(非會員)
2007-09-24 5 瀏覽
見貴網0甘多好評,0係星期六好遠專程帶阿疖 阿公去街0黎試0既。我阿疖 阿公退休前係開大酒家0架,帶呢兩個譏食0既一齊去實知呢間0野食唔食得過。間舖裝修好靚乾淨,不過一去到門口見貼滿剪報實在有陰影! 阿公睇0左剪報一陣再見裏面麵檔都幾似樣先敢叫我0地一齊入去咋!我唔太識,下面係我阿公0既評語,由我代筆。三0地個人0也0左: 溏心皮蛋: 溏心夠油子薑自製有心機。辣菜甫: 夠乾身無花巧,必試!車仔麵: 炆0既'野'好入味,蘿蔔甜牛腩肉靚,全部用靚料湯底用羅漢果釣夠鮮味不搶口o岩o岩好,比起外面$5份睇落好貴,點都好過平0既垃圾,畀幾多你0也都冇用! 魯肉餃: 阿公話唔識欣賞佢0既外江熟魯肉包餃,不過如菜單寫真係冇油夠入味,要讚係餃面0既蝦子因為好捨得用料而且配得好夾!碗仔翅,竹笙翅: 冬菇好靚成碗冇頭尾冇’丁’一定係自己切唔在講,生粉埋芡都推得好,o岩o岩好夠透明,真係師傅0既功架0咼,竹笙就脆係靚貨。炸大地魚皮、魚粥: 阿公話佢呢世人在外頭從未食過平又0甘細心0既0野,好鮮味唔苦,不過炸魚皮等0左好耐。兩種茶: 都OK,蜜棗茶好過梨茶。豬油綠豆沙: 好香臭草夠豆味! 阿公話呢間0野識用豬

我唔太識,下面係我阿公0既評語,由我代筆。

三0地個人0也0左:
溏心皮蛋: 溏心夠油子薑自製有心機。
辣菜甫: 夠乾身無花巧,必試!
兩種茶: 都OK,蜜棗茶好過梨茶。
豬油綠豆沙: 好香臭草夠豆味! 阿公話呢間0野識用豬油已經唔簡單。
西米豆沙布甸: 全程用爐焗脆面,可以再加甜,用玻璃缽做法好正宗,非常滿意。

步出門口,疖 疖 阿公同我講明下次有時間會再去,佢0地好少0甘講0架! 而我個人認為車品品0既食物夠全面有心機、味精少、獨特用料足,招呼亂不過幾有誠意。