2021-01-08 124 views
呢間星馬餐廳遠處已望到好清晰好大隻招牌,睇到門面設計係非常大體雅觀。一開門入去就見到侍應生好有禮貌邀請我地量體溫同安排位置坐。室內環境乾淨又簡潔,每枱都有放置消毒搓手液,令人都好放心用餐。另外值得讚既係,飯前去左個廁所都見到係有清潔衞生而乾淨。餐廳既菜色選擇真係多不勝數,我地真係三心兩意,都揀左好耐。睇得出應該係當地人煮既家鄕菜,所以都忘急不及待想食。呢到既招牌菜係肉骨茶,所以我地緊係點肉骨茶,另外叫左個午市套餐,係無骨海南雞飯配凍檸茶。二人份量招牌肉骨茶 $118首先會有油炸鬼粒同蠔油伴碟,可以跟個人喜好選擇浸係肉骨茶食,或者油炸鬼粒點蠔油食。而肉骨茶會用gas爐一直煲住食,可以保持最佳溫度食。另外用料好特別好充足,有金菇,腐竹,杞子,豆卜,6至7件既豬骨肉,一共裝到約4碗到。味道係甜甜地既香濃藥材味,同平時出面食既好唔同,出面係好濃胡椒味同好重蒜味,但呢間係又有藥材味,又有甜甜既蒜豬骨味道,味道層次好豐富!尤其天氣凍,飲左好暖肚,所以好快就俾我地食哂成煲。無骨海南雞飯 $68配凍檸茶凍檸茶睇啲色就知茶味真係好濃好濃!而海南雞飯既配飯唔係白飯,係配特色家鄉黃薑飯。有三款醬料可以選擇,

招牌肉骨茶
二人份量招牌肉骨茶 $118

無骨海南雞飯
凍檸茶
無骨海南雞飯 $68配凍檸茶
凍檸茶睇啲色就知茶味真係好濃好濃!而海南雞飯既配飯唔係白飯,係配特色家鄉黃薑飯。有三款醬料可以選擇,有泰式辣醬,薑蓉同蠔油。雞肉好鮮嫩可口,好滑!而黃薑飯佢唔係就咁落少少黃薑粉染色左就算,係真係色香味俱全同好有星馬風味既!配上酸酸甜甜既辣醬料既雞肉一齊食真係好香!
肉骨茶同無骨海南雞飯

總結係估唔到係香港都食到好有星馬當地既味道小菜~值得推介!
2021-01-08
Type of Meal