2020-10-19 58 views
久沒享用Burger Joys,最近前來也因為加班之後有點夜,所以便前來買些Burger外賣回家食,如此夜收工,就只有Burger Joys 24小時服務才可以滿足到我的的要求,更沒想到,疫情之下,Burger Joys也是可以座無虛席,還有客人企在門外等候,確實有其吸引之處。***************************灣仔駱克道Burger Joys離地鐵站非常之近,沒想到如此夜下班,來到門前,也是如此多人在門外等候入座。更沒想到,店內都座無虛席,還有在播放足球比賽,難怪如此多人前來。點餐之後,就在門外等候,沒想到等了10分鐘,就可以取到外賣美食,服務如此快,也是一個優勢。Burger Joys用上大細剛好的紙盒把食物放入盒內,以便外賣帶走。包裝上也是講究可以保持漢堡滋味到半個至一個小時。汁醬也不會滴落包皮令其變軟,而是落到盒中。所以帶回家,打開紙盒,汁醬真的不會滴落包皮令其變軟。Cheese Burger HKD109,所有牛肉漢堡用上USDA美國優質黑安格斯牛肉製成,而且是用上手打成,放進鬆軟的麵包內,大小剛好。除了安格斯牛肉牛肉漢堡,還有加入蕃茄、生菜、把安格斯牛肉漢

***************************

除了安格斯牛肉牛肉漢堡,還有加入蕃茄、生菜、把安格斯牛肉漢堡煎封後將濃郁牛味鎖住,內裏肉質鮮嫩,一口咬下滿是肉汁。麵包鬆軟無比又富有彈性。

Fish Burger HKD89,再加HKD41轉上Combo,Combo是可以選上小食一份、飲品一罐。

炸得外脆內嫩的魚扒,魚扒上有爽脆生菜和蕃茄,中間是畫龍點睛的芝士及醬汁,配上鬆軟又富有彈性麵包,已經讓人吃得滿足。

Combo小食選上了 Fries Onion Ring,炸得外脆而洋蔥嫩滑,洋蔥味道又很清甜,確實口感和味道都很出色。

飲品選了Ginger Ale一罐,帶著薑味的梳打水,甜甜地帶出薑的味道,其實最合適用來注入其他酒製成cocktail,直接飲用,就像是一款像果汁的Ginger Ale,都幾特別。

• Fries Onion Ring
  • Fish Burger
  • Cheese Burger
2020-08-13 2294 views
2020年8月10日 星期一今晚又要諗食乜嘢,已經諗到頭都爆,最後決定喺灣仔搵間餐廳買外賣返屋企食經過見到呢一間burger joys,突然好想食漢堡包,於是入去睇吓有咩外賣見到餐牌都有好多選擇,分別有小食、漢堡同沙律,如果叫漢堡嘅話,仲可以要combo,配埋薯條同汽水,價錢會抵好多添於是我就要做一個combo,加12隻雞翼,返屋企同老婆一齊share返到屋企一打開雞翼,除咗熱辣辣之外,仲有好濃烈嘅泰式辣醬味,未食都已經知道落足料,咬落去嘅時候外皮仲要脆卜卜,連裏面既肉都吸收左泰式辣醬嘅味道,十分惹味至於combo薯條嘅部分,我要左薯寶,相信而家香港冇乜地方仲有得食,同薯條最大嘅分別就係薯寶咬落去可以食到一粒粒薯仔,口感更加豐富,點埋茄汁簡直係一流最後當然要講吓餐廳嘅招牌菜式,芝士牛肉漢堡,包住餡料嘅漢堡包好鬆軟,而且有燒過黎既跡象。至於牛肉,見到好厚身,仲有充滿肉汁,同其他配料好配合,果然係推薦菜式可能係太耐冇食過漢堡包,所以覺得呢一餐特別滋味
2020年8月10日 星期一

