2020-11-26 561 views
話咁快又一個星期,每一個星期都系辛苦捱番黎,相信好多人都有同感,尤其系我呢種星期六都要番嘅人,更加能深深體會每一個星期嘅艱難😩所以對我黎講系得 happy Saturday而冇 happy Friday🤦🏻‍♀️好啦上星期六完咗,吾知由幾時開始真系好中意食burger🤤🍔記得上次食 Burger Joys都好耐之前,無啦啦又記起呢間餐廳,決定再去回味。話得小食,吾知點解真系以薯條為主😂餐廳推介嘅都系薯條,黑松露同埋芝士味。揭到另外一頁,原來仲有雞翼,食水牛城雞翼好似幾惹味🤤Burger多數以牛肉做餡,呢度都吾例外,芝士控要試吓double cheese burger!我本身都系芝士控,系戈日驚真系食到好滯就冇叫呢款🙊首先試咗份水牛城雞翼,水牛城雞翼喺西餐廳都唔係咁常見,喺度竟然都有喎。水牛城雞翼本身嘅味道系酸酸辣辣咁,佢嘅酸辣醬都幾足料,辣味嘅比例比酸味高,好惹味呀🔥唔係好食得辣嘅我一路食一路流鼻水🤧黑松露薯條真係好吸引🖤佢黑松露嘅份量真係一啲都唔孤寒,啖啖都有好濃嘅黑松露味,啱晒我呢啲黑松露控🤤如果以黑松露份量咁多黎講,$59呢個價錢真係算係咁。薯條就同埋某間快餐店嘅款式好相似🙊有少少

揭到另外一頁,原來仲有雞翼,食水牛城雞翼好似幾惹味🤤

Buffalo wings

黑松露薯條真係好吸引🖤佢黑松露嘅份量真係一啲都唔孤寒,啖啖都有好濃嘅黑松露味,啱晒我呢啲黑松露控🤤如果以黑松露份量咁多黎講,$59呢個價錢真係算係咁。薯條就同埋某間快餐店嘅款式好相似🙊有少少淋🤏所以重點係黑松露嗰度。
黑松露薯條

自己系叫 cheese burger,入面嘅配料大致上都係同一般漢堡包差唔多啦,有蕃茄、生菜、洋蔥、芝士、牛肉。佢嘅芝士係特別多咁解,邪惡程度都OK高🤣自己都算係食肉獸,食之前覺得應該會唔夠喉,所以加咗煙肉,外國嘅煙肉不嬲都係脆脆哋嘅,呢度嘅煙肉都係咁,食落好有外國風味。
Cheese burger

男朋友叫嘅係 single burger,相信唔使多作解釋,其實就係同我戈款味道差唔多😂比較鍾意食牛肉嘅人其實可以試吓呢款,冇芝士味掩蓋係食到明顯嘅牛肉味多啲嘅。
Single burger

飲品方面,叫咗杯 strawberry milkshake。真係勁耐冇飲奶昔😍味道有士多啤梨、朱古力同埋 cookie & cream,士多啤梨味應該同奶昔係最match。飲落有淡淡嘅士多啤梨味,整體黎講都幾甜,嗜甜嘅人應該會幾鍾意。
Strawberry milkshake
2020-11-21