2020-06-30 844 views
同事介紹這間位於金魚街泰國菜馆抵食又地道。今晚喺附近放工一於試試。 時間尚早还好不用等位。小店內籠唔大, 有兩層。 每日精選:今日係『古法燒鰽魚』👍 $99( 逢星期一精選優惠)即叫即燒好香,魚肉仲好嫩, 大量嘅香茅, 味道清香唔腥,蘸上特製嘅醬汁, 少少辣和酸,提升鮮味又夠開胃!椰汁冰$22椰汁味香濃 ,炎炎夏日 ,配濃味泰菜最啱不過。泰式小食拼盤$85份量都幾大, 足夠兩三人吃, 小食大大件, 魚饼更是自家調味製作,口味獨特, 蝦餅彈牙, 還有一串沙嗲雞和豬。雞肉和豬肉串燒真係啖啖肉, 好像吃了一 碟碟頭飯的肉呀~ 加上秘製沙嗲 醬汁美味豐富!:::海南雞飯$65海南雞肉嫩滑, 有雞味不過就偏鹹, 黃薑飯也很乾爽唔油膩。 整體味道唔錯份量足, 價錢實惠。這個加$1的菜式 『木瓜沙律』 木瓜絲夠爽, 酸酸地夠开胃又唔會好辣。小店仲有好多地道小菜, 可以回頭再來試!

同事介紹這間位於金魚街泰國菜馆抵食又地道。
今晚喺附近放工一於試試。 時間尚早还好不用等位。
小店內籠唔大, 有兩層。
古法燒鰽魚

椰汁冰$22
椰汁味香濃 ,炎炎夏日 ,配濃味泰菜最啱不過。

泰式小食拼盤

泰式小食拼盤$85
海南雞飯

海南雞飯$65

小店仲有好多地道小菜, 可以回頭再來試!
古法燒鰽魚
泰式小食拼盤
2020-06-18 675 views
串燒好正今日公司有人請病假,做到一腳踢,忙到2點幾才有空走去食飯。我和同事去到餐廳都2點幾,肚子餓得不得了。今日去了泰廚泰國菜館,埋單300元左右,平均跟他每人150元。香芧豬扒撈檬$45,送熱檸水。豬扒是即炸的,須等10分鐘,但值得,出來後,又熱又香,咬口軟彈,豬味濃,外邊因為炸過,有微脆感。撈檬份量都幾多,至於撈檬汁就自己隨意倒,酸酸的,幾開胃。濕炒 $55,送青檸冰。份量多,汁不會太鹹。食完都幾飽。馬拉盞炒通菜 $67這碟最好食,我認為!炒得好有獲氣。而且馬拉盞香通菜簡直是絕配組合。夠鹹,夠香,夠爽翠 ,餸飯一定好味。串燒豬 $12/@雞$12/@雞翼$15/@牛$20/@串燒的沙爹汁是餐廳獨有的,外邊未食過。好香好入味,雞,豬,雞翼都燒得好香口,配上有沙爹汁,食完一支又再叫,所以每款叫了2串。而牛串燒用的是另一種醬汁,綠綠的,微酸,微甜,應該餸酒一流。椰青$38這是我特別再叫的,哈哈,食泰國菜,總會喜歡叫一個,又清甜,又下火,連裡面的椰肉都用匙羹刮來吃尼。
串燒好正

香芧豬扒撈檬$45,送熱檸水。

濕炒 $55,送青檸冰。
份量多,汁不會太鹹。食完都幾飽。

馬拉盞炒通菜 $67
這碟最好食,我認為!

