2021-03-13 998 views
最近工作好忙,前排放工後想去公司附近的burger joys吃點comfort food,令心情變好點☺️可能是happy friday的關係,去到已經好多人,就決定外賣返去,仲可以同屋企人happy share!店員服務都好好,好快落好order。原來仲可以用其他平台order左先每次見到burger joys精緻的packing和賣相吸引的食物,都覺得好開胃。雞肉漢堡的雞肉煎得非常香嫩,而且配料十足,蕃茄好大塊,仲有好唔同嘅菜,吃burger都可以好🈵️足。無論係日頭定夜晚,都會想吃all day breakfast,同樣好香嫩的雞扒,還有用上2款不同蛋的煎蛋,好有心思之餘幾好食。特別喜歡旁邊的薯堡,好香好惹味。邪惡的美式炸雞配車打芝士醬將濃香的cheese倒上炸雞上,而且炸皮內有好厚香的雞肉,非常出色。另外還有甜薯薯條,好有吃甜薯的味道,甜甜脆脆的,好好味,最適合喜歡吃甜薯的。🍠另外好欣賞他們的honey mustard 醬,微甜的好香。真是好豐富的happy fri dinner!下次再來😋

原來仲可以用其他平台order左先

雞扒全日早餐
美式炸雞配車打芝士醬
甜薯薯條
2021-03-11 720 views
今日約咗朋友在灣仔見面,又好想食漢堡包,好彩灣仔有我其一至愛的 Burger Joys。內裡環境整潔及舒適,一共有9張枱。因為下午2點後,所以唔使等位就可以入座。漢堡當然喺今日嘅首選擇啦。1. 芝士牛肉漢堡($109),店員好細心為我哋切開,可以share 來食。芝士溶晒落牛肉同飽內,好味。漢堡份量厚,加上蕃茄同生菜,基本上一口都咬唔晒落肚,所以一個漢堡都已經好飽。2. 雞肉漢堡($89),剛剛炸起,雞肉外脆內熱,加上新鮮蕃茄及生菜,同樣美味。如果唔食牛肉,雞肉漢堡都係不二之選3. 芝士薯條($52,跟餐連飲品),有皮嘅薯條充滿薯仔味,剛炸起熱辣辣,外脆內熱。加上香濃的芝士醬汁,2人 share 剛剛好,又係必叫食物之一。整體來講,餐廳食物水準高,店員細心有禮,店內環境整潔,細細間,充滿美國風味,值得一試再試

漢堡當然喺今日嘅首選擇啦。

雞肉漢堡

。如果唔食牛肉,雞肉漢堡都係不二之選

芝士薯條

2021-03-07
$125 (Tea)
芝士薯條
2021-03-11 484 views
今天到灣仔辦完事後,便到了本地人氣漢堡包店買了兩個包與家人分享。裝修得像美式酒吧的店舖面積不大,座位不多。這裏的漢堡包🍔是用紙盒盛著,除了方便拿著來吃外,還能保持外賣漢堡包的新鮮度,很是貼心。~芝士牛肉漢堡包套餐 此店所有漢堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯條。芝士牛肉漢堡包的牛肉扒是採用了美國安格斯牛肉煎香,吃起來有牛味又有肉汁。漢堡包上下兩塊造得挺身又鬆軟的Brioche Bun 是用了牛油煎脆,再夾上烘熱了的芝士片、牛肉扒、醒胃酸青瓜、新鮮生菜、洋蔥和蕃茄,加上此店自家調製的醬汁,吃起來味道極多層次,滋味無窮。脆薯條沾上車打芝士溶,口感極好,味道濃郁。一邊吃,一邊喝著薑汁汽水🥤,真教人滿足。~雜菌蘑菇芝士漢堡包雜菌蘑菇扒造型極像牛肉扒,外層煎脆,內裏有菇汁,是素食者的至愛。一口咬下,既有牛油味濃郁的麵包🥯,又有爽口蔬菜、惹味芝士、外脆內軟的雜菌扒,再配上酸酸甜甜的醬汁,味道口感極多元化,口味一新。

