2022-11-07 731 views
有睇開我IG page嘅朋友都知我平時好鍾意去cafe,做左成個星期野咁辛苦,weekend搵間cafe安安靜靜咁chill下食個brunch真係好舒服🤭西環、西營盤個頭多cafe相信大家都唔陌生啦,所以希望可以發掘多啲隱世靚cafe分享比大家✨今次介紹嘅一間隱世cafe位於西環山道個條斜路隔離,岩岩個星期六真係咁岩行過見到環境好似不錯就走左入去食😂 結果都唔錯🤭🔹𝔾’𝕊𝔸ℕ𝔾𝔸! 美國手切豬柳🐖 $158呢個係menu見到就好想試🤪 手切SRD黑豬柳肉大大塊入口軟腍、配上青蘋果芥末醬更加惹味☺️ 佢地嘅sourdough都幾好味👍🏻 呢碟幾大份,大家可以叫一份share黎食✨👍🏻🔹𝕊𝕡𝕚𝕔𝕪 𝔸𝕟𝕘𝕖𝕝辣天使🍝$138個名幾得意,其實就係天使麵配意大利辣肉腸🍝我幾鍾意佢地呢個天使麵,佢地特製嘅香辣白酒蕃茄醬🥫好香濃,聞落去同口味一樣咁正🤓 而且整體黎講味道濃郁但又唔會油膩,食完唔會覺得好口渴好重口味,幾好👍🏻✨🔹𝕀𝕔𝕖𝕕 𝔸𝕞𝕖𝕣𝕚𝕔𝕒𝕟𝕠 ☕️ $36唔錯,咖啡幾香濃,都係我平時鍾意嘅口味🤓整體黎講呢間cafe環境幾舒服,呢排天氣開始轉涼,佢地有戶外位,坐出面都幾舒服架👍🏻 不過係冇特

🔹𝔾’𝕊𝔸ℕ𝔾𝔸! 美國手切豬柳🐖 $158

🔹𝕊𝕡𝕚𝕔𝕪 𝔸𝕟𝕘𝕖𝕝辣天使🍝$138

🔹𝕀𝕔𝕖𝕕 𝔸𝕞𝕖𝕣𝕚𝕔𝕒𝕟𝕠 ☕️ $36
唔錯,咖啡幾香濃,都係我平時鍾意嘅口味🤓

整體黎講呢間cafe環境幾舒服,呢排天氣開始轉涼,佢地有戶外位,坐出面都幾舒服架👍🏻 不過係冇特別嘅景姐🙈 而職員態度都幾好,食物同飲品質素都唔錯,有興趣不妨今個weekend試試~