今晚朋友帶左我去觀塘一間樓上cafe食好西, 上到去環境幾大而且幾有情調, 仲有波枱可以免費篤下波🎱添😍😍, 玩之前當然要醫左個肚仔先🙊 我地兩個人叫左一個set dinner再加小食share😊餐包🥖餐包份量非常慷慨☺️, 而且味道亦唔錯, 外層香脆內層鬆軟!龍蝦湯🦞🥣龍蝦湯質感濃稠, 味道濃郁😊牛油梨海蝦沙律🥑🦐🥗上層嘅海蝦彈牙, 沙律菜爽脆, 加埋下層嘅牛油果醬同入面粒粒嘅牛油果, 口感豐富清新!蒜香牛油雞翼🐔牛油同蒜嘅比例十分好, 食落唔會好重口味或者好油膩, 雞翼份量好多而且幾大隻, 咬落去肉質鮮嫩幾juicy!👍🏻😋白磨菇薯蓉雪茄🍄🥔🚬首先E道餸幾得意📱📸, 佢係一條春卷嚟嘅, 出面脆卜卜, 咬落去熱辣辣, 好香磨菇同薯蓉味, 薯蓉令個春卷食落有好實在嘅感覺!炭燒美國牛小排🐂🥩小妹叫左5成熟, 牛味濃郁, 牛小排肉質鮮嫩, 軟腍無筋, 油脂甘香, 好好味, 非常推介!👍🏻鮮果乳酪🍋🥭🍓🍨乳酪酸酸甜甜, 口感幾滑!總結: 食物質素幾高而且份量幾多, 環境有情調而且坐得幾舒服, 適合情侶或者大班人聚會👫🏻👨‍👩‍👧👨‍👩‍👦‍👦, 店員服務態度良好, 上菜速度亦好快, 價錢唔貴,

餐包🥖

龍蝦湯🦞🥣
龍蝦湯質感濃稠, 味道濃郁😊

牛油梨海蝦沙律🥑🦐🥗

蒜香牛油雞翼🐔

白磨菇薯蓉雪茄🍄🥔🚬

炭燒美國牛小排🐂🥩

鮮果乳酪🍋🥭🍓🍨
乳酪酸酸甜甜, 口感幾滑!

總結: 食物質素幾高而且份量幾多, 環境有情調而且坐得幾舒服, 適合情侶或者大班人聚會👫🏻👨‍👩‍👧👨‍👩‍👦‍👦, 店員服務態度良好, 上菜速度亦好快, 價錢唔貴, cp值幾高, 值得推介! 😊👍🏻
2020-03-26
  • 炭燒美國牛小排
  • 蒜香牛油雞翼
2020-04-02 1308 views
上網見呢間評論話牛扒不錯,專登放假來朝聖一下~店面空間感大,座位舒適,裝飾亦有浪漫感覺☺️有不同類型的扒類選擇,我和男朋友都不約而同揀左炭燒嘅食法~🤤加$48有餐湯同埋一杯嘢飲,是日餐湯係甘筍薑湯,配搭幾特別,味道清甜,係未試過嘅味道,質感濃厚,口感不錯~附送嘅餐包熱辣辣,啱啱哄完,包面較為脆身,內裏則夠鬆軟,點牛油食不錯~炭燒美國特級牛肉眼扒~賣相好吸引,炭燒嘅格紋清晰呈現眼前,未試已經流晒口水🤤肉質厚實而不韌,軟諗食落冇渣,炭燒方法充分鎖住肉汁,味道juicy,肉眼扒油脂較為豐富,咬落去油香四溢,的確媲美五星級酒店~唯一美中不足的是有少許過熟的感覺~炭燒安格斯西冷牛扒~同樣地,炭燒的格紋清晰呈現眼前,西冷牛扒份量較肉眼扒少,肉質會比肉眼扒更為厚實一點,油脂亦較少,適合女孩子多一點~牛肉味夠香濃,質素有驚喜,食落不似坊間的西冷牛扒般韌,無渣而且容易咬開~🤤飯後熱檸水refresh下,中和肉膩感☺️離開時見到原來牛扒係由五星級酒店大廚即燒,質素的確有驚喜,原來每逢星期六係牛扒任食夜,價錢比平時更要平一點,下次要來試吓🤤
炭燒美國特級牛肉眼扒~
炭燒美國特級牛肉眼扒

