2021-10-25 1990 views
終於過了一連兩星期的繁忙工作,可以來個小休息,到灣仔和朋友吃Long Lunch。Burger Joys位於灣仔駱克道,從地鐵站出發不用10分鐘便到,地點十分方便就腳。這裏的選擇十分多。除了不同漢堡包外,還可以單點其他,花多眼亂。我們一行二人點了兩個午餐互相分享。芝士牛肉漢堡 (⭐⭐⭐⭐💢)牛肉漢堡大約是Medium的熟度,表面煎得剛剛熟,而內裏十分鮮嫩,有肉汁。配上半溶的芝士和爽口的生菜,吃起來味道層次豐富。我們加錢選了套餐,配上扭扭薯條。應該是即叫即炸的,上枱時還是熱辣辣,吃起來十分脆口,有一點惹味。全日早餐 (⭐⭐⭐⭐💢)朋友叫的這個全日套餐也十分不錯,包括了太陽蛋,煎雞扒,薯寶和多士。雞扒厚身,而且煎得嫩口,配上特製的芥末蜜糖醬汁令人停不了口。總括而言,這間餐廳食物質素十分高,而且價錢不算太貴。下次經過也必定會再來。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Burger Joys 灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖推介菜式:芝士牛肉漢堡,全日早餐👍🏻地點方便 👍🏻午餐實惠

芝士牛肉漢堡 (⭐⭐⭐⭐💢)

全日早餐 (⭐⭐⭐⭐💢)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
推介菜式:芝士牛肉漢堡,全日早餐

👍🏻地點方便
👍🏻午餐實惠
$120 (Lunch)
2021-08-23 2262 views
跟朋友約了在灣仔吃午餐,朋友喜歡吃burgers,於是想起駱克道君悅居地下的Burger Joys。餐廳坐位不多,裝潢與格調跟酒吧相同,平日也有不少外國客人光顧。牆身貼上很多相片點綴,相信是客人用餐時的照片;喜歡看球賽的朋友相信也會喜歡到這裡,因電視會不斷播放球賽,一邊用餐一邊欣賞球賽,一樂也!這裡主打漢堡,我們要了一份魚柳漢堡、一份芝士漢堡、一份芝士薯條、椰青水和一杯Iced Latte。芝士薯條看着也非常吸引,整份薯條被芝士滿滿的覆蓋着,熱烘烘的幼薯條外脆內軟,沾上軟綿綿的芝士加添濃郁香味。魚柳漢堡這個是我的最愛,魚柳外表香脆,肉質鮮嫩,加上蕃茄、洋蔥、生菜、芝士和沙律醬,咬住微脆鬆軟的漢堡包,口感一流。芝士牛肉漢堡牛肉厚而多汁軟熟,味道香濃,除了蕃茄、洋蔥、生菜、芝士外,還加上酸瓜,加添一份層次感,美味可口。Iced Latte整體而言:地點在灣仔市中心,距離地鐵站不遠;地方雖然不大,但食物質素有保證;店員服務態度良好,我們説會分享食物,店員也很樂意地把漢堡一分為二喜歡吃漢堡的朋友又多一個好選擇。

芝士薯條
魚柳漢堡
椰子水
Iced Latte
Iced  Latte

喜歡吃漢堡的朋友又多一個好選擇
2021-08-19
$155 (Lunch)
Iced  Latte
2021-12-13 203 views
這間漢堡包店在平日晚上依然爆滿的原因肯定不是因為他的店舖細細, 而是細細的店舖做出巨大的漢堡滋味!聽聞早前一個國際選舉中這個品牌獲得全球頭50名漢堡包店之一, 今次慕名而來當然要試試它的招牌芝士牛肉漢堡, 也點了洋蔥圈, 蒜香雞翼及招牌沙律。芝士牛肉漢堡 不愧為真店之寶, 看上去面積唔算大, 但卻以厚度取勝, 講的除了是漢堡扒, 還有充滿牛油香氣而且非常鬆化的麵包, 就算上面配上新鮮的蔬菜番茄及溶掉的芝士, 也絕對無損麵包的鬆脆, 配上煎得外層香脆的漢堡扒, 熱辣辣的外層內裏依然充滿了牛肉香氣和豐富的肉汁, 雖然是新鮮牛肉製造, 但完全沒有吃到筋。 每啖咬下去簡直是享受!洋蔥圈有時在出面吃到的洋蔥圈, 可能洋蔥煮的熟度拿捏不好, 會不能完全咬斷, 然後將整個脆皮扯走, 變成洋蔥還洋蔥,脆皮還脆皮。 這裏卻拿捏得非常完美, 而且洋蔥不過份軟諗還帶有微甜, 炸粉也不過厚而且脆身, 出色。蒜香雞翼表面鋪滿炸蒜粒, 雞翼算不上大隻但勝在外表炸得香脆之餘內裏非常嫩滑, 整體不俗。招牌沙律蔬菜非常新鮮, 值得一讚是他醬汁帶香草味同時頗酸, 非常開胃。