串燒
豬 $12/@
雞$12/@
雞翼$15/@
牛$20/@

椰青$38

2020-06-18
$150 (Lunch)
  • 馬拉盞炒通菜
  • 椰青
2020-06-09 722 views
喺旺角見到OpenRice最出名又抵食就一定係呢間泰國菜館,而且位置都幾就腳,隔離就係地鐵站夏天唔想行太耐呢間嘅位置就一流。蒜蓉包,面頭嘅蒜蓉雖然唔會話太多不過已經非常之足夠,唔會太鹹而且都有足夠嘅蒜蓉味。加上佢嘅性價比非常之高,一客有成六件咁多,唔同坊間得四舊所以都幾抵食,而且係新鮮即炸起,所以每一件都會非常之香脆。而泰國菜當然唔少得嘅就係串燒同埋金邊粉,呢間野串燒只係$12一串,就非常之抵食。個人就覺得雞就比較好食,因為入面唔會有太肥,但係肉汁就會喺晒入邊。而且都幾容易咬,但係豬肉方面就稍為有少少肥同埋脂肪成大大嚿都幾明顯,所以個人就覺得雞就係比較好食嘅,而係汁方面,沙嗲汁嘅味道其實係一粒花生嘅香味同埋調味都非常之足夠。燒豬頸肉雖然價錢相比起串燒係會更加貴不過上枱之後就覺得都算幾抵食,一來豬頸肉嘅份量其實係非常之多,而且每件都係切得非常之厚,唔係薄切,面頭上都有條味鹹鹹地而且燒得非常之香脆可以將肉汁所喺入面。肉本身都幾夠肥美所以非常之容易有咬口,不過我個人就認為如果燒嘅時間比依家短少少會更加好食。馬拉盞炒芥蘭份量非常之十足,芥蘭本身唔會整到太諗。或者出邊會食到有苦味,反而佢係將芥蘭

馬拉盞炒芥蘭份量非常之十足,芥蘭本身唔會整到太諗。或者出邊會食到有苦味,反而佢係將芥蘭外層都有削乾淨,所以唔會太傅本身而且馬拉盞越有味道係非常之足夠,少少香辣咁樣食落非常之惹味,啲汁嘅比例都算幾好,每一條菜都可以掛上小小嘅汁咁樣食用來配飯或者係配面就一流啦

泰式炒金邊粉,金邊粉稍為有少少太乾身,不過味道同埋份量都搭救左,味道方面會見到側邊有唔同嘅花生辣椒等等嘅配料,所以食落味道常都係幾次正宗嘅泰國菜,分量方面兩個人食完一個已經會半飽,所以都幾抵食而上面亦都會有幾隻大大隻蝦蝦都幾爽甜唔會係有陣雪藏味。

最後係加左$1既泰式生蝦
超平超抵食既生蝦 雖然之前見到每碟係6隻 但而加少左2隻都吾差 生蝦既汁都幾地道 辣辣地 少少酸

最後職員嘅服務態度都幾好而且上菜嘅速度係非常之快係會熱辣辣嘅所有菜式到呢點係幾滿意。
2020-06-03
  • 泰式生蝦
  • 馬拉盞炒通菜
  • 串燒
2020-06-02 538 views
放工約咗家姐喺旺角行街, 行經泰廚俾佢喺門口嘅串燒香味吸引咗,即刻決定今晚要食串燒😍滿$200可以用$1選擇一款好抵食!泰式生蝦($1):雖然只係$1,但都有4隻蝦,醬汁微辣蝦肉未算好彈牙,但勝在有用冰底,所以可以keep到生蝦好夠凍🥶炸蝦餅拼春卷($71):新鮮炸起脆卜卜,炸蝦餅大大件,蝦餅結實彈牙而且有鮮味!春卷亦好香口😎炒金邊粉($68):金邊粉份量勁多,仲有好多雞絲同其他配料,雖然睇落好深色,不過味道出奇地只係微酸,清淡咗少少😂燒和牛串($20)/燒豬串($12@)/燒雞串($12):和牛有少少失望,因為醬汁太濃味蓋過咗和牛本身嘅味道,不過好在肉質唔太韌!豬肉同雞肉同樣燒得好出色,燒得香口之餘仍然保持到肉汁同嫩滑,而且大大串啖啖肉同沙嗲好夾❤️泰式香茅雞翼($15@):因為係雞全翼嘅關係所以要燒耐少少時間,雞翼燒得剛剛好,外皮有少少焦脆雞肉嫩滑完全沒有雪藏味,絕對值得等待!👍🏻咸檸七($22)龍眼冰($24)串燒性價比極高❤️下次一定要留肚叫多幾串😁😁

滿$200可以用$1選擇一款好抵食!

