朗豪坊呢個鋪位都轉左好多手,是日經過見到又有新店開張。但鋪面望落好得意,所以過去一探究竟。鋪面座位有限,當晚都有少量人士等位。望一望Menu,價錢唔算十分貴,餐廳主打蛋料理,所以餐點都係同蛋有關。主打係生蛋拌飯,盛惠$39。因為當晚已經係Food Court食左野,但見到有外賣Menu,仲有梳乎理Pancake,見到賣相幾吸引,仲要只係$68,就決定一試。(原來堂食要$98)門面有個地方係可以睇到廚師烹調,主要係整玉子燒,梳乎理同埋芝士明太子筷子燒。由於佢d野食都係即叫即整,所以落單起計都要等左25mins先有得拎。不過一路望住廚師整自己份Pancake,心情既期待又吸引。講返份Pancake先,佢有五款口味,分別係原味($48)﹑菠蘿黑糖珍珠、士多啤梨﹑香蕉朱古力同埋焦糖香桃。店鋪推介士多啤梨同焦糖香桃,咁我梗係試返最吸引既士多啤梨啦。賣相好吸引,以$68既價錢真係唔算好貴,士多啤梨份量都好多。食落質感合格,唔會過熟又唔會太生,但略嫌唔夠牛油味,蛋香都爭左少少。要讚既係士多啤梨好清甜,食得出係靚既士多啤梨,配上果醬同Cream,雖然Pancake味道唔夠香,但食落都唔會覺得好淡。呢個

鋪面座位有限,當晚都有少量人士等位。

主打係生蛋拌飯,盛惠$39。

不過一路望住廚師整自己份Pancake,心情既期待又吸引。

士多啤梨梳乎厘班戟

呢個Pancake我會比3星半,算係一個合格既Pancake,都睇得出餐廳既用心。

如果可以有D 溫馨提示提醒返客人需要等待一段時間就更好啦!
2020-01-14
25 分钟 (外卖自取)
2020-01-11 364 浏览
路過朗豪坊驚覺呢間過江龍店已經開幕,即刻試一試!周圍有好多蛋,全部都係蛋!等緊野食個陣已經好興奮!1. 終極TKG 生雞蛋拌飯 HK$39雲朵般的賣相十分可愛!刺穿蛋黃,蛋汁混合白飯,又香又滑~再拌入醬油和飯素之後,帶出鮮味,是簡單但美味的料理。屋企其實都可以整到,但就要花時間同功夫打蛋白,我就寧願黎呢度食~2. 五款玉子燒串 HK$68五款玉子燒分別為番茄、昆布、三文魚加三文魚子、蟹子、蟹肉。好厚實的玉子燒,用竹籖串住,方便又好味。68蚊有五串好抵食呀!3. 芝士明太子筷子捲 HK$38呢個賣相好靚的筷子捲,上面有豐富的木魚,上臺個陣仲跳緊舞~~咬開,入面好多芝士!!!拉絲拉到有成 15cm 長,鐘意芝士的話一定不能錯過!個餅皮類似大阪燒的味道,好好味!

1. 終極TKG 生雞蛋拌飯 HK$39

五款玉子燒
  • 終極 TKG生雞蛋拌飯
  • 五款玉子燒串
2020-01-11 399 浏览
上網見到介紹成間都係用蛋黎製作食物既餐廳 本身好中意食蛋 所以好有興趣 諗住星期五晚同屋企人去試下大約夜晚1830去到餐廳 餐廳已經坐滿人 門口有少量人係度等位 所以就要㩒飛 本身餐廳都唔大 都仲幾細幾逼 枱與枱之間只係有少少位 等左大約15分鐘已經可以入座入到去當然即刻睇menu 都有好多選擇下 當然會想叫晒啲招牌菜黎試試冇幾耐 野食已經到了 仲上得幾快終極TKG生雞蛋拌飯 呢個係下面係白飯 上面有個蛋白再圍住隻生雞蛋黃俾你連埋啲配料撈埋一齊食 個人覺得冇乜特別 只係蛋撈埋個飯咁食 普普通通咁啦 不過用黎打卡係幾令既招牌玉子燒 一碟有3件 跟埋個豉油 唔洗點豉油食都得 本身個玉子燒已經係甜甜地 幾好味大阪燒風八爪魚捲 呢個主食上面啲醬汁 加埋下面既蛋同八爪魚好好味最後黎埋個燉牛肉蛋包飯 賣相好令 牛肉汁好好味 有啲牛肉好淋身 但有一兩舊好硬 咬都咬唔到整體黎講係ok既 食物正正常常咁啦 係太普通啦 冇乜特別 只係賣相幾令 岩晒中意打卡既女仔 食一次就夠了 不過佢地服務好好 食到中途門口已經愈黎愈多人等位 可能始終都係新開 同埋係網上俾人介紹過
冇幾耐 野食已經到了 仲上得幾快
終極TKG生雞蛋拌飯
招牌玉子燒
大阪燒風八爪魚捲
燉牛肉蛋包飯
2020-01-10
2020-01-08 441 浏览
新加坡人氣日式蛋料理專門店終於開到嚟香港啦❤️❤️❤️蛋控嘅我又點可以錯過呢🤩🤩餐廳嘅定位好明確👍即係用咗蛋來做主角😙餐廳特選日本沖繩直送最新鮮的雞蛋,所以整出嚟嘅玉子燒應該係特別甜美💖💖完全想嗌晒所有嘢嚟食😋😋最後嗌左五款玉子燒😝配料有蟹肉、鱈魚子沙律、親子三文魚、海藻醬、番茄仔,玉子燒得香甜,厚厚的,超級蛋味💖💖❤️芝士明太子筷子捲,同大阪燒好相似,口感層次豐富😍再加上一隻滑do do太陽煎蛋,配上大阪燒醬汁,根本同大阪燒冇分別喔,只係外型扁左😚😚最後再嗌左一個明太子三文魚忌廉蛋包飯,忌廉醬汁調配㗎相當creamy😚😚😚三文魚有三大嚿,配埋忌廉醬同菠菜好夾,,再加埋滑溜溜嘅旋風蛋,真係冇得輸🤩🤩最後仲嗌左杯特製嘅珍珠奶茶😜朋友話覺得幾好飲好奶味💖💖💖

