2024-07-01 16 views
香港好少有中式烧烤做到好吃以前都是去深圳吃或者吃旺角木屋烧烤但是上次新闻报出卫生问题后就没敢再吃这次看到这家新出烧烤试了味道不错茄子 生蚝 羊肉串推荐问了老板所有酱料调味都是自己做的而且价钱也便宜两个人加埋酒水不到400块抵食
香港好少有中式烧烤做到好吃

问了老板所有酱料调味都是自己做的

而且价钱也便宜
两个人加埋酒水不到400块

2024-02-02 249 views
探索位於西營盤既一碗小麵,一試錯晒!夠哂風味,仲有人情味噃。👍冇婊嘅地道菜式,就係讓你食出真材實料既味道。店內有款花甲,香辣得嚟麻麻地,食一啖,似乎連心都麻哂;完全喺意料之外既好滋味!然後,食住個拼盤,有木耳脆彈牙,青瓜開胃爽口,搞到人一啲都停唔到口。跟住嗌個「麵麵俱到」,豬手同肥腸嘅配搭,舖滿溫暖,啖啖肉香,湯底更係濃郁到犯規🔥。食酸菜魚肉麵,清湯怡人,魚肉鮮嫩滑口,一啖湯一啖麵,心情都跟住滿足起來。呢度既特飲,洛神花冰粉酸甜過癮,解辣之餘,簡直係夏日清涼劑!🍹環境舒適,服務親切有禮,即使唔係大店仔,但做既野食質素一流,覺得有港味又得西式既 fusion feel。睇完啲食物相,唔忍心唔分享出去!下次再帶多啲朋友來,大夥兒一齊嘆!💯

uu们千万别来这家店 料不足 味不够 都是网上刷的评论 进店点个麻辣香锅40分钟不上菜 真的劝大家千万不要来 踩过的雷大家不要再踩一遍了!!………………………!!!!!!!
2023-02-08
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2023-02-04 645 views
之前買過外賣覺得幾好,餸多飯多味道都唔錯舖頭闊落乾淨今日行過就再堂食試下其他~青椒小皮蛋($38)值得一讚嘅青椒!青椒好香爽口但唔辣,襯埋下面帶醋味嘅汁,好好味!而且好多粒皮蛋仔😲份量唔少.平時出面多數一粒大皮蛋切6份.依碟皮蛋,2個人食都覺得幾多~麻辣香鍋($38鍋底)香鍋要選五餸起炒.選咗肥牛/魷魚/肥腸/萵筍/牛柏葉.正常發揮,麻麻辣辣,肥腸乾淨,無太餘肥膏.略嫌鍋底無太多芽菜或其他配料附上百香果青檸特飲($28)味道唔會太甜加上梳打,清爽
之前買過外賣覺得幾好,餸多飯多味道都唔錯
舖頭闊落乾淨今日行過就再堂食試下其他~

青椒小皮蛋($38)

麻辣香鍋($38鍋底)

百香果青檸特飲($28)
味道唔會太甜加上梳打,清爽

2022-12-28 514 views
平時好難搵到做得正宗嘅四川餐廳, 大部分都會就返香港人口味而做到唔三唔四.難得今日搵到間足料又足味嘅, 位置都就腳因為自己一丁油食, 淨係試左三樣野水煮牛肉面:  湯底夠濃, 辣得黎夠香. 牛肉份量足又滑, 面滑得黎幾彈口 (雖然唔知咩面黎)最驚喜係個涼菜藤椒雞(本身想叫口水雞), 無記錯應該係我食過最好食嘅雞, 平時唔食雞皮嘅我都食晒, 凍到又滑又彈, 又唔肥食得四川野點少得孜然,孜然羊肉: 無乜羊騷味, 孜然亦唔會太多, 啱啱好。食完見隔離枱叫左個烤魚好似都好正。下次會再試。PS: 入面塊board用粉筆畫左幅野都幾靚但少左一忽
難得今日搵到間足料又足味嘅, 位置都就腳

