜卜空氣感十足,但入面又口感綿密,加超香的蛋味,好有日本食的感覺🍰原味會配cream同楓糖漿🍰個人比較鍾意配微凍的cream,加埋班戟一齊入口即溶總結:雖然主食中規中矩,但疏乎厘班戟係好食。餐廳坐位有少少逼,但都傾到計。
之前買咗優惠卷見就快到期,即刻去食咗先~

🌟低温慢煮雞肉沙律 $78
🥗慢煮雞胸有驚喜!以為會比較乾,一啖咬落去好juicy!
🥗雖然望落份量唔算多,但食材款式唔少
🥗醬汁係柚子醋,酸酸地夏天食夠開胃

🌟燉牛肉黑咖喱蛋包飯
🥘好少見黑咖喱,望落似墨汁😂
🥘可惜個汁淋到蛋,破壞咗個賣相
🥘其實食落同普通咖喱冇分別,只係食完成咀黑色🤭
🥘黑到牛肉都唔係好見到,牛肉有啲韌
🥘雞蛋炒得半生熟,夠滑嫩

🌟Tamagotchi-EN 原味疏乎厘班戟 $78
🍰嚟到一定要試的疏乎厘pancake💕
🍰因為即叫即整,要等15-25分鐘
🍰原味會配cream同楓糖漿
🍰個人比較鍾意配微凍的cream,加埋班戟一齊入口即溶

2021-07-27 484 浏览
休上半,跟個女到處逛逛,就選她家。沒吃過~看餐單圖片好像挺吸引個女叫燉牛肉蛋包飯~賣相靚~牛肉燉得好嫩喃,好有牛肉味,我吃了兩口,有點停不下來,蛋皮薄滑~炒飯也好香~有彈性,值得點贊個女叫的這杯~巨峰可爾比思蘇打,賣相不錯~但味道一般,不好喝,38元/杯,還沒計服務費,感覺有點貴不划算,最主要是個女就喝一口,浪費。好彩我不點飲料,只叫服務員給我一杯熱水我點的營養午餐~牛油果(生蛋)飯,賣相非常靚,好容易引起你的食慾,我迫不及待攪拌好飯,吃了兩口,入口味道一般,飯不香生蛋有點腥,但最失真的是牛油果還沒熟~嚐不到牛油果香味,有點後悔點這個套餐時日消費232元!
休上半,跟個女到處逛逛,就選她家。

沒吃過~看餐單圖片好像挺吸引

,蛋皮薄滑~炒飯也好香~有彈性,值得點贊

時日消費232元!

2021-07-27
午餐
  • 燉牛肉蛋包飯
今次試一間比較日式嘅西餐廳🤗呢間餐廳既蛋好出名👍⭐ 明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98蛋包飯嘅蛋味好濃🤗 蛋既質感都好滑忌廉汁唔算膩可惜飯唔係炒飯底🙈 三文魚嘅口感一般🙈整體嚟講唔算太有驚喜推薦指數:⭐⭐⭐⭐ 香草醬大蝦意粉 $92香草味濃郁 🌟 大蝦爽口彈牙意粉嘅口感都唔錯不過整體嚟講偏乾🙈鍾意香草味意粉嘅朋友仔可以一試推薦指數:⭐⭐⭐⭐ 凍玫瑰茉莉花啫喱茶 $38一開始覺得好特別❗ 究竟啫喱茶係咩嚟㗎⁉️抱住嘗試嘅心態 點知一試好有驚喜💓有淡淡嘅玫瑰和茉莉花味啫喱係一粒粒 冇味 不過飲落去有口感👍係一杯清新嘅花茶😍 值得一試❗推薦指數:⭐⭐⭐⭐たまご園 (朗豪坊)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
今次試一間比較日式嘅西餐廳🤗