最後仲嗌左杯特製嘅珍珠奶茶😜朋友話覺得幾好飲好奶味💖💖💖
2020-01-05
  • 五款玉子燒
2020-01-08 230 浏览
失望,無下次。成餐飯不停等,明明有好多張空枱都吾叫飛,見住由兩個空位變四個空位,再變六個空位,就係死都吾叫飛,吾比人入座,門口等既客全部都係兩位,等左成個鐘仲要白白等多半個鐘!入到去,落單又要等,上菜又要等,連埋單都要等...成間鋪得兩個人企樓面,但淨係負責執枱落單上菜,應該叫飛收錢既(店長)就走左去做廚房。間鋪雖然細,人手吾需要太多,但員工及店內高層明顯Training不足,吾識得分配工作,亦有其他客人因而鼓操,所以人手問題有待改善。杯士多啤梨奶昔無味。

杯士多啤梨奶昔無味。
2020-01-07
2020-01-01 631 浏览
朗豪坊啱啱新開ge新加坡人氣日式蛋料理專門店🥳🥳🥳以雞蛋🍳🍳🍳做佈置,橙色、黃色和白色為主色,身為蛋控的我即刻愛上咗🥰🥰🥰🧡香桃焦糖梳乎厘班㦸 $98我真係超級鍾意食有口感的梳乎厘🤩🤩🤩🤩呢款賣相好吸引,好多粒香桃,同餐廳隻色好夾😂😂😂Pancake口感超級軟滑,而且有蛋香味,配埋cream和糖漿,勁好食。我個人不太鍾意食空氣感的pancake,所以呢款超推介。🧡大阪燒八爪魚🐙蛋卷 $78餐廳主打多款蛋料理,特選日本沖繩直送最新鮮的雞蛋,所以一定要食玉子燒。超厚的玉子燒好嫩滑,包住八爪魚🐙和日本薑,再加上大阪燒醬,非常惹味。🧡雞肉親子丼 $78加$15就可以有沙律🥗和味噌湯個碗係好淺架,所以望上去會好大碗😂😂😂但份量都好足多,雞蛋🥚不會煮得太老,甜甜地,配埋嫩滑雞肉,不錯。

🧡香桃焦糖梳乎厘班㦸 $98

🧡大阪燒八爪魚🐙蛋卷 $78

🧡雞肉親子丼 $78
加$15就可以有沙律🥗和味噌湯
  • 香桃焦糖梳乎厘班㦸
2020-01-01 347 浏览
新加坡過江龍蛋料理店Tamago-en最近於朗豪坊試業,全部菜式都使用日本直送雞蛋,保證新鮮衛生🥚TKG = Tamago Kake Gohan(卵かけごはん),即是生雞蛋拌飯~日本家庭都喜愛用生雞蛋加上醬油拌飯,作為簡單美味的一頓飯😋Tamago-en的TKG將蛋白打成綿密的泡沫,上面放上蛋黃,還可以加配三文魚粒、吞拿魚蓉、牛油果等配料,淋上醬油和飯素,拌勻整碗飯,味道真的非常鮮美👍🏻 梳乎厘班戟很軟綿綿,而且充滿蛋香,口感不會像空氣,但又不會過硬,不妨試試哦😋 玉子燒份量偏少,但口感嫩滑,不過不失吧🙊

究極TKG
梳乎厘班戟