~芝士牛肉漢堡包套餐
此店所有漢堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯條。

脆薯條沾上車打芝士溶,口感極好,味道濃郁。

一邊吃,一邊喝著薑汁汽水🥤,真教人滿足。

~雜菌蘑菇芝士漢堡包
2021-03-09
6 Minutes (TakeAway)
$125 (Lunch)
2021-03-08 510 views
​📍 Burger Joys呢間全球top 50既burger,返工時不時會黎買外賣返公司食,都係食lunch多。今晚同C先生拍拖,咁啱又有英超可以睇。一於就夜晚黎試下。➖➖ 📌 Chicken Burger $89嗌一個漢堡仲可以加$41轉成set,有薯條同野飲。揀左扭扭薯條同1/2 pins beer。一路飲啤一路睇波都好嘆。講返個burger先。麵包好鬆軟,食到搽左牛油再煎香左。配料有酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅,醬就係蜜糖芥末醬。雞扒事先煎至香脆,可惜外皮有少少乾爭爭左。雞扒幾厚身,中間會冇咁乾但唔算juicy。➖➖📌 Cheese Burger $109芝士牛肉漢堡夠曬邪惡,又大又厚,有半溶芝士同牛肉。牛肉仲要係用安格斯靚牛肉黎打成meat patty,口感比較紮實,牛肉味濃郁之餘,仲充滿肉汁。配料都係一樣嘅酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅,醬汁就係沙律醬,酸酸地,可以中和下飽肚感。➖➖ 📌 Crispy Garlic Wings $59 for 6 雞翼最有驚喜,即點即炸,包上檯時夠曬熱辣辣。外層炸粉好薄配上泰式辣醬,加埋勁多炸蒜粒,真係超惹味。➖➖  📌 Curly Fries
​📍 Burger Joys
📌 Chicken Burger $89

📌 Cheese Burger $109

📌 Curly Fries
即叫即炸既扭扭薯條,香脆可口,又大份。唔洗再去食金拱門了。

➖➖
​全港top 1 burger果然名不虛傳,之後想試埋其他fries and wings。
地址:灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2021-03-02 619 views
今日返工要OT, 之後就同同事係公司附近食晚餐同事好鍾意食Burger, 佢話呢間Burger好多外國既旅遊雜誌都有介紹,就跟左佢去試下餐廳係酒吧既格局, 佢既坐位都係高身既, 有好多部電視播球賽, 係度睇波應該好好FEEL有六款既burger揀, 仲有素食Burger添!仲可以自己加其他配料, 迎合自己口味!加埋$41 combo可以有飲品同小食我同同事就各自揀左一個burger, 佢仲加左個comboSingle burger: 佢既Burger係即叫即整, 夠晒新鮮熱辣, 個包外皮係烘過既, 有脆口既感覺, 個包鬆軟又帶有甜味, 番茄, 生菜, 加埋佢既手打牛肉, 牛肉既肉汁濃郁, 夠晒Juicy!Cheese burger + combo: 朋友話呢個burger 都好正,芝士溶左落牛肉,更加好味;仲有要讚下佢既薯條,應該係用新鮮薯仔整既,炸得岩岩好,香口得黎又唔會太乾, 真係食唔停口同事話呢間burger係荃灣有間姊妹店lucky smash, 近近地,下次又可以去食
今日返工要OT, 之後就同同事係公司附近食晚餐

加埋$41 combo可以有飲品同小食

我同同事就各自揀左一個burger, 佢仲加左個combo

2021-03-01
  • cheese burger
  • 薯條
  • Single  burger
2021-04-03 9 views
自從上次同同事一齊食Burger Joys 就念念不忘 今晚同老公係附近按腳 就決定encore 同時帶埋老公試一試 食完我哋都一致認為Burger Joys好食過Honbo添 😋😋-今次我都係食Cheese Burger 而老公就食Double Cheese Burger😉 詳細食後感可以睇番前幾個星期既post -今次我試左Chocolate+Bailey Milkshake 加左Bailey真係 仲仲仲 好味啊 😍😍 不過真係好鬼貴 $69+$31 = $100‼️🥲🥲 第一次飲咁貴既milkshake 決定下次叫一杯同老公share-而老公order個杯義大利牌子既啤酒就真係 非 常 普 通 $70一支真心唔值 😆

