2022-12-15 3187 views
今日依然係寒冷既天氣,lunch time又要諗食咩,其實甘凍既天氣應該叫外賣好啲,可以留係公司暖下😂不過日日係office成日,再唔襯lunch出去行下,個肚腩真係會越黎越大,同事話想食魚,所以今日就去左一間食堂到食魚,呢到有好多唔多款式既魚選擇,而且價錢合理好有住家飯既味道,不過無論外賣定堂食都一定要係十一點前whatsapp 落order,walk in係無得食!因為啲餐已經賣唒🤣.佢哋每日既餐牌都唔同,每個餐都會有例湯,白飯,時菜同紅茶~湯白飯同菜係可以無限添😊岩唒食量大既朋友😁餐廳夜晚仲會做私房菜但需要提早預約。.今日個例湯係粉葛海底椰合掌瓜甘笋豬骨湯湯好入味,唔係味精湯.大連鮑魚粉絲蒸肉餅$64呢碟餸隔離枱都有叫,一上枱佢大叫左一句真係有鮑魚架😂肉餅上面有兩隻鮑魚,鮑魚唔會好韌但就無乜味,肉餅肥肉唔算多唔太夠味不過配上調味過既粉絲就岩岩好.花甲粉絲蒸蛋$58蒸蛋好滑,配上蜆同粉絲好鮮味(可能花甲賣唒所以變左係蜆🤔).姜葱霸王雞半隻$78隻雞一上枱,除左我哋嘩嘩聲,連隔離枱都嘩!碟雞比我哋想像中大碟,個個都話無諗過份量係甘多,霸王雞肉質嫩滑配上葱油香味再加上佢哋獨家烹調既豉油
但需要提早預約。

今日個例湯係粉葛海底椰合掌瓜甘笋豬骨湯
湯好入味,唔係味精湯

大連鮑魚粉絲蒸肉餅$64

花甲粉絲蒸蛋$58
蒸蛋好滑,配上蜆同粉絲好鮮味
(可能花甲賣唒所以變左係蜆🤔)

姜葱霸王雞半隻$78
隻雞一上枱,除左我哋嘩嘩聲,連隔離枱都嘩!碟雞比我哋想像中大碟,個個都話無諗過份量係甘多,霸王雞肉質嫩滑配上葱油香味再加上佢哋獨家烹調既豉油,連同事都忍唔住要添飯。

豉汁蒸盲曹$66
呢到最出名就係食魚,每日都有好多唔多既鮮選擇,魚好大條雖然係養魚但都幾新鮮幾嫩滑配上鼓油~好食!