Non Kitchen係一間喺牛頭角工廈入面嘅西餐廳~餐廳好大,枱凳都擺得好闊落,坐得好舒服,唔會有壓迫感~除咗門口有聖誕裝飾品之外,天花仲掛咗唔少星星燈飾,真係好有氣氛🎄早幾日約咗朋友去呢間餐廳提早食個聖誕Lunch,佢哋嘅上菜速度好快,一落完單就送上餐湯同沙律,沙律都未食完就上埋主菜,快到食唔切🙈 但啲食物上枱時都係熱辣辣嘅~好彩甜品係同佢哋講先再上菜😂🍽 Lunch set (是日餐湯、沙律、主菜、咖啡或茶,甜品每客+$48)本身Menu上面寫餐湯同沙律都係喺自助吧到拎,但估計因為疫情關係就改咗做廚房出,感覺比較有保障👍🏼•🥢 是日餐湯:雜菜湯配料好豐富,就咁一潷就有薯仔、西芹、紅蘿蔔同埋洋蔥,飲落酸酸甜甜,幾好飲😋•🥢 沙律+餐包雖然無咗自助沙律吧,但一碟沙律嘅份量都唔少,而且仲有兩款:薯仔沙律、沙律菜+粟米配沙律醋,兩款都正正常常,沙律菜都好新鮮~個人嚟講比鍾意沙律醋嘅配搭,酸酸地好開胃清新~而餐包麥味幾香,不過略嫌有啲凍同硬😬•🥢炭燒紐西蘭西冷牛扒 $168牛扒嘅炭烤坑紋好靚,只係得邊位有少少筋,食落真係炭香味超濃,我哋叫咗medium,覺得個生熟啱啱好,入面好juicy好

🥢 是日餐湯:雜菜湯

🥢 沙律+餐包

🥢炭燒紐西蘭西冷牛扒 $168
牛扒嘅炭烤坑紋好靚,只係得邊位有少少筋,食落真係炭香味超濃,我哋叫咗medium,覺得個生熟啱啱好,入面好juicy好嫩,而且牛味幾濃🤤🤤 牛扒本身用鹽同黑椒調味已經好夠,所以我哋都無乜點燒汁食~伴菜方面有雜菜同薯茸,薯茸好滑,但食頭幾啖好鹹,應該係啲鹽撈唔勻🙈

🥢大蘑菇意式燴飯配溫泉蛋$118
意大利飯嘅口感真係中間有少許硬心,但係可以接受~燴飯好creamy,但唔會好膩😋大蘑菇同溫泉蛋之間有大量蒜蓉,個菇好香好juicy,不過朋友覺得大啡菇有少少太濃味~
大蘑菇意式燴飯配溫泉蛋

🥢 朱古力心太軟 +$48
呢到嘅心太軟好正好高質!😍 流心效果真係好澎湃🤩 流心餡係黑朱古力,味道好濃但唔甜,又唔會好漏,所以就算食完主菜都可以自己食晒一個🤤 配上雲呢拿雪糕同曲奇碎,非常之夾🤤

🥢 意大利芝士餅 +$48
面頭嘅可可粉微苦,蓋住嘅Cheese 好滑好輕盈,中間有浸透咖啡嘅蛋糕,整體加埋一齊唔會好甜。唔係最傳統嘅做法,不過都好食嘅,只係比起心太軟就稍為遜色😛
意大利芝士餅
大蘑菇意式燴飯配溫泉蛋