炭燒安格斯西冷牛扒~
炭燒安格斯西冷牛扒

飯後熱檸水refresh下,中和肉膩感☺️
2020-03-30
炭燒美國特級牛肉眼扒
炭燒安格斯西冷牛扒
2020-03-28 1189 views
朋友介紹位於觀塘工業區既呢間扒房唔錯,所以今日收左工就同朋友去左食。呢到星期六會有牛扒任食,平日就有set dinner食,有扒,飯麵,pizza等等。入到鋪頭,店員已經先幫我地量體溫,好細心呢!落單後無耐,就上左麵包比我地。我地叫左一份羊架,一份牛扒share。當晚既湯係甘筍忌廉湯,甜甜地,但略嫌唔夠creamy。牛扒有啲過熟,不過神奇地一啲都唔鞋口,仲幾有咬口。醬汁唔濃味,唔會掩蓋左牛扒既香味。薯仔拍開左,無煮到太淋,不過我覺得黑椒多左啲。羊架反而煮得好好,完全唔會太熟,比牛扒更有口感。佢既羊肉膻味唔重,接受唔到膻味既朋友一定都會接受到。不過我都係覺得黑椒多左啲,係我既角度,我都係覺得有鹽就夠了哈哈。甜品係水果乳酪,佢呢個乳酪好特別,入口係乳酪既味道,但係口感就比較似蛋白霜好輕身既感覺。凍奶茶正常發揮~茶味濃,我鐘意哈哈!而且餐廳好寬敞,佈置都幾靚下,雖然無風景睇,但絕對係一個令人坐得舒服既地方。

當晚既湯係甘筍忌廉湯,甜甜地,但略嫌唔夠creamy。

2020-03-26
有記者同行介紹我嚟呢間唔起眼嘅餐廳隱藏喺工廈之內,查一查先知係由五星級酒店大廚主理用餐限時90mins,其實都好夠時間反正同男朋友都突然想鋸扒食餐好嘅要行樓梯上一層,入到去一望面積幾大,但所有嘢一目了然叫咗兩個dinner sets麵包同餅乾條蘸一蘸牛油超好食餅乾條比較硬身,麵包就軟身好多,但表皮烘過都有啲輕脆薄薄搽一層牛油好香,呢隻牛油真係又香又滑牛油果海蝦沙律前菜沙律有呢款,牛油果同蝦肉混合本來以為只得表面兩隻蝦最估唔到係牛油果入面仲有超多蝦肉粒蝦肉爽口彈牙,牛油果好軟綿綿啖啖入口層次豐富,好fresh蕃茄紅湯當日就供應呢款湯蕃茄味好濃郁,入面材料都好多好少見到咁多湯料嘅西湯炭燒澳洲羊扒 $338好少見到西餐有羊扒,所以叫咗呢個用炭燒方式煮,特別香口好難得係羊扒無咩羶味,唔知係咪燒完無咁啲羊扒肉質比較軟嫩,食落有啲胡椒香味仲有啲油脂香,但有少少筋位,幾有嚼勁炭燒美國牛小排 $378牛小排價錢比較貴,但比普通扒更惹味肉質明顯係軟腍得多,無咩筋位入口即融咁,亦無咩油脂加上炭燒方式煮,特別香口食得出塊扒唔係平嘢嚟,好足料而且入口有啖啖胡椒香鮮果乳酪食完咁濃味嘅扒類,成個dinner se
有記者同行介紹我嚟呢間唔起眼嘅餐廳
隱藏喺工廈之內,查一查先知係由五星級酒店大廚主理
用餐限時90mins,其實都好夠時間
反正同男朋友都突然想鋸扒食餐好嘅
要行樓梯上一層,入到去一望面積幾大,但所有嘢一目了然
叫咗兩個dinner sets

麵包同餅乾條蘸一蘸牛油超好食
餅乾條比較硬身,麵包就軟身好多,但表皮烘過都有啲輕脆
薄薄搽一層牛油好香,呢隻牛油真係又香又滑

牛油果海蝦沙律
前菜沙律有呢款,牛油果同蝦肉混合
本來以為只得表面兩隻蝦
最估唔到係牛油果入面仲有超多蝦肉粒
蝦肉爽口彈牙,牛油果好軟綿綿
啖啖入口層次豐富,好fresh