洋蔥圈

蒜香雞翼

招牌沙律

2021-12-08
2021-12-05 168 views
港島區的食物種類繁多,較多外國元素的食物種類,今次去食的是自家製漢堡。餐廳中的座位格局偏向外國,很適合情侶於晚上聊天放鬆,座位大約可容納約十多人,人多時可能需要外賣或等候一下。我點的是雞肉漢堡包,正正因為店舖不大,所以很容易師傅製作過程,對於較擔心衛生情況的朋友是好消息,師傅於漢堡包兩邊塗上牛油再煎香,香脆的漢堡包外皮伴上甜甜酸酸的芥末醬,再加上香口的雞排,三者相加本身雖口感相當佳,店家為免過於油膩,加上蕃茄及生菜的清新,正正中和了膩口,很出色。我以優惠價加配的薯條同樣是新鮮即製,口感厚實,淡淡的薯仔香配上鹹鹹的鹽味,再有芥末醬點一點,可以說是漢堡包的最佳伴侶。

2021-12-01 183 views
Burger Joys於港島開設了多家分店,座位雖然不算闊落,但環境簡單乾淨、價錢相宜、食物水準不錯,與普通連鎖餐廳的口味也不一樣,值得一吃。餐廳主要供應漢堡,包括牛肉、雜菇、雞肉、魚柳等等,加配Combo包一份薯條及酒水,必滿足一個大男人的胃。芝士牛肉漢堡店家麵包皮及內餡比例剛剛好,麵包皮厚身卻異常鬆軟富彈性。牛肉採用USDA 美國優質黑安格斯牛肉,肉汁豐富鮮嫩,牛味濃郁。內餡當然不能缺少新鮮蔬菜,包括爽脆清甜生菜、洋蔥及酸瓜等,配上自家獨家調製的招牌醬料,好味卻不平凡。雞肉漢堡同樣滋味。奇津辣粉薯條黑松露薯條薯條幼身外皮香脆,內里薯香軟腍。奶昔漢堡薯條必配汽水、奶昔。總括來說,喜歡吃漢堡的朋友必須一試。

雞肉漢堡
同樣滋味。

奇津辣粉薯條
黑松露薯條
薯條幼身外皮香脆,內里薯香軟腍。

奶昔
漢堡薯條必配汽水、奶昔。

總括來說,喜歡吃漢堡的朋友必須一試。
2021-11-26 117 views
午膳時間去灣仔Burger Joys吃漢堡🍔😋午市套餐有漢堡、小食和飲品🥤 很邪惡😈的組合同時很滿足。漢堡的賣相十分討喜❤️ 圓滾滾一顆,相當足料,味道不錯。這裡有提供素食🥬漢堡,茹素的朋友也能和朋友一起分享吃漢堡的幸福感😚
午膳時間去灣仔Burger Joys吃漢堡🍔😋

2021-11-25 103 views
今日過海去灣仔處理一些文件,然後可以直接放工,找個在灣仔返工的朋友一齊吹下水食餐晚飯,朋友介紹這美式漢堡包店《Burger Joys》。店內位置唔算好多,全是高枱,陳設主打美國風。好喜歡這漢堡包店所採用的麵包,比較特別,好香牛油味。芝士牛肉漢堡~牛肉漢堡肉味香濃,豐富配料有蕃茄、生菜、芝士、青瓜及洋蔥。雜菌蘑菇芝士漢堡(素食)~使用大量雜菌蘑菇製作的漢堡賣相好似真嘅漢堡,食落好重菇菌味道,好特別,值得一試。其中一個加套餐,1/2 啤酒(pint beer)及upgrade 做黑松露薯條,加入黑松露醬嘅薯條非常可口。另外點了雞翼及沙律,經典水牛雞翼~一咬落去就感覺到香濃嘅水牛城醬,辣辣地好滋味。招牌沙律~蔬菜好新鮮,如果份量多一些就更理想啦。

