2017-10-18 5144 views
之前去泰廚泰國菜館,試過佢哋啲串燒好好食,咁啱約咗朋友喺旺角食飯,所以決定再同朋友嚟食。 我哋九點鐘去到,等左大約5分鐘就有位。係等緊入去嘅時間,見到店員喺度製作串燒,串燒嘅香味已經好吸引。之前黎坐樓下,今次上到二樓發現座位都唔少。只要食夠$200,就可以用$1選一款。我地點左泰式生蝦,生蝦鮮甜彈牙,點埋醬汁鮮味更突出。食泰國菜必點嘅泰式肉碎生菜包,肉碎好乾身仲有啲辣,包住新鮮嘅生菜食非常野味。朋友想食返個菜所以就點左個馬拉盞炒芥蘭,芥蘭好嫩爽爽地好有咬口,配合好香嘅馬拉盞味道一流。頭先喺門口聞到啲串燒咁吸引,梗係要點番啲嚟食啦,和牛好林,個醬汁令到牛肉味更突出,加埋青椒同洋蔥一齊食好有口感。重點左雞翼同豬串燒,串燒燒得剛剛好,雞皮燒得好香脆,配上泰式醬汁絕對係我嘅至愛。飲品點左下咸檸梳打同咸檸七,入面加左新鮮嘅青檸汁,配合梳打水同七喜,好好飲。
我哋九點鐘去到,等左大約5分鐘就有位。
之前黎坐樓下,今次上到二樓發現座位都唔少。
只要食夠$200,就可以用$1選一款。
我地點左泰式生蝦,生蝦鮮甜彈牙,點埋醬汁鮮味更突出。
  • 泰式生蝦
  • 燒和牛串