由細到大都鍾意食日本拉麵,試過好多唔同嘅店,香港又正宗又好味嘅日本拉麵嘅唔多,位於佐敦嘅橫綱拉麵應該無人不識。我哋叫咗魚豚骨拉麵$85 、元袓拉麵$79、再加多一個叉燒小食$49。呢度嘅拉麵出名即叫即整,今日真係好想食日本豚肉,所以叫咗好多添哈哈😄魚豚骨拉麵$85湯底係豬骨同埋堅魚,夠香夠濃,質地比較厚身,拉麵質地亦都好彈牙,吸收晒湯豬骨同埋堅魚嘅味道😋元袓拉麵$79幾乎每次都點呢個,揀咗豆瓣醬湯底,質素都keep到,同之前一樣咁好味呀!日本豆瓣醬湯底係第一次試,幾特別喎!最後要推介我最鍾意食嘅叉燒小食$49😋😋好少會成碟叉燒咁食,通常都係食拉麵上面嘅幾快,今次真係食得好奢侈,叉燒肥瘦適中,咬落去成個口都係豬豚肉上油嘅感覺😍真係好滿足呀,而且有好香嘅炭燒味道,呢個推介,下次你都會食!

魚豚骨拉麵$85

元袓拉麵$79

最後要推介我最鍾意食嘅叉燒小食$49😋😋
2019-08-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday