2017-11-19 208 views
多年前已經聽過朋友話過呢間拉麵好食~最後我前兩日先第一次去試, 閒日嘅下午3-6點仲有8折添~ 揀咗魚豚骨拉麵(豬骨鰹魚湯底), 原價$85不用加一, 8折後$68.  個豬骨鰹魚湯底真係夠香濃, 濃厚豬骨湯再加上一陣陣鰹魚香, 又唔會過鹹! 麵底就冇乜特別, 勝在軟硬適中, 口感都算煙韌~除咗個湯底, 另一亮點係用火微微烤過嘅一大條豬腩肉, 肥瘦適中, 聞落香香地, 肉質軟腍, 可以話入口即溶, 我覺得比叉燒更更更吸引了(當然都會肥膩好多!)~仲有我最愛嘅味蛋都整得好味道, 有流心效果~服務就一般啦, 聽到有個瘦瘦地既後生男仔侍應同其他食客講嘢既口吻都唔太友善..

2017-11-15
Type of Meal