啫喱係一粒粒 冇味
不過飲落去有口感👍
係一杯清新嘅花茶😍 值得一試❗
推薦指數:⭐⭐⭐⭐

たまご園 (朗豪坊)
明太子三文魚忌廉蛋包飯
香草醬大蝦意大利粉
凍玫瑰茉莉花啫喱茶
2021-07-12 433 浏览
Tamago-EN🍳“𝕋𝕙𝕖 𝕖𝕘𝕘𝕤 𝕒𝕣𝕖 𝕊𝕆𝕆 𝕗𝕣𝕖𝕤𝕙, 𝕪𝕠𝕦 𝕔𝕒𝕟 𝕖𝕒𝕥 𝕚𝕥 𝕣𝕒𝕨”💛🧡𝘽𝙚𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙣 𝙚𝙜𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙞𝙨𝙩 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩, 𝙏𝙖𝙢𝙖𝙜𝙤-𝙀𝙉 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙨 𝙖 𝙬𝙞𝙙𝙚 𝙖𝙧𝙧𝙖𝙮 𝙤𝙛 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙞𝙣𝙨𝙥𝙞𝙧𝙚𝙙 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙚𝙜𝙜𝙨 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙙 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙊𝙠𝙞𝙣𝙖𝙬𝙖. 𝙁𝙧𝙤𝙢 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙 & 𝙨𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝 𝙩𝙤 𝙥𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨, 𝙮𝙤𝙪 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙜𝙚𝙩 𝙖 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙚𝙜𝙜-𝙩𝙝𝙚𝙢𝙚𝙙 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙢𝙚𝙡𝙩 𝙞𝙢𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙞𝙣 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙢𝙤𝙪𝙩𝙝.🥚👅💗🇯🇵1️⃣𝐔𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚𝐭𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐇𝐊𝐃 𝟑𝟗 終極TKG 生雞蛋拌飯🍳☁️🌤Shaped like a sun on the cloud, it”s best to stir up the whipped egg whites and raw egg yolk into froth and devour. The food itself is very
Tamago-EN🍳

Shaped like a sun on the cloud, it”s best to stir up the whipped egg whites and raw egg yolk into froth and devour. The food itself is very simple, but the juiciness of the egg yolk turns the whole thing into a delicious treat❤️😚😼

2️⃣𝐑𝐨𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐎𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐒𝐤𝐞𝐰𝐞𝐫 𝐇𝐊𝐃 𝟕𝟖玉子串燒
Simple omelettes that topped with ‘Tomato sauce’, ‘seaweed paste’, ‘Salmon Flake & Salmon Roe’, ‘Metaiko’, and ‘Crabmeat’🥰🐟🦀🍅😍

✅たまご園 (朗豪坊) (旺角, Mong Kok)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
蛋真係最百搭既食材,生食熟食都會有唔同既質感同感覺!作為🥚既大fan~ 當然要嚟試下呢間以蛋 (Tamago) 為主題既餐廳😍 呢道所有既料理都會加入蛋既元素,全部都是用日本沖繩直送既雞蛋,品質有保證!今次食既料理全部都好有蛋香,亦突出左本身既嫩滑同鮮味,值得翻兜 (5 😍 係滿分,🤩係半分)特製5款玉子燒串燒 🍳🍢(好味指數:😍😍😍😍🤩)— $68番茄仔🍅同蛋本身就係經典組合~食落酸酸甜甜,幾開胃;海苔醬就有小小海水既鹹味;親子三文魚就係熟既三文魚肉同埋三文魚籽,食落有啲脆卜卜既感覺😜 鮮味幾出;鱈魚子沙律既口感綿密,有mayonnaise吊味,相輔相成~;蟹肉🦀味道鮮甜,但係就少左啲同乾左少少~ 每個toppings都同個玉子燒好夾,各有特色,食落feel到濃郁的蛋味,而加左鰹魚高湯令蛋的香味、甜味同鮮味更加突出😌 入口嫩滑,層次分明真係好正~ 不過之後食既梳乎厘班戟太滑所以先令玉子燒串燒既好味指數減左半分Tamago-EN親子丼🧅🍳🐥🍚 (好味指數:😍😍😍😍)— $78個飯係包埋個 lunch set,有埋個沙律同湯,湯我揀左番茄湯🍅,因為日式麵豉湯成日都會飲,但喺日式餐廳叫西湯

