🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅總分: 4.5/5 (幾貴 但真心高質!)推薦俾:鍾意食牛嘅人 想搵間環境舒服嘅餐廳嘅人 有開心嘢慶祝 想食好啲嘅人🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔅 ᴛʀᴀᴅɪᴛɪᴏɴᴀʟ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ ($280)作為頭盤好驚艷!牛肉本身完全冇異味好新鮮 好腍滑加上清爽嘅生洋蔥同埋濃厚嘅醬成個調味好和諧!🔅ʙʟᴀᴄᴋ ᴀɴɢᴜꜱ ʙᴇᴇꜰ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ ($340)最突出嘅味道係嚟自上面嘅開心果反而牛肉本身同埋巴馬臣芝士醬存在感唔係好高作為一個頭盤 都算幾開胃🔅ᴡx ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇꜰ ʀɪʙ-ᴇʏᴇ ʀᴏᴜɴᴅ ($980)外層嘅焦香味好正 肉質腍滑多汁本身塊牛扒應該有半隻手指咁厚 脂肪比例好平均另外有配一個黑椒汁 連個汁都好高質!🔅ʙʟᴀᴄᴋ ᴀɴɢᴜꜱ ʙᴇᴇꜰ ꜰɪʟᴇᴛ ᴏɴ ᴛʜᴇ ʙᴏɴᴇ ($920)個人比較鍾意依個 油脂冇咁多 食落會清爽啲不得不說 依間餐廳嘅resting做得好好嗌完之後 waitress就同我講主菜要等45分鐘我叫Medium Rare 好多其他餐廳食嘅時候都會有啲血水流出嚟但係依間餐廳resting做得好出色所以入口好多汁 但係會見到隻碟
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
總分: 4.5/5 (幾貴 但真心高質!)

推薦俾:

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
作為頭盤好驚艷!
牛肉本身完全冇異味
好新鮮 好腍滑
加上清爽嘅生洋蔥同埋濃厚嘅醬
成個調味好和諧!

最突出嘅味道係嚟自上面嘅開心果
反而牛肉本身同埋巴馬臣芝士醬存在感唔係好高
作為一個頭盤 都算幾開胃

外層嘅焦香味好正 肉質腍滑多汁
本身塊牛扒應該有半隻手指咁厚
脂肪比例好平均
另外有配一個黑椒汁 連個汁都好高質!

個人比較鍾意依個
油脂冇咁多 食落會清爽啲

不得不說 依間餐廳嘅resting做得好好
嗌完之後 waitress就同我講主菜要等45分鐘
但係依間餐廳resting做得好出色
所以入口好多汁 但係會見到隻碟上面一啲血水都冇
然後上枱溫度都啱啱好!正!

🔅ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ ᴄʀᴇᴀᴍ ($390)
今次揀咗Jalapeno chill
比起原味 多咗一種辣椒嘅爽辣
但係又唔會太刺激
potato cream本身都好高質 質地好細滑 好香濃嘅薯仔同牛油味

🔅ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴋᴏʙᴇ ʀᴀᴠɪᴏʟɪ ($380)
略嫌有啲普通
味道其實係好食 都有牛味