蕃茄紅湯
當日就供應呢款湯
蕃茄味好濃郁,入面材料都好多
好少見到咁多湯料嘅西湯

炭燒澳洲羊扒 $338
好少見到西餐有羊扒,所以叫咗呢個
用炭燒方式煮,特別香口
好難得係羊扒無咩羶味,唔知係咪燒完無咁啲
羊扒肉質比較軟嫩,食落有啲胡椒香味
仲有啲油脂香,但有少少筋位,幾有嚼勁

炭燒美國牛小排 $378
牛小排價錢比較貴,但比普通扒更惹味
肉質明顯係軟腍得多,無咩筋位
入口即融咁,亦無咩油脂
加上炭燒方式煮,特別香口
食得出塊扒唔係平嘢嚟,好足料
而且入口有啖啖胡椒香

鮮果乳酪
食完咁濃味嘅扒類,成個dinner set最後食埋呢個甜品就好perfect
乳酪好清甜,唔係超甜膩嗰種
加上底下有好多生果粒
有奇異果、藍莓、紅莓、火龍果、芒果,入口好清新
Blood Mary $48/2
其中一杯叫咗特飲,因為跟dinner set有半價優惠
叫咗呢杯blood mary
入面有raspberry、strawberry、cranberry混合
好多莓果味,好清新,影相好靚
但就比較甜,嗜甜+打卡之人必選

值得一提係可以入去房打枱波
問過侍應話係可以用餐免費玩嘅
都幾得意吖,去康文署都要俾幾十蚊玩
而家食飯就有得玩陣
  • 炭燒美國牛小排
  • 炭燒澳洲羊扒
  • 牛油果海蝦沙律
2020-01-09 2137 views
之前有朋友介紹呢間餐廳已想試好耐今日難得抽到時間就去一試我地六點幾上到去,人唔多,環境好好,寧靜,感覺去左高级餐廳,入面仲有個打桌球既地方,不過無人打我地唔敢入去。食物種類和一般西餐廳差不多,有set, pizza 意大利麵個d首先有前菜,個包好好食,小小熱,食落好鬆軟,配埋個cream, perfect鐘意食牛既我最後叫左個炭燒牛肉眼扒呢個真係好正我叫左七成熟,上菜時已聞到超香,食落去既脂肪部真係入口即溶,好好味,邊邊有DD 濃,當然好有牛味可以用juicy 去形容,值得推介。另外再點左個意大利飯配田螺和黑松露雜菌薄餅pizza 好好味個餅底鬆軟同香口,即使凍左食仍然咁美味,雜菌份量多,再配埋沙津菜,所以唔會太漏。個飯既醬汁好特别,形容不到,配合起來幾好,田螺份量多,食完好满足。當然唔少得叫個特色飲品~綠油油個飲品好得意,送來時插住個支係soda 水,慢慢流落去,飲落去酸酸甜甜,好開胃。
之前有朋友介紹呢間餐廳已想試好耐

當然唔少得叫個特色飲品~綠油油

肉眼扒

肉眼扒
2020-04-14 123 views
最近真係冇太多動力出街食飯,不過難得朋友約喺工廈,地方比較冷門,二來聽講係食西餐,身為西餐Lover嘅我,當然要出動啦。到咗餐廳佢哋好貼心幫我地先量體溫,確保安全先准許入餐廳先送上一客餐包,自己本身對餐包都幾高要求,熱係先決條件,因為咁先可以令牛油溶開,而NON KITCHEN就做到了!第一個讚!聽講呢度啲Pizza唔錯,就叫左一客黑松露Pizza,本身我就係黑松露嘅Fans,,黑松露嘅香氣喺拎過嚟個陣已經嗅到啦,加上火箭菜擺面,再讚!之後叫左一個芝士條SHARE食,好吃好吃,因為都幾拉士下!由於朋友唔食牛,所以叫左黑豚扒食,肉味都幾濃,價錢亦比牛平,又比多個讚!最後再叫多個牛肝菌蛋闊條麵,份量適中,啱晒我哋幾個閏蜜一齊Share食!總體嚟講,呢間Non Kitchen,真係唔止廚房咁簡單,隱身於工廈,但又比我一種典雅嘅感覺,加上成個場唔會太嘈,同朋友食飯聚餐真係一流!
到咗餐廳佢哋好貼心幫我地先量體溫,確保安全先准許入餐廳

之後叫左一個芝士條SHARE食,好吃好吃,因為都幾拉士下!