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

特製5款玉子燒串燒 🍳🍢(好味指數:😍😍😍😍🤩)— $68

特製5款玉子燒串燒

個飯係包埋個 lunch set,有埋個沙律同湯,湯我揀左番茄湯🍅,因為日式麵豉湯成日都會飲,但喺日式餐廳叫西湯會係另一種味道,酸酸地幾好飲😆 又會有埋奶香🍶但就唔係西湯嗰種creamy既質地。至於親子丼,雞脾肉🍗嫩滑,唔會有雪味,入味得嚟唔會好鹹,配埋滑滑既蛋同半熟金黃蛋汁,加埋醬油白飯好夾,又唔會膩~ 雖然親子丼係最原始既日式蓋飯之一,但係小編一向都覺得親子丼食食下就會好濟,但呢個唔會,所以幾驚喜🤩 不過如果可以再多啲汁就perfect!

Tamago-EN親子丼

焦糖香桃梳乎厘班戟🍯🍑🥞 (好味指數:😍😍😍😍😍)— $98
好鬆軟之餘口感綿密😎 脹卜卜空氣感十足,亦都好滑好香蛋味,又唔會太甜,唔洗加糖漿🍯都得,配埋軟滑又重奶香既既cream同香甜既桃,入口即化真係有好幸福既感覺😍 係暫時食過最好吃既梳乎厘班戟,佢仲好食過grxm、flipxxx’x同幸x~

焦糖香桃梳乎厘班戟

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍😍
特製5款玉子燒串燒
Tamago-EN親子丼
焦糖香桃梳乎厘班戟
  • 五款玉子燒
2021-07-08 416 浏览
最近好多大型商場都見到Tamago-EN,仲要每次經過都排長龍。今日行行下街,行都攰,咁岩見到無咩人排隊,一於入去HIGH 個TEA。 佢四圍的裝修都係蛋蛋蛋,全部都係蛋🥚🥚🥚。咁當然要食D 同蛋有關而又唔飽肚的野。於是試下佢既梳乎厘pancake🥞-----Tamago-EN 原味梳乎厘班戟$78 。-Tamago -EN 原味梳乎厘班戟充滿蛋香味,PANCAKE鬆軟,配合CREAM同HONEY,味道岩岩好😋。但如果相比其他下,佢只屬正常的味道。下次如果有機會再試,會試試佢晚蛋飯。

下次如果有機會再試,會試試佢晚蛋飯。
2021-06-02
2021-07-06 589 浏览
🍽 たまご園🍳▫️又係𝚑𝚒𝚝咗一排先走去食🤣たまご嘅日文係蛋~所以顧名思義たまご園係一間食玉料理嘅餐廳🥚佢哋嘅玉子料理蛋香真係好濃,𝚘𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕食物味道唔差,鐘意食蛋嘅朋友可以一試!▫️▪️𝗧𝗮𝗺𝗮𝗴𝗼-𝗘𝗡特製𝟱款玉子串燒($𝟼𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)一共五件迷你玉子燒配上唔同配料,當中最鐘意係蟹肉同埋明太子沙律,蛋味真係好濃,呢個幾推介!▪️明太子三文魚忌廉蛋包飯($𝟿𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)呢個飯唔知點解覺得𝚖𝚒𝚡埋咗𝙳 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖覺得爭咁啲,蛋味係濃,但𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖味都好重,如果明太子味再多啲出啲,個感覺應該會無咁膩,不過我鐘意佢加咗菠菜入個飯到~▪燉牛肉蛋包飯($𝟷𝟷𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)蛋味好濃,但個蛋唔係好嫩滑,我諗為咗𝚔𝚎𝚎𝚙著個蛋味無落𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖去炒,算係個取捨,但好食嘅燉牛肉就偏韌,燉得唔夠耐,同類型比灣仔𝚌𝚊𝚝’𝚜 𝚎𝚢𝚎嗰個就淋好多餐廳室內都大玩蛋嘅元素,橙色白色嘅主題令個人覺得好有朝氣,元気です!不過味道上我就覺得主要係蛋較為出色,其他食材可以發揮得更好~
🍽 たまご園🍳
▫️
又係𝚑𝚒𝚝咗一排先走去食🤣
▫️

