2021-05-16 2135 views
下班跟友人到這裏吃漢堡餐。這裏有大型電視播放着足球節目,是下班後消遣的地方。牆上掛着各人享用漢堡的開心相片,很符合餐廳的名字。魚柳漢堡($89),從相中已看到魚柳比一般漢堡店的大塊得多,比一般魚柳更厚身,厚身的魚柳更突顯外脆內軟的口感和魚肉的軟滑。配料也不馬虎,新鮮多汁的蕃茄片、爽脆洋蔥圈和生菜,為軟嫩的魚肉加上不同層次的口感和蔬果的新鮮。肉類往往是漢堡的主要食材,但在這裏,素食者也能享用漢堡。雜菌蘑菇芝士漢堡($89),以雜菌蘑菇取代中間的漢堡,比漢堡健康之餘,口感變成爽脆的雜菌蘑菇,不但外型與漢堡相若,與一般漢堡同樣厚身的菇肉也能成功取替漢堡。沒有了肉類,這個漢堡彷彿多了一點清新和健康。點了一個套餐(COMBO)($41),選了零系可口可樂和洋蔥圈。COMBO並不只如圖中的薯條可選,還可選洋蔥圈、薯堡或扭扭薯條。香熱的洋蔥圈不僅有外脆內軟的口感,有時候還能將內裏的洋蔥圈拉出來,猶如拉絲的效果。零系可口可樂搭配漢堡是絕配,一口充滿氣體的汽水,一口鬆軟的漢堡,是一件樂事,難怪幾乎每枱都點COMBO。最後點了一杯檸檬茶($49),檸檬茶可免費添飲,茶味跟上次喝的有點不同。這次我們沒有加糖

零系可口可樂
洋蔥圈

檸檬茶

最後點了一杯檸檬茶($49),檸檬茶可免費添飲,茶味跟上次喝的有點不同。這次我們沒有加糖和冰,嚐嚐檸檬茶最原始的味道。輕壓檸檬厚片,把一點酸澀擠入茶裏,為我們解膩。
2021-05-12
檸檬茶
2021-03-13 3346 views
最近工作好忙,前排放工後想去公司附近的burger joys吃點comfort food,令心情變好點☺️可能是happy friday的關係,去到已經好多人,就決定外賣返去,仲可以同屋企人happy share!店員服務都好好,好快落好order。原來仲可以用其他平台order左先每次見到burger joys精緻的packing和賣相吸引的食物,都覺得好開胃。雞肉漢堡的雞肉煎得非常香嫩,而且配料十足,蕃茄好大塊,仲有好唔同嘅菜,吃burger都可以好🈵️足。無論係日頭定夜晚,都會想吃all day breakfast,同樣好香嫩的雞扒,還有用上2款不同蛋的煎蛋,好有心思之餘幾好食。特別喜歡旁邊的薯堡,好香好惹味。邪惡的美式炸雞配車打芝士醬將濃香的cheese倒上炸雞上,而且炸皮內有好厚香的雞肉,非常出色。另外還有甜薯薯條,好有吃甜薯的味道,甜甜脆脆的,好好味,最適合喜歡吃甜薯的。🍠另外好欣賞他們的honey mustard 醬,微甜的好香。真是好豐富的happy fri dinner!下次再來😋

原來仲可以用其他平台order左先

雞扒全日早餐
美式炸雞配車打芝士醬
甜薯薯條
2021-03-11 2234 views
今日約咗朋友在灣仔見面,又好想食漢堡包,好彩灣仔有我其一至愛的 Burger Joys。內裡環境整潔及舒適,一共有9張枱。因為下午2點後,所以唔使等位就可以入座。漢堡當然喺今日嘅首選擇啦。1. 芝士牛肉漢堡($109),店員好細心為我哋切開,可以share 來食。芝士溶晒落牛肉同飽內,好味。漢堡份量厚,加上蕃茄同生菜,基本上一口都咬唔晒落肚,所以一個漢堡都已經好飽。2. 雞肉漢堡($89),剛剛炸起,雞肉外脆內熱,加上新鮮蕃茄及生菜,同樣美味。如果唔食牛肉,雞肉漢堡都係不二之選3. 芝士薯條($52,跟餐連飲品),有皮嘅薯條充滿薯仔味,剛炸起熱辣辣,外脆內熱。加上香濃的芝士醬汁,2人 share 剛剛好,又係必叫食物之一。整體來講,餐廳食物水準高,店員細心有禮,店內環境整潔,細細間,充滿美國風味,值得一試再試

漢堡當然喺今日嘅首選擇啦。

雞肉漢堡

。如果唔食牛肉,雞肉漢堡都係不二之選

芝士薯條

2021-03-07
$125 (Tea)
芝士薯條
2021-03-11 1594 views
今天到灣仔辦完事後,便到了本地人氣漢堡包店買了兩個包與家人分享。裝修得像美式酒吧的店舖面積不大,座位不多。這裏的漢堡包🍔是用紙盒盛著,除了方便拿著來吃外,還能保持外賣漢堡包的新鮮度,很是貼心。~芝士牛肉漢堡包套餐 此店所有漢堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯條。芝士牛肉漢堡包的牛肉扒是採用了美國安格斯牛肉煎香,吃起來有牛味又有肉汁。漢堡包上下兩塊造得挺身又鬆軟的Brioche Bun 是用了牛油煎脆,再夾上烘熱了的芝士片、牛肉扒、醒胃酸青瓜、新鮮生菜、洋蔥和蕃茄,加上此店自家調製的醬汁,吃起來味道極多層次,滋味無窮。脆薯條沾上車打芝士溶,口感極好,味道濃郁。一邊吃,一邊喝著薑汁汽水🥤,真教人滿足。~雜菌蘑菇芝士漢堡包雜菌蘑菇扒造型極像牛肉扒,外層煎脆,內裏有菇汁,是素食者的至愛。一口咬下,既有牛油味濃郁的麵包🥯,又有爽口蔬菜、惹味芝士、外脆內軟的雜菌扒,再配上酸酸甜甜的醬汁,味道口感極多元化,口味一新。

~芝士牛肉漢堡包套餐
此店所有漢堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯條。

脆薯條沾上車打芝士溶,口感極好,味道濃郁。

一邊吃,一邊喝著薑汁汽水🥤,真教人滿足。

~雜菌蘑菇芝士漢堡包
2021-03-09
6 Minutes (TakeAway)
$125 (Lunch)
2021-03-08 1440 views
​📍 Burger Joys呢間全球top 50既burger,返工時不時會黎買外賣返公司食,都係食lunch多。今晚同C先生拍拖,咁啱又有英超可以睇。一於就夜晚黎試下。➖➖ 📌 Chicken Burger $89嗌一個漢堡仲可以加$41轉成set,有薯條同野飲。揀左扭扭薯條同1/2 pins beer。一路飲啤一路睇波都好嘆。講返個burger先。麵包好鬆軟,食到搽左牛油再煎香左。配料有酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅,醬就係蜜糖芥末醬。雞扒事先煎至香脆,可惜外皮有少少乾爭爭左。雞扒幾厚身,中間會冇咁乾但唔算juicy。➖➖📌 Cheese Burger $109芝士牛肉漢堡夠曬邪惡,又大又厚,有半溶芝士同牛肉。牛肉仲要係用安格斯靚牛肉黎打成meat patty,口感比較紮實,牛肉味濃郁之餘,仲充滿肉汁。配料都係一樣嘅酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅,醬汁就係沙律醬,酸酸地,可以中和下飽肚感。➖➖ 📌 Crispy Garlic Wings $59 for 6 雞翼最有驚喜,即點即炸,包上檯時夠曬熱辣辣。外層炸粉好薄配上泰式辣醬,加埋勁多炸蒜粒,真係超惹味。➖➖  📌 Curly Fries
​📍 Burger Joys
📌 Chicken Burger $89

📌 Cheese Burger $109

📌 Curly Fries
即叫即炸既扭扭薯條,香脆可口,又大份。唔洗再去食金拱門了。

➖➖
​全港top 1 burger果然名不虛傳,之後想試埋其他fries and wings。
地址:灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2021-07-04 24 views
假日6點呢啲時間黎到冇咩人唔駛等位~之後都好快坐full左之前睇報導話店主用左過百萬買左個麵包食譜的確挺身得黎又好鬆軟~用牛油煎過 不過我覺得牛油味過重搶左漢堡既味 有少少扣分我特別鍾意個半紙盒包裝 方便拎上手而且唔會焗住個包搞到濕哂我叫左個魚柳漢堡魚柳好厚生勁足料! 同時魚肉重KEEP到嫩滑 炸粉亦唔會太厚 讚!而朋友就叫左芝士牛肉漢堡 佢話牛肉好味但牛油味搶左味薯條係幼薯 幾脆口唔油膩😶p.s. 當時冇咩客但店員態度都有點COOL堂食用即棄餐具too bad
假日6點呢啲時間黎到冇咩人唔駛等位~
之後都好快坐full左

之前睇報導話店主用左過百萬買左個麵包食譜
的確挺身得黎又好鬆軟~
用牛油煎過 不過我覺得牛油味過重搶左漢堡既味 有少少扣分
我特別鍾意個半紙盒包裝 方便拎上手而且唔會焗住個包搞到濕哂