2021-04-03
上次食過另一間有名既漢堡店 今日就試下同樣位於好西雲集既全球50大既「Burger Joys」啦‼️我同朋友係lunch time過去食既 中午繁忙時間落單後大概等左20分鐘 飲品 漢堡🍔同埋小食到齊啦 -Cheese Burger芝士漢堡 ᴴᴷ$109 🍔上檯時好靚仔咁放係紙盒上 ❤️ 加分 包裡食材排放整齊「穩陣」就算成個攞起食都唔會食得論盡 最喜歡他家既包 鬆軟再有牛油🧈香 裡面有好多料 洋蔥 酸瓜 番茄 生菜 🧅🥒 🍅 🥬 當然少不了主角牛肉漢堡扒啦🤣 牛肉肉質多汁鮮美 微粉紅 口感剛好 還有最愛既醬汁 甜甜酸酸好開胃 😋❤️ 見朋友order個個Double Cheese Burger仲正 見到都流口水🤤 可惜因為又想飲milk shake 但個胃唔夠大 所以就無order啦 -Chocolate Milk Shake 朱古力奶昔+ᴴᴷ$31見到杯上個厚厚既Cream就已經知道呢杯嘢有幾邪惡😈啦 🤣🤣 好好味 好creamy同香濃 😍-Tater Tots 薯堡熱辣辣端上檯 炸得大小剛好一啖一粒 炸得外層金黃 裡面粒粒薯仔🥔 口感甚佳 -Truffle Fries +ᴴᴷ$21最後

Cheese Burger芝士漢堡 ᴴᴷ$109
Cheese  Burger  and  Double  Cheese  Burger

Chocolate  Milk  Shake

Tater Tots 薯堡
Tater  Tots  and  Truffle  Fries

Truffle Fries +ᴴᴷ$21
最後呢個真係好失望 第一 個薯條唔係粗薯條 口感已經欠奉又無薯仔香 再睇睇個d黑松露 又乾又醜樣 見到都唔開胃😅 而且點薯條食好麻煩 如果加少少醬汁調和下 淋上薯條上會容易食好多 我食左幾條已經放棄啦🥲🥲

2021-03-30
$150 (Lunch)
Chocolate  Milk  Shake
  • cheese burger
  • chocolate  milk  shake
2021-03-29 14 views
M記質數,但是價錢貴幾倍!唔知點解咁多好評,食完中曬伏!burger很普通,薯條似M記,可樂罐裝的!!盛惠$23一罐可樂!!最後感覺兩個人食左2個M記餐但要300多元!真唔識欣賞!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2021-03-27
$165 (Tea)
2021-03-28 29 views
呢間係上左全球第32名好味嘅burger🤩 餐廳好細 所以整出嚟嘅水準都高啲~Cheese burger $109Chicken burger $89 +$13 cheddar cheese可加$41 配汽水或1/2pint beer, 同埋regular fries 🍟 我地就再加多左$11要cheese friesChicken burger 個雞皮係脆脆地架 兩個burger都有蜜糖芥末醬 個包新鮮整起唔會林哂😋而cheese fries 好多芝士醬啱哂鍾意食芝士嘅我😍唔似其他舖頭食完面個啲就冇哂醬😟Cajun wings $59/6pcs雞翼辣辣地好夠味 又唔會乾身哂

Cheese burger $109

Cajun wings $59/6pcs
雞翼辣辣地好夠味 又唔會乾身哂
2021-03-28 25 views
經過想食Burger,今日終於又有機會食Burger Joy啦!Buffalo Wings 每次去親美式餐廳必點,因為好鍾意個sauce 有d辣有d酸,加上炸雞翼,真係無得輸。呢間的味道唔會太辣,雞翼亦唔乾,口感好好,而且有西芹同紅蘿蔔可以中和下,忍唔住食多幾隻。雞肉漢堡呢個有驚喜,平時好怕食雞會好乾,但呢個好juicy 又香口,個麵包本身焗得好香,見到金黃色已經好吸引。配料有菜有蕃茄有pickles 有洋蔥。令人好滿足的口感。美式炸雞配芝士醬芝士好 rich 好 creamy ,同炸雞一齊食真係不得了。值得一睇係burger 包裝好好,食起黎好方便,唔會食到對手好污糟。下次試埋其他款既burger !