明太子三文魚忌廉蛋包飯

燉牛肉蛋包飯

▪燉牛肉蛋包飯($𝟷𝟷𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)

燉牛肉蛋包飯
  • 五款玉子燒串
2021-07-01 365 浏览
呢間以日本直送雞蛋為主題🥚 清咗毒所以生食都得😛———————————————————————🐕 三文魚生雞蛋拌飯($65)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯一個生雞蛋拌飯就$39多個三文魚就比多$26啲三文魚粒頹頹地咁擺隔離 有啲肉酸😅感覺唔太抵打發咗嘅蛋白其實係一堆泡 食落到我嘔泡🤪拌飯會配豉油同飯素撈哂有啲太濕 成個飯就係飯素味😂———————————————————————🐕 海鮮番茄忌廉蛋包飯($108)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯個汁好食喎又 似芝士焗豬扒飯海鮮有帶子 魷魚圈同蝦仁幾欣賞佢嗰魷魚圈 煮得煙韌有咬口蝦仁大條得黎又爽口彈牙個飯似雜菇炊飯 仲有啲豬肉粒整體味道唔會太單調———————————————————————🐕𝕋𝕒𝕞𝕒𝕘𝕠-𝔼ℕ 特製五款玉子串燒($78)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯比佢個賣相吸引咗因為即叫即整 會等得奈少少一上枱熱辣辣 玉子們好似布丁咁 少少彈下彈下玉子們蛋香好夠 煎得好嫩好嫩 但明顯係要落好多油先做到呢個效果😣所以食幾嚿已經好濟🥵五種味 三文魚子最突出 其他有少少被油香味遮蓋咗—————————————

呢間以日本直送雞蛋為主題🥚 清咗毒所以生食都得😛
都幾難頂⋯
怕蛋腥味嘅人慎叫⚠️
𝕋𝕒𝕞𝕒𝕘𝕠-𝔼ℕ 特製五款玉子串燒
  • 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯
見到Tamago-EN🥚係唔同地方開左新舖,每次經過都排晒隊,今次經過終於見到無乜人排隊,一於試試佢🤩✨Tamago -EN 原味梳乎厘班戟🥞 $78一直好想試下梳乎厘pancake,黎到Tamago-EN終於有機會試下😋 梳乎厘班戟充滿蛋味,非常鬆軟加埋cream同蜜糖,味道岩岩好☺️不過我都係第一次試hit左好耐嘅梳乎厘pancake ,可能有其他餐廳係更加好食嘅🌹玫瑰茉莉花啫喱茶🍹 $38賣相靚,飲落去有啖啖嘅玫瑰茉莉花味,感覺清新,岩晒非常口渴嘅我🍟炸薯條(配黑松露蛋黃醬)$48薯條同黑黃醬都係正常發揮,唔特別點評🤣整體黎講都可以一試,下次會想試下佢嘅蛋包飯同明太子意粉🤩