2020-04-10 85 views
住觀塘嘅朋友同我講觀塘好多工廈餐廳,今日收工佢帶咗我一間叫 Non kitchen 嘅西餐廳。餐廳佈置得幾有風格,有唔少燈飾掛燈佈置。頭盤嘅餐包好香脆,配上黑松露牛油又香又滑。炸芝士條($88)芝士條炸到外面脆,裏面軟,吃起來會保持芝士的韌度,味道適中,不會太咸太淡。但要趁熱食,芝士凍左會變硬,影響口感。特級肉眼牛排($358)牛排五成熟,食落唔會俗!牛排煎得恰到好處,外表香脆,內裏呈粉血色,食落仲有少少牛嘅血鮮味。肉味亦都足夠,入口感覺好軟熟,亦都唔會痴牙!牛肝菌蛋闊面($138)牛肝菌帶有淡淡嘅木香味,蛋闊面質偏硬同煙韌,而且好有蛋味。而且廚師落左好多蒜去煮,令味道更豐富,落埋芝士粉將牛肝菌嘅味道充份帶出。鐘意打桌球嘅朋友都可以上去邊食邊飲邊打桌球,位置都幾寬敞。

頭盤嘅餐包好香脆,配上黑松露牛油又香又滑。

炸芝士條($88)

特級肉眼牛排($358)

牛肝菌蛋闊面($138)

鐘意打桌球嘅朋友都可以上去邊食邊飲邊打桌球,位置都幾寬敞。
2020-04-09 80 views
一直以為工廠區無啖好食,不過今次同事收工就帶咗我去公司附近嘅西餐,估唔到水準都幾高,即使同行有朋友食素都有唔少選擇!三文魚凱撒沙律 - $118沙律份量都唔少,沙律醬好開胃,啲菜亦好新鮮!最緊要係有脆卜卜嘅麵包粒,我最鍾意!炸芝士條 - $88估唔到可以拉絲,最緊要趁熱食,一啲都唔「漏」,全晚最驚喜!黑松露野菌薄餅 - $108黑松露嘅香味未上枱已經聞到,野菌數量都唔少,加上係我鍾意嘅薄批底,Very Good啊!牛肝菌蛋闊麵 - $138牛肝菌唔係周圍都有得食,呢到竟然有!牛肝菌嘅香氣超特別,闊麵煙韌有嚼勁,可以encore!黑豚肉扒 - $288黑豚肉彈牙,肉質好鮮嫩又Juicy,超大陣豬肉味,價錢亦Okay!

三文魚凱撒沙律 - $118

炸芝士條 - $88
估唔到可以拉絲,最緊要趁熱食,一啲都唔「漏」,全晚最驚喜!

黑松露野菌薄餅 - $108

牛肝菌蛋闊麵 - $138

黑豚肉扒 - $288
2020-04-07 82 views
Non Kitchen 係真正「正」嘅Kitchen, 每次嚟都唔會失望之餘仲會有驚喜!今日同來自英國嘅朋友食飯,而佢一向對食有要求亦有研究,我唔敢hea 佢,所以揀咗我個人認為好唔錯的呢間「扒房」, 希望朋友會滿意。以下係朋友以英國人嘅standard 嘅評語俾大家作參考:1) Stella 就係 Stella, 都夠凍2)麵包鬆軟,口感好3)炸意大利芝士條:香濃香口,但記得要襯熱食4)白蘑菇薯蓉雪茄:驚喜之作!外形有趣、口感和味道的層次都很豐富,下次返嚟都要再食5)炭燒安格斯西冷牛扒:份量足,質量唔錯,性價比高6)卡邦尼意大利麵:做得好好,味道和口感都控制得恰到好處,正7)蘋果撻:好地道的英國口味,大讚!我哋走嘅時候,佢話估唔到觀塘區都有正餐廳食,跟住已經約定下星期去食lunch。

以下係朋友以英國人嘅standard 嘅評語俾大家作參考:

1) Stella 就係 Stella, 都夠凍
2)麵包鬆軟,口感好
3)炸意大利芝士條:香濃香口,但記得要襯熱食
5)炭燒安格斯西冷牛扒:份量足,質量唔錯,性價比高
7)蘋果撻:好地道的英國口味,大讚!