炸蝦餅拼春卷($71):

炒金邊粉($68):

燒和牛串($20)/燒豬串($12@)/燒雞串($12):

咸檸七($22)

龍眼冰($24)

串燒性價比極高❤️下次一定要留肚叫多幾串😁😁
  • 串燒
2020-05-02 1061 views
如果講到實而不華嘅泰菜,我第一時間諗起旺角嘅泰廚 泰國菜館,以前會有泰國阿姨企喺門口燒串燒,香噴噴吸引到好多食客。最近食肆好少要排隊,呢間就例外啦!要喺門外等位你就知幾咁受歡迎啦!貨真價實,泰國風味濃厚,值得推介!$1任選一款泰式木瓜沙律店員一坐低就介紹我哋每日一特價,同埋惠顧滿$200就可以 $1任選一款特價菜色,天氣熱辣辣最好就係食泰式木瓜沙律,木瓜沙律爽口清新,酸酸甜甜而且辣味夠醒胃。泰式小食拼盤 $85泰式小食拼盤 款式選擇多,有最受歡迎大大件炸蝦餅,肉厚彈牙爽口,食得出蝦肉的鮮甜。好少拼盤會食到嘅炸蝦片,香脆可口。泰式炸魚餅,特別在他的香草味和魚的鮮味。炸春卷、雞肉沙嗲串,食到心花怒放,而且份量一啲都唔細,唔使$100嘅價錢係我食過最抵嘅,而且仲要真心好味喎!老公都讚不絕口!泰燒和牛串 $20和牛串入口肉質柔軟,肉汁豐富,牛肉味道濃郁,泰燒秘製醬汁好惹味。泰國正宗沙嗲 $12仲有串燒豬 $12 真係沒有不吃的理由,配埋沙嗲醬真係Yummy!串燒沙嗲 司華力腸 $12珍寶腸真係好大條,熱狗都唔夠佢大呀!入口啖啖肉,沾上霹靂無敵好味沙嗲汁,$12 我滿意度十分高。泰式香茅雞翼 $

$1任選一款
泰式木瓜沙律

泰式小食拼盤 $85

泰燒和牛串 $20

泰國正宗沙嗲 $12

串燒沙嗲 司華力腸 $12

泰式香茅雞翼 $15
又真係幾好食喎!泰式香茅氣味清新,雞翼皮脆肉滑又多汁。

泰式香茅豬扒湯河 $55
香茅豬扒我覺得係食泰菜必定要點嘅,大大塊,肥瘦均勻有啲脂肪,入口更加肥美多汁,肉汁豐富。湯底濃郁,河粉滑溜。

泰式炒金邊粉 $68
終極一吃泰式炒金邊粉,見到呢個紅色就知道正宗啦!Pad Thai 配菜有蝦鮮味可口,炒金邊粉夠 Q彈。豐富的配料青檸、韭菜、荳芽、花生碎和乾辣椒,酸辣開胃。

凍咖啡 $14
最後忍唔住叫咗杯泰式凍咖啡,香濃風味依然。
  • 泰式木瓜沙律
  • 燒和牛串
  • 泰式小食拼盤
2020-09-18 0 views
特色兼地道跟Ryan baba食飯總是特別多話題,可能大家有共同話題,嘿嘿......說回正題,我們到泰廚泰國菜館食過一餐午飯,邊食邊聊天,好快又一天。地方有上下層,可以坐多幾枱人客。香葉辣椒肉碎飯48元有一大碗白飯,上面舖着一隻荷包蛋。 香葉辣椒肉碎的份量都不少,肉碎炒得香口,不會太乾身,保留少小肉汁,辣度適中,餸飯很開胃,因為刺激了味蕾,嘿嘿.....會變得越食越多。鹵水豬手飯48元豬手鹵得好入味,而且不硬,容易咬,有點甜,配微鹹,好開胃的一個豬手。豬皮鹵得不太肥膩,所以我連豬皮豬身都一口咬食到肚子裏。旁邊有伴汁,酸辣汁我沒有用,因為沒用都已經好好味了。以上兩個飯有餐湯和青檸冰送。另外,有叫小食 ,木瓜沙律38元。份量都不小。木瓜蕃茄等都全生 ,木瓜就比較硬身,蕃茄就比較軟身,兩者配合,既做到酸酸醒胃效果,又做到硬軟交雜的特色,都幾特別。最後,我們合共134元,平均每人67元。
特色兼地道

