2024-04-05 271 views
平時食鐵板燒基本上就只會有熟食,呢間鐵板燒餐廳糅合左海鮮刺身,食嘅時候會覺得好驚喜,同時間有師傅準備時令刺身,仲有熱辣辣嘅鐵板燒🌟😍前菜有北海白粟米,咬落去清甜冇咩渣。沖繩本菇水雲,酸酸地好開胃。刺身北海道先仙鳳趾真蠔食落去酸酸地,原來系加咗青檸啫喱😀蠔味重口感幾香。油甘魚腩 超拖羅食落去好爽口,因為係腩位同時間油脂豐富,好好味呀🌟推左口魚邊壽司上面有大大嚿吞拿魚蓉,之後就係用火燒過嘅左口魚邊😳啲油脂已經滴晒落下面啲飯到,底部就係雪魚乾脆卜卜非常之好食。帆立貝用上新鮮帆立貝,屬於刺身級數超大粒勁新鮮,帆立貝做到半生熟,所以咬落去入邊仲係好軟滑,淋上新鮮海草木魚清湯。面頭加上醃過三文魚子,師傅用心處理過,所以一啲都唔腥沙巴虎蝦啲糕拎咗出嚟整成醬汁,真係超級鮮味,隻蝦好大肉質爽😳而且有彈牙感覺!美國牛 入面夾咗蔥蒜,咬落去好香好香!牛肉油花遍佈均勻,咬開見到裏面仲係非常之粉紅,牛味香。蔥蒜比例平均合適,不夠咸先點鹽,配洋蔥沙律平衡油膩。鵝肝超大件,油脂香,夾埋多士食有多重口感真心正😁炒飯屈機級數,落左黑松露😍所以好香,餐廳真係好有誠意,炒飯都係好高質

前菜

刺身
北海道先仙鳳趾真蠔
食落去酸酸地,原來系加咗青檸啫喱😀蠔味重口感幾香。

油甘魚腩
超拖羅食落去好爽口,因為係腩位同時間油脂豐富,好好味呀🌟推

左口魚邊壽司

帆立貝

沙巴虎蝦

美國牛

鵝肝
超大件,油脂香,夾埋多士食有多重口感真心正😁

炒飯
  • 黑松露蟹肉炒飯