2017-08-11 2421 views
聽姨媽講8餐廳嘅點心好出色,好特別。今次嚟到澳門就梗係試吓啦!我一個月前已經上網訂定位,因為walk in 好多時都冇位㗎。一入到去已經覺得餐廳嘅設計好靚,枱與枱之間都有足夠嘅空間,既舒適,又增加私人度。每張枱上都有唔同嘅擺設,同周圍環境好match開餐前侍應會攞呢個嚟,一加水就會變成濕紙巾俾你抹手,好細心呢個餐前小食係送嘅,竟然有鮑魚,我同老公都好surprised 鮑魚下面係雪硬咗嘅柚子汁,食落口好清新。另外,D牛肉粒味道都好好。小籠包D汁好香陳皮味,而且肉同汁既比例亦好好,皮薄得嚟又唔易穿𥚃面有海蔘同魚翅,名符其名*海中寶*手功很精緻,外層唔係炸皮咁簡單,應該溝埋薯仔一齊炸。其他酒樓都有類似點心,不過味道同口感都差很遠。限定星期一至五供應,估唔到日本青瓜酸酸嘅味道同叉燒咁夾一見到幅相我就話要試,因為實在太可愛喇!貌相真係好似人蔘,食落亦好鬆化,仲有條人蔘鬚添,點心師傅真係好有心思,值得一讚餐後仲有甜品送,每人一杯奶茶同一個葡撻,我覺得佢地真係好有誠意令每一位客人都有賓至如歸嘅感覺有機會我一定會再嚟!最後提提大家,如果你有賭場咭係有九五折㗎!

每張枱上都有唔同嘅擺設,同周圍環境好match

開餐前侍應會攞呢個嚟,一加水就會變成濕紙巾俾你抹手,好細心

老陳皮雞汁小籠包

翡翠海中寶扎

𥚃面有海蔘同魚翅,名符其名*海中寶*
鮑粒火鴨天鵝酥

日本青瓜漬叉燒腸粉

限定星期一至五供應,估唔到日本青瓜酸酸嘅味道同叉燒咁夾

奶黃人蔘酥

有機會我一定會再嚟!
最後提提大家,如果你有賭場咭係有九五折㗎!
2017-07-27
老陳皮雞汁小籠包