尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2019-10-05 1882 views
上星期日男朋友生日,揀左Hyatt Cafe 慶祝。一黎即去排龍蝦,師傅係一輪一輪咁烚熟龍蝦的,師傅手起刀落,兩刀搞掂一隻,每人每次限拎半邊。其他酒店buffet的龍蝦都係凍食的,Hyatt呢個熱食很好,烚完出黎熱辣辣即食好新鮮,凍食果啲食少少就個肚仔凍冰冰,好少想再食多幾件咁,同埋凍嘅啲肉實啲乾啲,呢度就好juicy,係最鍾意的地方。另一賣點係煎鵝肝,鵝肝好食,外脆內軟咁。最值得提及的係果位煎鵝肝的師傅,好好禮貌,好好笑容,會同每位客人講「唔好意思要你等咁耐,多謝你」。雖知道做服務業,對住咁多客,要長期有笑容唔係易事,仲要個師傅嘅笑容同對話會感受到佢係真心,唔係假笑。呢位師傅值得拎最佳員工!熱食呢,Wellington beef 係驚喜,冇諗過會有,仲有即燒羊架、西冷扒咁等等。日食果邊,睇其他post話有玻璃蝦,但我果日冇,都幾失望。另一賣點係即場劏魚,果日劏果三條冇乜特別,係認識左條新魚叫「平政魚」😛。有一個大遺憾,話說睇post見到有榴槤芝士撻,超想試,但最尾太遲過去食甜品,師傅話係限量... 大哭!! T_T 最後甜品剩係食了雪糕.. 最後一樣好值得提嘅野食係 — 生日蛋糕!估
上星期日男朋友生日,揀左Hyatt Cafe 慶祝。

最後一樣好值得提嘅野食係 — 生日蛋糕!估你唔到咁好食!因為平時餐廳送的生日蛋糕都係hea野,但呢個蛋糕中間的黃色蛋糕係超鬆軟又香!食到最尾都忍唔住食左三分一個。如果呢個小蛋糕係自家餅房出品,咁真係要讚讚呢位有心嘅餅房師傅!

野食方面,我地都主打食龍蝦同鵝肝,食到好飽,仲有好多熱食都冇試到。

樓面服務都好好!Attentive to each table, Waitresses都好快手,加水快、收碟快,又有禮貌!

整體黎講係好好的!食得開心!

如果有埋生蠔海膽咁就更perfect! 😬

2019-09-29
$640 (Dinner)
Celebration
Birthday