2022-07-01 514 views
入到馬灣本身想食米九十點知已經啲set lunch已經差唔多賣曬,咁就去左食土耳其菜,呢間餐廳既裝潢好似去左外國咁,又可以體驗沖土耳其咖啡,好chill!特色園池素雞飯 $98鍾意食素既朋友有福了。呢個素雞飯既材料好足,除左沙律菜仲有鷹嘴豆蓉翠玉瓜等等,豆蓉既味道好特別,有少少似食緊薯蓉咁。至於素雞,口感比普通既雞肉煙靭,好香口,而且完全唔似酸齋,味道好似雞!土耳其咖啡(連體驗) $80店員會教你點樣沖土耳其咖啡,流程唔算繁複,好易就學得識!沖完咖啡店員會頒一張證書證明你識沖。咖啡會配上一粒土耳其軟糖,可以先食左再品嚐咖啡!但我覺得第一啖好難試到咖啡既香味,反而係俾軟糖既味道掩蓋左。咖啡係比齋咖濃少少,冇咩酸味,幾好飲,可以再試!

特色園池素雞飯 $98

土耳其咖啡(連體驗) $80