2020-04-07 90 views
觀塘工業大廈其實真是有很多地方可以發掘~今次我們就來到一間CP值都幾高的餐廳^^是在樓上的,裏面的環境真是優雅寧靜,浪漫有情調氣氛,我認爲是拍拖情侶聚餐的100分之選呀!一來到就知道是食西餐的地方~~ 所以這次就叫了2個main course set^^一份是pizza,另一樣是扒類,最後再加個甜品點綴,最後食完結果是挺滿意的,值得下次再來。餐包是軟綿綿好香入口暖笠笠,有兩款 一款餅乾條 一個係 烤過嘅厚身餐包。😍飲品: 綠油油 mocktail🍹睇見個名幾得意,好奇就想嘗試下,估吾到都有驚喜^^奇異果加上橙的酒精飲品~口味清新, 水果味濃郁。飲品:藍莓味士多啤梨 mocktail🍹呢度飲品都幾用心機咖!除左飲品好味之外,重靚到可以打卡😉~洋蔥圈超大個炸得好脆,洋蔥好厚, 真材實料!黑松露pizza是薄切的餅底,大量火箭菜鋪在面頭,同時上面亦都有大量黑醋醬 😍❤️絕對唔怕因吾夠醬而食到冇味~~鹿兒島 黑豚扒,有配甘筍蕃茄仔薯仔 秘製黑椒汁,同加上大量黑椒粒😉比平時出面食的濃好多~肉質算是比較厚身,但吃起來也非常嫩滑, 煮得剛剛好。😊甜品,雪糕蘋果批酥脆皮底包住焗淋左的蘋果片,甜而不漏🍎
觀塘工業大廈其實真是有很多地方可以發掘~
今次我們就來到一間CP值都幾高的餐廳^^
是在樓上的,裏面的環境真是優雅寧靜,浪漫有情調氣氛,
我認爲是拍拖情侶聚餐的100分之選呀!

一來到就知道是食西餐的地方~~
 所以這次就叫了2個main course set^^
一份是pizza,另一樣是扒類,最後再加個甜品點綴,
最後食完結果是挺滿意的,值得下次再來。

餐包是軟綿綿好香入口暖笠笠,
有兩款 一款餅乾條 一個係 烤過嘅厚身餐包。😍

飲品: 綠油油 mocktail🍹
睇見個名幾得意,好奇就想嘗試下,估吾到都有驚喜^^
奇異果加上橙的酒精飲品~
口味清新, 水果味濃郁。

飲品:藍莓味士多啤梨 mocktail🍹
呢度飲品都幾用心機咖!
除左飲品好味之外,重靚到可以打卡😉~

洋蔥圈

超大個炸得好脆,洋蔥好厚, 真材實料!

黑松露pizza

絕對唔怕因吾夠醬而食到冇味~~

鹿兒島 黑豚扒,有配甘筍蕃茄仔薯仔

秘製黑椒汁,同加上大量黑椒粒😉
比平時出面食的濃好多~
肉質算是比較厚身,但吃起來也非常嫩滑, 煮得剛剛好。😊

甜品,雪糕蘋果批
酥脆皮底包住焗淋左的蘋果片,甜而不漏🍎
2020-04-07 76 views
自己一直以來,都喜歡去工廈找東西吃。特別是有特色的餐廳,知道這一間餐廳的扒非常出名,所以就特登坐巴士去食。出乎意料之外,這間餐廳原來在週末會有牛扒放題食,但我今次由於碰不上週末,所以就決定食餐廳的其他食物。在餐牌上,我看見了黑豚肉,因此便立刻點了。先來的是餐湯,是西蘭花忌廉湯,味道清新,不太鹹,不錯。接下來的是是日的主菜,黑豚肉,她把這一味菜造成像燒肉一樣,外皮是脆的,中間瘦肉和肥肉的層次非常分明。最後點了這裏的有名飲料,Irish coffee,當然味道是絕對沒有令我失望。除此以外,還很欣賞這一間餐廳的設計,大大的環境,能容納許多人,下一次團隊會議時,我還打算到這裏辦活動。
自己一直以來,都喜歡去工廈找東西吃。