因為自己一丁油食, 淨係試左三樣野

水煮牛肉面+藤椒鷄
食得四川野點少得孜然,
孜然羊肉
孜然羊肉: 無乜羊騷味, 孜然亦唔會太多, 啱啱好。
食完見隔離枱叫左個烤魚好似都好正。下次會再試。
PS: 入面塊board用粉筆畫左幅野都幾靚但少左一忽
2022-12-27
水煮牛肉面+藤椒鷄
孜然羊肉
2022-12-06 428 views
📍 一碗小麵本身想叫埋炒土豆絲 但係佢話好似無晒薯仔 要問下廚房😂但嗰時鋪頭開始多人 阿姐都唔太得閒理我地 默默地見到隔離嘅烤魚係有薯仔😗但係土豆絲就無了雞絲酸辣米線🍜可能因為其他枱都叫酸菜魚呀辣鍋嗰啲大鑊嘢 我地呢碗麵比預期中耐先上台🫠 無特別 辣得嚟無層次 食到流晒鼻水🥲 雞肉係普通米線舖嗰啲無味白雪雪雞肉😐下次有機會都係試返啲大碟嘢好啲😂 但係佢叫一碗小麵賣點好似應該係米線😀🍽️一碗小麵 (西環)西環西營盤英華台1-6號華輝閣地下6-7號舖
📍 一碗小麵
本身想叫埋炒土豆絲 但係佢話好似無晒薯仔 要問下廚房😂

雞絲酸辣米線🍜

🍽️一碗小麵 (西環)
西環西營盤英華台1-6號華輝閣地下6-7號舖
雞絲酸辣米線
2021-11-13
Type of Meal
Dinner
離開紅磡之後有7年無再食過一碗小面,近排發現西營盤有間分店之後躍躍欲試,今日終於得償所願。點知…中大伏!!係門口已經聞到好大油煙味,入座同隔鄰拼台連隔板都無,成間餐廳無乜冷氣,好焗好熱,疫情下又好令人擔心。。碗麵上來之後完全係杯麵湯底,連個辣味都無,試左招牌why noodle,d肥腸同豬手好似白肉咁完全唔入味,生菜好油,令到我所期待的記憶中紅磡的味道完全破滅⋯⋯只想儘快埋單離開⋯⋯真係寧願過海返紅磡店都唔會再光顧呢一間….such a waste of money!
2022-11-23
$80 (Lunch)
2022-11-20 141 views
太垃圾了,人还不多的时候就来了,快速的点好了菜,因为点了个鸡煲以为做的比较久,结果半个小时后去问发现根本没下单,厨房才开始做!!!然后还回头跟我们说什么在做了,说完以后我看见厨房的伙计才出来拿了个褒进去,这就是你们说的在做了??与此同时前台和我男朋友说,下错单了,下错单了也没见到上菜啊😅比我们晚来的烤鱼都上桌了,真的服了没下单还骗人在做了,请问我们桌子上一个菜单都没有,两个人面对面玩了半小时手机你们也不问问的吗?懂了,下次就去要两杯水坐着玩一下午手机,反正也没人问要不要吃什么最离谱最生气的明明没下单,也不道歉也不解释,直接撒谎说再做了,要不是我们就坐在厨房门口还要被骗在等半小时😅
比我们晚来的烤鱼都上桌了,真的服了

2022-07-10 478 views
想了很久的小麵和7年前在紅磡店吃的完全不一樣,麵條尚可,湯底像方便麵湯底,完全沒有小麵的濃郁香辣,我和太太兩人都只吃了一半。凍檸樂也沒有冰塊,可樂氣也不足,懷疑是大瓶子裡倒出來的。另外衛生比較差,桌子椅子都黏糊糊,進門一陣油煙味,冷氣也不足,不會再來。
凍檸樂也沒有冰塊,可樂氣也不足,懷疑是大瓶子裡倒出來的。

2022-06-26 429 views
西營盤川菜選擇其實都唔少,本來想去附近間川*源試一下,誰不知無位,在附近打轉時咁啱發現呢間川菜館。第一眼睇個店名(中英文)以為係食麵,仔細睇埋菜單發現川菜先係主打。菜單內除咗有經典川菜,仲有小部分港式餸,例如檸檬雞,我覺得都得幾好,照顧到D一家大細或者朋友聚餐,唔係個個食到辣(或麻辣)。我同老公兩人嗌咗一個涼菜三個熱菜,分別係酸辣木耳,酸菜魚,辣子雞同熗炒土豆絲。全部都好好食,味道正宗,辣得好過癮。簡直係有驚喜,值得推薦!