Buffalo Wings

美式炸雞配芝士醬

2021-03-28 28 views
Burger Joys其實係全球top 50漢堡包店,之前都試過另外兩間分店,今次黎開灣仔買嘢,就決定試埋灣仔分店。香草味奶昔 奶昔永遠係每次必叫精選,因為總係覺得奶昔配漢堡好夾。今次叫咗香草味奶昔,雪糕同冰打得夠幼細,飲落夠甜又好幼滑。芝士牛肉漢堡牛肉夠晒Juicy,配上半溶嘅芝士,食落夠晒滋味。配上洋蔥、生菜同蕃茄,蔬菜嘅新鮮感,剛好中和到牛肉同芝士嘅油膩感,口感一流。洋蔥圈平時最怕食到炸皮同洋蔥分開嘅洋蔥圈,呢度嘅洋蔥圈係即叫即炸,炸皮同洋蔥唔會分離,食落外脆內軟,洋蔥又唔會太乾。魚柳漢堡魚柳夠晒大塊,而且肉質夠結實,炸到香脆之餘又,保持到入邊魚肉嘅嫩滑。

香草味奶昔

洋蔥圈

魚柳漢堡
2021-03-21
$140 (Lunch)
  • 芝士牛肉漢堡
  • 魚柳漢堡
  • 香草奶昔
2021-03-23 31 views
🤎Burger Joys🤎有一段時間,我同男朋友每2星期就去食一次,食過咁多間burger,呢間都算係私心之選。首先佢嘅牛肉係用上USDA美國優質黑安格斯牛肉製成,再加紅酒斲牛油烹製,超級香,同真係新鮮啲。成日都好想去佢新開個間Lucky Smash,唔知有冇人試過呢?🥺🤍 Cheese Burger $109佢Single burger $99,加多塊cheese就要$109,不過我覺得食burger點都要加芝士嘅🤍Signature double cheese burger $139呢個咁大個當然係男朋友食啦🙊佢每次食完都超級滿足🤍Combo $41-Soft drinks or 1/2pint beer-regular fries通常我地都會叫sweet potato fries/tater tots!!!即係薯堡,好好食!佢個truffle fries就不了喇🙈🙈🙈佢個洋蔥圈都可以一試當然價錢都係屬於中上,但其實自己覺得呢間好食過Honbo🙈
🤎Burger Joys🤎

🤍 Cheese Burger $109

呢個咁大個當然係男朋友食啦🙊佢每次食完都超級滿足

🤍Combo $41
-Soft drinks or 1/2pint beer
-regular fries

當然價錢都係屬於中上,但其實自己覺得呢間好食過Honbo🙈
每次去到灣仔區都會心癢癢想去食漢堡包,因為我地最愛吃的漢堡包店正正就是位於灣仔被旅遊網站評為香港No.1漢堡店Burger Joys。而家Burger Joys在香港已經擴充至3間分店,今日我地趁到灣仔逛電腦廣場,當然要過黎品嚐一下啦。😋原本打算堂食,但特價外賣套餐非常吸引,漢堡飽連同小食及飲品只需$89起,比在餐廳食單點的漢堡包更平,所以我地就改外賣自取到附近公園食。😁雙層芝士牛肉漢堡套餐 $108漢堡包包身以特製方法制作, 比一般漢堡包鬆軟而且富有甜味, 包身微微烤香, 手打漢堡牛肉非常新鮮, 外層煎香, 口感鮮嫩多汁, 不會太乾之餘還吃到牛肉的肉感,配以鮮茄和芝士, 非常惹味可口。😋芝士牛肉漢堡套餐 $99比雙層少了一層漢堡的芝士牛肉漢堡只平$9,不過這份量老婆吃就剛剛好,而且配菜份量感覺上都差不多,入口更加濕潤多汁。😋由於食完漢堡已經很飽,小食沙律都是帶回家再吃的。😆