在餐牌上,我看見了黑豚肉,因此便立刻點了。

先來的是餐湯,是西蘭花忌廉湯,味道清新,不太鹹,不錯。

2020-03-19
  • 日本鹿兒島黑豚肉扒
令人幾驚喜 呢間Non kitchen質素唔錯🥰閒日六點左緊入 見到餐廳環境好闊落 仲有好多星星吊燈🤩氣氛幾好 樓底又夠高 空間好夠坐位又舒服 😌仲要有桌球枱 如果同有篤開波既fd黎玩下都幾正下🤩但食到七點左緊走人 竟然無其他客人黎過 🤨真係覺得呢間餐廳幾好但無人真係有啲可惜 😣之後黎附近絕對會再去今日起牛頭角附近search下見附近有西餐廳 岩曬想食肉肉既我 🤤叫左份亞拉斯加蟹肉牛油梨塔 12安士既紐西蘭肉眼牛扒 同埋一份今日既餐湯同一杯特飲叫綠油油叫左無耐 店員好快就先送到黑松露牛油配餐包 黑松露牛油入口好幼滑 食落散發淡淡既黑松露同鹹香😛好小食到質素都會覺得高既餐包 幾有驚喜🤯然後嗰日餐湯係甘筍忌廉湯 味道天然 唔係馬虎了是開湯味 湯飲落係比較稀唔係稠身個種 但幾有甘筍既香甜味 湯飲落都幾幼滑 都唔錯😌先黎到既係亞拉斯加蟹肉牛油梨塔 塔底係一層幾鮮甜既蟹肉 上面鋪左撈左香醋既蕃茄粒 牛油果蓉 最頂仲放左沙律菜 又靚又酸甜開胃😌最後紐西蘭肉眼牛扒到😍上枱勁香 迎臉飄過好香既牛扒味 ,同埋好感動 終於點五成熟係真係黎五成 平時叫五成啲餐廳都好似驚你食太過生 叫五成佢都會煮到六七成熟先
樓底又夠高 空間好夠坐位又舒服 😌
仲要有桌球枱 如果同有篤開波既fd黎玩下都幾正下🤩

最後紐西蘭肉眼牛扒到😍上枱勁香 迎臉飄過好香既牛扒味 ,同埋好感動 終於點五成熟係真係黎五成 平時叫五成啲餐廳都好似驚你食太過生 叫五成佢都會煮到六七成熟先俾你🤣但放心呢度唔會 煮得啱啱好😆牛扒上有靚靚既網格紋切開裡面又有靚靚粉紅肉 😛

牛扒食落肉質幾嫩 好易切 切落去仲有肉汁標出黎 食落既牛味雖然無聞到既咁香濃 但好惹味 😌兩個個日胃口唔算太好但都清到呢12安士肉眼扒 證明真係幾好食😋

飲品另外仲叫左杯叫綠油油既特飲 望落無真係綠油油咁既色🤣👍🏻但上枱係一大杯 幾吸引眼球 呢杯梳打幾好飲 😌食鹹食配埋呢杯有奇異橙汁既梳打甜甜地梳打飲下 幾清爽

呢度野食又幾好食 餐員又nice 環境坐得舒服幾靚氣氛又好 又有得篤波 之後黎附近既話一定再黎過呀😋
Dinner
2020-04-01 71 views
係喺觀塘唔想喺大餐廳食飯,知道攻下佢有好多餐廳,呢間裝修環境好浪漫,有好多星星燈,感覺好舒服。有set,又可以散叫。Soup of the day蒜片蝦意粉 $ 128啲蝦勁大勁彈牙,好新鮮。意粉吵到好香好大陣蒜蓉味,油就多咗少少。炭燒美國牛小排Beef Short Rib $378炭燒味控制得剛剛好,叫咗5成熟,牛小排一切開見到好完美,牛味好濃,好soft。牛肉鬆軟、多汁和味道濃郁。配沙律。心太軟$78朋友生日,點左心太軟可以寫字,朱古力漿好香濃,甜度剛剛好,一切即流出。美人魚 成個金魚缸咁大杯,水果味濃破曉$78Baileys ,咖啡,雪糕。係超好飲嘅組合,可以因應自己嘅需要去加。整體環境幾好,價位適中,枱同枱之間嘅距離好足夠,環境又幾靜。都唔錯。

有set,又可以散叫。

Soup of the day

蒜片蝦意粉 $ 128

炭燒美國牛小排Beef Short Rib $378

心太軟$78

美人魚

成個金魚缸咁大杯,水果味濃

破曉$78

2020-03-27 108 views
今日放工已經有啲夜,所以打算同男朋友近近地食啲野先返屋企。咁岩上網睇到Non Kitchen,就直接試下喇!亞拉斯加蟹肉牛油果塔 $138一款前菜有齊我晒鐘意食嘅野:總共有三層,有牛油果、蟹肉同番茄粒。 啖啖蟹肉,但又加啲番茄嘅Fresh。正!鮮蜆意大利扁麵 $128意大利麵中,我自己都幾中意扁麵,因為唔知點解特別有咬口。同埋佢都幾多蜆肉,而且都算大大地隻。有好多蜆肉意粉會直接用急凍蜆,但係佢用原隻蜆肉會特別新鮮。炭燒安格斯西冷牛扒 10oz $318大家覺唔覺得牛扒一定要食炭燒先至好食?同埋上面一定有啲一格一格花紋。如果就咁煎牛扒未必會煎得咁好,可能難得鎖住啲肉汁。最重要係炭燒可以重啲「炭」味都好食啲。綠油油(奇異果,檸檬,橙)Cider類飲品!再加啲酸酸甜甜好醒神!血瑪莉(覆盆子,草莓,蔓越莓)好大杯!抵!同埋食緊西餐,飲啲酸酸甜甜野好Fresh。

亞拉斯加蟹肉牛油果塔 $138

鮮蜆意大利扁麵 $128

炭燒安格斯西冷牛扒 10oz $318

綠油油(奇異果,檸檬,橙)
Cider類飲品!再加啲酸酸甜甜好醒神!

血瑪莉(覆盆子,草莓,蔓越莓)
好大杯!抵!同埋食緊西餐,飲啲酸酸甜甜野好Fresh。
2020-03-12
2020-03-26 88 views
觀塘工廈,俾我發現到個靚場,推介的。裝修不錯,滿天星星,都幾浪漫架。疫情關係,今晚食客唔算多,靜靜地又更好坐。點餐前先奉上麵包條和意式麵包,俾你邊食邊諗食乜好。香辣虎蝦天使麵 $158香而不辣的茄醬天使麵,酸酸地,令人好開胃。鐘意佢D天使麵,軟硬適中又夠索汁。香煎虎蝦有三隻,都幾大隻,肉質結實新鮮。炭燒美國特級肉眼扒 $358 完美的炭燒紋,再加上 rosemary 香草,睇得出的高質素。除了十二安士 ribeye, 伴碟仲有好多新鮮蔬菜,原個小甜薯,有誠意。牛扒是五成熟,又真係控制得幾好。外層少少焦香,入面牛味濃,有 juicy 肉汁。旁邊有黑醋汁,但我覺得唔使點汁都好味,加少少 rosemary 碎,正到呢!破曉 $48 有咖啡、 榛子加balieys 咖啡酒,上面仲加一球雪糕,夠滑夠濃郁。好邪惡,飮完先再減。龍珠 $48 大師話「龍珠」有助防疫,當然要支持。熱情果汁加菠蘿汁的特飲,好 fruity 又酸酸甜甜,好好味。朱古力心太軟 $78Chocolate lava cake, 雲尼拿雪糕同雜果三分天下,幾豐富吓。另一邊場仲有桌球枱,下次約朋友督返場都好。
觀塘工廈,俾我發現到個靚場,推介的。

點餐前先奉上麵包條和意式麵包,俾你邊食邊諗食乜好。

香辣虎蝦天使麵 $158

香煎虎蝦有三隻,都幾大隻,肉質結實新鮮。
香辣虎蝦天使麵
香辣虎蝦天使麵