2022-06-16 5934 views
透過Klook book咗海洋公園萬豪酒店的Marina Kitchen 食自助餐。之前已經食過兩次,覺得整體食物水平非常高,所以想再食多一次。這個自助餐令我最深刻的是兩年後再食,水準依然非常高,抵讚👍🏻樣樣都咁好食,排名不分先後逐樣為大家介紹:魚生超好食,食咗兩次。尤其帶子很鮮甜,甜蝦、希靈魚都食得我哋津津有味。當日有原隻鮑魚海底椰燉湯。我哋每人各飲咗2盅,其實想飲第三盅,已經冇晒😅。鮮甜到冇朋友。龍蝦每次只可以攞一隻。我哋最後每人只食咗半隻,是清蒸的。平時食開buffet啲龍蝦都是冰鎮的。原來唔新鮮嘅龍蝦係唔會攞去蒸的。代表這裏的龍蝦夠新鮮👍🏻其他海鮮都有試,例如蒜蓉粉絲扇貝、長腳蟹等。車仔麵檔只係食咗啲青菜和肉丸,平時不喜歡吃牛丸的我,覺得呢度嘅牛丸一啲都唔蘇,好好食。韓式和牛都值得一試。鵝肝多士都好好味。另外,他們的羊架和牛扒都好出色。印度咖喱和naan bread 都是必食之選。我最期待嘅係甜品時間。除咗Häagen-Dazs朱古力雪糕之外,還是了他們的特濃朱古力蛋糕。其他各式各樣的甜品非常吸引,記住留肚試!(雖然食甜品第二個胃😜)當晚雖然full爆,但排隊時間又不太耐。食物

樣樣都咁好食,排名不分先後逐樣為大家介紹:

超鮮甜魚生

原隻鮑魚海底椰燉湯

蒸龍蝦

其他海鮮都有試,例如蒜蓉粉絲扇貝、長腳蟹等。
蒜蓉粉絲扇貝、長腳蟹

車仔麵檔肉丸

韓式和牛都值得一試。鵝肝多士都好好味。
韓式和牛、鵝肝多士、印度咖喱

Häagen-Dazs雪糕任食
特濃朱古力蛋糕
各式各樣甜品

當晚雖然full爆,但排隊時間又不太耐。食物refill速度很快,服務非常好👍🏻。

誠意推介這個超正嘅自助餐💝。
2022-05-17
超鮮甜魚生