暑假期間首次嚟呢間餐廳食晏,已經感受到主廚嘅用心。點解?喺香港你有幾何見過有餐廳咁講究,選用鴨油去炸薯條?有幾甘香,可想而知~可惜當時我只係獨個兒用餐,未有機會嚐到餐牌上每一道令我心動嘅菜式,包括鴨油薯條。今次相約朋友一齊嚟晚飯,終於可以一嘗所願叫咗兩份附鴨油薯條嘅main course, 分別係special menu上嘅steak同seafood platter,。個扒煎得好軟綿,而seafood platter嘅青口亦非常嫩滑新鮮,帶子煎到恰到好處,外脆內軟,蝦亦夠惹味😎!加上預早book定outdoor seats,配埋兩杯白酒同burnt cheese cake(因為掛住傾而唔記得影低相,好欣賞個cheese cake,一啲都唔膩又唔會太乾身,做到綿滑細緻👍), 一邊享用美酒佳餚、一邊吹住微涼嘅秋風傾吓計,真係非常之chill!一定會再帶朋友嚟!
Steak and Seafood  Platter,
2022-10-28