可能係太耐冇食過漢堡包,所以覺得呢一餐特別滋味
2020-08-10
2020-08-07 1341 views
堂食漢堡包和薯條一定是會比較熱騰騰,但在疫情底下,感覺上還是買外賣會安全一點,所以我便選擇到此買外賣。其實已經不是第一次吃”Burger Joys”的食物,總覺得他們的食物非常有水準,加上我最近又特別想吃漢堡包,所以今次的外賣實在是非買不可! 芝士牛肉漢堡套餐我點芝士牛肉漢堡的同時加了$41轉成套餐,這套餐除了芝士牛肉漢堡外,我還選了可樂和薯堡。芝士牛肉漢堡十分有份量,香甜又鬆軟的麵包夾著肉汁豐富又充滿牛肉香的牛肉漢堡、清甜多汁的蕃茄、鹹香的芝士、爽脆清新的紫洋蔥和生菜實在是一絕! 單是吃這個漢堡我已經感到開心又滿足,但配上冰凍的可樂和香脆可口得來薯味又濃郁的薯堡就令這個漢堡更為圓滿,給予我幸福的感覺! 雞肉漢堡至於朋友的雞肉漢堡也不錯,雞肉漢堡同樣用上香甜又鬆軟的麵包,麵包內還有紫洋蔥、蕃茄、生菜、甜甜酸酸的醬汁和厚身又嫩滑的雞肉,它們都配搭得宜又美味,難怪朋友吃得津津有味! 雖然今次吃的是外賣,但是水準依然,沒有因此而影響食物的味道,加上等候時間又不用多久,難怪他們客似雲來!

芝士牛肉漢堡套餐

雞肉漢堡

2020-07-25
5 Minutes (TakeAway)
Lunch
2020-08-06 911 views
晚晚沒堂食, 只限外賣, 生活都變得很乏味, 要食返D開心嘅食物令自己開心薯條漢堡包是其中一樣會令自己開心的食物男友接放工後來到灣仔Burger Joys回家吃六時後所有餐廳, 就連街道都覺得有點冷清,住起香港咁多年, 都從未遇過落完order就在門外等了大約十分鐘便可取餐了~點了 Cheese burger w ComboChicken Caesar SaladCajun Wings 6pcs外藉職員將佢地包裝得妥當, 然後放入外賣紙袋回到家食物都還可以靚靚仔仔~Burger好厚好大個, 料又十足, 用上真牛肉打碎而成的漢堡, 食落有肉的層次, 而且也有鮮肉的味道紫洋蔥和蕃茄片都是厚切的burger的包皮回到家還是軟軟的辣味雞翼都好好味, 比buffalo乾身, 也不夠buffalo辣, 也是辣得來很惹味的Combo加的扭扭薯條份量也很多, 食完很滿足又開心!加了$20雞扒的Chicken Caesar Salad茶上面加了很多芝士碎, 超正調得到味又唔使話齋食生菜咁寡
薯條漢堡包是其中一樣會令自己開心的食物
男友接放工後來到灣仔Burger Joys回家吃

六時後所有餐廳, 就連街道都覺得有點冷清,
住起香港咁多年, 都從未遇過
落完order就在門外等了大約十分鐘便可取餐了~

點了
Cheese burger w Combo
Chicken Caesar Salad
Cajun Wings 6pcs

外藉職員將佢地包裝得妥當, 然後放入外賣紙袋
回到家食物都還可以靚靚仔仔~

Cheese  burger

紫洋蔥和蕃茄片都是厚切的
burger的包皮回到家還是軟軟的
Combo加的扭扭薯條份量也很多, 食完很滿足又開心!

加了$20雞扒的Chicken Caesar Salad
茶上面加了很多芝士碎, 超正
調得到味又唔使話齋食生菜咁寡
Chicken  Caesar salad
2020-08-03
10 Minutes (TakeAway)
Cheese  burger
Chicken  Caesar salad
灣仔地鐵站C出口轉左一直前行3分鐘就到,沿途都是酒吧餐廳。疫情下6點後沒有堂食,18:30左右來到~就唯有外賣回家嘆!因我不會飲汽水和啤酒,所以沒有點combo套餐,因為心水必叫黑松露薯條,單點與combo只差$3。雙層芝士牛肉漢堡$139麵包很鬆軟,牛肉漢堡並不是平時的漢堡扒,真的是真材實料的牛肉餡~但少少乾身!另外再點了辣味雞翼$59/6隻少少辣,適合不可吃太辣的人,咬落去都juicy黑松露薯條$59飄來香香的黑松露味,味道不是太濃!正所謂寶物沉歸底,表面看似不太多,但裏面暗藏滿滿的黑松露堂食應該比外賣更好味,回到家已不是熱辣辣了。等候食物大約10-15分鐘,其間因站在店內等,店員工作中看到我都會有點不好意思似的,隔著口罩都感受到她的微笑,而整個過程服務態度都非常好
灣仔地鐵站C出口轉左一直前行3分鐘就到,沿途都是酒吧餐廳。