我叫左個魚柳漢堡
而朋友就叫左芝士牛肉漢堡 佢話牛肉好味但牛油味搶左味
薯條係幼薯 幾脆口唔油膩
😶
p.s. 當時冇咩客但店員態度都有點COOL
堂食用即棄餐具too bad
見有800幾個like先去,叫左個all day breakfast,炸到條腸同煙肉燶曬,杯橙汁冰多過汁,個漢堡包又細又唔係特別好食,包皮勁厚,叫咖啡冇咖啡,要辣粉薯條又冇唔會再黎 我第一個食評就拎左黎彈佢

唔會再黎 我第一個食評就拎左黎彈佢
2021-06-14
$260 (Lunch)
2021-06-15 44 views
𝕝𝕚𝕗𝕖 𝕚𝕤 𝕥𝕠𝕠 𝕤𝕙𝕠𝕣𝕥 𝕥𝕠 𝕞𝕚𝕤𝕤 𝕠𝕦𝕥 𝕠𝕟 𝕕𝕠𝕦𝕓𝕝𝕖 𝕔𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣𝕤🍔🍔鍾意食burger嘅一定聽過呢一間位於灣仔嘅全球Top5️⃣0️⃣漢堡包店😋唔好睇間餐廳好似細細間咁呀~其實裏面有好多種食物同漢堡包可以選擇❣️今次我就叫咗兩款唔同嘅漢堡包🍔 兩個都份量十足✨🐟Fish Burger ($89)塊魚柳比起其他快餐店或者漢堡包店但係好多~足足有成隻手掌咁大,而且炸到脆卜卜🤍 配埋蕃茄生菜食好有層次👍🏻🧀Signature Double Cheese Burger Combo ($139)嚟到頂級嘅漢堡包店就梗係要試吓佢哋嘅signature burger✨佢哋嘅招牌雙層芝士漢堡真係極邪惡🤤牛嘅味道好濃郁,而且好juicy💓隨此之外我哋仲加咗$41要Combo套餐🍟 配埋1/2 Pint Beer 同芝士薯條,真係食到好滿足呀🥰Burger Joys (灣仔)📍灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖

唔好睇間餐廳好似細細間咁呀~
其實裏面有好多種食物同漢堡包可以選擇❣️

今次我就叫咗兩款唔同嘅漢堡包🍔 兩個都份量十足✨

🐟Fish Burger ($89)
塊魚柳比起其他快餐店或者漢堡包店但係好多~

佢哋嘅招牌雙層芝士漢堡真係極邪惡🤤
牛嘅味道好濃郁,而且好juicy💓

Burger Joys (灣仔)
📍灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2021-06-04 78 views
久不久就有想去吃burger 既衝動、趕放工又來到灣仔著名漢堡店Burger Joy。點了推介的芝士牛肉漢堡$109 、喜歡它的漢堡包塗上牛油烤過好香、牛肉結實得來沒有嚡口還保持著肉汁、爽脆的生菜及半溶芝士配搭在一起好美味!轉配的芝士薯條趁熱吃好正啊、還在半溶狀態的~不過一定要堂食。沒有最邪惡只有更邪惡的Orea milkshake, 勁大杯、幼滑的milkshake咬到點點Oreo bits 配burger 一流!

2021-05-29 53 views
It's burger day and I got my free burger! But it's not cheap burger! Very tasty and juicy! The beef is not any regular burger you get from other stores. You can tell it is very high quality beef burger served fresh from the grill! Thanks for the yummy burger! Enjoyed it so so much! The staff are extremely nice and helpful!
hotpick cheese burger
Dining Offer
Coupon
hotpick cheese burger
2021-05-23 77 views
行完Art Central 見附近有出名的Burger 店,買了個外賣回家分享。店內全部滿座,店外間中有人等位,人氣十足。好欣賞它的外賣包裝,用紙盒蓋著加條橡筋,不會把漢堡壓扁,回到家中依然美味的。芝士牛肉漢堡 | $109一打開外賣盒子已經香氣迫人,大大個漢堡好正。牛肉中間未全熟,食起來不會太韌,肉質比較實。芝士半溶,生菜好大塊。Combo | +$41跟餐有薯條,可再選汽水或啤酒。薯條雖是幼身,但食到有薯仔蓉,餐廳好貼心提供了兩隻叉來食薯條,可以避免用手食。牛肉漢堡 | $99牛肉漢堡跟芝士漢堡相約,沒有芝士也有另一番味道,特出了紫洋蔥的甜味,麵包鬆軟。食完漢堡真的好滿足。餐廳另有提供impossible burger,同行有素食朋友也可試試。

芝士牛肉漢堡 | $109

Combo | +$41

牛肉漢堡 | $99

2021-05-22
15 Minutes (TakeAway)
$125 (Tea)
  • 芝士牛肉漢堡
2021-05-07 92 views
最近發現了一家隱藏在中環的漢堡店,店面很小,味道卻很棒!工作日的晚上竟然都要排隊,大概等了二十分鐘才進去,菜單種類不算特別多,有四五種漢堡,加上各種鸡翅和薯條。我們點了一個牛堡,一個鸡堡,這個漢堡的麵包很特別,比普通的更加鬆軟,鸡肉堡的醬料是黃色的芥末,味道很特別,但是我最愛的還是那個土豆做的一粒一粒的小吃,名叫薯堡,你們一定要試試!飲料肯定必須是奶昔和可樂,美式飲食必不可少的兩樣!他家的奶昔也是絲滑,推薦cookies cream
芝士牛肉漢堡Price:$109📌見到唔少報導推介,又獲選為「世界50間最佳漢堡店」,而小妹都中意食Burger,對佢好大期望😇Burger配上芝士醬都算Juicy,聽聞塊安格斯牛肉係用紅酒同牛油烹製🧐不過就唔係好食得出😂配料有洋蔥、生菜葉、番茄都好大塊,食落不過不失,但又無乜特別🤔黑松露薯條+薑汁汽水Price:$41 + $21 (套餐價)📌薯條黎講比較失望🤢佢用既係黑松露粒,數量唔多,落得唔太均勻,面既薯條都食到黑松露味,去到中間已經無乜。而且味道唔係好夠,轉做黑松露醬或者會更好,但跟餐連埋補差價成$62😢食完後就覺得名過其實,性價比麻麻🥲可能美式Burger唔係好貼合到小妹心意🥺
Price:$109

黑松露薯條+薑汁汽水
Price:$41 + $21 (套餐價)

2021-05-04 134 views
在入境事務處搞完一輪簽證,好想搵間好吃的burger,打開wolipay見到這間有幾間分店的burger joys,就去買個外賣到朋友家吃。店舖有很多KOL,俊男美女照片,店員是講英語的,但餐牌清晰,不用怕溝通問題。【Cheese Burger】勁香牛肉味道,芝士溶化了,同牛肉漢堡融為一體,又多汁,欣賞佢中間加了千島醬,但沒有多餘的水份令麵包浸淋,味道依然和堂食分別不大。【Chicken Burger】雞扒是大份而且煎得外皮香脆極,淋上蜜糖芥末醬仍然食到脆口質感,外賣burger來講實屬難得呢。【Truffle Fries】因為不是醬汁淋上薯條,而是黑松露碎灑上面,所以回到去都是脆的,不過自己忍不住返焗了。價錢的確不便宜,但同路人就支持下,而且外賣水準不錯。

Truffle Fries

價錢的確不便宜,但同路人就支持下,而且外賣水準不錯。
2021-04-26
15 Minutes (TakeAway)
2021-05-03 109 views
果然真係叫Burger Joys 呢個Burger 真係會令到人有好大既滿足感個包好鬆軟, 個肉Juicy  得黎係好有肉味已經係黎食第二次啦, 我都係揀食牛肉Burger因為佢overall 的配料同個包都配合得好好不過其實除左Burger外, 其他野都好好食, 薯條炸洋蔥圈仲有最鐘意食既雞翼(值得一提係星期4係WINGS DAY, 雞翼係3蚊隻!)|都有人入黎係食雞翼冇食包, chill 住甘飲下酒D雞翼既話3種口味都食過, 都OK, 不過水牛城雞翼就多汁左的覺得重口味左少少(而另外唯一就係薯條加左芝士好快淋) 野飲的顏值同味道都好唔錯不過由於唔係我叫, 我已經唔記得左呢杯係咩黎
果然真係叫Burger Joys
呢個Burger 真係會令到人有好大既滿足感
個包好鬆軟, 個肉Juicy  得黎係好有肉味
已經係黎食第二次啦, 我都係揀食牛肉Burger
因為佢overall 的配料同個包都配合得好好
不過其實除左Burger外, 其他野都好好食,
薯條炸洋蔥圈仲有最鐘意食既雞翼

都有人入黎係食雞翼冇食包, chill 住甘飲下酒
D
雞翼既話3種口味都食過, 都OK,
不過水牛城雞翼就多汁左的
覺得重口味左少少
(而另外唯一就係薯條加左芝士好快淋)

野飲的顏值同味道都好唔錯
不過由於唔係我叫, 我已經唔記得左呢杯係咩黎
2021-04-22
  • Burger