店內位置唔算好多,全是高枱,陳設主打美國風。

好喜歡這漢堡包店所採用的麵包,比較特別,好香牛油味。

芝士牛肉漢堡~
牛肉漢堡肉味香濃,豐富配料有蕃茄、生菜、芝士、青瓜及洋蔥。

雜菌蘑菇芝士漢堡(素食)~

另外點了雞翼及沙律,
經典水牛雞翼~
一咬落去就感覺到香濃嘅水牛城醬,辣辣地好滋味。

招牌沙律~
蔬菜好新鮮,如果份量多一些就更理想啦。
2021-11-24
Dinner
自問係一個漢堡控, 好多時諗唔到食乜嘢基本上就會食漢堡~ 由外國返咗嚟香港呢一年多已經試過很多間大小店, 雖然香港的漢堡比起外國較為遜色同埋比較貴,burger joys 會係我嘅HK top 3 🍔👍已經食過灣仔間舖幾次,每次質素keep 到我的推介:Cheeseburger (牛肉味重, brioche bun 有牛油香同非常軟熟,經典美味)Mushroom cheese burger (有驚喜,mushroom 好 juicy 😋) Fish burger (香脆熱辣辣,唔想食肉嘅時候就係最好嘅選擇)一定一定要跟 combo 因為薯條🍟都好好食,即叫即炸😍我建議唔需要加任何add ons, 原味是最好的 ❤️應該好快會再返黎😊期待下一次, 會試下佢嘅奶昔 🥤

已經食過灣仔間舖幾次,每次質素keep 到

我的推介:

一定一定要跟 combo 因為薯條🍟都好好食,即叫即炸😍

我建議唔需要加任何add ons, 原味是最好的 ❤️

應該好快會再返黎😊

期待下一次, 會試下佢嘅奶昔 🥤

2021-11-12 233 views
一直好想試呢間香港唯一一間入圍全球50大最佳漢堡店佢既牛肉漢堡係用USDA美國優質黑安格斯牛肉製成再用紅酒同牛油烹製肉質會鬆軟而帶牛香🤤🤤而麵包亦係自家製作· 單係個包都誠意滿分上網睇完資料已經好想食·閒日下午時間唔洗等位一人一個Cheese Burger($110)🍔唔洗爭😉亦唔想share · 要獨享🤤漢堡包好鬆軟 · 唔會吸哂汁變到軟爛咁而餡料豐富/生菜/蕃茄/酸瓜/紫洋蔥個秘製醬汁酸酸甜甜咁牛肉漢堡果然出色厚身得黎又juicy 半溶狀態芝士帶有咸香咸香咁配搭牛肉漢堡 · 成個組合無得彈🍔🤤Southern Fried Chicken Nuggets ($60)Sauce要求左另上唔同平時既nugget 形狀炸雞塊炸皮好薄可惜裡面唔算好juicy但調味幾好芝士醬🧀芝士味好濃郁超級邪惡🤤
一直好想試呢間

但調味幾好
芝士醬🧀芝士味好濃郁
超級邪惡🤤
2021-11-06 235 views
之前食過中環burger joys,簡直係我人生食過最好食嘅burger ,所以今日就帶個朋友去佢灣仔公司附近嗰間再食!地方雖然細細,但好有酒吧feel,我諗如果有球賽,應該座無虛席!我地今晚叫左…芝士牛肉漢堡:甜甜地嘅麵包,輕輕的烘過/煎過,所以香脆;新鮮蕃茄、洋蔥丶生菜,口感爽脆;漢堡有好香牛味,配埋芝士,一流。芝士薯條:炸好的薯條,淋上香濃芝士醬,芝士份量多,每條薯條都足夠沾上芝士一齊食🤤!Cookie and cream milk shake : 忌廉好濃郁,有少少似沙冰,唔會好稀,飲埋真係夠晒飽😂

Cheese  with  Fries

Cookie  and  Cream  milkshake
2021-10-19
Cheese  with  Fries
Cookie  and  Cream  milkshake
  • 芝士牛肉漢堡
Burger Joys 來頭真係好勁,唔單止喺openrice有超過900個好評,仲要係香港區唯一入選全球50最佳漢堡包店。講到咁正,咁緊係要試一試啦!————————————————🍔 芝士牛肉漢堡, $110(4/5)漢堡包用左米芝蓮2星大廚Michael Gillet研發嘅麵包,配合洋蔥、蕃茄、生菜、牛肉、芝士、酸瓜同埋醬汁而成,成個包大概高7-8cm到。個包入口非常鬆軟同有好香嘅牛油味(個特製麵包真係我食過最夾漢堡嘅麵包),牛肉有牛味同香口,其他配料亦為個包增加左唔同嘅層次再配合酸甜嘅醬汁平衡膩感,真係唔錯。而且個包裝幾好,完全唔使驚漏汁。唯二唔完美嘅地方就係牛有少少根同調味有啲唔平均。————————————————
————————————————