雙層芝士牛肉漢堡套餐 $108

芝士牛肉漢堡套餐 $99

由於食完漢堡已經很飽,小食沙律都是帶回家再吃的。😆
2021-03-19
10 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
2021-03-21 26 views
每次第一次去新餐廳,我會嗌餐廳嘅signature/recommended嚟試水準,所以我嗌左Top choice $109嘅 Cheeseburger 走洋蔥走酸瓜,+$41 combo regular fries & lemon sprite,睇睇眾人朝聖嘅Burger Joys是否名不虛傳。 味道及份量:個包幾鬆軟,就似麵包店會買到嘅腸仔包果隻包,我稱之為麵包界嘅記憶枕頭,㩒/咬扁完會升返起。即使burger 夾左餡料,有一定厚度,因為麵包嘅鬆軟,要一口咬落去成個burger都係冇問題的,唔使分拆幾層食。麵包內層有煎過嘅跡象,但食落唔脆,美中不足。 漢堡肉肉質唔錯,但我嫌薄,厚過蕃茄少少。蕃茄烹調時間拿捏得好,軟硬適中,平時對蕃茄冇咩興趣嘅我都幾 impressed。芝士溶落漢堡肉上,芝士味濃,很ok。醬汁應該係(秘製)千島醬,芝士和千島醬相得益彰,味道嘅層次分明。 礙於個人喜好,我走了洋蔥及酸瓜,沒有了酸味和洋蔥味刺激味蕾,應該令burger 失色不少,或者下次再試。 薯條外脆內軟,應該用左美國薯仔,因為薯仔夠香,即使鹽落得輕手,我都唔介意。薯條長身較幼,若果更粗身厚切,相信外

味道及份量:

薯條外脆內軟,應該用左美國薯仔,因為薯仔夠香,即使鹽落得輕手,我都唔介意。薯條長身較幼,若果更粗身厚切,相信外脆內軟嘅效果更突出,薯仔味道+份量尚算對得起價錢。

其他:
以紙盒盛載,再用紙包住burger,看得出是用心的設計,方便進食而不弄髒手指。雪碧夠凍夠汽,唯汽水罐不太乾淨,罐上有其他貨品包裝?掉下的屑,建議大家用飲管暢飲。茄汁嘅樽身黐立立,影響使用手感。

Overall:未算得上好驚喜,少貴,burger溫度可更熱,份量好夠飽,整體味道ok好食。可以再去,試下小食同埋配其他醬料嘅薯條~

2021-03-20
$150 (Lunch)
2021-03-19 23 views
今日去到灣仔做嘢,終於有機會一試呢個網民投票全球排名第32名嘅漢堡店!一入到去嘅氣氛似一間酒吧多個漢堡店,周圍都係電視播着外國足球賽,餐廳都係吧枱形式,成個氣氛好熱鬧,店員都係外國人,一瞬間好似去咗旅行咁🤣🤣Cheese burger combo( $150 )burger一上枱就聞到好香嘅牛肉味,仲好貼心咁樣幫我哋切開咗一半🍔🍔配料有洋蔥🧅生菜🥬酸瓜🥒芝士🧀同埋唔少得手打美國安格斯牛肉🥩,麵包都有查上牛油烘底,一啖咬入去肉汁流晒出嚟,牛肉食得出冇溝其他肉👍🏻👍🏻🍟🍟薯條我哋叫咗Melted Cheese Fries ( +$11)係有薯條嚟嘅,上面嘅芝士🧀🧀如果多啲就好啦,另外飲品都加錢叫咗🥤🍓🥛Strawberry milkshake (+$31)試吓,鍾意食甜嘅會覺得好正,奶昔上面仲加咗cream添🍦經典水牛雞翼( $59/6隻)🍗🍖除咗漢堡我哋都叫咗雞翼,見到佢哋呢度仲有舉辦食辣雞翼比賽🌶🌶其實佢呢度嘅所有雞翼都比起平時餐廳嘅辣,脆炸雞翼上面再加上醬汁酸酸辣辣好惹味💋💋