之前J小編同朋友係銅鑼灣行街,到下午茶時間固然想坐低嘆下休息下xd 所以經過Basao就話入去飲杯野食件cake,最重要係3點幾4點見無乜人唔使等🤣銅鑼灣分店已經係第2次嚟,環境舒適又寧靜,凝造日式茶館嘅感覺,加上樓底都唔矮,相比月街個間分店空間感會更大~相信其實好多人都聽過Basao呢間茶館,而且同出面cafe唔同嘅係佢哋大部分食物同飲品都係用茶嚟做主題,所以會係佢哋到見到好多唔同茶嘅種類~J小編之前仲去過月街個間,環境雖然無咁大,但勝在出面有張凳可以比人打下卡🤭係個邊試過佢哋個signature tofu mousse matcha cake,確實係幾好食🥹整體所有野食同野飲都唔會好甜,如果特別鐘意茶或者唔飲咖啡嘅朋友,呢到絕對係一個幾好嘅選擇🙌🏻

🍰Gardenia Cake Roll
🍵Yuzu Ginger Kumbucha