2018-03-24 982 views
好難得週末都會喺灣仔呢邊呢條街一路都好多酒吧 細心睇下都會有啲餐廳 主打都係西餐外國風小小嘅🍟🍔雖然尋日食完漢堡 都無損我對漢堡嘅興趣 🤣🤣今次一行三人嚟到burger joys!!! 咩都好想叫想試 所以決定大家share食!我哋每人都叫咗一杯野飲 紅色既係cranberry juice 黃色既係orange juice 而我個個係coconut water😽見到朋友個杯野一放左陣就會有層水係到 唔知係溝左水定咩~黑松露薯條同我想像中有d出入 薯條係即炸 所以係好熱同脆 但我就覺得呢個薯條個黑松露味唔係好夠 🤧 薯條方面都係比較幼身嗰隻 呢度嘅洋蔥圈外面冇乜調味 所以主要都係要靠我哋自己再點啲醬汁去食 洋蔥圈有個缺點就係啲炸粉太厚 搞到我淨係可以食入邊個洋蔥而冇食到個圈 不過份量就比較多啲 之後叫咗個芝士牛肉漢堡 入邊有酸青瓜 聽到成個看到比較清新少少 肉方面煎得啱啱好 肉汁都好夠 麵包皮方面稍微烘過 都係有心思嘅另外仲叫咗個魚柳漢堡 今次舊魚嘅炸粉就控制得啱啱好 唔會太厚亦都包得住成舊魚😽 小食方面仲叫咗炸雞 大家嘅身份都係比較厚少少 我就覺得唔係咁啱心水 但係雞肉就都好嫩好滑 係
好難得週末都會喺灣仔呢邊
雖然尋日食完漢堡 都無損我對漢堡嘅興趣 🤣🤣

見到朋友個杯野一放左陣就會有層水係到 唔知係溝左水定咩~

小食方面仲叫咗炸雞 大家嘅身份都係比較厚少少 我就覺得唔係咁啱心水 但係雞肉就都好嫩好滑 係加左唔少分嘅 另外仲配左茄汁同埋芝士醬俾你點

最後仲叫咗個蒜香雞翼 佢上面係有少少蒜 但雞翼個醬汁就好似麥當勞啲泰式辣醬咁 同個名有啲分別所以有啲失望 但d雞翼都炸得岩岩好 唔會好鞋!
  • Fish Burger