2023-03-09 1251 views
琴晚係尖沙咀行街,行過K11地下,原來有Café Crêpe,都有幾年冇食法式Crêpe,所以決定晚餐食依間❣️我同朋友點咗一個Sweet一個Savoury嘅Crêpe。Café Gourmand $96————————————黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士🍫☕️啱晒鍾意食朱古力味甜品嘅人,質感Creamy,因為加咗Rum sauce,令朱古力味變得唔單調,唔係得個甜字。Cream cheese令甜品內餡嘅口感更加順滑。Crêpe St. Jacques $125————————————秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子,House-made芝士汁配黑松露好夾,令黑松露味道更突出。帶子細細粒但份量滿滿,整個配搭都非常好。如果平時去西餐廳鍾意食黑松露帶子意粉,我估你都會好鍾意依個Crêpe!Pina Colada $48————————————餐廳有各式特飲、咖啡、酒類。而Pina Colada係冇酒精嘅,係椰香菠蘿特飲🍍Iced Americano $42————————————我就算夜晚飲咗咖啡都瞓得好開心🤣所以唔怕瞓唔著!點咗Americano☕️下次要再試更多唔同味道嘅Crêpe!

我同朋友點咗一個Sweet一個Savoury嘅Crêpe。

Café Gourmand $96
Café Gourmand

Crêpe St. Jacques $125
Crêpe St. Jacques

Pina Colada $48
Pina  Colada

Iced Americano $42
Iced  Americano

下次要再試更多唔同味道嘅Crêpe!
2023-03-08
  • Crêpe St. Jacques