✨Tamago -EN 原味梳乎厘班戟🥞 $78

🌹玫瑰茉莉花啫喱茶🍹 $38

🍟炸薯條(配黑松露蛋黃醬)$48
薯條同黑黃醬都係正常發揮,唔特別點評🤣

整體黎講都可以一試,下次會想試下佢嘅蛋包飯同明太子意粉🤩
2021-06-12
  • 原味梳乎厘班戟
愛蛋之人必試🥚✅たまご園呢間餐廳愈開愈多分店成日經過見到啲蛋包飯好吸引終於揾到機會去食lunch😋見到午餐都幾多選擇 有蛋包飯 有魚生雞蛋丼 亦都有意粉Lunch set包餐湯同迷你沙律 餐湯有西式既湯同麵豉湯選擇咁當然要試下蛋包飯啦😋 仲有玉子燒!最能夠食到啲蛋係咪好正😈🔆Tamago En 特製5款玉子串燒 $68玉子燒有哂5款既味道 包括 蕃茄醬 海藻醬 親子三文魚 鱈魚子沙律 同蟹肉每款都好特別 味道都唔錯不過最鐘意既係鱈魚子沙律 沙律醬加鱈魚子真係冇得頂😀海藻醬就最唔好食 好咸就好似成個豉油汁咁不過玉子燒的確係幾好食 食到蛋味之如 仲好滑🌸🥰味道: 3.4/5賣相: 3.6/5🔆明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98蛋包飯係必試系列😍 見到有蕃茄汁同白汁既配搭我就當然食白汁啦🤣 所以就揀左忌廉個明太子真係好好食🥰🥰 加埋個忌廉簡直就係正一啖飯一啖汁正!三文魚都好食👍🏻 係魚腩位!味道: 3.7/5賣相: 3.3/5🔆碎金槍魚腩生雞蛋拌飯 $39呢個飯又係見到覺得必點既!平時已經好鐘意食菏包蛋加豉油撈飯所以見到呢個心心眼😍淨係齋雞蛋撈飯又單調左啲既 所以就揀埋金槍魚金槍魚唔
愛蛋之人必試🥚

見到午餐都幾多選擇
有蛋包飯 有魚生雞蛋丼 亦都有意粉
Lunch set包餐湯同迷你沙律
餐湯有西式既湯同麵豉湯選擇
咁當然要試下蛋包飯啦😋 仲有玉子燒!
最能夠食到啲蛋係咪好正😈

🔆明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98
蛋包飯係必試系列😍 見到有蕃茄汁同白汁既配搭
我就當然食白汁啦🤣 所以就揀左忌廉
個明太子真係好好食🥰🥰 加埋個忌廉簡直就係正
一啖飯一啖汁正!
三文魚都好食👍🏻 係魚腩位!

味道: 3.7/5
賣相: 3.3/5

🔆碎金槍魚腩生雞蛋拌飯 $39
呢個飯又係見到覺得必點既!
平時已經好鐘意食菏包蛋加豉油撈飯
所以見到呢個心心眼😍
淨係齋雞蛋撈飯又單調左啲既 所以就揀埋金槍魚
金槍魚唔會太鯹 幾好👍🏻
生雞蛋底下既係發左既蛋白 一齊撈完之後個感覺好特別😂
好似入口即融咁😂😂😂
如果唔夠咸 仲有啲飯素同豉油加埋一齊食!

味道: 3.4/5
賣相: 3.2/5

🌸特別講下佢lunch set既沙律同湯啦
沙律個汁幾好食既 酸酸甜甜咁👍🏻
我個日既湯係蕃茄湯
雖然我都幾鐘意酸 但真係好酸😂
所以建議叫湯既時候都係揀麵豉湯揾陣啲🤣

地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
想試咗好耐嘅日式雞蛋料理主題餐廳,menu嘅嘢食好得意好吸引💞,餐廳座位唔多,成間舖都係以雞蛋造型嚟做佈置,入到餐廳好似去咗蛋控嘅天堂😇,雞蛋即叫即做,又香又嫩滑❤️,推介蛋控🍅海鮮蕃茄忌廉蛋包飯 ($108): 4/5🍛蛋包飯賣相好靚, 新鮮熱辣, 旋風蛋煮得啱啱好, 唔會煮得過熟, keep 到好香滑, 配搭唔同嘅海鮮, 有魷魚🦑有大蝦🍤同帶子加埋蕃茄汁, 好開胃好惹味❤️🐙大阪燒風八爪魚捲 🍳($78): 4.5/5味道同章魚小丸子差唔多, 係雞蛋版嘅章魚小丸子, 似一個雞蛋捲, 內餡有好多八爪魚粒同紅薑絲, 表面淋滿燒汁同沙律醬,而且有好多紫菜碎同柴魚絲, 都幾特別💛,味道有驚喜🍝香草醬大蝦意粉($92): 4/5松子香草味濃郁,蝦肉🦐又彈牙又爽滑,意粉彈牙又惹味,唔錯💯🍗雞肉親子丼 ($78): 2.5/5雞肉嫩滑加埋用醬油煮嘅蛋🥚,甜甜鹹鹹,都幾開胃, 只係比起其他菜式較為普通🤣📍 たまご園 Tamago-EN (朗豪坊) 🐰: 4/5#旺角 #eatwithkeikei #tamagoen #たまご園 #cafe #黃店 #spaghetti #prawn #chicken