香葉辣椒肉碎飯48元

鹵水豬手飯48元

以上兩個飯有餐湯和青檸冰送。

最後,我們合共134元,平均每人67元。
2020-09-09
$67 (Tea)
  • 泰式豬手
2020-09-03 39 views
呢間位於旺角金魚街嘅泰國餐廳,我已經幫襯過幾次😋😋。除咗位置方便,行完街就過嚟之外,有泰式味道及價錢實惠都好吸引🤩今次主要食即炒餐系列 菠蘿雞絲炒飯餐,配有餐湯及青檸冰 ($55)- 成個炒飯都好有鑊氣,材料仲好多,雞絲、菠蘿粒、粟米粒、肉鬆、提子乾、青豆、蕃茄、洋蔥粒~~~ 而飯粒都炒得好乾身彈牙。 泰式炒粉絲餐,配有餐湯及青檸冰 ($55)- 同飯一樣,炒得火喉十足,有好多料及蔬菜,伴粉絲食,口感十足。粉絲炒得好煙韌入味。餐湯係冬瓜芫茜湯,清清地去油膩。 青擰冰,酸酸甜甜,入口清新,夏天飲更涼爽😌最後仲叫咗泰式椰汁糕($36 )已經有6杯仔,香濃的椰汁糕上層,底層是軟而爽的西米及粟米粒。

今次主要食即炒餐系列

泰式炒粉絲餐,配有餐湯及青檸冰 ($55)-

2020-09-01 14 views
泰廚Thai Chief 🇹🇭 -泰國菜🤗-親民價錢💪🏻-地道💓1️⃣香茅豬扒湯河味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️環境(Environment):⭐️⭐️ 服務(Service): ⭐⭐⭐➡️香茅豬扒偏肥,但香茅味十足,非常香口!🙆🏻‍♀️➡️湯河份量一般,湯底清淡🤗💓泰廚泰國菜館 (旺角)旺角通菜街126號地下
泰廚

打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️
環境(Environment):⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐
➡️香茅豬扒偏肥,但香茅味十足,非常香口!🙆🏻‍♀️
➡️湯河份量一般,湯底清淡🤗💓

泰廚泰國菜館 (旺角)
旺角通菜街126號地下
2020-08-20 32 views
一向都鐘意食泰國菜濃味又夠辛辣但係香港要揾正宗既泰菜唔易泰廚泰國菜館係我會重覆黎食既餐廳因為真心好味今日4pm黎叫左個小食拼盤椒鹽海鮮炒飯小食拼盤有兩串 串燒 可簡雞或豬肉蝦餅 魚餅春卷 蝦片一次過滿足哂想試唔同小食既慾望串燒我要左雞肉好鐘意佢地既串燒醬汁甜甜地 辣辣地係出面食唔到既味道雞肉好嫩 燒得岩岩好 蝦餅魚餅都好正新鮮炸出黎熱辣辣 非常彈牙春卷足料又皮薄 夠脆身冇得彈炒飯亦係高質素非常夠濃味 好夠獲氣但食完又唔會口乾有足料海鮮蝦呀 魷魚 青口蝦肉非常彈牙 次次黎都必飲龍眼冰大大杯 唔太甜 係清甜解渴而且非常多龍眼 十幾粒又香又甜 唔似出面淨係比一兩粒

一向都鐘意食泰國菜

大大杯 唔太甜 係清甜解渴
而且非常多龍眼 十幾粒
又香又甜 唔似出面淨係比一兩粒

2020-08-12 35 views
今日同朋友去旺角行街行到去通菜街就見到呢一間好多人都之前介紹過嘅泰國餐廳,因為我哋係下晝三點幾下午茶時段所以唔算多人所以我即刻捉咗朋友入去試一試。而家仲做緊外賣自取有八八折原本已經唔貴仲有八八折簡直係抵到爛除此以外餐廳仲做緊其他優惠每消費滿$200就可以加一蚊有其他嘅美食例如木瓜沙律泰式生蝦等等下午茶嘅選擇都唔少嘅花多眼亂嘅我就叫咗一個泰式扎肉沙律配上香茅冰下午茶嘅份量都算非常之多!而且佢嘅醬汁酸酸辣辣非常之開胃估唔到扎肉嘅份量比我預期中嘅多而且非常之厚實而我朋友就叫咗馬拉盞雜菜炒牛肉配青檸汁份量又係好多。馬拉盞嘅味道香氣撲鼻兩杯飲品都唔錯非常之解渴尤其是係呢個咁炎熱嘅夏天裏邊好似有一種泰國嘅風味除此以外我哋仲叫咗兩全部牛串燒同埋1雞1豬嘅沙嗲串沙嗲做得非常之出色,而且雞肉同埋豬唔會燒得好乾好Juice和牛都非常之林中間仲隔咗青椒,唔錯唔錯整體我都非常之滿意最緊要佢係佢非常之抵食

