難得去一次澳門~本身想一試另外一間長期難book 嘅法國餐廳~咁當然,我都係book 唔到啦,酒店禮賓部同事就建議我試The Tasting Room~米芝蓮2星喎,當然要試下。首先,如果你行完街先上去食飯,其實由City Of Dream 搵Nuwa 酒店條路都幾唔好搵⋯去到The Tasting Room 果一層,被一大排酒櫃深深吸引。兩位reception 都非常親切~又會用我個名去稱呼我而唔係madam 就算~餐廳環境好大好寬敞,檯同檯之間隔好遠,私隱度好高。或者大家覺得2星餐廳咁係好基本⋯但其實餐廳空間同私隱度係香港都太奢侈。好~menu 我係冇影到嘅~而食物質素之高,我都唔洗多講~可以睇相~麵包好好食好好食⋯會唔小心食得太多。生蠔裡面嘅水大廚用左嚟整一塊jelly, 放左係個蠔嘅上面。連埋個dressing, 件事真係好好食。主茶係慢煮牛舌配薯蓉。牛舌好食,但薯蓉絕對可以更好。芝士種類好多,可以滿足芝士迷,而佢地嘅朱古力都係一流之作。因為實在太飽,sommelier 推左架放滿armagnac 嘅車出嚟,飲唔落啦⋯但我真係好想飲!下次呀,我一定會再返嚟~!
米芝蓮2星喎,當然要試下。

麵包好好食好好食⋯會唔小心食得太多。

主茶係慢煮牛舌配薯蓉。牛舌好食,但薯蓉絕對可以更好。

芝士種類好多,可以滿足芝士迷,而佢地嘅朱古力都係一流之作。

下次呀,我一定會再返嚟~!
2019-03-17
$1200 (Lunch)
Celebration
Anniversary