🍔 芝士牛肉漢堡, $110(4/5)
————————————————
2021-10-27 132 views
聽過幾位朋友介紹Burger Joys 嘅漢堡包好好食,仲見佢曾經拎獎,所以特登收工過去試下佢。叫左個漢堡包加combo,一人份量都叫食得哂,岩岩好。雜菌蘑菇芝士漢堡 Mushroom Cheeseburger 🌟漢堡包都有得揀素食!呢個包用雜菌蘑菇碎壓成漢堡樣,取代左塊肉,而且仲煎到外層好脆,咬菇去充滿香濃菇味,仲好juicy,素食漢堡都可以好出色!芝士薯條 Melted Cheese Fries 🌟餐廳用上幼薯條,上面淋滿左芝士醬,食落好夠芝士味之餘,唔會太鹹,芝士控最愛!

芝士薯條 Melted Cheese Fries 🌟
  • 雜菌蘑菇芝士漢堡
  • Mushroom Cheese Burger
被譽為有全球頭42間漢堡唯一香港代表,米芝蓮推介,這間不用多講,大部份人都知道,Burger 食出國際小店帶美國風格裝修,因創辦人曾經在美國讀書,想保留回憶menu 當然主打漢堡包,加$42 轉套餐,包括薯條同飲品,飲品仲可以揀啤酒,當然必點選擇熱門推介,芝士牛肉漢堡熱辣辣,即叫即做,自家製漢堡,肉汁juicy , 牛肉味香濃,連麵包都很香脆,怪不得成為全球Top 50水牛雞翼亦是必點之選,醬汁酸甜帶一點辣,越食越開胃,食不停口如果想食漢堡包,這間是必定No.1 選擇

小店帶美國風格裝修,因創辦人曾經在美國讀書,想保留回憶

熱門推介,芝士牛肉漢堡

水牛雞翼

亦是必點之選,醬汁酸甜帶一點辣,越食越開胃,食不停口

如果想食漢堡包,這間是必定No.1 選擇

2021-10-23
$150 (Tea)
  • 芝士牛肉漢堡
  • 經典水牛雞翼
🇺🇸Burger Joys 米芝蓮漢堡 香港最好食漢堡之一Cheese Burger set w TaterTots $109芝士牛肉漢堡牛肉勁厚勁Juicy 重點係包身係熱同脆嫁🤤同其他西餐廳漢堡即刻高下立見啦Tea set w Onion Rings $69迷你漢堡:芝士漢堡>水牛城雞肉>燒烤醬雞肉得下午先有 可以一次過試曬三種漢堡既tea set ☘️芝士漢堡最正 但屬個人口味 三款都好味😋靜靜雞為左佢 等到2點後先食佢😚靜靜雞話你知餐廳有takeaway set 價錢會比較優惠😉😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖📍中環士丹利街82號地舖📍西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
🇺🇸Burger Joys

店舖資料

📍灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
📍中環士丹利街82號地舖
📍西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
超開心又嚟咗食呢家漢堡啦 , 喜歡佢哋服務高質,店員熱情開朗,食物質素相當到位!📌Cheese burger 🍔 🧀 $110超喜歡他們的漢堡,每次都一定會點這個芝士漢堡🍔,芝士的鹹香,配搭香濃牛肉🐮,無懈可擊‼️📌Combo strawberry milkshake 🍓 + fries 🍟 $74士多啤梨奶昔是意想不到的香濃🍓,喜歡士多啤梨口味的一定要點這個‼️🍓🍓幼身薯條,即叫即炸,相當香脆可口‼️今次我選了原味,經典好吃🌈👍🏻📌House salad 🥗 + chicken 🐔 $82每次來都很喜歡這個沙律,因為蔬菜相當新鮮,尤其醬汁調味相當出色👍🏻👍🏻,鹹鹹酸酸,相當開胃💕配合香脆雞扒,相當好吃‼️📌Coke Zero $24

📌Cheese burger 🍔 🧀 $110

📌Coke Zero $24