下午茶嘅份量都算非常之多!而且佢嘅醬汁酸酸辣辣非常之開胃

估唔到扎肉嘅份量比我預期中嘅多而且非常之厚實

而我朋友就叫咗馬拉盞雜菜炒牛肉配青檸汁
份量又係好多。馬拉盞嘅味道香氣撲鼻

除此以外我哋仲叫咗兩全部牛串燒同埋1雞1豬嘅沙嗲串
沙嗲做得非常之出色,而且雞肉同埋豬唔會燒得好乾好Juice

和牛都非常之林中間仲隔咗青椒,唔錯唔錯
整體我都非常之滿意最緊要佢係佢非常之抵食
2020-08-12 22 views
朋友聚會緊係要試新嘢啦🥳😋多人一齊可以食到多種既食物,我哋一行四人揀咗食泰國嘢,泰廚嘅門口唔算大,入到去店員帶咗我哋去樓上果層,安排左卡位俾我哋,座位唔算大,坐低之後我哋只係轉身,都會摩擦到隔離嗰個嘅手臂😂😂雖然咁耐冇見,仍然好親密😅...睇緊菜單嘅時候,其實好多嘢都好想試,但係又驚唔好食所以只係叫咗三樣先,泰式金邊粉、泰式生蝦、泰式拼盤。泰式金邊粉真係好嘢未啊,我哋四個人一人一啖就食完啦,泰式拼盤都係一樣好味😋🤤入面有串燒、炸蝦餅同埋泰式春卷,食到呢度我哋就忍唔住開始繼續叫啦海鮮冬陰功馬拉盞炒菜青咖喱雞,因為串燒都好好食😋我哋額外再叫咗一份,因為青咖喱同埋個串燒汁都好好味,叫咗份薄餅都有點到啲汁嚟食,嚟到食泰國嘢飲品梗係唔少得啦青咖喱起初以為會好辣,但係可以接受,咖喱等級:紅咖喱係最辣,青咖喱係適中,黃咖喱係最普通,因為有個朋友唔食得辣佢試咗一啖就冇再食啦,怕食辣嘅人要留意啊!雖然我哋全部都係女仔冇諗過竟然可以清晒枱上面全部嘅嘢食可想而知有幾好味啦😋😋而今次嘅嘢食,我最鍾意係個金邊粉同埋海鮮冬陰功我好鍾意冬陰功嘅香茅味,雖然好辣但係真係越飲越過癮😍😍如果怕食辣真係唔建議,因為佢嘅辣度

泰式金邊粉、泰式生蝦、泰式拼盤。

海鮮冬陰功
馬拉盞炒菜
,叫咗份薄餅都有點到啲汁嚟食,嚟到食泰國嘢飲品梗係唔少得啦

青咖喱起初以為會好辣,
佢試咗一啖就冇再食啦,怕食辣嘅人要留意啊!
而今次嘅嘢食,我最鍾意係個金邊粉同埋海鮮冬陰功
我好鍾意冬陰功嘅香茅味,雖然好辣但係真係越飲越過癮😍😍如果怕食辣真係唔建議,因為佢嘅辣度都有返咁上下!
鍾意食泰國嘢嘅朋友,呢一間真係好值得推介

2019-04-10
2020-08-01 25 views
雖然鋪面唔大,裡面只係容納得到10幾20張桌不過食物款式好多,好多時見人地在餐廳門口旁O既串燒檔買串燒,非常之香呀!第一次來食,叫左1個泰式炒飯, 賣相好得意,有特色o既薄煎蛋,包住整個炒飯球,好有睇頭叫左清淡O既札肉金邊粉,仲有旁邊O既香料可以加落去粉麵軟硬度岩岩好再加一份燒豬扒加沙律,好惹味,好吸引o既賣相非常香口呀服務態度都OK, 上菜速度快!支持小店
雖然鋪面唔大,裡面只係容納得到10幾20張桌

不過食物款式好多,

好多時見人地在餐廳門口旁O既串燒檔買串燒,

非常之香呀!