雙層芝士牛肉漢堡$139

特色雙層芝士牛肉漢堡  Signature double cheese burger

另外再點了辣味雞翼$59/6隻

少少辣,適合不可吃太辣的人,咬落去都juicy

辣味雞翼  cajun  wings

黑松露薯條$59

黑松露薯條  black  truffle  fries

堂食應該比外賣更好味,回到家已不是熱辣辣了。

2020-07-28
辣味雞翼  cajun  wings
6 day(s) ago 0 views
越邪惡既食物, 就係越吸引人類去食, 依個好似係一個不能改變既定律。見到D薯仔同埋薯波真係好想大大淡食哂佢 依間burger全部職員都係外國人, 話明外國人呀! 咁落單緊係要講英文啦! 但佢餐牌都容易睇既, 唔識講英文手指指再加幾句this this 都落到單既一個burger餐, 可以跟薯條/薯波或者係沙津菜, 再跟一罐汽水 (簡直係完美既邪惡組合) 嗌左個牛肉burger, 同朋友share薯條同埋薯波, (茄汁同埋芥辣醬無限添加) 不過佢個芥辣醬唔係好掂, 唔太辣 得個咸字重點黎啦!!! 薯條同埋薯波非常好味, 真係岩岩炸起, 好新鮮但個主食牛肉burger, 個牛肉煎到over左, 同埋唔知點解塊牛係有D"穌"味。會比多次機會再黎既, 睇下個burger會唔會有進步空間。
。見到D薯仔同埋薯波真係好想大大淡食哂佢

不過佢個芥辣醬唔係好掂, 唔太辣 得個咸字

牛肉burger跟薯條
薯條+薯波
2020-10-08
牛肉burger跟薯條
薯條+薯波
如果喜歡吃漢堡的朋友,應該對Burger Joys這店不陌生吧😉.最近在灣仔book了酒店,與閨蜜Staycation於是晚餐順勢在這邊附近解決當然要拜訪這家耳聞很久的漢堡店.這次我們選了外賣回酒店享用,超正超歎!▪️Single Burger 🍔 牛肉漢堡 $99- 我與閨蜜一人一個🤤手打牛肉好香,油脂均勻。不得不讚的是漢堡包,好鬆軟亦有一陣牛油香,連不特別愛吃麵包的👩🏻也說好吃😋▪️Sweet Potato Fries 🍟 $49- 外賣唯一輸洩既位就是回到房間冷了,脆度不及堂食。但蕃薯條的確好香甜👍🏻▪️Crispy Garlic Wings $59/6pcs- 醬汁好惹味!面頭鋪滿蒜粒!咸咸香香好好食,係一款好開胃的小食!唔辣,岩晒大人細路食♥️
如果喜歡吃漢堡的朋友,
應該對Burger Joys這店不陌生吧😉
最近在灣仔book了酒店,與閨蜜Staycation
於是晚餐順勢在這邊附近解決
當然要拜訪這家耳聞很久的漢堡店

這次我們選了外賣回酒店享用,超正超歎!
▪️Single Burger 🍔 牛肉漢堡 $99

▪️Sweet Potato Fries 🍟 $49

️

2020-10-19 1 views
本身用app自取已經係貴左(請唔好再話咩野折咩野折取巧)自取時間12:45,叫左個芝士牛肉漢堡,魚柳漢堡跟餐和水牛城雞翼。最後12:48交第一次,望一望無左盒雞翼,最後再遲多5分鐘,服務十分馬虎,再摸一摸個包,凍既,無言。魚柳漢堡味道ok,但個芝士牛肉真心唔得,凍唔再講,舊肉又薄,包皮仲厚過佢,好down之下,好在佢個水牛雞翼ok,安慰番我自己。總括而言,呢個價錢真心食個signature burger可能仲穩陣過佢,失望的心有誰明白
本身用app自取已經係貴左

最後12:48交第一次,望一望無左盒雞翼,最後再遲多5分鐘
,服務十分馬虎,再摸一摸個包,凍既
,無言。

,好down之下,好在佢個水牛雞翼ok,安慰番我自己。

• 經典水牛雞翼
2020-10-13 14 views
今天到灣仔上堂,下課後經過這間Burger Joys, 友人推介必吃它那巨大又有名的Burger,我也被menu吸引,點了兩款Burger 外賣回家,跟老公享用。Cheese Burger $109這個burger 特別為愛食肉的老公而點。牛肉漢堡看來非常厚,而又多肉汁,老公大讚牛味突出,配搭芝士和酸青瓜,更是無得彈!Mushroom Cheese Burger $89這個burger 非常適合我,因為磨菇是我的最愛!廚師先將磨菇切成碎粒,調好味道後再煎成「磨菇扒」,咬下去時嚐到濃郁的菇香,菇汁四濺,每口還很cheesy, 值得推薦!再另外加配了汽水,簡直是完美的一餐!

Cheese Burger $109

Mushroom Cheese Burger $89

再另外加配了汽水,簡直是完美的一餐!
  • Cheese  Burger
2020-10-11 15 views
同囡囡出灣仔整野,跟住經過駱克道,見到有間好有氣氛既舖頭,初時我以為係酒吧黎架,點知一望原來個名叫Burger Joys, 咁應該有Burger 食喇,就同囡囡入左睇下有咩食,可以邊食邊趕返屋企😂。在場既都7係外籍店員,而又有好多大芔7電視正係到播足球比賽,而收銀入邊仲有好多酒同埋酒杯,真係會誤以為呢度係酒吧,好彩我有望一望個招牌😂。餐牌簡單,第一頁係唔同既薯條配搭唔同既醬汁 ,第二頁就係Burger ,唔同既肉加唔同配料,第三頁就係小食,而小食就係雞翼同沙律,貴精不貴多👍,最尾一頁就係飲品,簡簡單單。今次叫左佢地既推介特式雙層芝士牛肉漢堡加套餐,睇個樣份量已經知今晚唔駛食飯,超大個,仲好足料,洋蔥蕃茄生菜酸瓜樣樣有,仲有雙層芝士加雙層既牛肉漢堡,平時食Burger 塊漢堡一定係 Well done,但係咬開個包,完全覺得 嫩滑多汁 再望下原來塊漢堡扒唔係全熟有少少,生生地所以 成塊漢堡 夠曬juicy, 牛肉味又香濃,連個包都好鬆軟。另外我都仲叫咗 一客蒜香雞翼, 隻醬汁酸酸甜甜 好好味 食落有啲似 泰式辣醬 可能因為咁算香味唔夠濃 不過一樣 咬開雞翼, 非常juicy 勁正 👍

2020-10-05 23 views
這間burger joys地理位置方便,今晚想食漢堡第一時間便想到他。他專賣漢堡,即叫即做,每次食都是超厚身的肉餅,每啖都充滿肉汁。外賣漢堡包裝的骰,但內裏豐富。這天下單了beef burger 同埋mushroom burger。升級左一個連埋melted cheese 薯條及飲品。一直都有食開他的beef burger ,大大件好抵食。今天幫屋企人叫了一個mushroom burger,吃了一點才知道原來他的蘑菇漢堡也是超好味的,每啖都是蘑菇汁,加上他的厚身配菜,食得很滿足。薯條也是新鮮炸起,返到屋企還是熱辣辣,好好味。

外賣漢堡包裝的骰,但內裏豐富。

2020-09-23
2020-09-30 18 views
⁣📍Burger Joys (灣仔)⁣灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖⁣——————————————⁣今日出銅鑼灣 @hairstylist_kinson 整頭髮🥳⁣經過而間野見到好吸引就入去試下佢🤩⁣Cheese burger 🍔 $109⁣而個真係好正勁推介🤤安格斯牛肉經過紅酒同牛油烹煮,肉味濃郁!⁣加埋有少少溶溶地嘅芝士🧀 um..簡直係冇得頂啦⁣⁣雜菌蘑菇芝士漢堡🍔⁣ $89今次專登嗌咗個素漢堡🥬 蘑菇炸到勁香脆可口😚😚⁣中間仲有洋蔥 ,酸瓜🥒蕃茄🍅非常新鮮爽脆⁣ ⁣🥤飲品方面我地Order左milkshake👅⁣曲奇味相當濃郁🍪cream也很滑喔💦⁣⁣最後跟餐配埋薯條同薯堡🤤⁣最愛薯堡🙌🏻超級正啊仲要熱啦啦~⁣好似迷你版既薯餅咁啊😉😉 ⁣識食一定揀薯堡hahaha⁣——————————————⁣

📍Burger Joys (灣仔)⁣
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖⁣
——————————————⁣
經過而間野見到好吸引就入去試下佢🤩⁣
Cheese burger 🍔 $109⁣
加埋有少少溶溶地嘅芝士🧀 um..簡直係冇得頂啦⁣

雜菌蘑菇芝士漢堡🍔⁣ $89
今次專登嗌咗個素漢堡🥬 蘑菇炸到勁香脆可口😚😚⁣
中間仲有洋蔥 ,酸瓜🥒蕃茄🍅非常新鮮爽脆⁣ ⁣
🥤飲品方面我地Order左milkshake👅⁣
曲奇味相當濃郁🍪cream也很滑喔💦⁣