🍅海鮮蕃茄忌廉蛋包飯 ($108): 4/5

🐙大阪燒風八爪魚捲 🍳($78): 4.5/5

🍝香草醬大蝦意粉($92): 4/5
松子香草味濃郁,蝦肉🦐又彈牙又爽滑,意粉彈牙又惹味,唔錯💯

🍗雞肉親子丼 ($78): 2.5/5

📍 たまご園 Tamago-EN (朗豪坊)
🐰: 4/5

#旺角 #eatwithkeikei #tamagoen #たまご園 #cafe #黃店 #spaghetti #prawn #chicken #yum #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hk #tsimshatsui #wings #honey #hkcafe #langham #mongkok #mk #egg #tamago
🍅海鮮蕃茄忌廉蛋包飯
🐙大阪燒風八爪魚捲 🍳
🍝香草醬大蝦意粉
  • 大阪燒風八爪魚捲
2021-06-17 464 浏览
見好多foodie介紹呢間以蛋為主題過江龍餐廳,讚多個彈,見冇人排隊緊係去試吓1️⃣碎金鎗魚腩 $65由蛋白發成一個蛋白泡加上蛋黃,再吱兩圈碎金鎗魚腩look like 💩,個底一個熱既珍珠米飯🍚。▶️撈埋一齊食怪怪地,又熱又凍,味道唔太夾,仲帶出左金鎗魚既腥味,小編以為個飯應該室溫或凍。極唔推介2️⃣原味疏乎厘班戟 $68 蛋味唔係想像中太濃,煎得好樣衰,入面仲要係流心仲有粉漿未攪勻。3️⃣牛油果多士配車厘茄半熟蛋沙律$78偷食左半隻蛋先記得影😂,呢個就冇咩特別,沙律菜少少苦,個沙律汁幾特別酸酸地⏩總括嚟講一個字(伏),可以打下卡既,但唔會再想食。

1️⃣碎金鎗魚腩 $65

2️⃣原味疏乎厘班戟 $68

3️⃣牛油果多士配車厘茄半熟蛋沙律$78

⏩總括嚟講一個字(伏),可以打下卡既,但唔會再想食。
2021-05-25 829 浏览
講唔停一直都有留意開呢間專食蛋嘅餐廳🍳🥚但係之前睇過menu又唔係話好吸引🤭 所以好耐都冇去試😬係近排聽家姐講呢間餐廳唔錯所以就同朋友去咗試吓啦😝燉牛肉蛋包飯 $118呢款都幾唔錯 啲牛肉雖然唔係話好多件 但係每件都好夠冧👍🏻 而且蛋包飯個蛋皮都好滑🥰不過個人就會想個蛋皮厚返少少😬而個汁係甜甜地幾好味🤤 但係嗰日啲飯有少少生 硬咗啲🥴海蝦明太子忌廉意粉 (配溫泉蛋)$88講唔停覺得呢款主食仲好食過上面嗰款😚 個賣相望落好似唔係好多汁咁 但係食落其實好creamy😍 而且每一條意粉都掛滿唒明太子😋意粉亦都唔會煮到好淋 幾推薦❤️芝士明太子筷子捲 $38呢個係大阪燒黎嘅 味道同普通大阪燒一樣冇乜特別🤣 不過佢裏面夾咗好多芝士🧀身為芝士迷嘅講唔停好鍾意😘香蕉朱古力梳乎厘班戟 $98呢個梳乎厘整得啱啱好👅 fluffy得黎唔會好似食空氣咁 又唔會太甜🤩幾值得一試✨整體黎講 講唔停覺得呢間餐廳嘅質素都幾驚喜😆 有可能係本身冇抱太高期望🙈 下次會想試埋佢啲玉子燒同丼飯🤤