第一次來食,叫左1個泰式炒飯, 賣相好得意,
泰式炒飯

有特色o既薄煎蛋,包住整個炒飯球,好有睇頭

叫左清淡O既札肉金邊粉,仲有旁邊O既香料可以加落去

粉麵軟硬度岩岩好
札肉金邊粉

再加一份燒豬扒加沙律,好惹味,好吸引o既賣相

非常香口呀
燒豬扒配沙律

服務態度都OK, 上菜速度快!

支持小店
泰式炒飯
札肉金邊粉
燒豬扒配沙律
2020-07-22 37 views
今天,我和老公到了旺角逛街。不經不覺走到通菜街,看到這間非常有特色的泰國餐廳,門口更有職員在燒香噴噴的泰式串燒,香味撲鼻,肯不住馬上拉老公進內吃晚飯。餐廳還做優惠每消費滿200元便可以加一元換購 這些美食:泰式木瓜沙律/泰式生蝦刺身/泰式海蜇/椰汁糕我們加一蚊有四大隻泰式生蝦刺身。刺身完全沒有腥味,還非常彈牙和爽口,配上特製的泰式辣汁,超開胃。泰式小食拼盤(小)拼盤非常大碟,一點也不「小」,而且款式十分多, 有炸蝦片、泰式春捲、炸魚餅、串燒,辣辣送上枱,香味撲鼻,味道一流,特別是豬肉串燒,咬開時,肉汁溢出!泰式海鮮乾炒牛河 賣相一流,材料又多,有大粒又肥厚的青口、彈牙的鮮蝦,炒河夠鑊氣,煮得非常有水準。泰式炒通菜通菜顏色青翠,口感爽嫩,味道也很正宗,不會太辣,大大碟抵食,必點!
餐廳還做優惠每消費滿200元便可以加一元換購 這些美食:
泰式木瓜沙律/泰式生蝦刺身/泰式海蜇/椰汁糕

我們加一蚊有四大隻泰式生蝦刺身刺身完全沒有腥味,還非常彈牙和爽口,配上特製的泰式辣汁,超開胃。
泰式小食拼盤(小)

泰式海鮮乾炒牛河

泰式炒通菜

• 泰式小食拼盤
  • 泰式生蝦
2020-07-18 43 views
今日同老公去左竉物街買嘢,行到8點就黎食泰菜,叫左5樣嘢已經好飽😋😋雞串+豬肉串燒~肉質鮮嫩,沙嗲汁好好味加$1蚊 泰式木瓜沙律~份量算多,酸酸辣辣好醒胃不得不叫泰式炒通菜,冇得輸濕炒豬肉河~不過不失😂😂和牛串燒~實質只有3粒牛肉,中間夾左青椒同蒜,等左超過20分鐘,味道一般🤔🤔

雞串+豬肉串燒~肉質鮮嫩,沙嗲汁好好味

加$1蚊 泰式木瓜沙律~份量算多,酸酸辣辣好醒胃

不得不叫泰式炒通菜,冇得輸

濕炒豬肉河~不過不失😂😂

2020-07-17 33 views
唔係朋友話我知,我都無留意有間泰國餐廳係天橋底食完覺得真係值得推介!泰國菜例牌食豬頸肉,呢度無註明係炭燒,但相比其他餐廳有註明的好食幾倍!外乾內嫩,配上泰式醬汁,必食青咖喱唔會好潔身,有淡淡椰香,配上香脆的薄餅,很快已被我們ko了干炒河,可選雞牛豬,我選了牛肉炒,即係乾炒牛河炒野最緊要夠鑊氣,呢度我比100分好香,夠濃味,唔似某集團的,炒完一堆油係底,食完都唔會好濟,值得推介呢個優惠超抵!+$1就有選咗香辣惹味的木瓜沙律,酸酸地,辣辣地又涼涼地,好開胃!大家記得+$1呀
唔係朋友話我知,我都無留意有間泰國餐廳係天橋底
食完覺得真係值得推介!
干炒河,可選雞牛豬,我選了牛肉炒,即係乾炒牛河
炒野最緊要夠鑊氣,呢度我比100分
呢個優惠超抵!+$1就有