酸辣木耳
酸菜魚
熗炒土豆絲
  • 辣子雞
2022-05-23 339 views
点的猪手面,结果送来的是肥肠面……这也就算了,可是面实在是太!粗!了!!我选的还是上海细面😂结果那个面可能比炸酱面还粗😅然后拌面的酱也完全没味,就属实味同嚼蜡好吗,到底为什么会有这么难吃的面啊QAQ还有糖醋排骨,哇我真的一言难尽了,打开一看我还以为又送错了,为什么会有完全没炸过而且还有好多汤汁的糖醋排骨啊救命……一口吃下去reminds me of 多年前我那无比垃圾的小学食堂盒饭的味道…………🆘一共花了190块钱,可是这个食物质量就算店家倒给我钱我也不想吃((((。
Delivery
2022-05-17 279 views
同事成日話呢間ok的只係料少,今日行開呢頭一於試吓!酸菜魚跟飯,我要求少椒,店家話冇問題。味道調較得好好吖,可惜魚非常多骨,好得人驚,好小心好小心食都哽到少少。建議一個人去,千祈唔好同朋友一齊去,傾計分心會梗死!叫了個黑糖凍粉,大大塊,好吃。
同事成日話呢間ok的只係料少,今日行開呢頭一於試吓!

叫了個黑糖凍粉,大大塊,好吃。
2022-04-28 246 views
在附近返工,平時食飯下午1:00都佢比較多人,難得食12:00相約同事一齊去試吓,12:09入去坐低,因為得一個鐘頭食飯時間都立即點嘢食,叫咗一碗酸菜魚麵同一碗牛腩麵,加兩杯冬瓜意米水,期待地等,因為專登去試酸菜魚麵。後來等咗25分鐘,終於等到牛腩麵上枱,心想應該酸菜魚都就快有啦,點知再等咗五分鐘都未有,於是問店員,店員回覆「整緊啦」咁我地繼續食牛腩,牛腩麵味度真係唔錯,牛腩好淋麵爽,直至麵都食晒,酸菜魚麵仲未到,但已經唔夠時間食啦,而問店員麵仲未出煮,只好結帳離開
2022-04-28
Type of Meal
Lunch
2021-10-13 720 views
近年我都幾鍾意食辣,間中就要食一餐。呢度唔係特登去搵,只係跨區買餸時路過 坐底見到另一枱個鍋好香好吸引,就跟人叫 由於係星期六,無午餐收費。午飯時間食正餐牌價錢,覺得有點貴 😅鍋底後逐樣加錢。最少要加5項。最後叫左兩個肉,三個配菜。單一個鍋$200左右。不包飯和飲品。香辣鍋上枱。味道真係好有北方家鄉菜嘅風味。香料辣度,真係近期食過最好嘅味道 不過材料就孤寒啲,每樣都係得少少。加碗白飯,真係無得頂 食完有種齒頰留香同令人回味嘅感覺食完想試吓其他食物,就叫左 涼拌豆花米線。初頭以為米線係用豆腐做 原來只係放上面。撈米線個汁幾開胃,酸酸辣辣的。都幾特別 總括然而,食物唔錯。不過以午餐來說就唔係太抵食。乜都唔包仲要加一服務費。好多人午餐都係只叫一碗米線,快快食完就離開。

坐底見到另一枱個鍋好香好吸引,就跟人叫

不過材料就孤寒啲,每樣都係得少少。加碗白飯,真係無得頂
食完有種齒頰留香同令人回味嘅感覺

麻辣香鍋

原來只係放上面。撈米線個汁幾開胃,酸酸辣辣的。都幾特別

2021-09-25
$170 (Lunch)
麻辣香鍋
2021-09-12 431 views
無服務!坐左十分鐘先有人寫野,仲要埋單先講價錢 一個酸湯肥牛要成150蚊,明明菜單上面係72蚊 連飯連可樂!之前食都係咁樣價錢 但佢個點菜紙我遞俾佢都無講明 野食係唔太差 但係無啦啦洗多左一倍錢 好鬼忟
2021-09-12