最後跟餐配埋薯條同薯堡🤤⁣
最愛薯堡🙌🏻超級正啊仲要熱啦啦~⁣
好似迷你版既薯餅咁啊😉😉 ⁣
識食一定揀薯堡hahaha⁣
——————————————⁣
2020-09-30 27 views
呢間burger joy長期多人排隊,作為亞洲Top5同香港區冠軍漢堡店,漢堡控對佢一定唔陌生😆.必試👉Double cheese burger店鋪人氣最高!漢堡扒好厚身,聽聞用咗USDA美國優質黑安格斯牛肉製成,食落牛味幾香濃, 無overcooked ,咬落啖啖juicy😆.Cheese burgerouble cheese burger嘅輕量版!胃口比較細/女士/小朋友食呢個就最啱.美式炸雞:每粒到炸到金黃色,夠脆身香口!配埋既車打芝士醬係靈魂精華😆 奶香濃郁,芝士控不能錯過.

必試👉Double cheese burger

Cheese burger

• 芝士牛肉漢堡
  • 特式雙層芝士牛肉漢堡
2020-09-28 21 views
食過中環嘅burgerJoys ,知道灣仔有分店就衝左去買外賣回家。🥯芝士牛肉漢堡今次叫左芝士牛肉漢堡因為男朋友係牛肉漢堡的終極fans,上次佢聽我講好好食,今次都要必點!佢話個牛肉味勁濃郁,咬落去又多汁,超級鬆軟。超級足料,芝士溶化在漢堡內,加上生菜丶蕃茄丶洋蔥和酸青瓜, 口感豐富, 非常滿足。佢話佢最鍾意個漢堡包皮,比起平時嗰啲更鬆軟,而且特別厚。🥯雞肉漢堡 雞肉即炸,好嫩滑Juicy,要等一陣先食,如果唔係會熱到辣親口。雖然佢係渣,但係肉汁完全鎖住喺裏面。🥯另外我叫左洋蔥圈,亦都係即叫即炸,外面超級趣,入面絲絲嘅洋蔥,加埋沙律醬真係好好食。我仲記得嗌外賣嘅時候係紅雨,返到屋企過咗成個鐘,啲包仲係咁好食,真係好好好好好好味!佢真係漢堡包界的冠軍!

食過中環嘅burgerJoys ,
知道灣仔有分店就衝左去買外賣回家。

🥯芝士牛肉漢堡

今次叫左芝士牛肉漢堡

佢話佢最鍾意個漢堡包皮,比起平時嗰啲更鬆軟,而且特別厚。

🥯雞肉漢堡

雖然佢係渣,但係肉汁完全鎖住喺裏面。

佢真係漢堡包界的冠軍!
2020-09-21
  • cheese burger
  • 芝士牛肉漢堡
  • Chicken  Burger
超大份 超邪惡嘅joyful burger❣️最近好鍾意周圍試burger好大食嘅我緊係搵好大份嘅burger試下🙈我地3個女仔去試 叫左3個套餐 上菜嗰時好震撼😂果然係美式burger 美國菜永遠都好大份burger大到一啖咬唔晒食到有啲狼狽 啲涵係咁跌出嚟😂🌟 芝士牛肉漢堡 🌟麵包好鬆軟 入面搽左好多牛油好香脆牛肉好大塊 但唔會好流 同生菜好夾 食到好多肉又唔會太大罪惡感😈🌟 薯條 🌟 炸到啱啱好 唔會太硬又食到真實薯仔配burger真係一流 如果下次再去 希望可以試其他小食 偷望左隔離枱嘅洋蔥圈都好吸引 唔洗成日食快餐都得薯條😗環境都幾chill由入舖頭前已經好帶feel地鐵站行過去好多酒吧 好多外國人每間環境都唔錯Burger joys 就比較細間 得5-6張枱繁忙時間去 可能要等一陣當然呢段時間 我覺得外賣都唔錯🤓整體感覺好好😋環境夠chill, burger大件又好食食完成餐好滿足💜🤑 芝士牛肉漢堡 $109🤑 轉套餐 +41
超大份 超邪惡嘅joyful burger❣️

Burger joys 就比較細間 得5-6張枱
繁忙時間去 可能要等一陣
當然呢段時間 我覺得外賣都唔錯🤓

整體感覺好好😋
環境夠chill, burger大件又好食
食完成餐好滿足💜
🤑 芝士牛肉漢堡 $109