燉牛肉蛋包飯 $118

海蝦明太子忌廉意粉 (配溫泉蛋)$88

芝士明太子筷子捲 $38

香蕉朱古力梳乎厘班戟 $98

食過好多次呢間tamago 每次水準都keep得到🤤菜如其名 好多餸都係用咗雞蛋做材料😋無論係溫泉蛋 玉子燒 蛋包飯 都整得幾好食推薦大家食呢間👍 見到個兒童餐都好吸引 同埋好大份😝如果一家大細去就啱食啦 就算冇小朋友都可以少少錢叫兒童餐 但係👧🏻覺得冇咁抵啦🌟 Tamago-EN 特製五款玉子串燒 $78呢個玉子燒真係好好食 每次去都一定要叫好難得喺香港可以食到日本嘅味道 以前去日本築地市場 有一間玉子燒好出名呢間就做到嗰度嘅水準啦🌟 燉牛肉黑咖喱蛋包飯想特別同大家講吓呢個黑咖喱蛋包飯 原本都以為好伏 抱住試吓嘅心態 點知都幾好食喎 其實食落去同普通咖喱飯冇乜分別純粹係個顏色可能有啲特別🌟燉牛肉蛋包飯 $118🌟明太子三文魚忌廉蛋包飯$98其他兩款蛋包飯都幾好食 我見餐廳都好多人叫蛋包飯 佢嗰單係做得幾好唔會太過火 半生熟嘅程度啱啱好🌟煙肉明太子忌廉意粉 配慢煮蛋🍝$78 意粉就中規中矩 對得住呢個價錢 佢嘅用料都不錯📎店舖資訊📌たまご園 Tamago-EN (朗豪坊)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖🚇港鐵旺角站 C3 出口, 港鐵旺角站 E1 出口, 港鐵旺角東站 B 出口📌たまご
食過好多次呢間tamago 每次水準都keep得到🤤

🌟明太子三文魚忌廉蛋包飯$98

🌟煙肉明太子忌廉意粉 配慢煮蛋🍝$78

意粉就中規中矩 對得住呢個價錢 佢嘅用料都不錯

📎店舖資訊

📌たまご園 Tamago-EN (朗豪坊)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖

📌たまご園 Tamago-EN (北角匯)
北角渣華道123號北角匯2期2樓216-217號舖
🚇港鐵北角站 A1 出口, 步行約2分鐘

📌たまご園 Tamago-EN (形點)
元朗朗日路9號形點一期2樓2060號舖
🚇港鐵元朗站 H 出口, 步行約4分鐘

📌たまご園 Tamago-EN (德福廣場)
九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓413-414號舖
🚇港鐵九龍灣站 B 出口, 步行約2分鐘

📌たまご園 Tamago-EN (荷里活廣場)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓282號舖

📍#旺角 #油麻地
  • 燉牛肉蛋包飯
  • 五款玉子燒串
2021-05-17 461 浏览
由於需要去旺角辦啲事,咁就順便喺附近食埋晚飯啦,阿妹話帶我去食蛋,我心諗咩食蛋呀?聽到我頭都大埋😂原來係成間舖頭嘅菜式都由蛋整成,仲要係我最愛的日本蛋,好新奇好有趣呀🤭喺出邊等位時睇餐牌已經覺得食物好吸引,咩都想試,等咗一陣終於到我哋入座,我哋喺出邊已經叫好嘢食,坐低冇耐食物就上枱,阿妹同佢朋友仔都簡咗滑蛋豬扒飯,豬扒好香,好夠脆,蛋好滑我就叫咗三文魚牛油果飯,中間係由蛋白打起嘅蛋白泡泡,個蛋黃係生咖可以配合側邊嘅醬油來食👍另外果個蛋串每串都唔同味道,值得一試