2018-03-22 45 views
呢間隱世小舖,個地點比較難搵,有啲格攝,可以從西營盤站喺般咸道落。附近有幾間餐廳,不過呢間新,所以諗住試吓。中午嚟食,人唔太多,唔駛等位。有啲學生,比較少上班族。我見都近地鐵嘅,所以搭左一兩個站過黎食。呢間野係食川菜嘅,款式都幾多,有啲辣不過都有啲唔辣嘅,所以唔食辣都唔使擔心。不過我始終點咗兩碟都係唔辣嘅。呢度主要有啲拉麵、炒飯同埋小菜。1. 蟹粉豆腐 (🌟🌟🌟🌟🌟)金黃色嘅賣相,望上去好吸引。入邊有蟹柳、豆腐同埋火腿,食落去一啖啖蟹肉味,熱辣辣,份量正常,而且有好重嘅蛋黃味。雖然有啲邪惡,但係真係好好味,一定要試!2. 蔥爆牛肉 (🌟🌟🌟🌟🌟)牛肉超林,蔥味唔係好重,如果唔太鍾意食蔥嘅人都應該會接受到。牛肉嘅肉汁豐富香口,配飯一流,係令人絕對滿足之選。兩味菜都係$78,另外加個飯$10 。埋單兩個人唔使$200,都幾抵食。另外,仲要介紹吓玄米茶。之前都未試過,幾特別喎,飲落去甜甜地咁,令到人好醒神開胃!

1. 蟹粉豆腐 (🌟🌟🌟🌟🌟)

蟹粉豆腐

2. 蔥爆牛肉 (🌟🌟🌟🌟🌟)

蔥爆牛肉

玄米茶